Menu
MrJesus
Szint 26
MrJesus avatar
Offline, itt járt 8 órája
3 éve tag
PvZ Garden Warfare teszt
Írta: MrJesus, 2015. február 21., játékteszt
Játék: Plants vs. Zombies: Garden Warfare

Ha a játékot két szóval kellene jellemezni, ez lenne az: egyszerű és nagyszerű. És, hogy miért? Azt a következőkben megtudhatjátok.

Fejlesztő a PopCap Games, kiadó pedig az Electronic Arts. Frostbite 3 engine pörög alatta, így a látványvilágra sok panasz nem lehet. A pályák szépek, kidolgozottak, változatosak. Persze még mindig nem egy Battlefield 4-es grafika, de szerintem ettől jobb ide nem is kell. Kisebb gépeken is elfut, nem kell neki atomerőmű.
Csak multiplayer van, vagyis muszáj megvenni. De ez az a játék ami meg is éri az árát. Viszonylag olcsón már beszerezhető, én 8000Ft-ért vettem de még ez is bőven megérte!
Növények és zombik oldalán is játszhatunk. 4-4 kaszt van mind a két oldalon.

Növényeknél:
-Peashooter
-Sunflower
-Chomper
-Cactus

Zombiknál:
-Soldier
-Engineer
-Scientist
-All-Star

Ezen kívül még a Boss Mode van amivel segíthetjük csapatunkat. (Bár én nem sok értelmét látom, mert szinte semmit sem ér.)
Minden kasztnak van három különleges képessége. Kasztokon belül vannak különböző karakterek. Ezek mindegyikének más más pozitívuma van. (Splash damage, burning stb.)
Karaktereinket mindenféle vicces kiegészítővel díszíthetjük. Ezekből nagyon sok van, nem 10 perc lesz mire mindet megszerezzük.


Játékmódokból is van pár darab. (10 perces menetektől kezdve 30-35 percesekig.)
Karaktereket, kiegészítőket, fejlesztéseket, ültethető növényeket/idézhető zombikat matricás csomagokból szerezhetünk. Ezekből van olcsó amiben kevesebb cucc van, de vannak drágák is ami felold egy egész karaktert vagy több karakter darab is van benne. (Egy karakter feloldásához 5 darab részt kell megszereznünk.) A menetek végén kapunk pénzt a pálya hossza és eredményünktől függően. Egy 10 perces TDM-ért kb. 3000-6000, de egy hosszabb 30-35 perces menetért már 10000-15000 coint is kaphatunk.
A játékmenet kicsit lassabb mint pl. egy Battlefieldben. De ez még mindig nem ront az élményen. Az irányítás nagyon egyszerű /alapbeállításokon/ WASD+ egér és az 1,2,3 a képesség aktiválása.
Csapatban, haverokkal a legjobb játszani. Vannak módok amelyek meg is követelik ezt. Random játékosokkal is meg lehet csinálni ha egy jó csapatot fogsz ki. Fontos az, hogy a zombi csapatban mindig legyen egy Engineer aki megépíti a teleportot. Legyen egy Scientist aki életet tölt. Növényeknél jó ha van egy Sunflower aki tölti az életet. A Cactus aknákat, falakt tud lerakni, ez is hasznos lehet. Mindegyik karakter jó valamiért. A Chomper hátulról vagy a föld alól be tud kapni egy zombit. Idézhetünk még meg gyengébb zombikat is akik segítenek nekünk a pontot elfoglalni. Növényeknél ültethetünk hát... növényeket akik segítenek megvédeni a pontot, nehogy a zombik kezére kerüljön. Szóval itt sem az a lényeg, hogy egyedül elindulsz előre és szétlőnek. Elég komplexnek tűnhet a játék így elsőre, de hamar rá lehet érezni.

És, hogy én mit gondolok összességében a játékról?

Baromi hangulatos, csapatban főleg! A karakterek nagyon tetszenek, mindegyikből sok fajta van. Aki egy jót szeretne lövöldözni és már unja a CoD-ot, Bf-et akkor vegye meg ezt. Először lehet, hogy unalmas lesz, de kis idővel beindul a játék. Főleg amikor már majdnem megvan egy új karakter de azt az utolsó darabot nem akarja megadni a játék... :D
Aki idáig gondolkozott a megvételén annak mondom, nagyon megéri az árát. Én mikor leülök játszani pl. 19:00-kor és már csak ezt veszem észre, hogy mindjárt éjfél... Nagyon le tud kötni. Száz szónak is egy a vége, a lényeg, hogy ez a nagyon jó játék lett, megéri megvenni!

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
█████████
9
Design, művésziesség:
██████████
10
Zene:
█████████
9
Játékélmény:
█████████
9
Újítások, ötletek:
██████████
10
Nehézség:
██████████
3
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 4
dripone avatar
2 éve | 2015. 03. 11. 21:16:12
#
PS3-on játszok csak vele és eszméletlen jó. Nem tudom PC-n milyen, de én PS-en előrendelői pack-kal vettem meg és eszméletlen jó karaktereket kaptam. Valóban izgalmas amikor már az ötvenedik negyvenezres packot veszed meg és még mindig nem adta be a kellő sticker-t a kinézethez. :)
Megéri minden platformra megvenni.
Kehbya avatar
2 éve | 2015. 03. 01. 08:58:12
#
Köszi szépen a tesztet!
Mindenképp szeretném beszerezni! :)
MrJesus avatar
2 éve | 2015. 02. 28. 23:32:46
#
Én még csak pár napja jutottam hozzá, 36 órám van benne de baromira tetszik.. :3 Más játék nem nagyon van ami így le tud kötni! :D
johnny632 avatar
2 éve | 2015. 02. 28. 23:20:13
#
Egyetlen játék, amit tavaly nyár óta nem lehet megunni. Néha amikor unatkozom, ezzel lövöm el az időmet. :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
14 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek