Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 64 napja
4 éve tag
5 nap a Bűn Városában - Paradise
Írta: Logan - Wolverine, 2013. május 27., játékteszt
Játék: Postal 2

Egy elmebeteg játékkal van dolgom, amit szerintem mindenki szeret, még nem találkoztam olyannal, aki legalább ne hallott volna a játék felől. Nagyon élvezetes és... beteg.

Üdv mindenkinek, sziasztok! Egy kis kihagyás után elkezdem újra a pötyögést, most arról a játékról... ami egyszerűen beteg, nem tudok mit mondani. Ez a Postal 2. Rég volt már, hogy először kipróbáltam a játékot, és most DankorioDelaroza cimborám nyitotta fel a szemem, hogy rakjam fel újra. Persze nem bántam meg, mert nagyon jó. Ezt a "valamit" egyébként egy bezárt Fps GTA-nak nevezném, no persze nem olyan sok a hasonlóság, hiszen kicsi a térkép, Fps nézetű, nem lehet benne vezetni, de a lényege nagyjából ugyanaz. Mehetünk amerre látunk, na persze ameddig tart a térkép, és öljünk kedvünkre. Először is leszögezném, hogy a Postal trilógiából én csakis kizárólag ezt a részt játszottam ki.


A harmadikról nem is beszélnék, mert ha jól tudom az már TPS formában jelent meg. És ez nekem már nem felelt meg. Én sokkal jobban szórakoztam ebben a játékban az FPS kameranézettel, mint a külsővel. Az első részt pedig egyáltalán nem ismerem, sokáig azt hittem, hogy nincs is első része, csak lerészegedtek a csimpánzok a játékkészítőcégnél és odanyomtak egy 2-est a Postal név után. Na de játék 2003. április 14-én jelent meg és le a kalappal, mert nagyon jó játékot hoztak össze a Running With Scissors. Erről a fejlesztőcégről sem hallottam még soha, de mindegy, lehet csak én vagyok ilyen buckalakó. A játék célja a randalírozás, a bűnsértés megfűszerezve kiváló fegyverekkel, megsékelve remek lehetőségekkel és pár igen remek hibával. Kezdem az elemzésemet a főmenünél.Főmenü

Már a főmenü is tudatja milyen lesz a játék, teljesen elmebeteg. Én azt veszem ki a menüből, hogy egy kéményben forog egy kamera és a télepó vagy felrobbant a zsákjával együtt, és kihullott minden ajándék, vagy csak kiborította az egész cuccot, hogy nesze hülyegyerek válogass. Egyébként egy csomó repülő tárgy veszi körül a főmenüt, ezt akartam kinyögni. Az opciók sokoldalúak a játékban, rengeteg lehetőség adódik grafikai szempontból is, sőt még a szinkront is változtathatjuk, ha esetleg nem tetszik. Akkor jöjjön a történet.

A Játék története, fő eleme

Az egész sztorija a játéknak elmebeteg és nagyon szórakoztató. Egy igencsak érdekes karakterrel lesz szerencsénk végigmászkálni a "bűn városában". De kezdem a helyszínnel. Paradise az a kegyetlen és erőszakos hely, ahol az emberek egymás bendővizét lövöldözik, és mindenki lekakilja a másikat. A mi irányításunk alá vett emberke is ezekkel a tulajdonságokkal él. Egy világrakakiló, életét megúnt, halállal mit sem törődő pasas. Már a legelső feladatnál lehet azonosulni a csávesszal, hiszen annak ellenére, hogy igen mogorva, jópofa személyiség. Na a játék 5 napból áll. Hétfőtől Decemberig. Ja nem bocs Hétfőtől péntekig. És ezekben a napokban igencsak frappáns és érdekes küldetések alá vesz a játék. Egyet kiemelnék a kedvenceim közül. Akkor nagyon fel voltam pörögve. Kiírta a játék, hogy vigyek fegyvert, mert szükségem lesz rá, nagy harcra számítottam, erre egy temetőbe kellett menni, egy sírhoz. És fegyver alatt a varázscerkát értettél. Szóval a fegyverrel lepisáltam egy sírt, na ez mi? Ha nem elmebeteg. Jöhet a játékmenet.Játékmenet, személyes tapasztalatok

Akkor kezdjük a legelején. A játék kezdetén megpillanthatjuk a térképet, ami nem nagy. Persze, ha egyre több feladatot oldasz meg, akkor feloldja azokat a területeket, amik eddig le voltak zárva, persze még így is igen csekély a helyszín. De nem olyan vészes. Ha már térképnél tartok, a játék úgymond pályarészekre van bontva, szóval ezt úgy értsétek, hogyha átmész egy alagút alatt elkezdi betölteni a helyszínt, gondolom nem bír annyit megjeleníteni. A napok elején kapunk kis cetlit, amire rá van firkantva az aznapi feladatsorunk. Egy nap úgy 3-4 elvégezni valónk van. És ezek a feladatok egyre nehezebbek lesznek, minél jobban közeledik a pénteki nap. Egyre többet kell taktikázni, és odafigyelni, hogy egy csávónak melyik kezét lövöd meg először. Akkor kezdem azzal, hogy a szaladgálás nagyon jó. Betörhetünk bárkinek a házába, bankokba, játéktermekbe és minden épületbe, ami szerepel a játékban. És ezekben a házakban törhetünk zúzhatunk és pisálhatunk. Ki lehet törni az ablakokat, amit csak akarunk. Érdemes bejárni ezeket az ingatlanokat, mert itt is találhatunk fegyvereket és különféle szórakoztató cikkeket.Az életünket különféle ételekkel és orvosi csomagokkal lehet feltölteni, és az élvezeti szerekkel például a cigivel is feltölthetjük. Ha már itt tartunk van három karika, pont a képernyő jobb oldalán. Első körben a fegyver, másodikban az összegyűjtött tárgyak a harmadikban pedig az életerőnk látható. A hangulata a játéknak az felemelő, a különféle karakterek kinézete úgymond már alapjában véve vicces tud lenni, és ha rájuk teszünk egy "lapáttal" hú milyen humoros vagyok azt a mindenit, akkor még nagyobb élmény lesz. Akkor jöjjenek a fegyverek és tulajdonságaik.

Fegyverek és adottságaik

Ebben a játékban fegyverekben és tömegpusztítő szerkezetekben nem lesz hiány. A hatásos lapáttól a még hatásosabb gépfegyveren keresztül, a leghatásosabb páncélökölig minden rendelkezésünkre fog állni. De vegyük szépen sorban. Először is a kezünkkel. A játékban a kezünk nem arra szolgál, hogy kitöröld vele, hanem arra, hogy elővedd a micsodád. Ki akartam ezt a részt hagyni a tesztből, de hát a játékban is benne van, szóval nem tehettem mást. Na kezdjük a lapáttal. Ez nagyon hatásos fegyver, két kombinációja van, szúrás és a hatékony ütés, amivel egy pillanat alatt leszabhatod az ellenfelednek a fejét. Jöhet a sokkoló. Ez akkor hatásos igazán, ha nincs több lőszered a fegyverekben, használd aztán rugdosd meg, aki beszólt. A gumibot hasonló a lapáthoz. A fegyverek igen hatásosak, de vannak a különböző karakterek, akiken nem fog 1-2 golyó, úgyhogy aprítsatok rendesen. A benzin és a gyufa kombináció nagyon vicces tud lenni.Grafika

A megvalósítása elképesztően jó, a korához képest. 2003-as és az emberek fizimiskája, és az egész képi megjelenítés nagyon jó. Igazából a boltokban és más helyeken a polcokra feltett dolgok elég csúnyán vannak megoldva, és a recés kép is jelen van, fegyvereken és sok más tárgyon is.

Hang

Ez is alap. A magyar szinkron viszont egyáltalán nem megy az emberekhez, lehet nem is ez volt a cél, de amikor egy dagadt állat megszólal ilyen vékony hangon, aztán egy másik csákónál is hallom ugyanezt, jó ez más játéknál is előfordul, de ezt én nem csípem.

Mindent összevetve

Nagyon jó játék, hibái vannak természetesen. Senki sem tökéletes. De szerethető feelinges öldöklés, elmebeteg és ocsmány játékmenettel, na persze az ocsmány azért, mert nehány helyen a hányinger kerülgetett a belektől. Ha nem próbáltátok még ki, akkor azonnal neki ülni. A Videó játéktesztem részletesebb mint a szöveges, szóval nézzétek meg. Jók legyetek, sziasztok!

Értékelés:
Grafika:
██████████
7
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 20
no avatar
4 éve | 2013. 06. 05. 17:12:20
#
Ha lesz, ajánlom, hogy Fps legyen, na akkor azért nem olyan jó a 4. Köszi az infót, ezt nem is tudtam öreg :D
mikej95 avatar
4 éve | 2013. 06. 05. 17:04:03
#
Állítólag lesz Postal 4 és az újra saját fejlesztésű játéka lesz az RWS-nek, mert a 3-at az Akella készítette és meg is látszik.
Bicike avatar
4 éve | 2013. 06. 01. 05:53:57
#
Ezzel én is így voltam XD 13GB egy ratyi játékhoz...
no avatar
4 éve | 2013. 05. 31. 20:43:18
#
Köszi, hát az egyáltalán nem lett siker szerintem. Videókból ítéltem meg, még régebben, de nem bántam meg. És 13 GB-ot hol a francba fogok én letölteni azért, hogy ilyen fossal játsszak, na azt már nem :D

Jó ez a 2. :)
no avatar
4 éve | 2013. 05. 31. 20:13:00
#
Ln kiegészítőket még nem próbáltam, de most felcsigáztál. A 3.-ról mit tudsz? Mert nekem az úgy esett le, hogy egy Tps szar :)
Bicike avatar
4 éve | 2013. 05. 31. 20:11:22
#
Meg amikor az iszlámok mecsetet csinálnak a templomból XD
Van kiegészítője is, ha jól tudom nem is egy. A legjobb a Weekends in Paradise, amelyben szombatot és vasárnapot lehet véegigtolni+új fegyverek+csonkolás.

Elég polgápukkasztó játék.
no avatar
4 éve | 2013. 05. 31. 20:03:22
#
Kösz Bici barátom :)

Na tényleg vannak benne ilyen durva dolgok, megértem, hogy pár országban be is tiltották a mókát :)
Bicike avatar
4 éve | 2013. 05. 31. 19:59:07
#
Szintén jó teszt. Van a játékban egy EasterEgg méghozzá Bin Laden és a hívei. Az is nagyon komoly, hogy la terroristáknak M16 van...kispórolták az AK-t XD
no avatar
4 éve | 2013. 05. 31. 14:55:28
#
Ellenkezőleg, te röhögtettél meg engem ezzel a pisa üggyel, szóval már jobb ha én is abbahagyom.

Pisa ide vagy oda, azért köszi mindenkinek az építői cuccokat XD
Milton avatar
4 éve | 2013. 05. 31. 14:49:13
#
Ne röhögtess :DDDDDDD
no avatar
4 éve | 2013. 05. 30. 18:35:35
#
Jó, ha neked így jött le..... felőlem.

Bár nem tudom, hogy jöhet neked így le, nem úgy vezettem le a tesztem, hogy lehet pisálni a játékban, és nagyon jó pisálni a játékban, s fontos dolog pisálni a játékban, ja és rendkívül jó pisálni a játékban. Szóval nem tudom. Sok fontos infót is tudattam veletek a játékkal kapcsolatban, de hiába. Neked csak a pisálás jött le.
Milton avatar
4 éve | 2013. 05. 30. 18:13:54
#
ACsodalatosPokember:
Ha jól számolom, ez egy túlzás lenne, de az is biztos hogy, sajnos, a pisáláson meg a lövöldözésen kívül semmi más szórakoztatót nem találtál a játékban (cikk alapján ez jön le), pedig annál sokkal többet rejt ez a remekmű.
no avatar
4 éve | 2013. 05. 30. 17:49:11
#
Köszi mindenkinek a jó szavakat :D

Azért itt már túlzásokba estél!!!!!!

Te az egészben tényleg csak annyit találsz szórakoztatónak, hogy lehet pisálni.
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 05. 30. 11:57:17
#
Nagyon tetszett nekem ez a játék, a teszted is jó lett, gratula 5*!
Slenderman avatar
4 éve | 2013. 05. 29. 22:33:40
#
Nem rossz teszt, a játék örök kedvenc. Nagyon sajnálom, hogy a 3. részt elb@szták.
flyaway2 avatar
4 éve | 2013. 05. 28. 22:21:33
#
Mongoosewow Hát igen végig lehet vinni emberölés nélkül is max csak téged lőnek le..Farkas törvények.:D
Milton avatar
4 éve | 2013. 05. 28. 21:05:21
#
Siralmas fogalmazás, sok helyen félrevezető, kihagyod a legfontosabb elemeket, de a legérdektelenebbeket külön kiemeled, és ami a legrosszabb (ahogy már említették), egyáltalán nem értetted meg a játékot, ergo Te az egészben tényleg csak annyit találsz szórakoztatónak, hogy lehet pisálni.
Mongoosewow avatar
4 éve | 2013. 05. 28. 18:47:19
#
Imádom a játékot, és alapvetően a teszt sem lett rossz, de mielőtt bárki azt hinné hogy csak valami elmeroggyant szarbanda találta ki a játékot, érdemes mélyebben belenézni a játékba, mert millió kis utalás, rengeteg paródia található benne, és óriási a játék társadalomkritikája. Ezeket a szempontokat hiányoltam csak a tesztből, mivel lényegében a játék egyetlen ember megölése nélkül is végigvihető, csak ez elég necces. Mindenkinek ajánlom magyar szinkronnal, mert valami fenomenális. Szóval Jó teszt lett, pacsi:)
MrParadoxon avatar
4 éve | 2013. 05. 28. 18:20:20
#
Jó kis teszt grat.
Takumi Fujiwara avatar
4 éve | 2013. 05. 28. 17:54:58
#
Nemrég terveztem, hogy írni fogok erről a játékról, de megelőztél:D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek