Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 32 napja
4 éve tag
Eszeveszett száguldás
Írta: Logan - Wolverine, 2013. május 16., játékteszt
Játék: Trackmania United Forever

Egy eszméletlen jó autós játék, amit soha nem lehet megunni.

Na hello! Belegondoltatok már abba, hogy én még egyetlen autós játékot sem mutattam be? Most végre erőt vettem magamon, hogy a megszámlálhatatlan játékidőm után írjak arról a játékról, ami szerintem azt tükrözi, amit egy autósjáték adhat. Már ne is haragudjatok, de én magasról letojom a Need for Speed-et. Jó azért őszinte leszek, mert a Most Wanted 2005 az még mindig kedvenc, de a többi részét elkerülöm, azokban a darabokban magát a sátánt fejlesztették ki. Kaki minden egyes része, amit 2005 után pottyantottak ki. Persze lehet rám hányni a sódert, de szerintem így van, a Most Wanted 2012-őt nem ítélem el, mert azt még nem próbáltam. Ha már itt tartunk egyébként. Miért ilyen szarok a folytatások? Főleg az NFS sorozatnál látszik meg ez a gyengeség, hogy annyi szánalmas próbálkozás után sem tudtak visszatérni a Carbon, vagy az Underground nyújtotta élvezetekhez.


A Need for Speed Undercovert már próbáltam, kigubbadt szemekkel bámultam amikor elindult. És amikor elkezdtem játszani, arra gondoltam, hogy mit csinálok én itt? Mi a franc ez? Csak mentem az autóval előre mint egy hülyegyerek, de semmi történetvezetés, jó történetvezetés nem volt. Tanuljatok már a hibáitokból. Na de jöjjön az a játék, ami annyira király, hogy azt le sem lehet írni. Ez a Trackmania. Annyi feelinges délutánt, és estét okozott a játék, és szerintem ebben a játékban hagytam ott a legtöbb játékidőt. Rengeteg funkciója, lehetősége, és szabadsága leveri a vetélytársait. Na jó nem mindet, mert ugye van pár remek alkotás, mint például a Grid, amire sokan büszkék. Őszintén megmondom nektek, hogy az elmúlt időben nem voltam nagy játékos, egyszerűen semmiféle játéktípushoz, egyik játékhoz sem jött meg a kedvem. Aztán mondom- héééééjj!- A Trackmania 1,00 GB össz-vissz rakd fel te szerencsétlen!! Vettem a lapot, és már fel is raktam. Annyira hihetetlenül jó ez a játék, egyik autós játék se közelíti meg szerintem a szintjét, de mielőtt még egy féltégla repülne felém leszögezem, hogy amiket már próbáltam, azon játékok közül ez a legjobb. Nem érdekel. Azt már most itt leszögezem, hogy a játék legnagyobb erőssége, a legszilárdabb tulajdonsága az, hogy megunhatatlan. Emberek amikor megkaptam a gépemet a Nations Foreverrel nyomtam, aztán jött ez is és a többi rész. De olyan hónap ne lett volna, hogy ne vegyem elő. Mielőtt kezdeném az elemzést, had mondjam el, hogy k**vára nincs a játéknak története. Ha tetszik te magad kreálhatsz egy történetet. És ezt kidolgozottan lent megtaláljátok majd, hogy hogyan. Persze itt ne arra gondoljatok, hogy saját sztorit lehet írni, dehogyis. Na jöjjön a történet.

Történet

Hát az nincs!

Játékmenet

Tudjátok mit, most úgy mint a Hihetetlen Pókemberes tesztemnél elkezdem a menütől és a végén hagyom abba. Leírom részletesen mire számíthattok, ha van olyan ember egyáltalán ezen a planétán aki még nem próbálta. Na de a játékról, elérhető magyar nyelven is, ami nagyon hasznos, arra már nem emlékszem, hogy minden része magyar nyelvű-e, de ez az. A főmenü valami elképesztő. Egy óriási földgömb szépen kidolgozva forog a képernyő közepén, gyönyörű színeket kibocsátva. A főmenüben annyi lehetőség szakad a nyakunkba, hogy ezeket külön ki kell dolgoznom. Kezdve az "Új játékkal". Ebbe a játékba beletartozik a Nations forever rész is, szóval átléphetsz abba is ha kedved szottyan. És itt álljunk is meg. "United" szó alatt mi a fenét értenek, mert szerintem azt, hogy "Egyesült". Na ha már egyesült minden rész egy játékban, akkor ez minek érhető még el külön-külön.Ez szerintem felesleges volt. De mindegy. Na Új játéknál kijönnek versenycsoportok, amit nem nehéz kezelni, mert minden szépen rendbe van téve. Vannak versenyek, amik persze különféle pszintek és különféle autókkal bejárhatóak. Vannak mutatványok, itt is különféle autók állnak rendelkezésünkre, persze itt már nem az a lényeg, hogy gyorsan menj, jó részben az is, de különféle mutatványokat, trükköket kell bemutatnod az autóddal, hogy győztesen kerülj ki. És persze vannak platformok, amiket nem tudok értelmezni, darabokra szedett pályák amik nagyon jól néznek ki és nagyon nagy hangulatot adnak, mert annyit köll ugratni és ugratni, hogy elképesztő. Van még egy "puzzle" opció is, hogy mire való, fogalmam sincs, talán magadnak is készíthetsz itt pályaszakaszokat vagy nem tudom. Amiket itt most felsoroltam versenytípusokat, azokon belül vannak helyezések, pontosan 5 van.


Piros, kék, zöld, fekete. De várjunk valami nem stimmel ötre emlékszem, ja megvan a fehér. hehe. És különféle pályaszakaszokat kell feloldanunk a tehetségünkkel, mert csak sorban lehet szépen haladni. Oké? Na akkor kitérek a játékszerkesztőkre. Lehetséges, minden egyes pályát magunknak is szerkeszteni, amit csak láttunk a játékban, zöld gyepeset, rallysat, szigetet, ez a kedvencem egyébként a sziget, és ladás sivatagosat és még sorolhatnám. Ez nagyon jó időtöltés, hogy magadnak kreálsz egy szerkezetet, aztán te magad felállítod a rekordodat. Én folyton ezt csináltam a játékban, annyira remek ötlet az, hogy saját építményt szerkessz magadnak. Olyan nagy a választék a lerakható tárgyak között mint egy bugyiárusnál a piacon. Ember különféle csavargatott utak, gyorsító szakaszok, repülőtér kiegészítők, hangárak, pálmafák, kövek, sziklák, rácsok amit csak akarsz. Itt komolyan ki lehet azt jelenteni, hogy csak a képzeleted szabhat határ. Lehetőségünk adódik autókat is szerkeszteni. Ne örüljetek, mert csak fényezni és telematricázni lesz lehetőségünk csak. Persze mit kellene még tuningolni ilyen autókban, ami eléri a 999 Km/órát. Úgyhogy jobb is, hogy nem lehet fejleszteni a teljesítményt. A versenyeinket fel lehet venni és utána azt csinálni vele, amit szeretnénk. Nagyon nagy élményt nyújt a játék, és szerencsére medium beállításokkal fut szóval, nagyon szépen.


Van még pár lehetőség, ami elég jó lehet annak, aki tudja is használni. A 3D. Sajna nekem van szemüvegem, de azért sajna, mert nincs 3D-s tévém, ezért ugrott ez az opció. Na de a versenyekről is beszélek kicsit. Amikor ugye kiválasztottuk ilyen sorrendben, hogy "Play solo"-"verseny"-"fehér" akkor kiad szinteket, itt található a stadion, a sziget, és a sivatag. Na jöjjön a stadion. Ezt nem is kell tovább ragozni, hiszen egy stadionban kell versenyezni, akár egy focipálya. Egy gyönyörűséges autó lesz a kezünkben. Arról viszont fogalmam sincs, hogy miféle autó, de gyönyörű és hasonlít minden porcikájában a Forma 1-re, nem teljesen az, de azt az érzést kelti benned. Na és ezzel az autóval kell végigmenni a gyepen, aszfalton vagy nyakig érő sárban. Mint minden pályaszakasznál itt is el kell érni minimum az ezüst érmet, hogy feloldja a további szinteket, szóval adjatok nekik. A szigetverseny a kedvencem. Nem csak a megvalósítása miatt, hanem az autó, a lehetőségek és minden úgy ahogy egyben van. Ezt az autót sem tudom leírni másként. De egy átkalapált Lamborghinire hasonlít. A szintek a szigeten pedig egyszóval varázslatosak. Annyira gyönyörűen hozták létre. A versenyek pedig őrültek, eszeveszettek. Annyira nyomni kell a pedált, mint még soha. Ez az autó tud a leggyorsabban száguldani, és a pályák lehetőséget adnak neki, hogy elérje a 999 Km/h-t. A sivatagban egy kis ladával kell túrni a földet, ez egy vidéki hangulatot ébreszt fel bennünk, a zene és a helyszín is. Mint ahogy Trevor tette a GTA V előzetesében. Ez ugyanazt a hatást kelti.Ez az autó viszont már kicsit idegesítő, és nagy sebességnél kezelhetetlen. Mert dől jobbra, dől balra és egy mozdulattal sikerül majd felborítani, ha nem figyelünk oda. Egyvalami idegesített engem az egész játék során. Nincs pilóta a volánnál! Nem ül az autóban senki, talán csak a szigetes pályán van ez, de ez miért van. Szerintem ez nagyon csúnya dolog, hogy nem raktak be egy karaktert az ülésbe, de nem baj eltekintek tőle. Egyszóval ez a játék minden lehetőséget megad arra, hogy jól érezzük magunkat. Lehet, hogy ez a teszt semmitmondó, de gondoltam jó lesz megint a szilvásgombóc taktikát alkalmaznom ennél a játéknál. Sajnálom, de a multiról halvány lila gőzöm nincs, de ha alkalmam lesz kipróbálni, lehet, hogy írok róla.

Grafika/hang

Na ez valami elképesztő. Annyira gyönyörűen van megalkotva a játék minden egyes része, hogy nem jutok szóhoz. Na nem a legszebb, de van miben gyönyörködni. És ami a legjobb, hogy még az én gépemen is elmegy mediumon, és már nem mai játék. Jó az optimalizálás is, minden rendben van. A játékban őszintén szólva csak zenék szólnak és a motor hangja, milyen meglepő igaz? De ezek is a helyükön vannak.


Összességben

Egy örök kedvenc a játék, és bocs ha nem voltam annyira részletes, de ez a teszt inkább egy útmutatónak felel meg. A játékkal semmi bajom nincs, egyszerűen megunhatatlan és király játékmenetet biztosít, a grafikáról nem is beszélve. Plusz a különféle opció teszi ezt a játékot sokoldalúvá. Próbáljátok ki! Sziasztok!

  Pozitívumok:
 • Gyönyörű megvalósítás
 • Remek kihívások
 • Sokoldalúság
 • Könnyen kezelhető, nem bonyolult
 • Pályák, járművek szerkesztése
 • Megunhatatlan
  Negatívumok:
 • Nincs utas
Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 23
no avatar
4 éve | 2013. 05. 20. 20:16:24
#
Demoz köszi az infót, most már ezt is tudom :D

Kis játékmenet, a hangommal :)
Demoz avatar
4 éve | 2013. 05. 19. 17:06:44
#
A különbség, hogy a Nations forevert lehet ingyenesen is játszani neten a "Freezone" szervereken, míg a United-hez eredeti kód kell.
Én mindig is Nations játékos voltam, mivel csak a stadium környezet tetszett.
no avatar
4 éve | 2013. 05. 19. 14:33:24
#
DE a United foreverben benne van a nations forever is :)
Slyy avatar
4 éve | 2013. 05. 19. 14:27:09
#
Leszedem a Nations Forevert is meg ezt is.Jónak ígérkezik.:)Csak tegnap picit vacakolt a net.
no avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 19:53:51
#
Szedd le, mert 1 GB Össz-visssz a telepítő :D. Nagyon jó a szerkesztési lehetőség. :D És van egy külön hangos vidim ehhez a játékhoz, Profilomon meg tudod nézni. :D
Slyy avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 19:37:12
#
A teszt meghozta a kedvemet a játékhoz.Egyébként én is csalódtam az NFS-ekben.A Carbon még nagyon jó volt.Utána kipróbáltam az Undercover részt ami az elején tetszett a vége felé pedig már nem.Ez a pályaszerkesztős lehetőség különösen tetszik.Ha lesz alkalmam leszedem,
no avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 09:02:39
#
Az úgy oké :D

2 tesztem van beküldve azt annyi :)
alpyka2 avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 08:46:29
#
Igen, 1tol 1ig az egeszet :D
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 21:50:55
#
Mondom, ha írom, akkor teljes mértékben oda fogok figyelni minden részletre, főéeg arra, hogy ott maradjak a témában, ahol kell. Ebben egyébként igazatok van tényleg, hogy rossz helyre illesztettem be a msáik tesztemnél a témát. Azt már nem tudom kijavítani.

És Lompi tőled tanultam sok mindent, mármint a játéktesztírásban :D. Úgyhogy tőled meg végképp komolyan veszem, és a kötekedést nem annak szántam egyébként, csak szarul fejeztem ki magam, de így jött ki :D

alpyka2 Na az jó lesz :D. Egy követő XD:? Egyébként minden tesztem olvastad már? :)
alpyka2 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 21:48:06
#
En akkor is orommel varom es el fogom olvasni :D
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 21:42:58
#
Most ismét egy értelmes hsz, azért írtam az előbb, hogy bele fognak kötni, mert ugyanúgy kitértem az adott játéktól. Leírtam odalent világosan és érthetően, hogy felfogtam amit írtatok és megfogadom, erre megint jöttök az értelmes kommenteitekkel. Nem értelek benneteket. Egyébként meg mondtam neveket, nem hinném.

Superlompos
mert ezek nem segítenek abban, hogy miben kell fejlődni. Többet ér, ha valaki ír értelmes kritikát -megfelelő hangnemben-, minthogy elvakultan ír két szép szót.


Mint mondtam megfogadom a tanácsotokat, és igyekszem mindenre odafigyelni, én nem akarok senkivel összeveszni.
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 21:37:59
#
Az nem kötekedés, ha írnak róla negatív kritikát. Nem csak az olyan kommenteket kell örömmel fogadni, hogy "eszméletlen 5*", mert ezek nem segítenek abban, hogy miben kell fejlődni. Többet ér, ha valaki ír értelmes kritikát -megfelelő hangnemben-, minthogy elvakultan ír két szép szót.

Remélem ez nem kötekedésként jött le számodra. :)
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 21:31:19
#
alpyka2 Na cimbi, ezt örömmel hallom, jó ha hatással van a teszt az emberekre :D. Nem tudom eszembe jut-e még valami, de ha úgy adódik folytatom :)

Mindenesetre kettő teszt még van beküldve, amiből egybe megint bele fognak kötni :)

De már nem tudom kijavítani
alpyka2 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 21:16:45
#
Hat nagyon jo teszt szokas szerint. ( 5* ) Es meg meg meg kell teszt toled ez a 4. olyan jatek amelyikrol tesztet irtal es miutan elolvastam rogton le is toltottem XD :)
no avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 16:12:47
#
Király :D

Én is, nem tudom elképzelni úgy a napom, hogy ne játsszak vele. Eszméletlen jó :)
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 05. 17. 16:06:01
#
5* újra!
Ez egy nagyon jó játék, nagyon szédületes!
Nagyon szerettem régen! :D
no avatar
4 éve | 2013. 05. 16. 22:09:18
#
Nekem az Undercover valamiért nem jön be, nekem nem tetszik az egész úgy ahogy van :)
flyaway2 avatar
4 éve | 2013. 05. 16. 22:03:21
#
Hát..Az MW után még a Carbon nagyon nagy játék volt..Ki is toltam 100%-ra..:D Az Undercover sem olyan rossz. Elég jó "küldik" vannak benne.
no avatar
4 éve | 2013. 05. 16. 21:45:45
#
Bocsi a rossz lépések miatt, és az autós játékokat én összesítem, szóval az autós játékokat hasonlítottam össze, és szerintem nem volt felesleges, de ha te így látod.


Multizni nem volt alkalmam, azt sem tudom, hogy kell.
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 05. 16. 21:35:15
#
Az elején a Need For Speed-es kitérő szerintem felesleges volt, mert semmi köze nincs ehhez a játékhoz. Meg a kaki, a sz*r, és a k*rvára szó sem illik bele egy tesztbe. A történet: Hát az nincs. Ezt nem kellett volna kiírni, mert szerintem ez rosszul jön ki. Nekem ezek a dolgok tűntek fel.

Multival nem játszottá? Vagyez nem olyan, mint a Nations Forever, amelynél ingyenes a multi?
no avatar
4 éve | 2013. 05. 16. 20:18:10
#
Ja, nem jött még senki :)

Az a jó, ha alacsony, főleg nekem :)
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 05. 16. 20:14:11
#
Nincs hozzászólás tehát idejöttem trollkodni XD Áááááuuuuáááááá Bár engem nagyon meglepett hogy ilyen alacsony a gépigénye !
no avatar
4 éve | 2013. 05. 16. 14:32:15
#
Eszeveszett szálguldás


Hehe Fail :)

Köszi Nruhtas, hogy kijavítottad :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
8 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek