Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 30 napja
4 éve tag
A Nyúlminátor elképesztő kalandjai
Írta: Logan - Wolverine, 2013. június 08., játékteszt
Játék: Rosso Rabbit in Trouble

Légy erős, hegyezd a füled, élezd ki a tappancsod, gyúrj lábra, és máris kész. Nem kell sokat tenned, csak gyűjtsd be a zöldségeket, majd térj haza!

Kellemes napot kívánok! Sziasztok! Megannyi remek játék után gondoltam visszaugrok a kezdetekhez, s előveszem azt a meghatározó tárgyat, ami megalapozta az egész Pc-s korszakomat, a Rosso Rabbit In Trouble-t. Igazat megvallva a játékkorszakunk kezdeténél Super Mario és a többi sárga kazettás játék volt meghatározó. Én is rengeteget játszottam ezekkel a király kazettákkal.


Egyszer annyira belemélyültem, hogy leégettem az egyik tv-nket vele. Aztán nem érdekelt s elővettem ismét a nintendot. Rákötöttem egy másik tv-re és bele is raktam a sárga kazettát. De még nagyobb gondom akadt. A nintendo égett le. Úgyhogy nem volt mivel játszanom. Sok év eltelt mire megkaptam az első Pc-met. S az első játék, amivel játszottam rajta az a Rosso Rabbit volt. Persze említettem már, hogy a Wolfensteinnel kezdtem, persze az Fps korszakomat azzal kezdtem. De amikor megkaptam a gépem, az első játék, amit felraktak és működött is az a nyuszipajtás volt.


A Joymania Entertainment készítette el a játékot, s azt már most megemlítem, hogy van még kettő ilyen típusú játék, de azok nekem már nem annyira tetszenek. Ez marad meg nekem az első Pc-s élményemként. Na akkor kezdhetjük a játék fő feladatával.

Egy Nyúl mindennapjai

Az egész játék a gyűjtögetésre épül. Gyűjtögetnünk kell, hogy életben maradjunk, ja nem is bocsi. Pont fordítva Életben kell maradnunk, hogy gyűjtögethessünk. A karakterünk egy nyúl, ezzel ugye sokat nem is árulok el, még ha nem is játszottál vele, hiszen ha egy kicsit is tudsz angolul leesik, hogy a Rabbit az egy nyulat jelent. Na szóval az egész játék a magasban játszódik, kis úgymond "csík" utakon játszódik, amiken ide oda ugrálni kell. Nem tudom jobban elmagyarázni, szóval képek alapján látszik, egyik platformról kell a másikra ugrálni. Különféle zöldségeket kell összegyűjteni a játék során.Répa, retek és káposzta, ez a három elem található a játékban, pár zöldség példa okáért a káposzta remekül el lett rejtve, szóval ezt a legnehezebb megtalálni. A játék lényege ugye felszedni az összes zöldséget, kitérni az ellenfelek útjából, és időben, épségben hazaérni a meleg nyúloduba. De ez nem lesz könnyű. A nehezebbnél nehezebb platformokon kívül lesznek igencsak idegesítő és vicces ellenfelek is. Kiemelem itt a sétáló és guruló sündisznókat, az ugráló répákat és a bazi nagy tüskéket, amiket tanácsos kikerülni. Nem lehet őket lelőni, kiiktatni. Ne ugorj rájuk, mert így jársz: Videó

Itt már elvesztettem a fejem, érdemes megnézni ezt a kis videót. Ajánlom figyelmetekbe. Na szóval, a nehézségekbe belefolytam már. Rövid lesz a teszt, de remélem elnyeri majd a tetszéseteket. Jöhetnek a nehézségek.

Méltó vagy rá, hogy nyúlnak nevezd magad?

A játék megkezdésénél nincs nehézségi fokozat, kiválasztjuk a New Game funkciót, és máris kiugrik 5-6 lehetőség/nevek. Ezek a pályaösszességek nevei. Ugyanúgy mint a Wolfensteinbe. Volt a misszió neve a szökés, és azon belül található volt 3 part. Itt is ugyanez a helyzet, megvan a misszió neve, és abban a misszióban van 3-4 pálya. Misszió, de fura ezt ennél a játéknál kijelenteni. Na ha el kezdtük a játékot, akkor gyűjtögethetünk. A nehézség úgy növekszik, ahogy jutunk előre. Az első szint még úgy ahogy egyszerű és könnyű. Eleve alig található ellenfél a pályán, egy két lassú mozgású sündisznó található, és a platformok is közel vannak egymáshoz. De!

Minél több szinten remekelünk, annál több és annál "frissebb" ellenfelek lesznek jelen, és a platformok is egyre nehezebbekké válnak, ami annyit tesz, hogy egyre izzasztóbb lesz az egyikről a másikra eljutni. De nem számít barátságos és jó játékmenetet biztosít. Tényleg ez egy olyan játék, ahol nincs történet, nincs múlt, nincs nagy grafika, nincs nagy hírneve, mégis beszippant a játékmenet. Jó ez egy kis mászkálós játék, de akkor is, király.

Pályaelemek: A Nyúlhúsleves kellékei

Kezdve a platformmal. Ugye az általam nevezett hosszú csíkok. Ezek füves pusztának felelnek meg, amik szépen el vannak látva különféle elemekkel, gondolok itt a gombára, fenyőfára és a fűre. A zöld fűre. Persze a platform nem csak a füves hosszú csíkot jelenti, mivel fákon is kell ugrálnunk, ami egy szintén jó ötlet volt, farönkökön ugrálni bitang jó a játékban. Az ellenfelek pedig igencsak viccesek. Főleg az ugráló répa. Na ezzel igazándiból nagyon nagyon meggyűlhet a bajod, mert ugye ugrál, és az egyetlen lehetőséged, hogy kijuss az ugrálás börtönéből az, ha elszaladsz alatta, de ha nem figyelsz rád veti magát. A Sündisznók is különfélék.A laza tempóban sétáló sündisznók nem jelentenek túl nagy veszélyt, csak jól oda kell figyelni, de a pirított kilométer hiányos sünökkel már jobban kell vigyázni. Mert gurulnak és meghalsz. Ennyi. Ennyi karaktert árulok el, majd lásd meg, ha el kezdesz játszani, mert én is úgy voltam vele, hogy szerettem felfedezni a jobbnál jobb ellenfeleket, és e kettőn kívül lesz még jó pár.

A Megvalósítása remek szerintem, nem kell túlbonyolítani, egy kis mászkálós játékhoz híven nem kell túlbonyolítani semmit. Amikor nekiugrasz a sünnek, vagy répának vér helyett, rózsaszín porfelhő jelenik meg, ezt meg kellett említenem, mert bitang jó. A Hangokból is kiveszem azt, amikor a nyuszi leesik a platformról, akkor elkezd ordítani és kapálózni, hogy ááá, ez baromi jó.

A Nyúl fülétől a farkáig

Nagyon jó kis unaloműző és idegességlevezető játékkal van dolgom. Kiváló minden szempontból, nem lehet rá haragudni. Gyűjtögess, étkezz egészségesen és ne állj szóba répának látszó idegenekkel! Sziasztok!

Értékelés:
Grafika:
██████████
5
Hang:
██████████
6
Játékélmény:
██████████
8
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 3
TheAdakinHUN avatar
4 éve | 2013. 06. 08. 13:16:41
#
húú ezzel mennyit játszottam régen XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD mert nem ment más:D jó teszt!
no avatar
4 éve | 2013. 06. 08. 11:04:45
#
De ismerem, fel is van telepítve, de nekem az nem jön be. :D Jobban csípem a nyulat XD
flyaway2 avatar
4 éve | 2013. 06. 08. 09:10:49
#
Úúúú..Én játszottam egy tök ugyanilyen mikulásos játékkal de nem tudom a címét--Nem ismered véletlenül?
Szerk.: Megvan...Santa Clause in Trouble..
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
8 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek