Menu
MrJesus
Szint 26
MrJesus avatar
Offline, itt járt 11 órája
4 éve tag
Need for Speed Hot Pursuit 2010 teszt
Írta: MrJesus, 2014. október 07., játékteszt
Játék: Need For Speed Hot Pursuit (2010)

Nem hinném, hogy sokaknak be kellene mutatnom a sorozatot. Most a 2010-es Hot Pursuitról szeretnék egy kis véleményt írni.

Bevezetés

Régóta szeretem a sorozatot, elég nagy Need for Speed rajongó vagyok. Körülbelül 8 évesen játszottam a Hot Pursuit 2-vel, azóta nagy kedvenc. Azért szerettem ezt a játékot annyira, mert volt egy olyan plusz benne ami a többi játékban nem volt meg. Ezt az élményt nekem teljesen visszaadta a 2010-es rész.

Maga a játék

Ebben a részben Seacrest County lesz a játszóterünk. Történet és szabad kóborlás nincs, de szerintem ez nem is olyan nagy baj. 2 "szálon" játszhatunk, rendőrök és versenyzők. Verseny módok versenyzőként: Juss el A-ból B-be úgy, hogy nem kapnak el a rendőrök, juss el A-ból B-be egy megadott időn belül, vagy juss el A-ból B-be és legyél te az első. Verseny módok rendőrként: Kapd el az össze versenyzőt mielőtt beérnek a célba, juss el A-ból B-be úgy, hogy nem ütközöl, kapd el a versenyzőt mielőtt lejár az idő. Az autók alapból fel vannak szerelve nitróval.
Viszont most már kapunk fegyvereket is.
Versenyzői felszerelések:
Zavaró - A zavaró blokkolja a zsaruk fegyverrendszerét, megzavarja az elfogók navigációs egységét és a kihelyezett szöges útzárakat, amivel azok használhatatlanná válnak.
Szöges útzár - A rendőrségi szabvány szöges útzár kihelyezőrendszerének visszafejtett másolata, amellyel pusztító, gumiszaggató tüskecsíkot dobhatsz közvetlenül magad mögé az útra.
EMP - A Seacresti légierővel közösen kifejlesztett EMP veszélyes, kísérleti fegyver, amivel a távolból lehet elektromágneses impulzustöltetet bevetni egy célpont ellen, ami túltölti az elektromos rendszereit és károsodást okoz a járművekben.
Turbó - Kapcsold be a turbót, és másodperceken belül olyan energialöketet kap a kocsid motorja, amiről álmodni sem mertél.

Zsarufelszerelés:
Útzár - Ha útzárat kérsz, több rendőrautó megpróbálja elállni az üldözött jármű útját.
Szöges útzár - Egy pusztító gumiszaggatót dob az útra a kocsid hátuljából.
EMP - Az EMP egy nagy hatótávú fegyver, amelyet a menekülő versenyzők ellen terveztek. A pontos találathoz be kell fognod a célt. Rögzítés után az EMP elektromágneses impulzustöltetet küld a célpontra, túlterhelve az elektromos rendszereket és jelentős kárt okozva a járműben.
Helikopter - Személyes "égi szemed", az SCPD helikopter gondoskodik róla, hogy ne tudjon lerázni a gyanúsított.

Ezeknek a fegyvereknek/felszereléseknek köszönhetően a játék nagyon hangulatos lett.

Grafika

A grafika nagyon szép, még így 2014-ben is gyönyörű látványt nyújt.

Hangok

A hangok rendben vannak, van pár jobb zene is.

Autók

A játékban nagyon sok autó van, Nissan, Porsche, Mercedes-Benz, Bugatti, McLaren stb. Mindenki meg fogja találni a maga kedvencét.

Összességében

A játék szerintem méltóan viseli a Need for Speed nevet, bár sokan lehúzták. Aki szerette a régi Hot Pursuitot annak ezt is ki kell próbálni! Nagyon hangulatos lett.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 7
repulomajom-legikoz avatar
3 éve | 2014. 11. 14. 10:51:05
#
Az újabb NFS részek közül messze ez kapta a legjobb kritikákat, sőt. PS 3-on 39 kritika alapján 89% ami bármelyik NFS részt megelőzi. A The Run 70%-on áll szintén a PS 3-as változata, annyira az sem rossz értékelés, de volt azért valami története és folyamatosan más és más gyönyörű helyszíneken autókázhattunk, és azon kívül is volt benne "élet" amikor menekültünk emberként a kutyáktól a rendőrtől, meg belopóztunk valahova, sokan mégis 60-as értékeléseket adtak rá, ami meg egy nagy és egyhangú városban játszódik rendőrök nélkül, meg mit tudom én mi nélkül, az meg 80-85 % átlag értékelést kap, biztos csak én nem értem ezt. Az NFS-ek között szerintem nincsenek olyan nagy különbségek minőségileg, egyiknek az irányításával van mémi bibi, a másiknak az egy egyhangú városával, de a kritikusok között is ugyan úgy mindig megoszlanak a vélemények, hiszen az egyik embert ez fogja meg inkább, a másikat meg más, ennyi. Az NFSU 1-2 jók voltak, de nem annyival hogy 90%-ot érdemeljenek, a NFS The Run meg 65-öt, de ezzel egyáltalán nem vagyok egyedül, sőt. Sokan mondják azt is hogy az Underground 2 volt messze a legjobb, aztán mégis aZ Underground 1 tök hasonló pontokat kapott. A világ kritikák alapján meg a Hot Pursuit 2010 a legjobb NFS.

A tesztről: Valakinek/valakiknek föl akarod hívni a figyelmét egy játékra, pont az a lényeg hogy akkor apait-anyait adjál bele, mondjuk 3-4-5x2 órát. Nem hajt a tatár senkit sem. Én sem tudnék jobb tesztet írni egy óra alatt. Ez így: mindenkinek meg kell adni az esélyt 3* :)
miklos123 avatar
3 éve | 2014. 10. 27. 17:50:56
#
Igazad Van!!!! :)
MrJesus avatar
3 éve | 2014. 10. 25. 10:21:07
#
Mint ahogy írtam, én nagyon szeretem a Hot Pursuit 2-t. Régen baromi sokat játszottam vele, volt hogy órákig is csak ezt toltam. Nekem ez a rész olyan, mint a Hp 2 csak jobb grafikával. 2005-ös MW-t és a Carbont is sokáig játszottam. Jó volt a tuning de a játékélmény kicsit unalmas volt, abból a szempontól, hogy ha jöttek a rendőrök akkor nem tudtál ellenük semmit tenni csak mentél tovább. Ezért tetszik nekem annyira ez a rész! :D
no avatar
3 éve | 2014. 10. 25. 10:15:27
#
Nemtudom, nekem a Most Wanted (2005), esetleg még a Carbon (ami már határ eset) óta nem volt olyan NFS, ami nekem tetszett volna. Nagyon szerettem, hogy tuningolhatunk amennyit akarunk, és nem az volt számomra a lényeg, hogy 250nél driftelve veszem be az összes kanyart, szöges drótokat dobok ki az autóból, és automatikusan nitróm van. Egyszerűen ezekben a majd 10 éves játékokban több realitás van, mint az új NFS-kben, és ez eléggé szomorú szerintem.
De ez csak az én véleményem, mindenki azzal játszik amivel akar... :D
MrJesus avatar
3 éve | 2014. 10. 08. 16:58:03
#
Köszönöm! Ez volt a legelső tesztem.. :D Majd még próbálkozok. :)
AHD17 avatar
3 éve | 2014. 10. 08. 16:38:29
#
Az egyik kedvenc játékomat mutattad be :) Jó teszt lett, kicsit talán írhattál többet a saját véleményedrõl, de összességében jó lett :D 4*
Mati avatar
3 éve | 2014. 10. 08. 06:47:51
#
Jó teszt! Kicsit rövid, de a lényeg benne van ! :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
13 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek