Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 1 napja
4 éve tag
Idegszálakat előkészíteni - Woody visszatért
Írta: Logan - Wolverine, 2013. május 29., játékteszt
Játék: Neighbours From Hell 2: On Vacation

Az elképesztő játék még elképesztőbb folytatása. Imádnivaló és kész.

Kellemes utolsó két hetet kívánok mindenkinek a suliban. És persze a felnőtt korosztálynak is. Lassan itt a nyár és egyre kevesebb időt fogunk a gép előtt tölteni. Ugye?! Ugye? Ugye? A mai játék ami terítékre kerül az asztalomon az a Pokoli szomszédok 2 - Vakáción. Most előre kibocsátom, hogy nekem az első résznél jobban egyik sem fog tetszeni soha. Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de az otthoni környezet, a háztartási szerkezetek megszerelése nekem nagyon adta a csínytevések zamatát. Nem azt mondom, ez a vakációs is majdnem egy szinten van az első résszel, csak itt hirtelen jött a környezetváltozás. Mindenesetre nagyon szeretem a második részét is, a többi részéről, amit nem a Jowood készített azok még gondolatra sem méltóak.


Na ugye el kell szoknunk a "bezártságtól", mert a szabadban leszünk a szabad ég alatt, s ismét visszatérnek kedvenc humoros és imádnivaló hőseink. Woody a csínytevések mestere újra készen áll a gonoszkodásokra. A szomszéd pedig újra visszahozza nekünk a vicces játékélményt, az idegrohamaival. Kicsit megváltozott a játékmenete, de nem annyira vészes. Egy-két újítás figyelhető meg a végigjátszás során, amikre részletesen ki fogok térni. De a fő feladatunk a szomszéd nyaralásának "elcseszése". Lehet, hogy jobb ez a változás, de én jobban örültem volna ismét egy háztáji kalandnak. Sebaj, hiszen körbejárhatjuk a világot, nem csak egy helyszínen leszünk jelen, hanem a világ nevezetes részein fogjuk pokollá tenni szeretett szomszédaink életét. Jöjjön a főmenü.

Főmenü

A főmenü igazából maradt a régi megszokott stílusban, megvan a szomszéd és a Woody mindent vivő mosolya. A beállítások is maradtak az első rész beállításaihoz híven. A menü zenéje is ugyanaz mint az elődjében, baromi jó játék.

Játékmenet

Igazából ez a teszt rövid lesz, hiszen újítások ide vagy oda, akkor sem lehet annyit írni róla, mintha szófosásom lenne. Akkor kezdjük az elejétől. Mihelyst rálépünk a Start Game funkcióra, egyből felfedezhető az újítás, másként kell kiválasztani a feladatunkat, persze ez is nagyon jól néz ki, és nem kell túlbonyolítani semmit, ahogy az első részben sem kellett. Egy föld gömb a fő térképünk, s szépen sorban haladva oldja fel a küldetéseket. Persze itt azonnal kapunk 4-5 küldetést, amelyek közül kedvünk szerint válogathatunk. Én persze azt ajánlom, haladjunk csak sorban úgy az igazi. Na a legelső feladat a tutorial. Szépen elmagyarázza, hogy mit, hogyan kell csinálnunk, ez nem lehet nagy meglepetés egyébként, hiszen az első részt már kívülről fújjuk és ez sem különbözik tőle. Ha végeztünk a vicces tutoriallal, akkor kezdődhet az éles móka. Készen állsz, hogy felidegesítsd a szomszédot nyaralás közben? Oké, akkor kezdjük. A legelső feladatunk ugyebár az, hogy szétnézzünk a terepen, itt már kicsit, kicsit nehezebb a dolgunk, hiszen szépen meg vannak alkotva a különféle szintek és remek tárgyak, háttérelemek vannak elhelyezve. És azért van egy picit nehezebb dolgunk mert jóval erősebb odafigyelést igényel a játék, hogy honnan kell összegyűjtögetni az idegesítésre alkalmas eszközöket.


Mert ha jól meggondoljuk az első részben tudtuk logikusan következtetve, hogy a szekrényekben, fiókokban, barkácsasztalokon voltak az eszközök, itt viszont már igencsak változatos helyen bukkannak fel a tárgyak, de nem nehéz, csak szemléltetem nektek cimborák. Ha felszedtünk mindent, ne kíméljük a szomszédot, nézzünk szét a pályákon, és az eszünket használva kombináljuk az eszközeinket a szomszéd cselekvéseihez, és a hatás nem marad el. Elvégre nagyon vicces a szomszéd zsörtölődése. Kezdem az újításokkal. Ha már a tárgyaknál tartottam, maradjunk is ott, mert ide tartozik az első újítás: a tárgyösszegyűjtés. Néhány elemet, másik elem segítségével tudhatunk magunkénak. Teszem azt, ha egy rákot akarsz kiszedni a lyukból, szükséged lesz egy botra, ha megszerezted alkalmazd a botot és a lyukat, s azonnal kitűnik egy kör ikon, és itt az egérrel kell ügyeskednünk, hogy meglegyen a rák, ezt részletesebben nem tudom leírni, de ez az első számú újítás. A második újítás a plusz karakterek. Na persze az első részben is jelen voltak bizonyos zavaró tényezők, mint a kutya vagy a papagáj. De itt már egy EMLŐs lesz a szomszédon kívül. Egy csatakanca. Plusz egy kisfiú is, akikkel egyáltalán nem kell foglalkozni, hiszen ha odamész nem fognak megverni. Viszont ha összekombinálod a szomszédot az EMLŐssel, akkor a csaj fogja megverni a szomszédot, ami szintén egy plusz vicces dolog. Viszont lesz még egy veszélyes karakter, a szomszéd anyja, ő is megagyal, ha elkap, hiszen mi lehet annál rosszabb, hogy egy szottyadt öregasszony elkap minket és lever mint a jancsi szöget.

Ebben a részben több és kicsit logikaibb, ha fogalmazhatok így mint az első részben, mert ott adta magát, hogy mit hová tégy, itt viszont már jobban kell gondolkodni és figyelni szerintem. A következő újítás szerintem remek lett benne. Ez pedig Woody élete. Hiszen ha elkap a szomszéd és laposra ver szó szerint, nem kell elölről kezdeni a csínyeket, hiszen alapból 3 élettel indulunk neki a missziónak. Szóval ha elkap minket, rá se rántsunk, Woody ott terem ismét. Itt egyébként erre szükség is volt, mert a nyitottabb tér megköveteli, szerintem nagyobb a valószínűsége, hogy elkap egy tengerparton, mint egy házban ami tele van ajtókkal és szekrényekkel, ahol el bújhatunk. Na ennyit a játékmenetről, mert nagyjából ugyanazt a formulát követi mint a fantasztikus elődje. Jöjjön az irányítás, panelek, és a többi.


Irányítás, kép, idő, panelek

Az irányítása ugyanúgy egér segítségével működik, és ez így is van rendjén. A játék viszont már nem megy időre, szóval nem köll sietni, bár ha jól meggondolom az elsőben is elég időnk volt a feladatunk megvalósításához. A panelek is változásokon estek át. A szomszéd idegességmérője jelentősen megváltozott. A szomszéd feje a bal alsó sarokban már mozog, és így jobban néz ki, amikor ideges, ugyanúgy láthatjuk, hogy mire gondol, azaz mit csinál. Az idegességmérő jóval nagyobb lett, az egész bal szélső képernyőt függőlegesen beteríti, igyekezzetek, hogy mindig a tetőponton legyen, oké? Már a jobb alsó sarokban Woody is látható, szóval bal alsó sarokban szomszéd jobb alsó sarokban Woody. A tárgykezelő ugyanaz mint az első részben volt.


Grafika/Hang

Bocsi, de ez ugyanaz mint az első részben volt, ugyanolyan király oldalnézetes 3D-s megvalósítása van a játéknak és animáció meséhez hasonlító szereplők főszereplésével. Viszont a színvilága az valami elképesztően király, nagyon jók benne a színek, a tengerparton meg a szereplők öltözékei is, nagyon szeretem a megvalósítását is. Egyszerűen imádnivaló játék. A hang is teljesen ugyanaz, aminek én teljes mértékben örülök, Woody kiáltásai, és a legfontosabb a szomszéd zsörtölődései is ez a: Crapc cru crip crua, és a többi, ezek ugyanúgy megmaradtak, s ez nekem nagyon tetszik.


Mindent összevetve

Egy élmény a játék, A Joowod király játékot készített el, amikor megalkotta az első Pokoli
szomszédokat, a folytatás pedig egyszerűen zseniális lett. Le a kalappal előttük, megmaradtak a
szerethető karakterek, a vicces és poénos hangok, ez a játék tiszteli a hagyományokat. Játsszátok, mert megérdemli. Remélem tetszett nektek az új munkám. Ja és még valami. Kellenének a követők úgyhogy lécci nézzétek a Játékbemutatóimat is, amiket már mellékelni fogok a jövőbeli tesztjeimhez. Köszi! Jók legyetek barátaim!

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 7
no avatar
4 éve | 2013. 06. 05. 21:17:42
#
bgdzsaba Ja király az biztos :D


szabo176 Te aztán nagy vadász lehetsz hallod-e :D. De a fagyi sem ment kárba :)
szabo176 avatar
4 éve | 2013. 06. 05. 21:06:19
#
Mennyi fagyi bánta mire megnyertem az első két részt a Family Frost-tól! :';)
bgdzsaba avatar
4 éve | 2013. 05. 30. 20:33:14
#
HATALMAS! kb 15x vittem vegig mindket reszet. :? nagyon ott van ugy a jatek mint a teszt!
no avatar
4 éve | 2013. 05. 30. 18:42:41
#
Kösz nektek.De aki az első szavazatot rótta le, annak nem tudom mi baja lehetett.

Az, hogy nem lett egy elképesztő teszt, de, hogy egy gyenge szavazatot kapjak rá, az elég szarul esett.

Köszi annak is.
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 05. 30. 13:00:39
#
Ez is egy jó teszt! 5*
norsze avatar
4 éve | 2013. 05. 29. 10:34:26
#
Igen sajna csak ez a 2 rész van ami említésre méltó !Kár hogy a többi részeit el*aszták és kár hogy a
Joowod Nem csinált egy 3 -dik részt is:S :)
no avatar
4 éve | 2013. 05. 29. 10:26:10
#
NA ezen az értékelésen meglepődtem :o
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
14 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek