Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 64 napja
4 éve tag
Gyerekkorunk Konzolja - Nintendo és a Sárga Kazetták
Írta: Logan - Wolverine, 2013. július 31., játékteszt

Erről nem kell sokat mondani, gyermekkorunk emlékeit őrzik ezek a játékok!

Gyerekkorunk legmeghatározóbb konzolja, a még most is vonzó külsejű sárga kazettákkal. Rengeteg emlék köthető egyetlen kazettához, legalábbis nekem számtalan eszembe jut, ezért is nagyon szeretem játszani a régi kor játékait. Még ha pár órára is, de visszakapjuk régi önmagunkat, azt a kis kölyköt, aki lekváros kenyérrel a kezében csapatta a super mario-t. Sok nintendo játék még most is jobban teljesít mint a manapság kiadott fps vagy tps, valljuk csak be őszintén. Nagyon emlékezetes és élvezhető játékok voltak ezek és még ha nem is nintendo-n de Pc segítségével is nosztalgiázhatunk egy kicsit kedvünkre. Én személy szerint már nem tudok nintendoval játszani, mert egy nagy monológ közepette leégettem de ezért jó a Pc sokoldalúsága. Most egy kissé szokatlan tesztet láthattok tőlem. Elsőként pár szót hallatok a nintendo-ról, majd a 10 kedvenc játékomat elemzem is. Ha valakinek ez már sok, akkor menjen és készítsen magának egy lekváros kenyeret.


Nintendo

Túlzásba vittem a 3D-t s amikor lövöldöztem mondom mi ez a szag? Hát annyira élethű terméket sikerült vennem, hogy ami a tv-ben történt az megtörtént a nintendommal is (leégett, 3D). Ezért a Pc-hez folyamodtam. A Nintendo az 1983-ban kezdte meg hódító útját Japánban. Azonban korai volt az öröm. Sok játék lefagyott és nem működött, ezért a nidzsák kijavították a hibákat és újra piacra dobták. A hatás nem maradt el. Sikerült az üzlet, a Japók megcsinálták és egyre jobban el terjedt a világon. Én még fiatal vagyok de amikor kicsi voltam ez volt a divat.

Pc-s alkalmazás: Nintendo Nes Emulator


Ma már elérhető a nintendo-s élmény nintendo és sárga kazetták nékül is. Hiszen Pc-s alkalmazással is elérhető a játék Nintendo Nes Emulator néven. Ez a program nagyon egyszerű és abszolút kezelhető. Az internet elterjedésével rengeteg nintendo játék került a világhálóra, olyannyira begyorsultak a dolgok, hogy ma már több 1000 játék közül lehet választani kedvünkre, amik visszaadják gyerekkori örömeinket. A kis program bekapcsolása után be kell tallóznunk az adott játékot. Kazetták helyett csomagolt fájlok őrzik az alkotásokat. Igaz, hogy a billentyűzet kicsit fura főleg ha nagy idő távlat van a nintendo-s világod és a modern kor között, de megszokható. Igaz, hogy a tenyereddel próbálsz a billentyűzet alá nyúlni keresve a "kart". Eleinte én is ezt csináltam majd később már nem is hiányzott. Az emulatornak van egy igen fontos de számomra haszontalan tulajdonsága. Mégpedig a mentés lehetősége. Nekem ez annyira nem tetszett, hiszen ha elmentjük az állásokat akkor egy nintendo játék nagyon hamar kijátszható. A Tv-re köthető csodamasinában nem volt ilyen, meghaltál és kezdte elölről, ami nagyon jó ezeknél a játékoknál. Szóval számomra ez a lehetőség nem ér semmit. Most pedig jöhet a bemutató. Ugye 5 játékot fogok szemléltetni, amik számomra a legjobbak. Ezeket a játékokat még nagyon kicsi koromban szerettem meg, homályos de nagyon erős emlékek kötődnek hozzájuk. És épp ezért is mutatom be. Kezdem majd az első kedvenc játékommal, most nem úgy fogunk haladni ahogy másnál megszokhattátok, én kezdem a Top 1-essel. Akkor kezdjük is el.

1. Hely: Super Mario 14. Vagy ahogy elneveztük nővéremmel: Botos Márió


A kis korom nagy részét ez a játék töltötte be. Minden nap csakis ezzel játszottam, mindenki tudta, hogy nem nyúlhat hozzá mert egyszerűen tudták mit gondolok "kezed eltöröm na!". Mit is mondjak, amikor megkaptam a nintendo-m ez a játék volt a legjobb. Annyira bele tudtam élni magam a játék történetébe és a játékmenetbe, hogy ezt azóta egy Pc-s játék sem múlta felül, komolyan. Biztos veletek is volt ilyen élmény más kazettás játékkal, úgyhogy biztos megértitek. Hiába imádom az Fps-eket akkor is ez marad számomra a legjobb játéknak. Megemlítem, hogy Marionak rengeteg játékadaptációja van nintendon. És számomra ez a legjobb, hiába a Mario Bros elsöprően jó játékmenete, nekem ez a botos márió veri az összeset. Miután beraktuk a kazettát a nintendonkba és bekapcsoltuk a bolha tv-nket azonnal egy csajszi jön be a képbe, akit elrabolt két kicsit sem ranyos ember. Egy félig gép félig férfi és egy banyának látszó banya. Bevallom én ettől a két alaktól agyf*szt kaptam, nagyon féltem tőlük, talán Freddy Kruger után ezektől fostam a legjobban. Na és ez a lány (aki rabságban van) ír egy levelet marionak, gondolom nem a bugyija méretéről hanem, hogy Segítséééég. Ekkor Márió előkapja a rúdját és neki is indul a nagy kalandnak. Imádom ezt a kezdést. A játék introja annyira jó és a zene mellé annyira istenkirály, hogy azt nem lehet elmondani. A legjobb nintendo játék a világon (szerintem).


Ahogy megvolt az intro bejön a menü és ez is baromi jó, még mindig itt lebeg előttem a kép, ahogy játszok vele. Be is lépünk a játékba és ahogy most ezeket a sorokat írom hallom a pálya zenét a fülembe. Na miután el kezdjük a játékot meg tudjuk állapítani, hogy ez is hasonló módon működik, mint a többi mario. Jobbra felé mész a karakterrel (kivéve ha Chuck Norris vagy), annyi különbséggel, hogy egy bot van a kezében. Kezdjük mario külsejével. Ugye Mario egy vízvezeték szerelő, semmi extra van egy szép rőzse bajusza és egy igen csinos tüdőnadrágja. Itt viszont egy nagyon trendi fekete fehér rucit visel és egy fejkendőt, ez a kombináció szerintem jobban áll neki. Akkor beszélhetünk is a játék történéseiről.A játék megkezdésénél egy nagyon király kép fogad minket. Rögtön egy szép kék ég bolttól színezett zöld fákkal és fűvel kirakott helyszínre kerülünk. Szép és barátságos lesz, vidám megvalósítás. Amikor kezdünk rögtön jönnek az ellenfelek, ezért azonnal reagálni kell és a botunk segítségével lelőni a barátságosnak tűnő ellenségeinket. Mondanom sem kell, hogy a bot nem csak fényezésre és lövöldözésre szolgál. A segítségével meg tudunk kapaszkodni egy ideig a falakon majd a másik irányba jó magasra átpördülni. Ez sokszor kötelező mutatvány lesz, hiszen magasabb helyeken elrejtett kulcsok vagy életerők találhatóak és ezeket másképp nem lehet leszedni onnan.


A botunkkal leadott lövés formája hasonló a super mario brosban látott tűzgolyó lövedékhez, ellentétben itt függőlegesen négy fekete gömb csatlakozik egymáshoz és ez halad át az ellenségeken mint kés a vajon. Persze nem azt jelenti, hogy egyetlen lövéssel az egész pályán végig halad, hanem egy szerencsétlen áldozaton megakad. Ha már ellenfelek akkor megemlítem, hogy a mario brosban látott teknősbékák jelen lesznek és rengeteg fura kinézetű lény. Ha ezeket levertük és teljesítettük az elénk vetett akadályokat jöhet a főellenség. Minden egyes szint végén megtalálható egy-egy gonosztevő, amik elképesztően jól vannak adagolva a játékban. Ahogy jutsz előre a játékban, az ellenfelek annál durvábbak és annál nehezebb őket legyőzni. Taktikázni kell velük, nem szabad fejjel a falnak rohanni, vagy bottal. A játék a kulcsgyűjtésre épül. Rengeteg ajtót kell kinyitnunk ezért sok kulcsot kell összegyűjtenünk. Lesz pár olyan ajtó is, ami mögött értékes életerő esetleg pontok találhatóak. Még a hangról megjegyzem, hogy rendkívül jól ütemezett hangok szólnak a játékban, egyszerűen nem tudom abbahagyni a dúdolását, nagyon a helyén van ez a játék. Most is hallgatom a zenéjét anélkül, hogy játszanék vele. Ez volt a Super Mario 14 (Botos Márió) elemzése, ami számomra a legtöbb emléket hordozza magában és a legjobb nintendo játék a világon. Jöhet a második versenyzőnk.

2. Hely: Super Mario Bros.


A világ legismertebb és legsikeresebb nintendo játéka a Super Mario Bros. Úristen mennyit játszottunk ezzel a játékkal kicsi koromban. Emlékszem néztem a Mézga Családot majd amikor a szüleim befejezték a játékot én mentem és csapattam Mariot. Olyan hülye emberek élnek a Földön, hogy azt hiszik azért Super mert super képességei vannak plusz láttam olyan videókat ahol azt jelentik ki, hogy ez a világ legrosszabb játéka. Nekik nem volt gyerekkoruk az biztos. Én szerencsésnek mondhatom magam, hogy még belecsúsztam abba a régi korba, a mai kisembereket azért sajnálom mert lemaradnak ezekről a rendkívül jó dolgokról. Na de vissza a Mariohoz. Hihetetlen de 1989-ben készült el a játék és több mint 40 Millió darabot adtak el, híresebb mint a legtöbb Pc-s játék együttvéve. És nem viszem túlzásba mert ez így van, hacsak az emberek meghallják a zenét, Mario ugrásának hangját rögtön tudják miről van szó, ami nagyon jó érzés. Mindenki emlékezni fog erre a játékra az biztos. A története annyi mint megmenteni a hercegnőt a gonoszoktól. Kastélyról kastélyra kell ugrálnunk, hogy megtaláljuk a hercegnőnket és megszabadítsuk a világot a gonosz lényektől


A játék menüje egyszerűen visszahozza a gyerekkorod. Nagyon jól néz ki, választhatunk egyjátékos és kétjátékos módok közül. Ha a kettő játékos opciót választod akkor te mész elsőként, és ha el veszíted utána jön a második az az Luigi. Na miután megkezdtük a játékot megkapjuk az első szintet amit annyira nem kell magyarázni senkinek. Kék ég, felhők, barna aszfalt és téglakockák, meglepetés dobozok mindenhol. Az ellenfelek nagyon kis barna háromszögek formájában jelennek meg elsőként majd feltűnnek az első teknősbékák és a többiek. Miután ezeken átverekedtük magunkat egy kis várba kell beérnünk. Nagyjából 2-3 küldetésünk van a főellenség érkezéséig, ami a Tűzokádó Sárkány. Ha legyőztük, akkor beenged minket egy kisebb helységbe, ahol egy gombafejű lányka ül és megköszöni szépen, hogy megmentettük. Rengeteg pályán kell átjutnunk, hogy az igazi nagy kastélyba eljuthassunk és legyőzzük az egyetlen erős sárkányt, majd megmentsük hőn szeretett hercegnőnket. Kicsit furcsa, hogy egy vízvezetékszerelőt kértek fel a megmentésére, de nagyon jó. Neki milyen szövegei lehetnek a hercegnőhöz. Hello édes van kedved csövezni velem? Na jó ezt csak úgy mondtam, nem tudom értitek-e mire gondolok. A sokoldalúság megtalálható a Marioban. Említettem fent az ajándékkockákat. Na ezekben található elsősorban gomba, ami a Super Mario legfontosabb étele, ettől Mario megnő és képes lesz a téglakockákat széttörni a fejével. Ezek után még fel lehet venni bűvös virágot is, aminek következtében Mario fehér tüdőnadrágot ölt magára és tüzes golyókat képes dobálni. Lesznek a meglepetéskockákban pontok, amiket ha gyűjtünk és eléri a 100 "coins"-ot élettel jutalmaznak meg minket. Találni élet gombát, ami fehér zöld pöttyös és persze az egyik legjobb dolog a csillag. Ha ezt felvesszük akkor sebezhetetlenek leszünk. persze csak pár pillanatig. Ilyenkor lehet bekapni legjobban a madzagot, amikor nagy lazán sétálgatsz a csillag hatására aztán elmúlik és te lazán nekimész az ellenfelednek aztán putty. Rengeteg csőbe bele lehet menni és pontokat gyűjteni. És bónusz szinteket is fel lehet fedezni, amiket téglakockák szétverésével idézhetünk elő.


A hang az egy eredeti klasszikus, sokszor csak el kezdem dúdolni és nem tudom abbahagyni. Mindenki ismeri a zenéket kivétel nélkül. Minden egyes szintnek különálló pöcögős zenéje van ami zseniális. A képről nem is beszélve, annyira jók a színek, Mario kinézete is nagyon király. Ha valaki ebbe a játékba beleköt az nem normális. És ezt a kijelentést fel is vállalom, mert ebbe nem kell és nem is lehet belekötni!

3. Hely: Tom And Jerry


Nagyon vacilláltam, hogy melyik a második legkedvesebb játék az Adventure Island vagy a tom and jerry. És rájöttem, hogy inkább a macska és az egér sztorija jobb. Ugye ezt a két nagyon szimpatikus mesebeli figurát nem kell bemutatnom senkinek? Ha mégis annak vagy nem volt gyerekkora vagy nem tudja mi a jó. Tom egy macska Jerry pedig egy egér. Tom minden áron el akarja kapni Jerry-t, hogy aztán mit csinálna vele azt nem tudom. De Jerry-t sem szivacsfából faragták. Mindig lazán el menekül Tom elől, közben erősen megviccelve a szegény macskát. Kis korom legmeghatározóbb meséjéről beszélek a Looney Toons mellett, ez is egy érv, amiért ő a második helyet kapta meg a dobogón. A kazetta elindítása után pár írás után el is kezdjük a játékot. Egy kazánházba csöppenünk, ahol látható is lesz Jerry. nem nagy meglepetés elmondani, hogy ő lesz a főhősünk nem egy rozmár. Jerry képességei a vízbuborék lövöldözés. Elég erős lövedék, csak van egy hátulütője mégpedig az, hogy nem dobja el túlságosan messzire, ezért jól a pofájába kell mászni az ellenségünknek, hogy le lőjük. Az ellenségek is baromi jók, de van pár igencsak idegesítő szemét. Furcsa de itt a pókot emelem ki, ez nem sebez meg, csak el lök magától és ha netalántán egy másik ellenfél van mögötted, egyenesen nekidob a rohadékja. Nővéremmel ilyen helyzetekben már egymás fogát vertük ki, annyira felidegesített. De a játék hihetetlenül hangulatos és aranyos menete miatt észre sem fogsz venni ilyeneket, lehet ez csak nálam volt így. De egy-két alkalom azért van, amikor legszívesebben bemennél a Tv.-dbe és megvernéd az ott lévő idegesítő karaktert.


A helyszínek változatosak és nagyon hangulatosak, főleg a különféle ellenfél miatt. A játék egy percre sem áll meg, marad az az eszeveszett macska egér tempó végig. Ha túljutottunk a helyszíneken jöhet az ellenfél. Tommal kell mindig megküzdenünk különféle helyzetekben. Az első szinten egy vízzel teli mosdóban kell ugrálni és így lelőni Tom-t. Van még egy kedvencem, amikor darazsakat kell rászabadítani Tomra, ezek is nagyon adják a hangulatot. A hang itt is kifogástalan. A klasszikus pörgős Tom és Jerry zenék szólnak a játék során, ami még jobban előhozza a benned lévő gyereket. Megvolt a második, megtudhatjátok ki lett a harmadik.

4. Hely: Looney Toons


Ha már Tom And Jerry, ki volt az illetve kik voltak azok az eszeveszett karakterek, akik mindig képesek voltak mosolyt csalni az arcunkra? Úgy bizony! Tapsi hapsi, Elmer, Cocó, és a többiek. A Tom és Jerry mellett ez a mese jelentette a kellemes délutánt, időtöltést számomra. Gondolom sokaknak megvolt, megvan ez a játék még mindig sárga kazetta személyében mert ez is eléggé elterjedt játék volt.A játékban a Looney Toons figurái még kicsik, mint a Baby loony toons című mesében. A játék megkezdésével kiugrik egy panel, hogy milyen karakterrel szeretnénk bandukolni. Kacsa, Tasmán ördög és egy kis macska áll rendelkezésünkre. Mindegyik karakternek megvan a maga sajátos és remek képessége. A kacsa zöld csőre van és tud repülni. A tasmán ördög testes és tud pörögni, aminek következtében sok ellenfelet béníthatunk meg. A macska pedig a mászásról híres. Én személy szerint a legtöbbször a cicával voltam, mert ha véletlenül leesel egy oszlop tetejéről mondjuk, akkor meg tud kapaszkodni és visszaugrándozni az oszlop tetejére.


Ugyanolyan ugri bugris mint a többi nintendo játék. Azonban mint már azt mondtam minden játéknak megvan a maga sajátossága. Kezdve rögtön az első küldetéssel. A játékban a szintek tele vannak répákkal, amiket ha összegyűjtünk életet kaphatunk. Elszórva találhatunk kék színű lufikat, amiket kipukkasztva megkapjuk azt a labdát amivel átváltozhatunk azzá a karakterré, akit kiválasztottunk a játék elején. Itt megjegyzem, hogy az elején nyuszival indulunk, és ha felveszünk egy ilyen bűvös lasztit, akkor változhatunk csak át azzá a karakterré akit kiválasztottunk. Ha a kiválasztott karakterrel vagy és felveszed a labdát ugyanúgy visszaváltozol nyuszivá szóval ezzel el lehet lenni. A lufikban még megtalálható egy szív is, ami a sebezhetetlenséget szolgálja. Mivel ha ez nálad van és neki mész egy ellenfélnek, akkor nem vesztesz rögtön, csak a szív jel tűnik el, szóval 2 esélyed van. Mindig gyűjtsd be szívet mert életfontosságú. Plusz vannak még fehér ajtók is a játékban, amiken be kell menni értelemszerűen és itt cocó szépen végigszámolja az összegyűjtött répáidat más esetben gyümölcseidet. S ez alapján ad neked életet, majd azt mondja, hogy húzd el a beled mert semmi sincs ingyé'. A játék során miután megküzdöttünk a szintekkel jön a főellenség, akit én csak bolond krisztikének nevezek (előre elnézést a krisztáktól) de volt egy szomszédom aki pont így nézett ki mint a főellenség és... inkább hagyjuk. Na ez a mesében is folyton megakarta szerezni magának a cukibbnál cukibb állatokat és a játékban sem lesz másképp. Nem fog megállni soha, folyton mozgásban kell lenned mert nagyon gyors és mindig szalad utánad. S egy idő után megjelenik egy exit ajtó amit kitaktikázva használhatsz és elszökhetsz bolond krisztike elől. Majdnem minden egyes főbunyót ez a lány játszik el, csak egyre nehezebb platformok segítségével, egyre nehezebben tudsz elfutni előle és kijutni az ajtón. Persze lesznek már főellenségek is, de ő az első számú.

5. Hely: Chip And Dale


Ha már megvolt a Tom és a Looney Toons kifogástalan mesevilága és a még királyabb játéka, akkor jöhet még egy Disney mese. A Chip és Dale-t sem kell senkinek bemutatnom (kivéve azoknak akiknek igen, jajj de gonosz vagyok!). Chip és Dale testvérek, de nem ebbe a fajtába tartoznak, hogy "testvérek" ugyanis ők mókusok. Az egyiknek két foga van, a másiknak meg kalapja. Van még pár segítőjük, akik a küldetésekben segédkeznek nekik. Tudjátok mint a legtöbb bérgyilkosnak vannak segítőik, akik adják a muníciókat.A játék 0,00001 pontjánál bele lehet szeretni. Mégpedig a zenéjébe, a régi kort hozza vissza ez a muzsika is. Aztán a menüben ott van a két jómadár, akarom mondani mókus. Aztán jön a karakter választás, hogy Chip vagy Dale. Miután nagy nehezen eldöntöttük kivel leszünk, elkezdődik a játék. Rengeteg hétköznapi helyen megfogunk fordulni, akár konyhában, könyvesboltban, kertekben, fák tetején. Már engem ennyi információ felcsigáz egy nintendo játék hallatán. Lesz rengeteg olyan ellenség, akiket a saját puszta kezünkkel gyilkolnánk meg mert annyira idegesítőek. Én sokszor éreztem már így, hogy... szóval el küldtem melegebb éghajlatra. Az ellenfeleinket dobozokkal győzhetjük le. Ugyanis minden egyes szint tele van dobozokkal. A dobozokat felvehetjük és vihetjük is magunkkal ameddig csak akarjuk, és ezekkel a dobozokkal jól fejbe is dobhatjuk akit akarunk. A dobozokat érdemes felemelni egytől egyig mert értékes kincsekre bukkanhatunk. Kezdve az alapokkal a pontokkal, majd a csillagokkal, a színes csillagokkal amik plusz életet jelentenek, és persze a makkokkal. A karakterek életszintje szívekkel működik. Három szíved van (jó is lenne) ha ezeket elveszíted, akkor kezdheted egy mentett állástól, persze nem te mentesz. Viszont ha sokszor elveszíted, akkor kezdheted a legelejétől a játékot. A makkok jelentik a szívek utánpótlását, a színes makk pedig teljes mértékben feltölti a szív készletedet. A főellenségek néhol elég bizarrak. Egy labda lesz a főbunyóknál, amit használnunk is kell. Annyi a dolgunk, hogy jól megdobáljuk a bizarr külsejű lényeket, robotokat. Rengeteg barátságos és rengeteg idegesítő ellenféllel kell szembenézni, de a játék akkor is remek marad.


Nos ennyi lettem volna mára. Gondoltam jó ötlet, hogy bemutatom az én Top 5-ös nintendo játékaimat. Ha szeretnétek még ilyet akkor jelezzétek kommentben és még dolgozok ilyen nintendo emulatoros játékokon is, persze részletesebben, csak itt már nem akartam, hogy össze álljon a szöveg a szátokban akarom mondani a szemetekben. A legjobb nintendo játékot próbáljátok ki, a Super Mario 14-et. Ezt az egyet úgy ajánlom mint másat soha, mert ennél jobb szerintem nincs. Mindenesetre kellemes sárga kazettás napot nektek!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 22
carl18 avatar
3 éve | 2014. 09. 09. 11:46:08
#
Nekem ez volt a régi kedvencem :) Első nintendo játékaim egyike mikor még 5 éves voltam
az valahol 1997-ben volt :D
no avatar
3 éve | 2014. 09. 09. 11:13:55
#
Helosztok szeretnék kérni egy kis segitséget. A legalso sorban barol a 4.-nek mi a neve mert sehogy se akar az eszembe jutni :-/ pedig nagyon sokat játszotam vele. :D nagyon megköszöném ha segitenétek nekem mert nagyon sok emlékem fűz ahoz a játékhoz. :D elöre is köszönöm. :D Nagyon jo a cikk csak igy tovább.
sittes008 avatar
4 éve | 2013. 10. 05. 22:53:46
#
Gyerekek lehet csak en vagyok igy,de amikor errol a bizonyos Nintendo korszakrol beszelunk nekem szinte osszeszorul a szivem,annyi szep emlek kotodik ezekhez a jatekokhoz :)))Ekkor meg jatek volt a jatek,ki a fenet erdekelt a grafika?jatszottuk es hu de jo volt :))) ekkor meg szorakoztatott minden jatek.Emlekszem,batyam piacon dolgozott,s kolegai arultak nintendo kazettakat,minden hetvegen hozott nekem haza legalabb 50 jatekot es abbol kivalaszthattam egyet ami az enyem lessz.Azok a hetvegek...a jo kis nintendoval teltek tanulas utan...ahh de szep is volt.Most pedig ha egy jateknak nincs atom grafikaja akkor nem is foglalkoznak vele sokat...eltelt 20 ev...es felnottunk :)
Deimos avatar
4 éve | 2013. 08. 09. 11:16:44
#
Egyébként ha szétszedted az eredeti NES konzol burkolatát belement a sárga kazetta is, és müködött :)
no avatar
4 éve | 2013. 08. 08. 21:09:26
#
Ez nem hülyeség :D. Egyébként tényleg nem tanácsos így csinálni. :)).

Majd ha gyün egy másik ilyen írás akkor figyelek rá XD
no avatar
4 éve | 2013. 08. 08. 17:21:19
#
Mario megkerülhetetlen volt :D. A battle city is nagyon ***a a mai napig :D.

Én azokat a kazettákat bírtam amikre ez volt írva

XD9999999999999999,9 In 1XD
The1024GigaByte avatar
4 éve | 2013. 08. 03. 17:52:44
#
Annó nekem a Super Mario Bros volt az első Nintendó játékom :D Annyit játszottam vele hogy széttörött a kazi :D A Super Mario 14 is megvolt bár azzal sokat nem játszottam mert valahol mindig meghaltam benne :D
no avatar
4 éve | 2013. 08. 02. 20:02:45
#
Szívből szóltál cimbi. Ezeknek a játékoknak megvoltak a maga szépségei, sőt még ma is :D. Most is nyomatom a Mario Bros.t :D És abban van ám rombolhatóság XDXD
Bicike avatar
4 éve | 2013. 08. 02. 19:59:04
#
Nekem sohasem volt még konzolom, de nagyon tetszik ez a cikk, ez az a kor volt, amikor nem a max grafika és a rombolható környezet volt a minimum...tudjátok mit? Sokkal jobb is volt, egy játékmenet nem 10 perc volt, hanem 30-60...
5* :)
no avatar
4 éve | 2013. 08. 02. 19:51:25
#
Osiris No Problem főnök ;)
Többiek


Igaz Robiiikaa szerintem mindenkinek vagy csak SEGA-ja volt vagy az a computer feliratú piaci "billentyűzet" vagy mindkettő :D. Nekem mindkettő volt, meg egy Atarim is :D
bukta2 avatar
4 éve | 2013. 08. 02. 11:43:33
#
Jók voltak ezek a maga idejükben! :) "robiiikaa" Ott a pont! :D
no avatar
4 éve | 2013. 08. 02. 11:34:57
#
Régen nekem is volt sárga kazettás utánzatom, amit máig óvok:) Konzolok tekintetében a régi NES a legjobb máig szerintem.:)
robiiikaa avatar
4 éve | 2013. 08. 02. 09:17:11
#
Most őszintén!! Kinek volt régen az eredeti Nintendo-ra pénze??? Az ország 3/4-e a kínai "Poly Station" és a hasonló gagyi utánzatokkal játszott. :)
Zombiie avatar
4 éve | 2013. 08. 01. 14:43:49
#
Giana Sisters--- commodore 64...na ebből lett a Super Mario!!!!
Kex99 avatar
4 éve | 2013. 08. 01. 07:41:23
#
Nosztalgia...Nekem is anno volt egy sárga kazettás konzolom.Remek emlékek kötnek hozzá mint például egy ilyen Jeep kellet menni és ölni az ellenfeleket stratégiai nézetben,aztán volt egy Szellemirtós játék is,meg az alap a Super Mario Bros. A teszt kitűnő és örülök,hogy írtál erről.Köszönöm! :)
R3PTIL3 avatar
4 éve | 2013. 07. 31. 22:15:31
#
Nekem eredeti NES-em van de a teszted nekem is eléggé visszahozta hogy milyen is volt régen... amúgy a negyedik tesztalanyod nem looney tunes hanem tiny toon. mindenesetre jó teszt lett!
Tesla GoD avatar
4 éve | 2013. 07. 31. 21:53:17
#
ACsodalatosPokember:Ha érdekel a Nintendo, tudom ajánlani James Rolfe munkásságát (http://www.youtub…sSour1iWmw), a videói egyrészt nagyon szórakoztatóak, másrészt rengeteget meg lehet tudni belőlük a NES-SNES éráról. Középszintű angoltudás javallott!
no avatar
4 éve | 2013. 07. 31. 19:44:39
#
hory9999 Thanks :D

apetit1989 Na látod milyen jó, hogy te itt vagy bameg!!!!!! Kiegészíted a teszjeimet :D. Igen volt valami fogalmam arről amit írtál mert youtubon is nézegettem FreddyD videóit de nem nagyon akartam belefolyni a dolgokba. Egyrészt nem értek hozzá másrészt meg nem értek hozzá. Így inkább leegyszerűsítettem :D. De legalább itt voltál és leírtad ezt a koppintásos történetet ezért megérdemelsz tőlem 3 csillagot ;).

És kösz szépen nagyon szeretem ezeket a játékokat. Igaz nekem akkor nem nintendom volt hanem az a fekete full fekete SEGA és egy billentyűzet "nintendo" ami kiderült, hogy másolat mind. Arról képet is akartam berakni de inkább elvetettem :D
apetit1989 avatar
4 éve | 2013. 07. 31. 19:27:32
#
Ez jó, de tegyük helyére a dolgokat. A nes-hez sosem léteztek sárga színű kazetták. Az eredeti kazetták zöme szürke, elvétve feketék és néhányuk csillogós arany vagy ezüst színűek.
Sárga kazetták, a fake, tipikusan kínai, kopírozott "nintendókhoz" jártak, amik sem küllemükben, sem pedig színben nem egyeztek meg a nes-szel. Na ahhoz lehetett venni a piacon és a kínai üzletekben "kéttáthaminc" forintért sárga kazettákat. Nekem is volt ilyen lemásolt nintendó konzolom, Sega Megadrive dobozban volt a nintendóbél, a karjai meg Sega Genesis koppintások voltak. Aki nem hisz nekem, járjon utána. tessék csak beírni a googlebe, hogy nintendo cartridges, aztán majd lehet látni, mennyire hasonlítanak a mi gyerekkorunkban megszokott sárga kazettákhoz. Pók, ez az írásod messze a legjobb az eddigiek közül, gratulálok.
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 07. 31. 18:56:25
#
5*! Amugy nekem nintendom még sosem volt, de olyan sárga kazettás izém igen. Valami olyan játék volt meg hogy ilyen kacsával mentünk és lehetett úszni is meg minden. Tisztára ugyanaz volt mint a mario csak helyette kacsák voltunk.
no avatar
4 éve | 2013. 07. 31. 15:39:01
#
Én is nagyjából addig játszottam rendes kézzel fogható nintendoval :D. Amire te gondolsz az a Battle City vagy csak simán Tank szerintem :D. Az is bitang jó játék. Nővéremmel mindig az volt az első lépésünk, hogy a sast bevontuk betonnal :D.
Matt99 avatar
4 éve | 2013. 07. 31. 14:42:51
#
Fura, de én még 2003-ban is nintendóval játszottam addig amíg meg nem vettük az első pc-énket. 5, 6 éves lehettem és rengeteg időt töltöttem el vele.:) A kedvencem a mario bros. volt és egy tankos építgetős játék aminek szégyenszemre nem tudom a nevét. Ja, és jó iromány :)
Értékelések
Összes átlaga:
██████████
10
19 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek