Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 4 napja
4 éve tag
Pókember 3 - A történet vége
Írta: Logan - Wolverine, 2013. április 19., játékteszt
Játék: Spider-Man 3

Egy nem túl izgalmas játék. Persze sokaknak tetszik, de most leírom a saját véleményemet róla.

Csülök mindenkinek! Először is szeretném megköszönni, hogy követitek a tesztjeim kikerülését. Ez sokat jelent nekem. Bár ahogy elnézem nem sokan foglalkoznak már az oldalon tesztírással. Ma úgy gondoltam, hogy bemutatom a Pókember játékok egyik bukott változatát. A Pókember 3 elég szépen van ütemezve, szépen összerakott vegyes Happy Meal. Jó játék lenne, ha nem lenne benne az a sok ötlettelen hülyeség, amik belőlem egyenesen negatívumot, unalmat, és elpazarolt időt váltottak ki.


Kezdve a baromi idegesítő kinézettel, lehet csak én vagyok ilyen finnyás, de pókember ebben a játékban elég furán néz ki. Az unalmas, és hajtépő felesleges melléküldetések. És engem az bosszant igazából, hogy nem bírnak új ellenfelet beleszuszakolni a Pókember játékokba. Mindig csak a Gyík, Skorpió, Mysterio a fő bajkeverő. Miért nem tudnak válogatni? Pókember az a szuperhős, akinek tömérdek ellenfele van. Lehetne Olvasztár, Madárijesztő, Kaméleon, vagy tudom is én. Mellesleg Kaméleonnal baromi jó játéktörténeteket lehetne megalkotni. A Csodálatos Pókember játékban is ismét felbukkant a Skorpió is, akit már az első részben is levertünk, a 2001-es Pókemberben is levertünk. Válogassatok már a több 100 ellenfél közül! De nem baj be kell érnünk a megunt gonosztevőkkel. A játék 2007. május 7-én jelent meg. Én pedig pár nappal ezelőtt kezdtem el vele játszani. Régebben is kipróbáltam, de az első küldetésnél kikapcsoltam. Valamiért nem nyújtotta azt, amiért leültem játszani az 1. 2. részével. Igaz a 2. bűn rossz játék a többség szerint, de ez a 3. még csak meg sem kopogtatta azok szintjét. Ki merem jelenteni, hogy ez a legjelentéktelenebb Pókember játék, amivel valaha játszottam. Minden felesleges benne. A küldetések semmit mondóak, az akciók laposak, a játékmenet úgy ahogy rendben van. De itt legalább már szabadon szőhetünk. Ennyi pozitívum legyen már a játékban. De, hogy ne csak az utálkodás menjen, szépen pontra veszem a dolgokat.


Történet

Ismét egy olyan történet, ami egy film történetét viszi tovább. Ez megint azt mutatja, hogy a játékkészítők is kezdenek elmerülni a feledés homályában. A filmiparral is ugyanez a helyzet. 2012-ben annyi Reboot meg Remake film érkezett, hogy megfulladtam bennük. A játékok sem kivételek. Legyen az bármelyik évből. Miért nem lehet egy játéknak önálló sztorija? Attól mert egy filmről lett elnevezve, nem csak azt a történetet kellene vinnünk. Semmi értelem, semmi kreativitás. Pókember él és virul, de felbukkan Venom, Homokember, hogy az életére törjenek. Ott lesz legjobb barátja Harry, hogy bosszút álljon az apja halála miatt Pókemberen. És most megint kínos, hogy egyszerűen nem lehet többet elmondani a történetről. Lapos! Persze ki lehetne dolgozni a sztorit, de mi értelme lenne. Elég egy kis morzsa a történésekből, hogy tudhasd mi vár rád. De itt csak ennyi.


Játékmenet

Jó. Ez fura, úgy ahogy van. Szerintem kész művészet volt összehozni a játékot. Mielőtt félreértenétek elmondom, hogy összességben tetszik a játék, mert vannak kifejezetten jó dolgok is benne. A térkép nagy, rengeteg magas épületet hódíthatunk meg szerte New Yorkban. Na haladjunk sorban. Kezdem Póki külsejével. Fura képződmény. Ezt tudom csak leírni. Vicces, de nagyon fura a kinézete. Kövezzetek meg, de a futása, az ugrása, a járása megijesztett. A falon mászás az kivétel, ott tényleg emberinek tűnt. Ja a fordulása is igen alienes. Ha mész egyenesen, majd elfordulsz jobbra, vagy balra, akkor 90 fokos fordulatot vesz. Nekem ez is elég csúnyán jött le. Jöjjön a bunyó. Ez egyszerűen lett megoldva. Az ütés kétféle lehet, rúgás, és ököl. De harc közben lelassíthatjuk az időt, hogy nagyobb legyen az esélyünk az életben maradásra. Különféle harci mutatványokat tudhatunk magunkénak. A játék magában nem lenne olyan rossz, ha a hülye történetvezetést kihagyták volna belőle, meg persze azok az idegesítő, jelentéktelen mellékküldetések, a hülye esernyős bandák, a pánkos bandák, és az értelmetlen karakterfejlődés nélkül. Fogalmam sincs mit várak a játékkészítők ettől az izétől.


Persze nekem úgy ahogy van megfelel, de csak azért, mert Pókembert csípem a legjobban. Egyébként elég lapos lenne a játékmenet. Egy küldetés alatt sem éreztem azt, hogy hú aztaaa milyen óriási volt ez a rész. Nem. Végig azon gondolkodtam, hogy ez most mi az? A szabad kóborlás ellenben elég jó úgy 10-15 percig lefoglalt engem, de aztán off lett a vége. Gondoljatok bele, a film sem lett már annyira nagy siker mint az előző Pók filmek. Ott is ez a helyzet mint a játéknál, csak át kell látni a dolgokon. A filmbe rengeteg szereplőt/ellenfelet akartak beleszuszakolni, ezzel azt érték el, hogy a karakterek nem tudtak fejlődni, csak voltak és kész. Nem tudtunk meg róluk semmit, csak annyit, hogy gonosszá váltak. A játékkal is ez a helyzet. Jelentéktelen ellenfelek, akik nincsenek jól kidolgozva. Póki legnagyobb ellenfele nem kapott egy normális jellemet?? Venom/Méreg a Pókember Univerzum egyik legkegyetlenebb ellenfele. S kapott 4-5 mondatot a filmben. A játékmenetben ez sem kivétel. Na jó, hagyom a filmet és koncentrálok a játékra, amennyire lehet. Egyik Pókember játékról sem írtam még így mint erről, de ez már túlzás szerintem, hogy ilyen pocsék játékot adjanak ki, egy ilyen nagy névhez. Nem ezt érdemelné. Persze jött a Csodálatos Pókember és végre felcsillant a remény kicsinyke sugara. A játékmenetben egyébként különféle bandákkal is meg kell küzdenünk, rengetegszer. Még akkor is, ha semmi értelmük sincs. Rendőröknek is segíthetünk, ha akarunk. A térképen bejelölhetjük, hogy mit szeretnénk csinálni, és már indulhatunk is. Ne haragudjatok, de akármennyire is akarom, egyszerűen játékmenetről nem lehet többet elmondani. Próbáljátok ki. Mert ezt látnotok is kell.


Grafika, Hang

Na ez viszont elég jó. Ahhoz képest, hogy a Vasember játék 2008-as, ez pedig 2007-es remekül meg lett valósítva. Szerintem minimumon is élvezhető. Hát azt, hogy élvezhető nem nagyon mondanám, mert ha a grafika szép is, a játékmenet végig lapos lesz. A hanggal is ugyanez a helyzet. Alap szinten lett létrehozva.

Összességben

A játék egy nagy csalódás volt számomra. Nagy elvárásokkal ültem neki, mert az eddigi részek nem voltak egetrengetőek. És tessék, még egy gödör. Kétségtelen, hogy ez a legrosszabb Pókember játék, amit valaha készítettek. De egy végigjátszást mindenképpen megér, már csak a hibái miatt is. Mert ez annyira rossz, hogy már jó. Lehetséges, hogy most meg foktok kövezni, de kiállok az igazamért, nekem nem jön be annyira a játék.

Sziasztok!

  Pozitívumok:
 • Van ilyen?
 • Grafika fejlődése
 • Végére értem
  Negatívumok:
 • Ellenfelek ismétlődése
 • Játékmenet
 • Rossz történetvezetés
 • Lapos hangulat
Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
8
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 32
no avatar
4 éve | 2013. 04. 28. 08:26:32
#
Nekem is pont ugyanez a véleményem. A szabad kóborlás az egyetlen pozitívum a játékban :D.
Slyy avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 20:41:10
#
Személy szerint csalódtam a játékban.A Pókember mesefilmen nőttem fel meg láttam az összes filmet.Eddig két pókember játékkal játszottam.Az egyik a Friend or Foe volt a másik pedig ez.Tulajdonképpen ez a játék szerintem ad egy jó nagy adag szabadságérzetet.Én mindig is arra vágytam,hogy szabadon kóboroljak New York Cityben,hálót lövöldözzek és hatalmas felhőkarcolókat másszak meg.Végül is ez összejött csak annyi volt a bökkenő,hogy a storyline unalmasra illetve kissé nehézre sikerült.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 20:26:49
#
Aha :D. Akkor már ezt is tudom XD
Slyy avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 20:24:34
#
Nem ugyanolyan.PS2-őn kicsit laposabb a grafika illetve másabbak a küldetések.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 20:17:54
#
Egyébként Ps2-őn is ugyanolyan mint Pc-n? Mert azt tudom, hogy a Spiderman 2 The Game nem ugyanaz konzolon :D
Slyy avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 20:12:22
#
Nem rossz játék.Én PS2-őn játszottam vele.Csak volt egy pont ahol nem bírtam tovább vinni és beleuntam.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 18:12:15
#
flyaway2 Hát igen :D. tényleg sok benne a robotharc, de nem velük kell csak küzdeni :D.
Köszi egyébként XD
flyaway2 avatar
4 éve | 2013. 04. 27. 16:27:48
#
"Persze jött a Csodálatos Pókember és végre felcsillant a remény kicsinyke sugara"

Hát igen szerintem az egy elég jó játéknak sikerült.(filmet még nem láttam.)Legalább is ha eltekintünk attól, hogy a legtöbb ellenfél robot...(legalább is ameddig elvittem addig 90%-ban csak robotok jöttek...utána meguntam) Igaz a szabad kórborlást ott is meg lehet unni pár perc alatt...Amúgy végre elolvastam a tesztet. Jól sikerült.:D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 24. 15:25:32
#
ppkkppkk Köszi XDXD
NightWolF33 avatar
4 éve | 2013. 04. 24. 06:44:48
#
Habár én még nem játszottam a játékkal a teszt az nagyon jó lett! :D:D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 21:59:02
#
Nem vagy profi, de rólad lehet példát venni, hogy mit hol, hogyan és miért kell írni, szóval. Mint azt már írtam neked, a te tesztjeidet olvastam először és azokból merítettem az ötleteimet, hogy hogyan is kellene fogalmazni a játékokról. Majd csak lesz valami.
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 21:57:01
#
Nem kell túlozni. Nem vagyok profi tesztíró. De ahogy egyre többet írsz, úgy fogsz fejlődni.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 21:49:52
#
Csak azért mondtam, mert szerintem ez elég egyértelmű. Pozitívom: Vége lett- Nincs többé :D
De én sosem leszek olyan tesztíró, mint te, a te tesztjeid szépen kidolgozott, erős munkák, én pedig, még igen alul vagyok :D
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 21:44:59
#
Rendben, értem.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 21:34:47
#
Superlompos: Most ebben mit nem lehet érteni. MEgkönnyebbültem, hogy a játéknak vége let, és nem kell vele gamelni. Ennyi csak
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 21:24:01
#
Itt szerintem nem az odafigyelésen múlt a dolog. :P

A pozitívumnál még ez is furcsa volt: "Végére értem". Nem kötekedésből írom, de valószínűleg itt is figyelmetlen vagyok.
flyaway2 avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 21:19:55
#
Nem olvastam el a tesztet de a képeket megnéztem...Nos..Az 5. pont így néz ki i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/003/549/1307920884001.jpg
no avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 17:22:04
#
Figyelj legközelebb ilyen fontos dolgot nem rontok így el :D.
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 16:43:16
#
Azzal nekem nincs bajom, hogy negatív dolgokat írtál róla. Csak nem volt világos számomra az a pozitív kijelentés. De most már érthető a dolog.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 12:45:37
#
TheAdakinHUN Na neked is tetszett a játék :D. Az jó. Akinél elakadtál az Aduász volt :D. Nekem nem tetszik a game XD
TheAdakinHUN avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 12:36:27
#
Húú ez jó játék volt:D
csak megakadtam egy nagy 8M magas Dagadt embernél(fehér Öltöny):D
és aztán letöröltem:D
lehet én voltam a béna de nehéz játék:D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 11:28:13
#
Én is ugyanígy leírom a saját véleményem, és aköré építem az egész tesztemet. Miért volt rossz, miért volt jó. És ezeket kifejtem bővebben, hogy mik is a hibái. Na de mindig lesznek olyanok akiknek ezek a dolgok érthetetlenek :D.
DonnieD avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 11:25:18
#
Véleményem szerint egy tesztnek egyrészről a saját véleményt kell tartalmaznia úgy, hogy objektív tudjon maradni mindezek mellett. Például, ha nem tetszik a játék, de közben elismerjük, hogy igenis vannak benne jó megvalósítások (grafika, játékmenet stb.), vagy ha egy játék valóban rossz, de nekünk tetszett, akkor bevalljuk, hogy valóban nem sikerült olyan jól, s vannak monoton részek is, de nekünk azért tetszett.
De nem értek egyet, azzal, hogy ha valami nem tetszett, ne írhasd le. Ez egy teszt lényege.
Az eddigi tapasztalataim alapján itt az oldalon teszteknél az jellemző, hogy egy játék majdnem teljes egészében pozitívumként van értékelve. Én pár játékot unalom űzőnek, azaz "egynek elmegy"-nek játszottam ki. Meg is írtam róla az objektív élménm, de aztán hogy le lettem pontoztva, csak öröm volt nézni :D
NA meg a beszólások :D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 10:37:07
#
Superlompos
Bocsi de azt elírtam, mert úgy akartam ezt szemléltetni, hogy "Van pozitívum?" De szarul fejeztem ki magam. És ha egyszer nekem szar egy játék akkor azt ócsárolni is fogom, ha meg jó akkor jó. A bunyók, hát a bunyók is olyanok, akár az összes többi. Sz*r. De mindegy.:) Biztos vagyok benne, hogy te jobban ki tudtad volna dolgozni a játékot, de nekem ennyire futotta. Ezt a játékot annyira nem szeretem, hogy még a teszt is olyan silány lett mint a játék :D. Már oda fogok figyelni tesztelésnél minden apró kis részletre. :D
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 04. 20. 09:55:38
#
"Van ilyen?"

Ez miért pozitívum? Végig ócsároltad a játékot, de az a jó. hogy létezik ez a játék? Ez nekem magas. A bunyókról írhattál volna egy kicsit többet, az jobban érdekelt volna, mint a film elemzés.

Azért ne csak negatívum dolgokat írjak: Nagyon jól megfogalmazod a szöveget, s nincs tele helyesírási hibákkal. 1-2 szóismétlés előfordul, de az nem olyan vészes.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 19. 21:56:20
#
Lehetséges, hogy felrakom, mert valaminek kárpótolnia kell, azt amit ezzel a játékkal éltem meg :D. 1-2 Pók játék akad ami király. De a legtöbb rossz, szerintem :D
Bicike avatar
4 éve | 2013. 04. 19. 21:53:12
#
Én meg meg sem próbálom felrakni, ilyen ratyi (HD 5550) VGA-val szétrobbanna XD. Tudtommal van hozzá patch is, de szerintem nekem még azzal is szaggatna.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 19. 21:48:25
#
Bicike: Kösz :) . Nekem valahogy nem jön be ez a játék. Azzal a játékkal az a baj, hogy mielőtt 1 GB Ramom volt felraktam, de irdatlanul szaggatott, de 2 GB Rammal még nem próbáltam, de megteszek mindent, amit csak tudok :):)
Bicike avatar
4 éve | 2013. 04. 19. 21:40:16
#
Volt hozzá szerencsém, nekem bejött, de annyira monoton...

Ismételten jó teszt :)
Megnéznék egy írást a Spider-man Web of shadows-ról :D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 19. 16:02:49
#
A fizika elég ocsmány benne. A bandák keze is így kicsavartodik meg ilyesmi :D.
DonnieD avatar
4 éve | 2013. 04. 19. 15:46:14
#
Az utolsó kép nem semmi... Elaludta a nyakát? XD
no avatar
4 éve | 2013. 04. 19. 15:32:40
#
Látom sokaknak tetszik a játék :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
16 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek