Menu
MrJesus
Szint 26
MrJesus avatar
Offline, itt járt 43 perce
4 éve tag
Need for Speed MW 2012 teszt
Írta: MrJesus, 2015. április 15., játékteszt
Játék: Need For Speed Most Wanted (2012)

Gondolom sokan szerették/szeretik a 2005-ös Most Wantedet. Ezzel én is így vagyok. Nagyon vártam az új MW-t. Reméltem, hogy megtartja az előző rész hangulatát. Nagy örömmel indítottam el a játékot, de miután kipróbáltam, a szavam is elakadt. És nem, nem az örömtől...

Fejlesztő: Criterion Games
Kiadó: Electronic Arts
Grafikus motor: Chameleon

Kezdjük a legelején! Indításkor a játék egyből bedob, nincs semmilyen menü. Azonnal elénk tárul a gyönyörű grafikával megáldott szabad terep. Miután lenyomtuk az első versenyt (ami egy tutorial szerűségnek felel meg), elkezdődhet a kószálás. Ebben a részben is a fekete listán kell felküzdeni magunkat az első helyre. Ugye említettem, hogy menü nincs. Helyette az Easy Drive segít nekünk pl. a verseny kiválasztásában, autók tuningolásában stb. Annyiból elég jó megoldás, hogy bárhol tudunk autót váltani vagy akár tuningolni.

No de ha már tuning. Gondolom itt mindenki egyből a vizuális tuningra gondol. Azokat el kell szomorítanom, mivel a játékban semmilyen vizuális tuning nincs. Teljesítményt viszont lehet növelni új alkatrészekkel. Ezeket egy adott verseny után oldhatjuk fel és az Easy Drive-ban fel is szerelhetjük. Vannak a pályán ilyen... hát nem is tudom, benzinkúthoz hasonló kis épületek. (Akik játszottak a Burnout Paradise játékkal azok tudják, hogy mire gondolok.) Ha ezeken áthajtunk az autót megjavul, a nitró feltölt és új festést is kap.

A pálya viszonylag nagy. Már az elejétől fel van oldva az egész. Nincs benne korlát, mint a 2005-ös részben. És autókat mégis hogyan szerezhetünk? Elég érdekes megoldást választottak a készítők... A városban vannak elrejtve és ezeket kell megtalálni. Amint megtaláltunk egyet, közel megyünk hozzá és az E gomb lenyomásával már az új autónkba is vagyunk. Törésmodell elég szép, de azért ne várjuk, hogy darabokra zúzhassuk az autónkat. A fekete listás emberkék leveréséhez Speed Pointot kell gyűjtenünk. SP-t üldözések, versenyek után kapunk. Miután megvan egy bizonyos összeg, kihívhatjuk az adott emberkét. De nem elég csak a versenyt megnyerni. Ááá dehogy is! Utána még ki is kell ütni, hogy megszerezzük az autóját. Ez néha még nehezebb dolog, mint megnyerni a versenyt.

Az ellenfelek intelligenciája valahol a béka segge alatt van... Nagyon agresszívak, ráadásul (ha mondhatni így) csalnak is. Ezt mégis miért mondom? Tegyük fel, hogy éppen az egyik fekete listás embert akarjuk lenyomni. Neki lökjük a falnak és ő szépen kiesik, mi pedig elhúzunk a francba. Ilyenkor a gép úgy felgyorsít, mintha rakétát kötöttek volna az autójára és pillanatok alatt beér minket. Nem is beszélve arról, hogy a szöges drót rájuk nem is hat...
Persze ezek ellenére is teljesíthető a verseny, csak figyelni kell. (Nagyon!)

Need for Speedek nagy részében fontos szerepe volt a rendőröknek. Ez ebben a részben is így van. Szinte nincs olyan verseny, ahol a fakabátok nem zaklatnak minket. Nekik sem sokkal nagyobb az IQ szintjük, mint a versenytársaknak. Megszökni előlük elég nehéz. Olyan mintha tudnák mindig, hogy hol vagyok... Viszont ha elkapnak az sem baj. Nem veszik el az autóknak, sőt meg is javítják.

A leírtakból először az jöhet le, hogy én is rossznak tartom a játékot. Ez valamilyen szinten igaz is. De azért még nem kell eltemetni. Sőt, mivel nagy rajongója vagyok a sorozatnak meg is vettem. Hát a multiplayer miatt nem érte meg, mivel elég kevesen játszanak vele. De legalább a doboz jól néz ki... :D Singleplayer pár óra alatt kijátszható, megtalálni az összes autót eltarthat egy ideig. Na de akkor értékeljük a játékot!

Grafika: 10/9
Nincs vele gond, az autók jól ki vannak dolgozva, a város is jól néz ki.

Hangok: 10/9
Az autók hangja valami eszméletlen! Hallani ahogy duruzsol a motor... Nagyon jó!

Irányítás: 10/7
Szokásos, drifteljünk minden kanyarban. Sokszor nem reagál az autó rendesen, így néha megcsókoljuk a falat elég keményen.

Játékélmény: 10/6
Legtöbb verseny azért élvezhető, adrenalinban dús, bár volt párszor, hogy az agyvérzés szélén álltam...

Összességében: 10/7
Annyira vészesen nem rossz játék, bár elődjéhez szinte egyáltalán nem hasonlít.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
█████████
9
Design, művésziesség:
██████████
7
Zene:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
6
Újítások, ötletek:
██████████
4
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
5
Történet:
█████████
1
Nehézség:
██████████
6
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 2
yoda120 avatar
2 éve | 2015. 04. 18. 19:54:34
#
nekem mindig is bejött most wanted. főleg DLCkkel együtt!
NeTuddMeg avatar
2 éve | 2015. 04. 16. 18:43:47
#
Amit kihagytál.. DLCk.. és máris átalakítható pár autó (festésre gondolok).

Ezt leszámítva szép munka.. Az agyvérzés itt is megvolt. :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
14 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek