Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 4 napja
4 éve tag
A gyilkos Golyó Duó - Blip és Blop
Írta: Logan - Wolverine, 2013. augusztus 03., játékteszt
Játék: Blip & Blop: Balls of Steel

Abban a világban élünk, ahol a kedves aranyos mesebeli figurák fellázadnak ellenünk s nem ismernek lehetetlent, de itt a két golyó, akik nem ismernek félelmet, megbirkóznak a lehetetlennel. Képesek lesznek megállítani az őrült terv kitalálójával és a szolgáikkal?

Hupikék törpikék. Hiába nagy név és jó mese volt vagy még mindig az én sokszor éreztem azt sőt még érzem ma is ha meglátom a tv-be, hogy jól fejbe kellene lőni azt a dulifulit és akkor szóljon be közelről, hogy "utálom a puskacsövet" pafff. Itt van az a játék, amiben a kedves, aranyos cuki mese figurákat darabokra lövöldözhetjük. Lehet ezzel a kis játékkal millió ember lelkét lerombolni, hogy gyerekkori kedvenc karaktereit lőjük szét egy shotgunnal de ennek az időnek is el kellett jönnie. Mint mondtam a hupikék törpikék szét darálása, apraja falva leigázása nagyon jót tett a lelkemnek. Na de egy kis bevezető.

A Blip és Blopot a Loaded studios készítette el és 2002 Május 2.-án adta ki. Mondanom sem kell, hogy egy véres beles akciójátékról van szó. Kora ellenére elképesztő játék és még ma is szívesen játszok vele, ha rám jön a "törpgyilkolási görcs". Na de! A játék két színes golyóról szól, akik katonai beállítottságúak. Értenek a gépfegyverekhez a bombákhoz és a kegyetlen gyilkoláshoz. Az ellenfeleik nem véres szemű veszett német katonák lesznek, nem is kegyetlen robotok vagy habzó szájú idegen lények, akik a Föld elfoglalását tervezik, hanem gyerekkorunk legmeghatározóbb figuráik. A Hupikék Törpikék, szivárvány macik, a Pokémon minden egyes híres figurája és még jó pár meglepetés sztárvendég.

Az őrült történet Super Mariora, Raymanra és Tomb Raiderre épül. Most őszintén mit tehetne Tomb Raider két golyó ellen? Fúúú de gonosz vagyok. Super Mario és Luigi világuralmat szeretne elérni, s ezért a híres mesehősöket ránk szabadítják. Marionak a szövetségébe ugye még benne van Rayman. Rayman egy játékból ismert karakter. Tomb Raidert pedig senkinek nem kell bemutatni. Nekünk a két golyónak meg kell mentenie a világot a pusztulástól. Miközben rengeteg híres karaktert kell szétdarálni.Már az ikonra kattintást követő 0,2 másodperc alatt rájövünk, hogy mi a fene ez a játék. Egy olyan gyönyörű introt kapunk a "kedves aranyos" mesefigurákról, amiket inkább ne mutass senkinek sem mert vérszemet kapnak. Ezután megkapjuk a főmenüt, ahol ez a két golyó pózol. A beállítások egyszerűek csak a két karakter mozgását, irányítását lehet beállítani. Azt elfelejtettem, hogy ketten is lehet játszani, ami még élvezetesebbé teszi ezt a kis játékot. Miután kiválasztjuk a "Start Game" opciót megjelenik egy gyönyörű képernyő ahol Blip ugrál, nyíl segítségével pedig megnézhetjük Blopot is. Na itt választhatod ki, hogy kivel akarsz lenni. Rögtön Aprajafalvába csöppenünk szó szerint. Leesünk a földre és Hókuszpók háza előtt találjuk magunkat.


Itt látható lesz a játék legelső "18 éven felüliek nézhetik csak" karika. Hókuszpókot kivégezték a törpök, úgyhogy ránk hárul a feladat, hogy leszámoljunk az első olyan csapattal (törpök) akik csicskásai Super Marionak. Aztán jön fel folyamatosan a játék egyre jobbnál jobb ellenfelekkel és helyszínekkel. Egyszer sem fogod magad úgy érezni, hogy na ebből elég is volt ennyi. Már csak azért is mert nehéz és magába tud szippantani a játék ezért mindig kíváncsi leszel, hogy mi fog jönni ezután. Mindenesetre azt elmondom, hogy nem hosszú a játék, nem sok küldetésünk lesz de ami van az baromi nehéz és nagyon hangulatos.

Helyszínek

Ugye Aprajafalvával kezdünk. Ez a hely kiköpött más a mesében látott helyszínnek, ezért még jobban bele tudod élni magad a játékba. Nagyon változatosak a "telepek" a vidám napos területektől a temetőkön át egészen Sonic X birodalmáig minden helyszínen megfordulunk. Számítsatok jó pár videójátékbeli és mesebeli helyszínre, hiszen erről szól a játék. Az alap területeken kívül kapunk bónusz szinteket, amiken a pontgyűjtés és a gyilkolás lesz a két fő feladat. A pontgyűjtés alatt a tehénbomba megszerzését értem, amit alul a fegyvereknél megtalálhattok, hogy mi is ez a csodafegyver. A lényeg, hogy életben kell maradnod végig a pályán majd különös feladat után megkaparintani a tehénbombádat.


Fegyverek

Amikor belecsöppenünk a törpök világába egy alap fegyvert kapunk. Ez egy M16-osra hasonlító alap fegyver, amihez végtelen lőszer jár. A sebessége elfogadható a sebzése viszont nagyon gyenge. Egy törpbe bele kell pumpálni párat, hogy kidurranjon. Aztán nem kell sokat várni máris jönnek az újabbnál újabb fegyverek. Nem várakoztatnak meg minket, változatosan rakják elénk. Rögtön az első pályán meg is lehet szerezni a második fegyvert, ami egy minigun. Elég hatásos és gyors tüzelésű. Ami egyben jó és rossz is. A rossz hír a gyorsasága következtében a muníció gyors fogyása. Az első szinten szintén rá tehetjük a mancsunkat egy shothunra. Ami köztudott, hogy a lövedékeket szétszórja nagyobb sebzést előidézve. Annak ellenére, hogy rengeteg játékban a realisztikusság miatt csak közelharcban felel meg, itt teljes mértékben használhatod nagy távlatból is. Azt el mondom, hogy ha kifogy a lőszered a sotidból akkor a játék ledob neked egy minigunt. És ez fordítva is így van. A következő fegyverrel nem sokkal apraja falva után ismerkedhetünk meg. Ez az egyik legjobb és leghatásosabb "bot" a lézerpisztoly. Na ezzel is az a legnagyobb baj ami a minigunnal is. Gyorsan fogy a muníciója és ha ez elfogy nem nagyon tudod utántölteni mert egy ilyen erős fegyvert a játék már nem fog neked csak úgy dobálgatni. Az viszont nagyon király benne, hogy nem csak egy figurát tudsz vele megsemmisíteni. Nem egy karakteren fog megakadni a lézer ami baromi jó. Ezek után már csak erős tömegpusztító fegyvert kapunk. Na nem atombombát, de elég hatásos nagy emberlétszám irtására szolgáló fegyver a lángszóró. És ezzel is csak az az egy vaj van, hogy gyorsan fogy a lőszer, viszont ha csak kihagyva nyomatod belőle a tüzet akkor igencsak hatásos lesz és marad is elég lőszered. Lesz egy igencsak tömegpusztító fegyvernek eladott vicces találmány. A tehénbomba. Ennek előnye, az összes ellenfél kiirtása az adott helyszínről. Független az ellenfelektől mindenkit elpusztít kivétel nélkül. Kevés van belőle, viszont bónusz pályákon tudsz szerezni egyet ha ügyes vagy.


Ellenfelek: Gyere cica megyünk sétálni.

A törpöket senkinek nem kellene bemutatni én mégis bemutatom a kis tevenyereggyártókat. Mégpedig azért mert a játékban minden egyes kék pacának más az erőssége. Kezdjük az alap lényekkel, akiknek semmi fegyverük nincs. Nevezzük őket kamikazéknak. Jönnek feléd, semmi életcéljuk nincs, csak sietnek feléd, hogy átmenjenek rajta. Persze más szinteken is előfordulnak ezek a kamikaze-k akik csak mennek előre és semmi értelme, de nem törpök formájában. Jöhet hami. Hami egy gyáva pazarló reiszmester. Egy fán állva les ránk és ha meglát el kezd dobálni minket süteménnyel. Vigyázni kell ezzel a szemetelővel, mert eléggé lefaraghatják életerőnket amíg másra koncentrálnunk. Aztán jönnek a kamikaze 2.0-ák. Szalmakalapot viselő, vasvellával szaladozó törpök, akiket nem lehet kinyírni. Isten bizony, csak a fejét lehet lepuffantani és szalad tovább. Ha ló lenne alatta, lehetne fej nélküli lovas is. Azért emelem ki csak a törpöket, hogy nagyon sokat ne áruljak el, mert jó pár gonosztevő lesz még, viszont velük most nem foglalkozok játssz és tudj meg minél többet. A főellenségekre kitérve azt tudom elmondani, hogy nagyon veszélyesek. A törpök fő gonosza még annyira nem is vészes, de a továbbiak gengszterei azok már odacsapnak erőteljesen. Olyan hiper szuper über fegyverekkel fognak rendelkezni, még akkor is ha nem is lesz náluk fegyver. A főgonoszok is nagyon királyak egyébként, tele lesz vicces jelenetekkel, hiszen olyan "barátságos" beállítottságú főgonoszok lesznek, akiket valójában tényleg barátságosnak ismertünk meg.


Grafika/Hang

A látványról igazából nem lehet sokat elmondani, hiszen a játék 2 Dimenziós és ide annyira nagy grafikára nem kell számítani. Meseszerű képet kapunk hiszen az egész játék a mesebeli karakterekre épít. Nagyon jól néz ki, a színek nagyon fontosak, mert attól szép az egész játék. A hangba viszont belekötnék, lehet hülyeség de csak egy dologba kötök bele. A fegyverek hangja a shotgun kivételével mindnek nagyon furcsa. Főleg a minigunnak. Tudom én, hogy barátságos játék meg minden. Ja barátságos. De akkor is olyan mint a félre sikerült puki. De csak ennyibe kötök bele.

Csalások előnye, hátránya

Alkalmazhatunk csalást is a játék során elég furcsa eszközzel. Ha akarod leírom csak jelezd kommentben! Miután elvégeztük a csalást belépünk a játékba és az F1-F2-F3 billentyűkkel idézhetjük elő a csalásokat. Az életerőnket tolhatjuk fel manuálisan, szóval nem nyom be egyből végtelen életet, fogy az az élet a lövöldözések során mint alapból és ezért neked kell folyton töltened. A végtelen lőszer jelenti a következő kódot, ami rögtön 999 lőszert ad úgyhogy megvigasztal minket mert kell a minigunba és a lézerfegyverbe is. A harmadik opció pedig a tehén bomba. Ez is elfogy ha használod és egyszerre úgy 15 darabot tudsz előidézni. És ez itt a hátránya a csalásoknak, ha használjuk ezeket a akkor nagyon rövidnek még rövidebbnek érezzük a játékot mint amilyen alapból, nem fogjuk értékelni az éles helyzeteket mert tudjuk, hogy nem veszíthetünk. Szóval csak nagyon véges helyzetben használd ezeket a csalásokat.


Blip És Blop

Mindenképp megérdemli a figyelmet, hiszen a barátságos kis lényeket néha jól esik lelőni. Sokszor éreztem azt az ilyen karakterekkel, hogy na most bemegyek a tv-be és kinyírlak. Most eszembe jutott, hogy jó lenne egy ilyen játék Győzike editionban. Na de ez a játék valóra váltotta az álmom. Próbálja ki, aki még nem tudta vagy nem hallott a játék létezéséről mert abszolút vissza is hozza a gyerekkorod a figurák miatt és a jelen korod is megtartja a lövöldözés miatt. A játéktesztek végén gondoltam százalékkal jelölöm, hogy mennyire is tetszik a játék. Vannak hibái kezdve azzal, hogy a játék baromira rövid, lehetett volna még több ellenfél, és még az idegesített néha, hogy túl sok egyforma ellenfelet tolnak az arcunkba és így egy pillanat alatt kivégeztek minket. Ezen dolgozhattak volna, de ez egy kis minyi játék, úgyhogy megfelel de nem bújhat ki a hibái alól.


75%

Értékelés:
Grafika:
██████████
6
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 5
Branko7 avatar
4 éve | 2013. 08. 12. 17:24:58
#
Valamiért én még nem láttam ezt a játékot ><
Nagyon meghoztad hozzá a kedvem :D
Már szedem is..
5*
Gerdzso avatar
4 éve | 2013. 08. 03. 22:14:38
#
Hát ez mekkora is volt! Vagy ezerszer játszottuk a tesómmal, azt hiszem újra le is szedem! :D
Bicike avatar
4 éve | 2013. 08. 03. 21:27:30
#
Úristen, régen mennyit játszottam ezzel :D
Jó kis nosztalgia teszt, tetszik, 5* :)
no avatar
4 éve | 2013. 08. 03. 20:29:02
#
Én is még régebben egy jó barátom ajánlásával próbáltam ki a játékot :D. Nekem nagyon bejött a kedves lények öldöklése :D. Nem nagyon bírom a törpöket és ezért inkább :D
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 08. 03. 17:54:31
#
Hát én még életemben nem hallottam, még csak hasonló játékról sem mint ez. XD Én igazából még soha nem gondoltam arra, hogy " te milyen jó lenne megölni a szeretett karaktereimet " :D. A tesztben nagyobb hibák nincsenek, elég részletes. 5*
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
9 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek