Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 32 napja
4 éve tag
Need For Speed Most Wanted - 2. Rész
Írta: Logan - Wolverine, 2014. március 11., játékteszt
Játék: Need For Speed Most Wanted

Bevezető után jöhet a kész teszt. :)


Nos! Az előző tesztben felvezettük mi is az a Need For Speed Most Wanted. Megbeszéltük dióhéjban a játék helyszínét, a történetet, most azonban vegyük át, mivel is játszottunk. Kezdjük az alapvető dolgokkal. Szétszedve rögtön szemet szúr a játék kezdete. Rögtön egy felturbózott BMW-vel, vidéki nyelven (Bömössel) kezdünk, ami nagyon megtetszik a hírhedt Feketelista "frontemberének". Mi is történhet ezután? Pár versenyt letudva és egy kis dellához jutva, kirántják az ülőgumónk alól szeretett autónkat. Mi persze szótlanul és tétlenül hagyjuk ezt, mert... mert... őszintén szólva fogalmam sincs miért. Ebben a szorult helyzetben csapódik mellénk óriási szerencsével megtoldva a világ legszexibb kormányforgató (női) versenyzője. Mellénk áll a bajban és segít kilábalni ebből a szorult helyzetből. A megszerzett pénzünkkel vehetünk egy autót, amivel elkezdhetjük magunkat előretolni a feketelistán. Miután megvan az autónk, aminek a segítségével szelhetjük át a versenypályákat kezdjünk bele a versenyekbe. Megemlítettem, hogy a terület elég formás, viszont szóba jött az is, hogy eleinte még csak csekély útvonal lesz elérhető. Azonban az is ide tartozik, hogy a versenypályák baromi élvezetesek és néha igencsak idegtépőek. Na nem küzdök idegbajokkal, de a múltkor már a kontrollert hajítottam ki az ablakon (Kivéve nem Pc-n játszottam), mert igencsak fel tud húzni a versenyek során, hogy 80-90%-ig remekül vezetek, majd egy kreszt nem ismerő ember szemben belém jön. Persze ez az idegesség majd csak a játék közepétől kezdve a végéig jelenik meg olykor-olykor, mert az ottani versenyek már nagyon ki vannak centizve és elég sok akadályt kell legyűrnünk.
Na jó, beszéljük át a verseny típusokat. Kezdjük a legalapabb versenymóddal, ami a sprint. Egy hosszú versenypálya szakasz, amit minél gyorsabban a többieket legyűrve kell megtenni. A szakasz hosszát % jellel oldják meg, ezzel kapcsolatban egy jó tanács, ha 80-90 %-nál második vagy, ne nyomd meg egyből a "Restart" funkciót, mert pár szerencsés helyzetben az ellenfél is telibevisz pár autót, fát, hobbitot. A körverseny meglepetésünkre 1-3 körig szaporodhat, ami az egyik legveszélyesebb verseny. Hiszen nem egyszer fog előfordulni, hogy minden kört (kivéve az utolsót) terminátorként vezeted végig, majd az utolsó pillanatokban bénázod el az egészet. Az egyik legjobb verseny, hasonlít a körversenyre, csak annyi a különbség az, hogy a körök végeztével az utolsó ember kiesik. Általában 3 autó ellen kezdünk, a végére azonban már csak a két legjobb fog versenyezni a pénzért. A másik néha igencsak idegesítő versenytípus az úgynevezett "apuról kapura". Itt vigyáznunk kell mert meghatározott idő alatt kell megtennünk különféle útszakaszokat, amiket 1-10 db "kapuk" szelnek át. A végére hagytam a kedvenc versenytípusomat, a traffipaxot. Ebben a versenyben traffipaxok fotóznak le minket, hogy milyen gyorsan hajtunk át a pályán, ezek az értékek össze fognak adódni, és a mért sebessége összegéből hirdetik ki a győztest. Ez a versenymód megköveteli a nitrót, mert párszor kanyarok előtt pár méterre tesznek egy-egy traffipaxot, ahol lassulás után célszerű minél jobban felgyorsulni. Kitárgyaltuk a verseny fajtákat. Beszéljünk az egyik legjobb tulajdonságról, ez a tuningolás. Minél nagyobb annál jobb.
Az autók sokfélesége hatalmas élvezetet fog nyújtani. Rengeteg gyönyörű autó áll rendelkezésünkre, amiket tetszésünkre alakíthatunk át kívül és belül is. Karosszériát váltogathatunk, amelyek nagyon félelmetes külsővel is rendelkezhetnek. Színeket változtathatunk, fóliákkal és matricákkal tarkíthatjuk versenylovunkat, és a legfontosabb a belső szerkezet átalakítása. A különböző alkatrészek, amiket megvehetünk a feketelistán szereplő emberekkel lesznek összekapcsolva, hiszen a jobbnál jobb eszközöket, csak ellenfelek leverésével oldhatjuk fel. Hatalmas a választék mindenből, ami szem szájnak ingere (na jó szájnak nem, mivel nem nyaldossuk meg a légterelőt).

Törvény? A' me' mi?

A játék legfantasztikusabb adottsága, hogy nem csak versenyeznünk kell, de azokat is le kell aláznunk, akik ezt nem nézi jó szemmel. A rendőrök lerázása egy nagyon jó pont a játékban, mert ad egy király szabadságérzetet, és lehetőséget, hogy szétzúzzunk mindent és mindenkit aki akadályoz minket a száguldásban. Ha nagyon csúnyán viselkedsz az utcán rád fognak ragadni és addig nem nyugszanak, amíg el nem kapnak és nem fizetsz nekik a szabadságodért. Rokportban rengeteg olyan eszköz áll rendelkezésünkre amik segítenek minket a rendőrök lerázásában. Annak érdekében, hogy leléceljünk kell egy pár víztorony és fánkbolt szétzúzása. Az üldözésnek 5 szakasza van, ami ha nagyon rakoncátlankodsz hamar meg fog valósulni. 1-es szinttel kezdünk. Ebben a kategóriában van a rövid életű rendőrautó, amelyik olyan bamba sofőrrel van megáldva, hogy párszor neked, az üldözöttnek kell üldöznöd az üldözőt. (Azta ez mekkora). A 2. szinten már keményebb sötét autók állnak ki ellenünk de ez sem vészes. A 3. szint viszont erős tarka barka rendőrautókkal büszkélkedhet ahol már utakat is el állnak (útzárak). Ezek áttörése baromi jó szórakozás. A 4. szintű üldözés a nagyon strapabíró autókról szól és egy olyan járműről amit nem nagyon tudsz kiiktatni, csak ha elbújsz, ez a helikopter. A végső szint pedig már velünk egy szinten lévő verseny-rendőrautók, amik már tényleg megérik a pénzüket.

Jöhet a Feketelista


A fent említett listában 15 hol erős hol veszedelmesen gyenge ellenfelek találhatóak. Kezdve a 15. nyurga embörrel a top 5 legelvetemültebb versenyzőkig, különféle származású sofőrökkel találkozhatunk. Minden egyes ember kihívásához versenyeket és törvénnyel szembeni agressziót kell alkalmazni. Miután teljesítettük a kiszabott versenyeket, a vérdíj elérését és a különféle mérföldköveket kihívhatjuk a feketelisták embereit, amik kimondottan izgalmasak és élvezetesek. A feketelistások különböző versenymódokban kiválóak, ezért eddzük magunkat ki mindenféle versenymódokban.

Mindent összevetve ez a játék fantasztikus. A versenyek a helyükön vannak, az autók nagyon lazák és a rendőrök szétzúzása miatt lesz ez a játék szinte tökéletes. Nem szóltam negatívumokról, mert szerintem a legnagyobb lehúzás a széria hanyatlását jelenti nem pedig a játék tulajdonságait, sajnos. Jó gépigényezést és játékot kívánok nektek a jövőben.

Szevasztok!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
no avatar
3 éve | 2014. 04. 25. 18:25:47
#
Ja, imádom, számomra az egyik legjobb NFS, sőt a legjobbak között is a legjobb. :D

Engem meg ez éltet, ha még egy ilyen 40 perces silány munkára is azt mondjátok, hogy elmegy :). Persze kaptam először rengeteg kritikát, amelyek nélkül most nem tartanék itt. :D

És persze THX ;)
BlackGoku avatar
3 éve | 2014. 04. 25. 18:18:47
#
Igen ez egy nagyon jó játék, a gyengébb gépeken is remekül elmegy!
Nagyon tetszett az összeállításod:)
no avatar
3 éve | 2014. 04. 10. 17:08:28
#
Kösz :)
Rini avatar
3 éve | 2014. 03. 27. 11:53:20
#
nagyon jó lett ^_^
no avatar
3 éve | 2014. 03. 21. 21:43:17
#
Köszöntem :D
Igen, attól még lelkesebb lettem, hogy eltörtem a kart, mert csak azért is meg akartam csinálni a kihívást :D

Király sztori, remek versenyek és kifogástalan játékélmény :D
Scene56 avatar
3 éve | 2014. 03. 18. 22:41:18
#
Nagyon jó lett a teszt, nekem tetszett. Pont most játszom újra a játékot nosztalgiából és néha engem is rendesen felhúz. De legalább ebben van kihívás ami sok mai játékban nincs sajnos.
no avatar
3 éve | 2014. 03. 17. 16:30:09
#
xAlcatrazx Köszöntem :D. Jó ismerős arcokat látni a teszteimnél :D

Csináld úgy hogy ne kapjanak el :D. A harmadik feketelistásnál már kemények az üldözések, légy ügyes és zúzd szét őket :)

Nekem sem sikerült elsőre, még egy kontrollert is földhöz vágtam egyszer idegességembe :D
xAlcatrazx avatar
3 éve | 2014. 03. 17. 16:11:09
#
Jó teszt lett Gratulálok :D
no avatar
3 éve | 2014. 03. 17. 14:46:42
#
Látom a neved erős túlzás :)

Mit akartál mondani?
no avatar
3 éve | 2014. 03. 17. 14:43:15
#
amgjmtndjgpma
no avatar
3 éve | 2014. 03. 15. 16:24:24
#
Kösz, csak így visszaolvasva tényleg még csak köszönőviszonyban sincs a régebbiekkel :)

De örülök, hogy neked tetszett :)
no avatar
3 éve | 2014. 03. 15. 16:11:01
#
Nekem tetszett a teszted,jó lett.
no avatar
3 éve | 2014. 03. 13. 14:46:32
#
Most így utólag minden Gépigényestől és erre cirkáló emberekétől is elnézést kérek ezért a minőségű tesztemért, nem gondoltam át teljesen és kutyafuttában írtam. Így jobban belegondolva meg sem kellett volna írnom ezt a tesztet. A suliban sikerült gondolataimat felvázolni ezért ez a sok értelmetlen kivesézetlen infó, többet is és egyben tartalmasabb mondatokat is alkothattam volna, helyette átnézetlen és összecxsapott irományt küldtem be.

Úgyhogy még egyszer elnézést kérek érte!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
31 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek