Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 32 napja
4 éve tag
A magányos mesterlövész
Írta: Logan - Wolverine, 2013. április 21., játékteszt
Játék: Sniper Elite V2

Nemrég volt alkalmam kipróbálni a Sniper Elite V2-t. Magába szippantott a játékmenet. Szerintem ez az a háborús játék, amit érdemes kipróbálni. Nincs üres, semmitmondó játékmenet, búcsút mondhatunk az örökös futkosásnak, a nyugalmas, precízebb ölés lesz a főszerep.

Üdv ismét itt! Ma egy olyan játékról fogok beszámolni, amiről nem is tudtam, hogy létezik. Nagy baj. Mert nagyon jó. Hory999 ajánlotta, és azonnal beleszerettem. Imádom a Világháborús játékokat, persze vannak kivételek, de nagyon szeretem őket. Már alig vártam, hogy feltelepítés után nekiüljek az Fps világháború nyújtotta élvezeteknek. De van egy bökkenő. Ez nem is Fps játék. Nagyon meglepődtem, amikor elindítottam az első küldetést, és egy komplett palizert láttam a képernyőn. El sem akartam kezdeni, de végigkukucskáltam az adott pályán és nagyon megtetszett. Tps játék egyébként, ha valakinek nem esett volna még le eddig. Igazából külső nézetes játékokért nem rajongok, kivétel ez alól persze a Pókember, a Tomb Raider sorozat, és úgy ahogy a Dead Space. Nekem valahogy nehézkes úgy irányítani egy ember képződményt, hogy látom az egész testét. Sokkal jobban szoktam szórakozni, ha csak egy gépfegyvert látok.


A Pókember és a Tomb Raider után ez lett a kedvenc Tps játékom. Csak olyan játékokat szoktam bemutatni, ami nekem tetszik, és szeretem. S azért írogatok, hogy hátha meghozom nektek is a kedvetek egy adott játékhoz. Nos a mesterművet egy olyan játékfejlesztő csoport készítette, akikről az ég egy adta világon nem hallottam. Ők a Rebellion Oxford. 2012. május 3-án jelent meg. Végre egy olyan mesterlövészes játékot volt alkalmam kipróbálni, ami jól alkalmazza a távoli öldöklést. Nagyok a terek, szétbombázott házak mindenütt. Magányos ablakok, amik csak azt várják, hogy elfoglaljuk méltó helyünket a gyilkoláshoz.

Történet

Na itt tényleg nem lehet sokat pötyögni a történetről. Alap háborús sztori. A németek a rosszak, mi vagyunk a jók, s egyetlen feladatunk, hogy helyre állítsuk a rendet, megszabadítsuk a világot a gonosz német erőktől. Egyébként ha jól értelmeztem, akkor a V2-es kijelentés a Német "birodalom" egyik csodafegyverére utal, a V2-es rakétára. Rögtön az első küldetés elején lepergett egy archív felvétel, már abban is jelen volt ez a rakéta, ahogy elindították végső nyughelyére.


Játékmenet

Mint mondtam, nekem elsőre megtetszett, az, hogy másnak szimpatikus-e azt nem tudom. Mindenesetre egy olyan játékmenettel rendelkezik, ami eszméletlenül jól van megoldva. Minden stimmel. Küldetés elején kapunk videókat, szépen összevágott archív felvételeket. A játék elején, nevezhetjük "tutorialnak" is, mindent szépen sorjában leírnak, hogy mit miért, és hogyan kell csinálni. Szóval ez is remekül lett összerakva. Minden olyan billentyűparancsot, amire szükségünk lesz, leírnak a "tutorial" során. És mindegyiket le is kell tesztelni. Lövést, gránáthajítást, lopakodást, guggolást, futást és a többi és a többi. A második Világháború kellős közepébe kalauzol el minket a játék. Ezt a környezetet szeretjük, úgyhogy nagy gond nem lehet. A fegyverek a korszaknak megfelelően nem lesznek ellátva lézersugarakkal. A szokásos, de szerethető Thompson, Springfield puska és egy kispisztoly lesz a segítségünkre. A távcsöves puskánkkal lelassíthatjuk az időt, mielőtt lövünk valakire, ilyenkor egy piros négyszög jelenik meg a célkeresztünknél, ezzel vigyázni kell, mert eleinte rakoncátlankodik, majd az ellenfelen ragad, ez segít a pontos ölésben minket. A játékban van egy eszméletlenül látványos elem. Ha mesterlövészkedünk, s bemértük az áldozatot, húzzuk meg a ravaszt (ezzel gondolom nem mondtam újat). De itt különféle bejátszásokat kapunk, hogy milyen ügyesek is voltunk. Lelassul az idő, és lehet látni a gyilkos "golyót", amint repül az ellenfél felé és darabokra szaggatja a csontjait és a belső szerveit.Ez nekem nagyon tetszik. Az ellenfeleket gondolom nem kell bemutatnom, a szemtelen náci katonákat kell a levesbe küldeni. Ők is baromi jól vannak szétszórva a pályákon. Van sok olyan játék, ahol ez úgy van megoldva, hogy megyünk előre, aztán a semmiből előbukkannak a katonák. Itt szépen el lettek szórva a pályákon. A játékmenet lényege egyébként egyértelmű. Csendben kell kuksolni, és puffogtatni a villámló botot úgy, hogy végzetes csapást mérjünk ellenfeleinkre. Azért az ellenfelek fizikája és értelmi szintje nincs az egekbe fejlesztve, de elmegy. Voltak olyan helyzetek, amikor lőttem Thompsonnal a "palizert", aztán észrevettem, hogy nem hat rá a lövés, megálltam egy helyben ő pedig körbe körbe szaladgált. Nem tudom ez csak nálam volt-e hiba, de elég vicces. Bosszantott is azért pár helyen a játék. Mert ott van mondjuk az ellenfelek pontossága. Öcsém, távcsöves puskával alig bírom őket eltalálni, de persze ők az Mp40-esükkel simán leszednek. Na de tudjuk, hogy a németek milyen békeszerető nemzet, és, hogy milyen barátságos emberszerető fazonokkal rendelkezik. De visszatérve ez marhára idegesített engem.


Meg persze amit már említettem, a fizika, erről még írnom kell. Lövöm őket szép nyugiba, de mihelyst észrevesznek, azonnal elkezdenek forogni, pörögni, és nehezebb őket eltalálni. Persze én legnehezebb módban kezdtem el játszani, de akkor is, ez azért komoly gond volt számomra, sok helyen többször is újra kellett kezdenem a játékot, mert egyszerűen olyan precízek, pontosak, és fáradhatatlanok voltak az ellenfelek. Az nekem mondjuk nagyon tetszett, hogy van egy viszonylag "nagy", persze nem annyira nagy pálya és ott szaladgálhattam a házak között, ablakokon ugrálhattam be, osonhattam, és úgy csaphattam le a németekre. Ezeknél a helyzeteknél előbújt belőlem a kisördög. Ebben a játékban nem kell, sőt nem is szabad rohanni, a lopakodás és a "nyugis" lövöldözés lesz a középpontban, egyáltalán nem unalmas, nem erre céloztam. Csupán arra, hogy ennél a játéknál el kell tekintenünk a Cod és más háborús játékoktól. Ez a játékmenet sokkal élethűbb, sokkal realisztikusabb, mint az, hogy van 3 csákó és azok lemészárolnak egy teljes hadsereget, egyetlen gépfegyverrel és pár kézigránáttal. Ez a játék jobban ki lett dolgozva, mint háborús játék. Ha netalántán meghoztam a kedveteket a játékhoz, pár szót szólok a fegyverekről is.


A precizitás és a biztosabb gyilkolást a távcsöves Springfield biztosítja nekünk, nem csak azért persze, mert ez a játék neve, hanem mert tényleg ez a legpontosabb lövetű fegyver, a Thompson az szétszórja a lőszereket, jó a sebzése egyébként, de nem annyira pontos. A kispisztolyunk egy alap, semmi extra tulajdonsággal nem szolgál, igazából ezt a fegyvert alig alkalmaztam a játékmenet során, de ha rászorulunk nyugodtan csapjuk ki, mert ez sem okoz csalódást. Nem akarom agyondicsérni a játékot, de a játékmenete 10/10. Persze a negatívumoktól eltekintve, mert nem gátolnak a küldetések végrehajtásában. Az mondjuk még zavaró tényező, hogy ha egy messzi ablakban, vagy háztetőn kuksol egy-egy katona azt igen nehéz leszedni, és nem azért mert bambák vagyunk, hanem mert egyszerűen nem lövi le a faszit. Beleeresztesz egy egész tárat, de nem akar meghalni, mire azonban észbe kapnál és le tudnád puffogtatni nagy nehezen, addigra már fekete-fehér képernyő fogad egy szétszakadt katonával. Szóval ez is egy komoly gond. Nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy csakis kizárólag nálam jelentek meg ilyen negatívumok vagy tényleg megtalálhatóak. De szeretném részletesen bemutatni, hogy mégis mi vár rátok, ha kipróbáljátok ezt az isteni játékot.


Figyelmeztetlek benneteket, hogy függőséget okoz, mert ma is a kertben kellett munkálkodnom egész nap, s alig vártam, hogy végre beérjek és nekiüljek a háborúnak. Elástam 120 Kg krumplit és máris jöttem be játszani. Persze az is igaz, hogy végre itt van a nagyon rég várt jó idő és egyre kevesebbet fogok játszani, de garantálhatom, hogy ezt biztos ki fogom játszani. Tegyétek meg ti is, mert ez egy élmény. Új szemléletbe helyezi a Világháború fogalmát. Teljesen beleéled magad a játékmenetbe, mert annyira realisztikus, a néhány extra tulajdonság mint az öléskamera csak dob a hangulaton. Az életről még nem beszéltem. Igazából nem is lehet róla sokat elmondani. Nem kell életcsomagokat agyba főbe gyűjtögetni, itt az életünk regenerálódik, persze ha fedezékbe vonulunk. Na térjünk ki a grafika kicsi átvezetőjére.

Grafika

Nagyon szépen össze lett hozva ez is. Nem a leggyönyörűbb játék, de elég jól ki vannak dolgozva a cuccok. Gép az kell neki azért, mivel 2012-es játék a grafika is fejlődött. És ez is egy olyan játéknak mondható, amiben szép grafika mellé nagyon jó játékmenet párosul. A környezet nagyon szépen meg lett oldva, a lebombázott házak, a füstök és az egész térhatás nagyon élethűvé, "beleélhetővé" teszi a játékot. A lövésrendszernek nevezett valami, amikor lövünk és lelassul a lövedék, s látjuk az ellenség belső szerveit és csontjait széttépő golyót. Na ezt akartam kinyögni, na ez a megvalósítás is nagyon jó lett, főleg a csontok és ujjak széttörését, a tüdő darabokra "cafatolódását" szeretem szemügyre venni. Mint mondtam semmi baj a megvalósítással, nagyon szuper grafikára számíthattok, de kellendő vasat tegyetek alá, és ne egy olajsütőt.


Hang

Na erről nem tudok sokat elmondani egyik játéknál sem, persze vannak olyanok amikről hosszú sorokat lehetne írni, de itt csak annyit, hogy király. Megy a háborús környezethez minden. A lövéshangokba sem tudok belekötni. Minden klappol.

Összességben

Nagyon bánom, hogy ezt a játékot eddig nem fedeztem fel, mert eddig számomra 5 csillagos a játékmenet. Próbáljátok meg beszerezni, mert nem tudjátok mit hagytok ki. Első benyomást nálam már megtette, és nem fogok tőle elszakadni egy ideig. Mostanában nem is tudtam már mivel játszogatni, mert egyik játékhoz sem volt kedvem, de a Sniper Elite V2 felkeltette az érdeklődésemet, és a többi részét is ki fogom próbálni az biztos. Mert ez a játék is fel fog kerülni a polcomra. Köszi a figyelmet! Kellemes Meleg Tavaszt kívánok mindenkinek!
Sziasztok!

  Pozitívumok:
 • Erős realitás érzet játék során
 • Eszméletlen jól megalkotott öléskamera
 • Játékmenet nagyon jó
 • A játék végig tükrözi a Világháborús eseményeket
 • Egy játék ami jól alkalmazza a mesterlövész nevet
  Negatívumok:
 • Ellenfelek ismétlődése
 • Elég nehéz nagyon távolról leszedni az ellenfelet
 • Néhol igencsak bugyuta katonák
 • Fizika botlása
Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 43
no avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 19:13:55
#
Akkor csapassuk :D Én örülnék neki XD
flyaway2 avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 19:09:14
#
Először Romániát támadjuk és visszafoglaljuk Erdélyt utána Szlovákiától Felvidéket és szépen sorban minden egyes km2-t.És utána jöhet Korea is..:D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 18:13:03
#
Hory999
Még csak ezt próbáltam ki :D. Ezt is azért mert szóltál, hogy jó játék :D. Ha alkalmam lesz rá, kipróbálom a többit is XD
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 12:46:20
#
Sniper Elite első részével játszottál már?
Vagy a Sniper Elite Nazi Zombie Armyval?
Amugy a Nazi Zombie Armynak szinte ugyanaz a grafikája csak vannak benne zombik is. és ha ez elfutott neked akkor a Zombie Army is elfog!;)
no avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 10:52:47
#
hory9999 Köszi szépen az ajánlatot :D. Igen nagyon jó kis játék :D
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 08:29:20
#
Tudtam, hogy tetszeni fog!
5*:)
no avatar
4 éve | 2013. 04. 25. 21:05:29
#
mekkerlin Igen nagyon jóXD
no avatar
4 éve | 2013. 04. 25. 20:54:13
#
jó játék
no avatar
4 éve | 2013. 04. 24. 19:52:49
#
Ebben is igazad van :? Szerintem Magyarország akkor jönne ki győztesen valahonnan is, ha megcsinálnák az utakat. :?

Itt, ahol élek, több a lyuk az úton, mint egy molyrágta szitán :?:?
zarak2010 avatar
4 éve | 2013. 04. 24. 19:48:36
#
Lehet, hogy ez a nagy tavaszi havazás is Észak-Kórea műve volt, ha igen, akkor megcsinálják mégegyszer és kiütik az országot örökre :D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 20:47:59
#
Legendák voltunk :(. A magyarság egy legenda és én a mai napig így fogom fel, amit a régi történelmekben letettünk az asztalra az dícséretes és tiszteletreméltó. De ez a rendszer ami a világot falja fel, elért minket is.:(
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 20:37:19
#
enyi...sajnos igen "pici nemzet" pedig régen azért jóval nagyobb volt de hát mint azt tudjuk történt 1-2 dolog.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 20:33:54
#
Amúgy is pici "nemzet" vagyunk :D. Elég lenne egy szódásszifon :D. Nekünk. XDXDXDXDXD
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 20:21:35
#
ledobnának 1 atomot és anyi is lenne..XD M.O kitörlödne a térképről is..
no avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 20:16:59
#
Ja :D. Nekik mennénk egy uazzal mi? :D Csak nem fog ilyesmi előfordulni :D.

Értelme sem lenne, de vicces így képzeletben, mondom képzeletben, mielőtt valaki letámadna XDXD
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 20:11:47
#
az úgy kemény lenneXD
no avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 20:07:27
#
Észak-Korea VS Magyarország XDXDXDXD:?:?:?:?:?
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 19:57:17
#
No komment!XD
no avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 16:55:37
#
Spartan117 Megmondom neked őszintén, egyik részével sem találkoztam még a játéknak :D.

Nekem egyből a csodafegyver jutott az eszembe, hogy V" Rakéta, arra gondoltam, hogy ez az eégsz utalás rá.

Fogalmam sincs. :D Amerika sem egy angyal nemzet, de ki tudja, mindig a Németek a rosszak, ebbe bele kell törődni :D. Bár én Észak- Koreát tartom igazi f*sz nemzetnek :D:D
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 16:24:33
#
Még valami :
Egyébként ha jól értelmeztem, akkor a V2-es kijelentés a Német "birodalom" egyik csodafegyverére utal, a V2-es rakétára.

Ez egész jó feltételezés! És egyben ez arra is utal szerintem hogy version 2 kettes verzió tehát. Mivel van ennek egy első része is ám :) Bár meglepő hogy nem ismerted XD
UI.: Mért mindig a németek a gonoszok azt nem értem!XD Gonosz amcsik persze nincsenek :P
no avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 15:10:45
#
ppkkppkk hell12324 wweuniverse@freemai

Kösz nektek :D. Én csak sima singlebe játszottam ki :D. Multiját nem próbáltam, de elhiszem, hogy üt. :D

Mert az egyjátékos sem semmi :D.
wweuniverse@freemai avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 12:13:55
#
jó lett!!!!!! :D
Grat!! XD
Megy az öt csillag!
hell12324 avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 09:45:11
#
Jó teszt lett. Coop-ba a legjobb :)
NightWolF33 avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 06:24:02
#
Jó teszt lett!! :D Én szeretem ezt a játékot de leginkább a multi jön be. :DXD
no avatar
4 éve | 2013. 04. 22. 20:12:19
#
Spartan117 Nekem is nagyon adja a játék :D. Én egyikről sem hallottam eddig :D. De kitűnő munkát végeztek az biztos XD
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 04. 22. 19:56:17
#
Ez egy nagyon nagyon jó játék és egy nagyon nagyon jó teszt! Rebellion Oxfordról énsem de sima rebellionról már hallotam. Ők csinálták az AvP 1-et és 2010-et is.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 22. 18:30:08
#
Superlompos Drága barátom :D Az igazat megvallva, az én kártyám nem éppen játszásra való :). Ha őszinte akarok lenni, akkor ezt mondom, mert nem visz semmit csak minimum konfigba, régebbi játékot, pl. Cod 1-2 ezeket még viszi maxon :D.

nfs311 Köszi :D. Nem is tudtam egyébként, hogy lesz új része, csak ahogy ti írjátok itt nekem, de várós, csak bizti nem fog menni :)
nfs311 avatar
4 éve | 2013. 04. 22. 14:58:57
#
Nagyon jó teszt,és a játék is nagyon bejön,csak nagyon rövid!:(
De attól nagyon jó!
Várom a Folytatást!
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 04. 22. 13:26:19
#
Az bőven jó attól a kártyától. A Geforce 210 nem erős gamer kártya.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 22. 09:31:16
#
Superlompos: Nem akarok én viccelni, de csak 1024-be ment a játék :D
yugiohyugiohzebuyug avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 22:41:02
#
én azt kirpóbálni se tudtam rohadt monitor miatt XD uh de felb*szott..
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 22:33:46
#
ACsodalatosPokember: Ne vicceljél már! :) Ha Geforce 210-zel mediumon ment, az elég jó optimalizálásra utal. A Zombis része viszont már más tészta. A sima az megy 70-80 fps-sel Full HD-ban maxon, míg a zombis még lowon sem megy így Full HD-ban.
yugiohyugiohzebuyug avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 22:22:54
#
Hát nemtom, de a yugis gépemen aszem - ha jól emlékszem.. - High-on játszottam:P
no avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 21:42:56
#
yugiohyugiohzebuyug Köszi :D
Akkor ezek szerint az én gépem überkaka. Mert csak mediumon ment :D. Én is nagyon szeretem :D
yugiohyugiohzebuyug avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 21:34:15
#
Jó teszt! :) Én is nagyon-nagyon szeretem a játékot.. bár én nem most játszottam ki :) de azért olyan igen nagy gép nem kell hozzá, szerintem jól lett optimalizálva : D viszont lehetett volna hosszabb is.. szerintem nagyon rövid : S várjuk a 3. részt 2014-be! : )
no avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 18:28:48
#
Már a vizuális orgazmus kerülget pajtás :D.

Ez gyönyörű lövés volt :o :D
griff55 avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 16:57:26
#
ezt nézd meg :D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 15:54:31
#
griff55 Köszi :D. Én is nemrég csapattam ki :D. Nagyon király játék :D. Ilyen stílusúval még nem találkoztam, ami ilyen jól működik. :D
griff55 avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 15:50:52
#
Pompás teszt lett :D Kb 2 hete játszottam végig :)
no avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 08:33:13
#
TorettoHun Köcsögöm székem :D.
TorettoHuN avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 08:26:57
#
Tökéletes teszt. 5*
no avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 08:07:19
#
Köszi DCMAN

Nekem is nagyon bejön a játék :? Én sem tudok ilyesféle játékot csak ezt.

A hangokról nem tudok sokat írni, csak annyit, hogy mi szól, vagy mi nem XDXD
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 08:04:50
#
Nagyon jó lett ez is,grat!:) szerintem eddig ez lett a legerősebb teszted.(prívát vélemény)

a külső nézeten én is meglepődtem viszont a "lövésrendszer" nekem is nagyon bejött,elötte nem is találkoztam olyan játékal ahol lett volna még hasonló is.

a hangrol nem irtál sokat de nem is lehet de szerintem is eltalálták legalábbis nekem az 5.1-es rendszer átjött elég szépen.

kb enyi.Gratulálok mégegyszer!:) www.mantu.hu/ajto/images/csillag5.png
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
23 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek