Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 5 napja
4 éve tag
Grove Street örökké - Kiegészítő munka
Írta: Logan - Wolverine, 2013. június 09., játékteszt
Játék: Grand Theft Auto San Andreas

Ha elolvastad az első munkám, ezt se hagyd ki. Részletes karakter és területelemzés, történet, és a többi fontos dolog, ami kimaradt előző munkámból.

Sziasztok! Egy kicsit meglepő igaz? Ismét bemutatom a San Andreast, de gondoltam részletesen bemutatok mindent, mert előzőleg jó pár ínyenc falat kimaradt a darálóból. Már azzal kezdem, hogy a játék még mindig megállja a helyét, elővettem ismét, s nem okozott csalódást (már miért tenne ilyet). Modolás ide vagy oda, kedvtelésnek az alap felhozatal is igencsak dicséretes. A modolás jó móka lehet, ha van hozzá türelmed, s élvezni is tudod a játékélményt, de ez nem lehet hiba. A járművek sokfélesége, és bitang nagy játszótér adja a játék hangulatát, s igencsak felemelő a gettóból a gazdag negyedbe eljutni. Nem is vesztegetem tovább az időt, jöjjön a lényeg, harapjunk bele az elejébe.


A Hős Gengszter, akit végig az irányításunk alá veszünk, Carl Johnson. Anyja életét vesztette, s ezért Liberty Cityből visszarepül Los Santosba, hogy helyrehozza azt, amit elbaltázott, s egyesítse a nagy Grove Street-i családot. Minden kis kirakós darab a helyére kerüljön, Carl próbál helyt állni, s a testvéreinek Sweetnek, s Kendl-nek a legjobb arcát mutatja. Azonban zavaró tényezők mindig is lesznek amíg világ a világ, s ez alól CJ sem kivétel. A Ballasok, akikkel már az óvoda óta folyik a háború, ismét CJ életére törnek. Rögtön hazaérkezése után szembe kell szállnia a gyilkos banda pár embereivel, akik nem ismernek határokat.


Köztudott, hogy a Ballasok és a Grove Street-iek (Cj és a többi Zöld) harcolnak a gettóban, ahol az élet egy játszótér, az életed játszótere. Meddig vagy képes elmenni, hogy megmentsd a méltóságod, mennyi emberéletet oltasz ki, hogy bebizonyítsd te vagy a gengszter? A választ csak te tudod. Kezdődhet is az akció.

Grove Street örökké

CJ testvérével együtt próbálja megvédeni a büszkeségét, s másik két barátjával együtt rengeteg piti kis munkában vesznek részt. A Grove Street a bandázásról szól. Játék során rengeteg bandaháborúban kell majd részt vennünk, területelfoglalásban kell jeleskednünk, és jó pár bandavezért is a hidegre küldhetünk. A zöld pólóban, zöld kendőben feszítő "barátságos" emberkék bármikor a segítségünkre lesznek, hiszen be fogjuk bizonyítani nekik, hogy ki itt a főnök. Persze nem kell parancsolgatni, hiszen az egész úgy működik mint egy nagy család. Az emberek elvesztése nekünk is betesz, s nem fogunk örvendezni, ha pár ember odavész a háborúban. Nagy családként, összetartó amőbaként mozgunk majd, ami bizonyítja, hogy az utca által felnevelt kölykökből erős, és kegyetlen gengszterek váltak.


Ryder

Ryder egy piti kis mocsok, ha szabad így fogalmaznom. Nem törődik a világgal, s azzal sem, hány embert küldött már a temetőbe. Persze erről szól a gettó, ő képviseli a gengszterkedés tanítómestere címet. Ő készít fel minket, első munkáinkat vele végezzük el, s megtanít rengeteg fontos dologra. CJ hazaérkezése után egy furcsán kedves emberként ismerhetjük meg, de ahogy telik múlik az idő, egyre csak kezdi megmutatni a sőtt oldalát is. Mígnem Carl és egyik közeli barátja Ceasar meglátják Rydert, ahogy a Ballasokkal és Big Smokeval (Róla is beszélek) egy igen fontos Grove Streeti tárgyat "cipelnek". Ezzel Ryder eladta a becsületet és bizalmat. Carl rádöbben, elárulták, bármennyire is nehéz, de nem tehet mást. Meg kell ölnie. Egy célponttá válik, akit el kell távolítani.


Big Smoke

Mint említettem fent, ő is egy áruló. Kezdetben ő is mutatta a kedves zsírtorony szerepét, de a legnagyobb csavart ő és Ryder jelentette, akik elárulták az egész gengszter létet. Annyit mondok még, hogy ő válik az egyedüli célponttá a játék során, s olyan emberek segítenek majd az eltakarításban, akik előtte az ellenségeink voltak, szóval barátból ellenség lesz, ellenségből pedig barát. Jól gondold meg kivel állsz szóba. Ebben az életben a családod is ellened fordulhat. Itt a kábítószer és a pénz mámorító illata parancsol.


Los Santos, San Fierro, Las Venturas

A térkép óriási, ami persze remek, és a főbb városrészeken kívül rengeteg kis falu tanya áll majd rendelkezésünkre. A fegyverek, járművek a helyszínhez passzolnak majd, egy disznóólban nem fogsz egy Ferrarit találni hidd el. Los Santos a mai Hollywood terület szakasztott mása, rengeteg fontos helyszín található Vindewoodban, a csillagépület, a sztárok csillagai az aszfalton és persze a hatalmas Vinewood felirat a dombtetőn. Rengeteg épületet fel fogunk ismerni a való életből, ami persze király. San Fierro a mai San Fransisco kiköpött másolata. No persze nem milliméter pontosan, de itt is felfedezhetünk fontos dolgokat. A lejtős utcákat, a Golden Gate hidat, s persze még sok érdekességet, lezárásul Las Venturas Las Vegast jelenti, s itt is összefutunk hasonló és ugyanolyan elemekkel.Játékszerek és karakterek

Kezdve a járművekkel, aminek a felhozatala igencsak dicséretes és sokoldalú. Rengeteg autó és sok más jármű lesz a hasznunkra, amiket kedvünk szerint ellophatunk, vagy csak kölcsönkérhetünk. Az autók a gettóban lepukkant konzervdobozok, a gazdag negyedben viszont remek és kifinomult sportautók formájában lesznek jelen. Vezethetünk még sok érdekességet, traktort, kombájnt, gokartot, és még sorolhatnám. Járművek között a repülőgépek felhozatala is igen színes. Küldetéseink során rengeteg repcsit vezethetünk, s elsajátíthatjuk a repülési engedélyt is. A kis permetezőgépektől, a bitang erős vadászgépeken át, az óriási utasszállítókig, plusz hatalmas teherszállító repülőgépekig minden elérhető. Csónakok és egyéb járművek is színezik a játékmenetet.


A karakterek között vannak civilek, rendőrök, mentők, taxisok, tűzoltók és a többi gyalogos, akikkel nap mint nap találkozunk a való életben. Ez a játék az életszagúságra hajt. Megmutatja az emberek mindennapjait. Tényleg a karakterek sétálnak, autót vezetnek, dolgoznak, esznek és törvényt szegnek. Minden okunk megvan rá, hogy örüljünk a játéknak.

Végezetül meg szeretném jegyezni, hogy ez egy kiegészítő munka, amit gondoltam jó lesz ha megírok, hiszen előző GTA tesztem nem lett annyira jó, viszont ha elolvastátok az első tesztem, akkor ezt garantáltan olvasd el! Köszi a figyelmet, sziasztok!

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 15
Bicike avatar
3 éve | 2014. 02. 23. 01:30:13
#
Csillag épület :D Szerintem a US Bank Towerre gondolsz :)

Thanks for making me fighter
no avatar
4 éve | 2013. 06. 12. 21:18:36
#
hory9999 Köszi, vannak hibák, spoileres dolgok, de csak nem annyira nagy baj :)

utazo62 Kösz neked is :). Igen kiegészítésnek szántam, mert az első csak tényleg arról szólt, hogy mennyire istenkirály :). De itt is elkúrtam picit a spoilerezéssel, biztos kevés ember van aki még nem játszott vele, de ilyen bakit még nem követtem el :)
Slyy avatar
4 éve | 2013. 06. 12. 21:01:37
#
Nagyon jó lett.Kár,hogy egy picit rövid,bár ez csak kiegészítés.Már épp belemerültem amikor vége lett.:D
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 06. 12. 16:34:51
#
Kafa, ment az 5*!
Amugy másoknak nem nagyon szoktam 5*-ot adni, elég ritkán szoktam, de a te teszteid tetszenek a legjobban! XD
no avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 22:10:09
#
Ja, igen :). Azért köszi :)
Bicike avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 21:46:05
#
Adom Superlompos véleményét, írhattál volna Sweetről, Caesarról stb. kiegészítésnek egyébként megállja a helyét :)
5*
no avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 18:47:46
#
Superlompos Igen elfelejtettem SPOILERT kiírni.
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 18:30:27
#
Vegyes érzések vannak bennem a teszt elolvasása után. Igaz ez egy kisebb DLC-nek tekinthető, de a karakterek jellemzésénél lelőttél jó néhány poént, ami szerintem nem előnyös egyáltalán, főleg azoknak nem, akik még nem játszottak ezzel a játékkal.
no avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 17:59:35
#
sunray20 Bezony :D

Ha már Mod, Cj külsejét, hogy kell modolni? Teszem azt lecserélem CJ-t 50 Cent-re? Ezt tudja valaki? XDXD
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 13:51:54
#
Jó teszt, jó játék :) Amúgy én ha megunom akkor bemodolom és megint kibírom 1 ideig ha úgy is megunom akkor pihi és kész :)
no avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 12:25:29
#
SuperGamer Annak csak örülni tudok :D. Én is így vagyok vele, ha sokat is játszok és megúnom, utána mindig kedvet kapok hozzá :). Nem vitás, egyik legjobb játék :D
SuperGamer avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 12:21:56
#
Nagyon jó lett ! Kedvem támadt újra játszani :)
no avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 11:42:54
#
ÓÓÓ nagyon köszi nektek :D. Akkor megfelel ez a kiegészítés? :D
TorettoHuN avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 11:27:33
#
Nagyon király teszt! Felülmúlhatatlan! :)
yagamiiii avatar
4 éve | 2013. 06. 09. 10:14:31
#
Remek teszt lett :D
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
24 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek