Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 64 napja
4 éve tag
A Bosszú angyala
Írta: Logan - Wolverine, 2013. április 12., játékteszt
Játék: Iron Man

A 2008-ban megjelent Vasember játéktól rengeteg ember elfordult. Szerintem megér egy esélyt arra, hogy kipróbáljuk.

Üdv mindenkinek! Gondoltam elkezdek megint pötyögni az egyik kedvenc karakterem játékáról. Ez a Vasember. A Gépigényen látottak, s hallottak alapján nem nagyon csípitek ezt a játékot. Rengeteg csúnya megjegyzést hallottam róla sőt, voltak olyan emberek is akik már melegebb éghajlatra küldték úgy a játékot, úgy a készítőket. Szerintem eléggé elfogadható játék. Ha már a szuperhős játékoknál tartunk.


A Pókember 2-t sokan szeretik. A Vasember sem különbözik sokban tőle, a grafika hasonló, a játékmenet is olyannak mondható, persze a küldetések nem olyanok, de értitek mit mondok. Ha összehasonlítjuk a két játékot, szinte csak annyi a különbség, hogy az egyik arany titán ötvözetből készített páncélt hord, a másik pedig piros kék latex cuccot. De értitek mire gondolok itt. Ugyanúgy nincs sandbox játékmenet, a megvalósítása is nagyjából megegyező, s a játékmenet is hasonló. Szerintem elfogadható állapotban van a játék. Lehet, hogy a SEGA nem a legjobb játékfejlesztő brigád, de a Vasembert szerintem remekül összehozták. A film formuláját követi, s már nekem ez megérte, hogy kipróbáljam, hiszen a Vasember film nagyon tetszik, imádom az egész Vasember karaktert. S így, hogy a film történetét követi nagyon jó lett. Nekem a játékmenet során a Pókember 2 végigjátszása jutott eszembe. Na de mindegy. Én mindenesetre nagyon szeretem Tony Stark karakterét, képregényben, filmben, s a játékban sem okozott csalódást a jelleme. Szerintem el lett találva ez a játék, az emberek nem tudom miért hányják rá a sódert. Mit vártatok? Tudunk repülni, lőni, ütni. Mi kell még egy vasember játékhoz? Persze igaz, hogy vannak hibái, de ilyen nagy bakot nem lőttek a játékkal, hogy ezt érdemelné.


De mindenki másként érez, és ezt nem tudom megváltoztatni. Minden embernek megvan a maga véleménye, ahogy nekem is, szóval nem hibáztatunk senkit, azért mert nem szereti, vagy nem tetszik neki. A játék a filmmel egy időben került a boltok polcaira, 2008. május 2-án. A játékot a Sega fejlesztette. És ő is adta ki. Persze ne értsetek félre, nem akarom isteni játéknak beállítani a játékot, mert problémám azé' vót vele nekem is, de az, hogy ritka rossz játék, meg a filmhez képest ez egy nagy..... rossz. És itt még nem írtam szitkozódó szavakat, pedig rengeteg ember ezt teszi. Nem kell mindjárt lenézni egy játékot, ha mégsem tetszik nem kell elküldeni melegebb éghajlatra. De mint mondtam ez az én véleményem, az meg, hogy nem jön be, az meg a tiétek. Elvégre nem lett óriási egetrengető alkotás, de azért nem annyira rossz. De foglalkozzunk kicsit a játékmenettel, hangulattal és a többi falattal.


Történet

A játék a film történéseit futja át. Tony Starkot ugye elrabolják, mert túlságosan is okos mint a tök. Ezért az emberrablók megkérik szép szavakkal persze, és puskacsövet a popójába "dugva", hogy építsen tömegpusztító fegyvereket. Tony persze belemegy, mert nincs más választása. Titokban rabtársával megépítik azt a fémruhát, amivel talán sikerül megszökni. A terv beválik. Tony kijut a sivatagból, ahol fogolyként tartózkodott három hónapig. Mikor végre hazatér egyetlen feladata, hogy bosszút álljon azokon akik elrabolták, s megfenyegették. Tovább fejleszti a művét, amit alkotott, egyre több arany titán ötvözetű ruhát kezd magának építeni. De felbukkan egy ellenség is, akiről szerintem nem kell sokat írni, maximum annyit, hogy gonosz. De persze ez csak a főtörténetszál.

Játékmenet

Na térjünk ki erre is. Elég nehéz dolgom van ezzel a játékkal, mert egyszerűen nehéz róla szónokolni. Gondolom sokan egy szóval letudnátok, de most kitérek részletesen, minden egyes apróságra. Szóval, ha nem akarod, hogy untassalak, inkább ne is olvass tovább. Kezdem a főmenüvel. Szerintem nagyon jól eltalálták, mivel Tony Stark egy csodabogár, ezért jó ötlet volt a menüt úgy megvalósítani, mint egy tervrajzot. A játékot betöltöd, s válogathatsz a küldetések közül, persze nem mindet lehet elkezdeni, csak ha az előtte levő misszióval végeztél. Na akkor indítsuk be a saját ARC Reaktorunkat, és induljunk neki.


Minden egyes küldetés előtt kapunk egy bevezető videót, amik nagyon jól néznek ki, hozzáteszem, játék során is előbukkannak ilyen remekül eltalált videók. Persze ott vannak az idegesítő átvezetők, amiket nyugodt szívvel megnézek, de ha elrontok egy küldetést, s ezerszer kell végignéznem az már idegesítő tud lenni. De ez kisebb hiba. Szerintem egy vasember játékban a magasságot nagyobb távolságra kellene venni, mert itt alig tudunk felrepülni pár méterre. Úgy 100 méterig tudunk felrepülni, ha jól tudom. És a bezárt játéktér sem szerencsés megoldás egy ilyen játéknál. Foghatjuk ezt a korára, de nem teszem, mert nem számít a kor, 2008-ban szerintem a nagyobb játéktér megoldható volt nem? Itt túlságosan bezártnak éreztem magam a küldetések során. A hangulata igazából néhány helyen lapos és idegesítő, mert vannak olyan helyek, gondolok itt arra a bazi nagy repülő anyahajóra, hogyha ott meghalsz folyton kezdheted elölről, mert nincs ellenőrzőpont. Szóval ez egy óriási nagy negatívum. Igazából tényleg nem mondható a játékmenetre, hogy óriási élmény, de egy elfogadható, átlagos kategóriába szívesen besorolom. A küldetések során feloldanak számunkra különféle páncélruhákat, amik kicsit növelik a színvonalat. Ha az igazat akarom elmondani nektek, akkor azt mondanám, hogy jó kis játékmenetre számíthattok, de ha nem csípitek a Vasember karakterét akkor semmi esély arra, hogy tetszen a játék. Persze vannak olyanok is, akik szeretik a filmet a játékmenet mégsem jön be. Na de térjünk vissza a földre. A fegyverekről még nem beszéltem.


A páncélzatunkon többféle fegyver fog díszelegni. Az elsődleges fegyver a kezünk ugyebár, ezzel nem árultam el sokat. Lesz Minigun, rakéta, s persze az ARC Reaktor a mellkason. Ezzel is tudunk lövéseket leadni. Szabályozni tudjuk az erőnket. A nagyobb lövés érdekében minden energiát a fegyverekre kell állítani. Az erőteljesebb repülés érdekében a repüléshez. S ha túlságosan legyengültünk, az energiát egyszerűen a védekezőrendszerbe állítjuk és máris nagyobb az esélyünk. Őszintén szólva ez egy rövid teszt lesz, de higgyétek el én érzem kínosan magam, hogy játékmenetről egyszerűen nem lehet többet elmondani. Lövünk, repülünk, és ha átmegy nektek a játék akkor jó, ha nem akkor nem. Ez egy ilyen játék. Ha elsőre megtetszik akkor megragad, ha nem akkor utálni fogod egész életedben.

Grafika

Szerintem 2008-ban ez már túlságosan régimódi megvalósítás. Ez már nem megengedett 2008-ban fejlődött hatalmasat a grafik, úgy látszik itt visszafejlődött. A robbanások, rossz ezt kijelenteni, de ocsmányak. A páncél repülés közben túlságosan elmosódik és baromira pixeles lesz. Ez van ezt kell utálni.


Hang

Egyszerűen van megoldva. Alap hangeffektelt játék. Semmi extra. Nem nagy durranás.

Összegzés

Egy egyszerű játék, egyszerű szabályokkal, ha ezeket be tudod tartani akkor meg fogod szeretni, de ha nem sajna nem fog tetszeni. Szerencsére nekem tetszik a játék. Ajánlani igazán ajánlom, de szerintem rengeteg ember alátámasztja, hogy ez nem egy nagy szám. Persze nem mindig jó a tömegre hallgatni. Nekem tetszik és ha ki akarod próbálni akkor tedd meg, mert nem hiszem, hogy elvesztegetett idő a játék.

Értékelés:
Grafika:
██████████
6
Hang:
██████████
7
Játékélmény:
██████████
6
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 20
no avatar
4 éve | 2013. 05. 12. 20:32:01
#
markucikus0 Én is nagyon bírom a játékot :D. Hiába Marvel Fan vagyok :D. És köszi :D
markucikus0 avatar
4 éve | 2013. 05. 09. 18:23:53
#
Nekem tetszik a játék, igaz hogy másodjára már nem tudtam belépni mert a gép vírust jelzett XD de letöltöm máshonnan és mehet... :D am a teszt is nagyon jó lett :) :D
no avatar
4 éve | 2013. 05. 08. 20:59:58
#
palko Nyugodtan próbáld ki .

Még ha annyira rossz is, mint sokan mondják Egyszer megéri végigjátszani . És köszi

Egy k**aszottul király hír, 1-2 órája hirdették ki a Cinestarton :D:D:D:D Jujj de örülök neki XD:?:? Csak így tovább Robert Downey Junior :D. Ne hagyd abba soha :D

kepfeltoltes.hu/130508/977101564N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
palko avatar
4 éve | 2013. 04. 23. 13:50:30
#
Hát így a teszt után, azt hiszem, hogy kipróbálom! :D Jó teszt lett!
no avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 12:03:31
#
fonix9901 Na akkor már rajtam kívül két embernek tetszik a játék :D. Én csak PC.-n játszottam vele, de szerintem jó kis game :D.

DCMAN Ha van kedved hozzá nyugodtan szedd le, ha nem is annyira eszméletlen, egy végigjátszást mindenképpen megér :D
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 10:34:13
#
ezt a gamet még nemprobáltam de a teszt alapján kiprobálos.
fonix9901 avatar
4 éve | 2013. 04. 21. 09:28:38
#
ACsodalatosPokember nekem is tetszik nem a grafika minden mondjuk lehet azért mert én inkább ps2-vel szeretek játszani és azon toltam ki elsőnek :D
no avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 15:34:30
#
BukoTt Persze ez az a játék, ami olyan mint a Return to Castle Wolfenstein (persze 100-szor rosszabb). Csak elsőre nekem nagyon tetszett, aztán egyhangú lett. Végül teljesen unalmas. :D. De jó kis játék ez SZERINTEMXD
Bukta avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 15:30:49
#
Én mikor játszottam vele akkor egymás után 2-szer is kivittem annyira tetszett. De most már egy kicsit uncsinak látom meg hát nem is nehéz még a fő ellenséget (Obadiah Stane) se kivégezni (mondhatni az a legegyszerűbb a játékban)
no avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 15:23:25
#
Én is ezen mosolyogtam :D. Vasembernek is lesz különálló képregénye :o:o:o:o Hú bakker :D.
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 15:02:44
#
Pókpempő :D ( ez már átmegy lassan Manhunt-ba XD)
no avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 14:36:09
#
Komolyan mondom, a gépigényen csak nekem jön be a játék :D. De lehet, hogy azért mert egészen kicsi korom óta foglalkoztat a Marvel világa :).
2.bp.blogspot.com/_lxSvLksl62I/TE1dTfQRAiI/AAAAAAAACl4/ejxVWZ2VnVU/s1600/spiderman7.jpg
yugiohyugiohzebuyug avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 14:27:47
#
nekem sem tetszik a játék : S régen kipróbáltam, de... hát ja x d
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 11:42:36
#
Hát nekem valahogy inkább pozitív de nem túl pozitív (tehát van a közepes és attól kicsit a pozitív irányba :D) irányba vannak ezek a képregény félék de már nagyon régen olvastam őket........Az animékre viszont kifejezetten "ALLERGIÁS" vagyok :P
Egyébként jó értelemben de te neked eddig rekordmennyiség rekordidő alatt jött ki annyi teszted hogy az kész XD
no avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 11:02:33
#
Bicike Köszöntem :D. Igen imádom a Bosszúállókat, a film baromi jó lett, nagyon tetszik :D. Képregényt nem olvastam a Bosszúállókról, de a Hihetetlen Pókembert azt gyűjtöm, ebben a hónapban is jelenik meg a 2. száma, be akarom szerezni mert nagyon jó :D. Vasember a második kedvenc szuperhősöm :D
Bicike avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 10:22:26
#
Jó, mint mindig, látom a Bosszú Angyalai nagyon megfogtak téged, nekem van 3 B.A. képregényem, egyet sajnálok, hogy nálunk alig jelent meg B.A. képregény :(
no avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 10:02:29
#
Sajt3000 Lehet, hogy csak én szeretem egyedül a játékot? :o.
Obi-Wan Kenobi avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 09:47:51
#
Nem esnek már le az ujjaid a teszt írástól?:DJó lett de én se vagyok oda a játékért de na, nem tetszhet mindenkinek minden:)
no avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 07:30:56
#
Spartan117 A te véleményed :D. Nekem tetszik a játék még akkor is, ha így le voltak maradva a fejlesztéssel. Gondolom neked egyből nem tetszett meg a játék.
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 04. 13. 07:28:35
#
Igazad lenne HA ez a játék nem 2008-as lenne hanem 2004-es mint a SpiderMan 2 :D
Ennyit fűzök hozzá semmi mást! Mert abban viszont tényleg igazad van hogy mindenkinek más tetszik deeeee ez a az emberek kb 90%-a szerint egy borzalom.(szerintem is már bocsánat)
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek