Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 5 napja
4 éve tag
Woody, a csínytevések mestere
Írta: Logan - Wolverine, 2013. május 17., játékteszt
Játék: Neighbours From Hell

Egy örök kedvenc a mai napig a játék, nyugis és vicces. Gondolom sokaknak tetszik, és annyi jól szórakozott délután után, gondoltam írok róla pár sort.

Csövi mindenkinek! Annyi akció és versenyzés után egy kis csínytevésen törtem a fejem. Gondolkoztam is, hogy átmegyek a mellettünk lévő házba és kedvemre szórakozok a házában, de arra jutottam, hogy felrakom a Pokoli szomszédokat. Ez a játék egyben emlék is az én számomra, s egyben azt tükrözi, hogy milyen is voltam kis gyerekként. No persze nem pont ilyen durva dolgokat csináltunk nővéremmel a szomszédunkkal, de hasonlókat. De azt inkább nem részletezem. Egy rövid ismertetőt szánok ennek a játéknak, mert azt, hogy úgy bemutassam, mintha új játék lenne inkább nem. Szerintem egy teszt lehet rövid, ha informatív, és megtudjuk amit akarunk. Nem muszáj egy tesztnek 6 oldalasnak lennie, lehet az 2-3000 karakteres is, ha bele tudod élni magad, és tetszik az iromány, akkor miért ne? Azokat a teszteket szeretem, amik rövidek, de lényegretörőek, és megtudom, amit akartam, no persze jól esik hosszabb teszteket is olvasni olykor.


De vissza a játékhoz. Gondolom mindenki játszott már vele. Mert kellemes időtöltés, megnyugtatja az embert. S előcsalogatja belőlünk a kisördögöt. Személy szerint olyan helyen nőttem fel, ahol néhány szomszédot igencsak taknyán tönyörölnék. De helyette inkább a szeretett nővéremmel kimentünk éjjel és mindenféle csínytevéseket hajtottunk végre szerte azokon, akik nem érdemesek arra, hogy az ágyukban nyugodtan eltöltsék az éjszakát. Erről szól a mai játék is. A csínytevések végtelen áradatáról, hiszen a főhősünk Woody aztán tudja, hogyan kell mókásan szájba döngölni a szomszédját. Igencsak remek és aranyos játékkal van dolgom, de mégsem fogok róla írni novellát. Csak jólesik nekem is, ha írott formában is meglesz a kaland, és remélem nektek is tetszeni fog majd. S visszahozza jól eltöltött időket. Maga a játék 2003. június 20-án jelent meg. Szívemhez kötött játékról beszélek, hiszen nagyon szeretem a nővéremet, és vele játszottam először ezzel a játékkal. Nem egy gamer csaj, de ezt nagyon szereti a mai napig. És ő jut az eszembe róla. Na de nem is untatlak benneteket ezzel, hiszen ez egy elemző játékteszt. Csak megjegyzésként, néhány kép nagyon vicces, főleg amikor a szomszéd rajta fekszik Woody-n és motyog neki valamit. ÁÁÁÁÁÁÁÁ ez a játék nagyon jó.


Történet vagy ha tetszik Fő feladat

A lényege az egész játéknak, hogy te vagy egy pali, akit Woodynak hívnak, s van egy lusta szomszédod. Ezt a szomszédot amikor csak kedved szottyan megviccelheted, ismétlem bármikor. Lesz még egy-két kisebb mellékszereplő, akik megpróbálnak megakadályozni őrült tervedben, de rá se ránts, hiszen a te kezedben van a csodafegyver (nem tudom mostanában mik ezek a hasonlatok, de nem jut jobb az eszembe).

Játékmenet

Ismét a szilvásgombóc taktika jön. A főmenü frappánsan néz ki, és egyszerűen. Nem kell semmit túlbonyolítani, új játék, beállítások, stáblista és kilépés. Az új játékra lépve rögtön kezdhetünk egy tutorialt, kiképzést. Ez is nagyon ötletes, hiszen rögtön eltanulhatjuk a főbb teendőket, hogy mi merre hány méter. Aztán jöhet a móka. Én már rögtön tudtam, hogy ez a játék egy örök kedvenc lesz, mihelyst megláttam az ideges szomszédot, és a csínytevésekre kész Woody-t. Na kezdem ott, hogy mégis mi a lényege az egész játéknak. A szintek Woody megérkezésével kezdődnek, már ekkor egy vagány kis bögyörixet láthatunk. A szomszéd házában rengeteg lehetőség adódik, hogy feldühítsük. Rengeteg szekrény, fiók áll rendelkezésünkre, amiben rengeteg "kincset" találhatunk. Érdemes mindent átkutatni a lakásban, mert olyan helyeken is lehetnek eszközök, ahol meg sem gondolnánk.


Ha beszereztük az eszközöket, jól nézzünk körül, és használjuk a logikánkat, hogy az adott eszközt mivel lehetne kapcsolatba hozni, teszem azt a hashajtót nem a Wc-be borítjuk, hanem a "főnök" italába. Ha már az eszközöknél tartok. Ezekből baromi nagy a választék, és ez így van rendjén. Őszintén milyen muris és jó érzés az, ha van rengeteg hasznos, klassz holmink, amik csak arra szolgálnak, hogy a másikat idegesítsük. Most kitérek a szintekre. Mert ezekből is van rengeteg és egyre nehezebbek. Az első "adások" ahogy nevezi a játék, az első "adások" még egyszerűek, könnyűek, amik azt a célt szolgálják, hogy beletanuljunk a csínyekbe, és átlássunk minden helyzetet. Itt még egy-két gardrób, egy kis fiók és a konyha plusz egy-két szoba van jelen. Ez mint mondtam azt a célt szolgálja, hogy megtanuljuk mi fán terem a bohóckodás. De aztán, ahogy fejlődünk, annál több szoba lesz, és annál több veszélyes helyzet. Hiszen a szomszéd fel alá járkál, s nekünk mindig résen kell lennünk, nehogy elkapjon. Ha már itt tartok, a rajtakapás nagyon jól lett elkészítve. A dühös szomszéd különböző és nagyon vicces módon agyal meg minket, ha "félrelépünk".


Ez nekem nagyon tetszett. Na de vissza a szintekre. Ha jó eredményeket akarunk elérni, akkor először tekintsük át a helyzetet minden szempontból. Hiszen ha a csínytevéseink összefüggnek egymással, akkor a szomszéd nem tud majd lenyugodni egyhamar, de ilyenkor vigyázzunk nehogy elkapjon. Teszem azt hashajtózzuk be a páleszét, majd dugítsuk el a Wc-t és egy kis szappan sem árt a segge alá. Ha ezek szépen sorban összefüggnek egymással, akkor nagy gond nem lehet, máris megvan a 100%-os szint. Persze, ahogy fejlődünk és egyre nagyobbak lesznek a helységek. Lesznek még jó pár új ellenfelünk is, hiszen a szomszéd kutyája is éberen fogja őrizni gazdája házát, s egy igen kemény papagáj is jelen lesz, akit szintén igencsak viccesen tudunk meglepni. Ha elvégeztük az összes feladatunkat, ne tétovázzunk bújjunk el a legközelebbi gardróbban, és figyeljünk. Nyissuk ki a szemünket, és nincs más hátra, minthogy hátradőlünk a fotelben és jókedvűen nevetünk a szomszédon, ahogy észreveszi mikben "segítettük" őt. A játékmenetről ennyit tudok elmondani, ha esetleg van olyan valaki, aki még nem próbálta ki... mármint a játékot az tegye meg haladéktalanul, de ha adhatok egy tippet, csak az első két részt játssza, mert a többi finoman szólva baromság, megváltoztak a karakterek, teljesen úgy néznek ki mint a torzszülöttek. Egy szóval nagyon tesznyék.Irányítás, kép, idő

Az irányítása egyszerű. Az egeret kell használnunk egész játékunk során, pihentető igaz? Az egér mozgásával látjuk be az egész szintet, és minden egyebet azzal végzünk. Mielőtt valaki, aki még nem próbálta kérdéseket tenne fel, elmondom, hogy ez a játék 2D-s, szóval oldalról látjuk be a teret. Persze nem teljesen lapos, hanem szépen megvannak kreálva az ajtók, ablakok és az egész lakás, majd képen láthatjátok. A kép. Itt rengeteg funkció áll rendelkezésünkre. Bal alsó sarokban ott a szomszéd és egy szövegbuborék jelzi nekünk, hogy éppen hová készül, mit szeretne csinálni. Ez a jel nagyon fontos számunkra, hiszen erre épül az egész cselekvéssorozatunk. Ha ő a konyhában van logikusan nem fogsz te is a konyhába menni, hogy kezet csókolj neki, hanem elbújsz, vagy másik szobába igyekszel. Egy hosszú "dolog" található a képernyő alján középen. Ez a tárgytartó, vagy minek is nevezzem, a lényege, hogy itt tárolja azokat az eszközöket, amikkel a csínyeket hajthatjuk végre. Van százalék mérő is, ami azt mutatja, hány százalékosan idegesítettük fel a szomszédot, igyekezzetek, hogy a szint végére 100%-os legyen, így arany éremféleséget fogtok kapni. É végül az idő elemzése. A játék időre megy, de nem kell aggódni, mert nem fogtok beszorulni az időbe. Ezt úgy értelmezzétek, hogy nem adnak olyan kevés időt, hogy ne lehessen megcsinálni a különböző szinteket, ellenkezőleg. Ez a játék tökéletes, hiszen nyugis, nem kell kapkodni, na azért a nagyobb szinteken, már oda kell rendesen figyelni, de ott sem lesz vész. Figyeljetek oda mindig és jó játékot kívánok nektek. Végezetül jöjjön a grafika és a hang elemzése.


Grafika

Ez nekem nagyon tetszik, mert barátságos, meseszerűen van megalkotva a kép. És ez jobb, mintha élő emberkék lennének a képernyőn. Sokkal jobb és viccesebb, ha megrajzolt mesefigurák "játszanak" egymással. Persze nem dedós kinézetű, elég király.

Hang

Ezt nem kell túlbonyolítanom. Van aláfestő zene, ami a vidámságot tükrözi végig. És persze Woody plusz a szomszéd hangja is ilyen morgás és árárárárárrrrrrrrr hang. Woody-é persze kis sunyi hang. De minden a helyén van. A hang is fontos szerepet játszik a csínyek során, hiszen ha ideges a szomszéd ezek a morgások is nagyon viccesek, poénosak tudnak lenni.

Összességében

Ez a játék nagyon jó, más kifejezést nem találok rá, csak pozitívumokat. Erre az aranyos játékra egyszerűen nem lehet panaszkodni. Örök emlék marad nővérem miatt is, mert nagyrészt ketten játszottunk vele, és még a mai napig szívesen játszik vele nővérem is. Mint mondtam egy rossz szót nem tudok róla szólni, és nem is kell. Mindenképp próbáljátok ki, ha még nem volt rá alkalmatok. Aki pedig már játszott vele, annak remélem tetszett a tesztem, mert nagy örömmel írtam ezt a tesztet. Na jók legyetek! Sziasztok! :)


Pozitívumok: Az egész játék egy pozitívumhalmaz.

És nem tartalmaz negatívumokat. Ha elfogadtok tőlem és a nővéremtől egy tanácsot, akkor csak az első és a második részt játsszátok, mert az aranyos, kedves és vicces játék, de a többi csak szerencsétlen és földönkívüli próbálkozás.

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 25
no avatar
4 éve | 2013. 05. 19. 14:34:00
#
Köszi :D.

Igen a színvonal az lement a béka segge alá :D
Underworld avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 21:10:56
#
Grat jó teszt!! :D
Tök igaz,mióta nem JoWooD csinálja,asszem már meg is szünt,azóta nem jó a többi nagyon béna 1-2rész a király!! :D
no avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 20:12:28
#
Én a többit ki sem próbáltam, a harmadikat raktuk fel nővéremmel, de nekem elég is volt belőle :D

ő meg fegyverrel támad meg ha észrevesz


Egy gyerekjátékot így elkúrtak, hát amikor nővéremmel el kezdtünk az első résszel gamelni nem voltunk annyira idősek, akkor az. Jézusom. Így elrontani egy remek játékot, mindegy nekem csak a 2 rész létezik a többi nem :D
flyaway2 avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 20:00:02
#
Én is írni akartam, hogy az első 2 rész kötelező darab a többi meg életveszélyes..De pont akkor jutottam oda ahol te is leírtad..:D Nagyon gagyi a többi. A 7-ben valami drog dealer-t sz****atsz (már elnézést) és ő meg fegyverrel támad meg ha észrevesz O.o. Amúgy nagyon jó teszt. Én még anno kiskoromban unokatesóm gépén játszottam vele először. :D Megy az 5*.
no avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 14:04:23
#
Nruhtas: Te aztán érted a dolgod :D. Köszi szépen, hogy kiszedted a Wolfensteines részt a tesztből :). Legközelebb nem fordul elő, de most már tudom mit szabad, és tudom mit nem.
Viszont kérhetek még valamit? Van még beküldve két tesztem, és az egyikben ugyanígy van levezetve a kitérés, mint ahogy ebben volt, abból is letennéd a játék összegzése alá? Mert azt inkább jobb lenne benne hagyni, csak rossz helyre írtam le megint :D. De őszintén te vagy a góré úgy fog kikerülni, ahogy gondolod :D

Igazatok volt, tényleg jobban néz ki így a játékteszt :)
Superlompos: Remélem nincs harag :D


Ghosts: Ja azt én is leírtam, hogy a 3. részt amikor megláttam megállt bennem a keringés. Nagyon csintalan a játék a 3. résztől :D

Az első kettő az igazi szerethető játék :)
Ghosts avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 08:38:15
#
Kár, hogy az első 2 rész után meghalt a sorozat, ha a többi 5-6 (már fogalmam sincs mennyi rész van) rész is olyan jó lenne mint az első 2, akkor maga lenne a paradicsom ez a játék széria :) De az első 2 részt már annyiszor végig vittem, hogy meg is untam őket, a többivel meg nem vagyok képes játszani, nagyon gagyik.
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 19:08:43
#
Küldöm Privátban ;)
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 18:56:57
#
Az jó! :D
Amugy el tudnád küldeni a linket ahonnan letöltötted?
Én is ki akarom magamat kockulni!
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 18:55:00
#
83%-nál jár :)
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 18:33:24
#
Amugy még mennyi idő kell neki hogy leszedje?
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 17:52:30
#
Még nem :)

Szotyi én még most ebben a pillanatban is játszok vele :D
szotyione avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 17:49:25
#
régen sokat nyomtam :)
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 17:37:41
#
Még a Clive Barker's Jericho-ról sem hallottál? :D
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 16:15:14
#
Köszi :)

Már szedem is lefelé :)
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 16:08:48
#
5*!
Kipróbálhatnád a Clive Barker's Jericho-t is ;)
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 15:39:49
#
Tesla GoD

Ez egy nagyon szép szöveg :D

És igazatok van tényleg bocsi érte. Már ismerem a tesztek minden apró kis részletét, hogy végre ezzel is szembesítettetek. Először kezdődött a teszt hosszával, majd ezt követte a képek behelyezése, és most felvilágosítottatok erről is. oda fogok figyelni komolyan.
De lesz még egy tesztem, amit így küldtem be, bocsi :)
Tesla GoD avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 15:25:58
#
Maga a teszt rész nagyon jó, amennyire olvasgattam, a korábbiak is hasonló színvonalat képviselnek. Viszont a kitérések száma és mérete igen nagy, ami, ahogy már előttem is írták, egy játéktesztben nem szerencsés. Nem gond, ha szereted megosztani az emberekkel a gondolataidat, de ha ilyen sok extra mondanivalód van, talán jobb ötlet lenne kiemelni őket a tesztből, és esetleg blogbejegyzések formájában megosztani. Az egyéb játékok/sorozatok fejtegetése se épp ide tartozik, ellenben ezekből is jó vlog bejegyzések, vagy jó cikkek (pl. 2013-as körkép a várható évi termésből)kerekedhetnek. Mellesleg a szövegbe helyezett "reklám" eddig tudtommal nem létezett az írott sajtóban, de te feltaláltad (Wolfenstein és idei társai Pokoli Szomszédok játékcikk közepén).
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 14:50:00
#
Én is toltam rendesen :D. Még ma is XD
daniel9501 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 14:47:03
#
Régen mennyit játszottam vele:)
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 13:27:39
#
Rendben megértettem, hogy 2 gigantikus hibát követtem el. De ez van!

Ez most kicsit rosszabb lett a többitől de tényleg csak picit!


És a "játékról" szóló szövegét el olvastad, mert amit te írtál, azt akkor szokták mondani, ha szarul sikerül a teszt, de én csak a kitérővel kúrtam el, nem a játékelemzéssel. Szerintem.


Mint azt már leírtam egyszer, oda fogok erre figyelni.

De már amúgy sincs több ötletem, és egy időre le is álltam a tesztírással, egy még van beküldve, ha jól tudom azt ennyi.
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 13:22:11
#
Hát itt két fatális hiba van 1. Hogy kitértél Wolfensteinre 2.Ugyanezt a hibát én is elkövettem hogy a személyes élmény/háttér stb.! Pár mondat nem is gond de ez több mint a pár XD
Ez most kicsit rosszabb lett a többitől de tényleg csak picit!
UI.: Azért a next gen konzolok csak nem fognak gtx 690-et kérni :D
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 13:13:52
#
HA más is bejelenti, hogy nem tetszik neki, akkor nem fogom így csinálni.
Én eddig is így kreáltam a teszteket, és ha tetszik, akkor továbbra is így fogom, elfogadom a kommented, mert valahol igazad van, de szerintem ez így nem olyan vészes.
Te úgy döntesz a tesztedről, ahogy akarsz, én meg így írom.
De mint mondtam, ha sokaknak nem tetszenek így a tesztek, akkor abbahagyom ezt a kitérést, ezzel én csak jót akartam, de na nem tetszhet mindenkinek minden.
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 13:09:20
#
Igen, a wolfsteinre gondolok. Az a probléma egy ilyen tesztben, hogy teljesen külön két játékról írsz. Kezded a pokoli szomszédokkal, kitérsz a wolfsteinre, majd összegzed a pokoli szomszédokat. Szerintem a wolfsteint a legvégére kellett volna helyezni, tehát a a pokoli szomszédok összegzése után, vagy be sem kellett volna tenned. Mert aki pokoli szomszédok tesztet szeretne olvasni, az nem biztos, hogy wolfstein híreit is szeretne, tehát ezzel romlik a teszt értékelése.

Mindenesetre nem szeretnék ünneprontó lenni, eddig nem jutott eszembe ilyen jellegű teszt írása, szerintem nem is fog! De te nyugodtan csinálhatod tovább az ilyen jellegű teszteket, amúgy sem szoktam sok tesztet elolvasni.
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 11:53:37
#
Megfogadom a tanácsodat :D. Vannak, amikor elhülyülök, és kitérek különféle dolgokra, de jobban odafigyelek ezekre :)
Egyébként itt a Wolfensteinre gondolsz? Mert ezt csak úgy "hírként" tettem bele, ami persze már nem új hír, de én összefüggő teszteket írok, mint egy sorozat, nem vázlatszerűen alkotom meg őket.

Köszi
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 08:53:04
#
Nem igazán szoktam olvasni teszteket, de mivel ezt kb. 3 évvel ezelőtt játszottam, ezért elolvastam.

Nekem nem igazán tetszik, hogy ha valaki egy játékról kitér egy teljesen más játékra, szerintem ez nem tesztbe való! :-/ Többször is voltak ismétlések a tesztedben, máskör figyelj erre. ;)
De maga a játékról (mármint a Pokoli Szomszédokról), amit írtál, az jó.

Tőlem most egy 4-est kapsz.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek