Menu
norbi6
Szint 16
norbi6 avatar
Varró Norbert (Norbi)
22 éves, férfi
Tápiógyörgye
Magyarország
Offline, itt járt 12 órája
7 éve tag
The Godfather (A keresztapa)
Írta: norbi6, 2012. március 21., játékteszt
Játék: The Godfather The Game

Nézz bele Don Corleone harcába Kis-Itália és annak környékén!

Remélem sok mindenki felkapja a fejét, ha meghallja ezt a címet. Egy klasszikus mű egy klasszikus játék. Mario Puzo írta ezt a regényt, majd Francis Ford Coppola megrendezte 1972-ben, később Oscar-díjat is nyert. Ebben a nagyszerű filmben részt vett Marlon Brando, Al Pacino, James Caan vagy éppen Robert Duvall. A már-már legendásnak mondható zenét meg Carmine Coppola és Nino Rota csinálta.


Szerintem nem túlzok, ha azt mondom ez a film egy legenda, mely a játék formájába belepillantást látunk a családok közti háborúba.
Na de térjünk a játékra.

A játék szinte mindenféle platformra megjelent így Pc-re is. A játékot az EA Redwood Shores Headgate Studios fejlesztette és az Eletronic Arts adta ki 2006. március 21-én.
A játék hasonlít a film trilógia első részéhez, mivel azt próbálták megvalósítani a játékba.
A játék úgy kezdődik, hogy családi találkozó van egy helyen, de felrobban egy üzlet és megölnek a gyereked szemed láttára. Az a gyerek leszel majd te. Utána beállíthatjuk hogy nézzen ki, milyen magas, vastag, szem színe stb. és belevetjük magunkat a játékba.
A játék TPS játékstílusú és az 1940-es évek Amerikájába láthatunk betekintést.
Rögtön az elején avval kell szembesülni, hogy harc van, mivel hogy egy sikátorban vernek téged, de jön Luca Brasi, aki megment és felkarol. Bevezet a Corleone család életébe és innen már sínen van minden. Először meg fogja nekünk mutatni, hogyan kell üzletet zsarolni, majd kapsz egy házat és utána egy lőgyakorlat lesz. Ez amolyan training féleség. De a sztori többi részét nem lőném le. A játékot úgy lehet elképzelni, mint a 40-es évekbeli GTA. Mehetsz, ölhetsz, házat vehetsz, rendőröket fizethetsz le, ha valamit elkövetsz, hogy ne menjenek utánad, szóval elég nyílt a terep. A játék maga családok közti háborúról szól, amiben nagyban benne lesz a kezünk. 4 család ellenségünk van, a Tattagliák, Barzini, Cuneo, Stracci. Ezekkel kell a játék folyamán leszámolni. A játékidő az függő attól ki játszott már hasonló játékkal, mert aki nem játszott ilyennel, az el lesz egy darabig vele, de minden küldetést összevetve, minden üzletet megszerezve nekem 12 óra volt, ami szerintem eléggé jó, ha nem akar az ember unatkozni.A játék menürendszere: Egyszerű, könnyen kezelhető, könnyű rajta a beállításokat módosítani.
Térkép: Amint látható, könnyen áttekinthető, sokat lesz a segítségünkre.
Skillek: Ezeket úgy lehet fejleszteni, hogy minél magasabb szintre fejlődsz. Szintenként egy skill húzható. Ezt úgy lehet elérni, hogy küldetéseket teljesítesz vagy üzleteket zsarolsz, így nagyobb hírneved és tiszteleted lesz.
Irányítás: Hát én bennem vegyes érzelmeket kavart az irányítás, mivel a gyalogos irányítás az szerintem jó. Az autóé az nem igazán jött át nekem. Néha ez a küldetéseknél meg is látszott.
Hang: Hát ez szerintem tökéletesre sikeredett tényleg a 30-40-es évek zenéjét érzem át.
Ellenség: Vegyes érzelmek vannak, próbálnak intelligensek lenni, legalábbis annyira amennyire megcsinálták őket. Pl. elbújnak a fal mögé tűzharcban, de valamikor ott állnak előttem és meg se mozdulnak.
Multiplayer: nincs, ne is keressétek a játékban.A játék grafikája: 2006-os grafika az milyen is lehetne? Ne álmodozzon senki egy olyan grafikáról, amire azt mondja az ember, hogy ez nagyon komoly (bár 2006-ban szerintem ez simán elfogadott). Átlagos grafika jellemzi.
Ezt mutatja a gépigénye is:

CPU: 1.4 GHz or faster Intel Pentium 4 or AMD Athlon processor
RAM: 256 MB or more
Disc Drive: 2x or faster DVD drive
Hard Drive: At least 5 GB of free space
Videocard: 64 MB (ATI Radeon 8500 or greater; NVIDIA GeForce 3 or greater)

Remélem a teszt felkeltette az érdeklődést a játék iránt, mert még a gyengébb gépeken is megér egy próbát. Egy nagyon fantasztikus környezetben a maffia családok életét mutatja be ez a játék, ami szerintem nagy sikert hozott mint játékba mint filmbe. A játék megéri azt a pár ezer forintot, hogy ott díszelegjen a polcon.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 14
Krissz avatar
1 éve | 2016. 10. 30. 17:45:36
#
Úristen, mennyi szép emlék, de imádtam ezt a játékot :D Köszi a tesztet, nagyon jó lett az is.
Végre valaki aki retro gamebol is ir cikket *.*
Der Fuhrer avatar
1 éve | 2016. 10. 30. 16:32:03
#
Nekem a Godfather jobban tetszik,mint a Mafia 1. Annál szívatósabb, elcseszettebb, easy=hardcore++ játékot nem láttam. Olyan küldetés EGY nem volt,ami elsőre ment volna. Mindegyik küldetést milliószor újra kellett kezdenem, olyan is volt, egy hónapot ültem egy küldetésen, mert van egy halom mocskos meg nem mondom mi, akik vagy engem, vagy a haveromat pumpálják tele ólommal. Arról nem is beszélve, hogy le akarom ütni a hülyegyereket a baseball-ütővel, erre Paulie odaáll elém, amikor az egeret elengedem, és teljes erővel nyakcsigolyán vágom. Meg is halt a rohadék. A Mafia 2 ilyen téren sokkal jobb, mai napig a kedvenc játékom, minden létező DLC megvan, és majdnem naponta játszom vele. Abból csak a rendes közelharcot hiányolom (lásd nincsenek közelharci fegyverek, és muszáj férfi módra megküzdj mindenkivel, ami abban merül ki, hogy először szépen meglököd, és úgy kezdesz vele szépen, sportszerűen ökölvívni. Néha, hangsúlyozom NÉHA leütheted hátulról, de ez csak ellenséges mafioso esetén működik. De ez kis negatívum a temérdek pozitívum mellett.
DragonZolee avatar
3 éve | 2014. 07. 30. 15:01:14
#
Ahogy olvasom ismered a Mafia c. játékot is...akkor meg hogy írhatod azt,hogy a grafika az átlagos,hiszen az a fent említett játék 2002-es fejlesztés ,és sokkal igényesebb MINDENBEN ! Az a meggyőződésem hogy egy nagyszerű könyv,illetve film sikereit igyekeztek palástként használni egy rendkívül alulmúlhatatlan NEM szuperprodukció NEM fejlesztésénél !

És most természetes nem a tesztedet igyekeztem kifilézni,hiszen te igyekeztél minden jó tulajdonságát kiemelni ennek a játéknak,lehet hogy ezért lett ilyen rövidke ! :-/

Még egyszer bocsi,ha lelkedbe tiportam ! :-/

Azért pontoztam a teszted is :)
ndaver69 avatar
5 éve | 2012. 03. 27. 17:14:46
#
kösz akk szedek egy másik crack-et...
nemkrisz11 avatar
5 éve | 2012. 03. 27. 16:33:04
#
1.) Régen játszottam vele, nem igazán emlékszem, de biztos hogy át lehetett állítani.
2.) Rossz crack. Amúgy Space.

szerk: Most olvasom: Mind a 2 a rossz crack miatt van.
ndaver69 avatar
5 éve | 2012. 03. 27. 16:29:17
#
két kérdés az irányítással kapcsolatban:
1.) itt csak fordítót egér van?(balra húzom és jobbra néz a csávó és fordítva), csak mert nem találtam olyat ahol ez áttudnám állítani
2.) hogy lehet kiszállni a kocsiból?XD
csak mert elkötöttem egyet hogy menekülök és az lett a vége hogy lejárt az időm és kész nem tudtam megcsinálni a küldetést mert nem tudtam kiszállni a kocsiból hogy bemenjek a safehouse-ba...
Gerdzso avatar
5 éve | 2012. 03. 26. 18:20:20
#
Szerintem nagyon jó játék, a grafika nem rossz, a kocsik irányítása viszont borzalmas, viszont a területek foglalgatása és hasonlók nagyon élvezetesek! Nekem úgy 15 óra volt végigvinni :)
norbi6 avatar
5 éve | 2012. 03. 22. 21:25:16
#
Na akkor az elejétől igen igaz az irányítás nekem se jön be.Jaja a Maffiához hasonló játék nézd meg a filmet is kár kihagyni szerintem.Igaz rövidre sikeredett.A grafikáról azért írtam mert vannak olyan emberek akik azt mondják rossz grafika ki se próbálom.Hát nekem őszintén nem az autókon van a hangsúly én szeretem a Maffiát is meg ezt is.
akarkilehetek avatar
5 éve | 2012. 03. 22. 21:09:33
#
Én maradok a mafia 1. részénél. (meg persze a 2.-nál)
apetit1989 avatar
5 éve | 2012. 03. 22. 11:28:07
#
Játszottam vele. Rendkívül cinkes, hogy azt hiszem 4db autó van az egész játékban, csak a színben különböznek. A törésmodellezés pedig csapnivaló.
Ez a játék olyan, mint a Mafia 1 fapados verziója.
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 03. 22. 09:43:24
#
Egy kicsit rövidnek tartom én is. A grafikát meg nem a mai játékokhoz kell hasonlítani, hanem a megjelenési évben megjelenő többiével kell összevetni.
spleenszuru avatar
5 éve | 2012. 03. 21. 22:29:42
#
ez egy nagyon jó játék, sajnos eléggé szűkszavú róla a teszt :/
no avatar
5 éve | 2012. 03. 21. 22:16:16
#
Jó teszt, gondolkodtam már rajta, ez olyasmi mint a Mafia játék?
nyozo avatar
5 éve | 2012. 03. 21. 21:08:23
#
nekem ez meg van eredetiben. nem rossz játék de az autók irányítása nagyon rossz de a sztori kárpótol érte! jó teszt lett!
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
10 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek