Menu
Logan - Wolverine
Szint 22
no avatar
Logan (X)
22 éves, férfi
Az éden
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 4 napja
4 éve tag
A Csodálatos Pókember
Írta: Logan - Wolverine, 2013. február 06., játékteszt
Játék: The Amazing Spider-Man

A filmmel együtt érkezett a legújabb Pókember játék, ami a legjobbra sikeredett.

A 2012-ben bemutatott Csodálatos Pókember című Reboot film mellé elképzelhetetlen volt egy játékadaptáció. A film hatalmas sikereket ért el, és ez a játékról is elmondható, hiszen az eddigi legjobb Pókember játékot rakták elénk. A fejlesztőgárda nem más mint akinek az elmúlt évek legjobb Pókember játékát is köszönhetjük, a Spiderman Shattered Dimensionst. Ez a fejlesztőcsapat nem más mint a Beenox. A játék a film után nem sokkal később 2012. augusztus 15-én került a boltokba, az Activision jóvoltából. A Pókember a Marvel gyöngyszeme, és ezt a karaktert sem film, sem játék szempontjából nem hagyják veszendőbe menni. Az eddigi pókember játékok annyira nem sikerültek rosszul, de olyan nagy bukások után amit a Spider-Man 3 The Game okozott, szükség volt erre a játékra.


Történet

Ebben a játékban a történet eléggé ütősre sikeredett, részben mert a film utáni eseményeket dolgozza fel. Szóval lecsengett a film és jöhet a játék. A káoszt, amit Curt Connors teremtett New York-ban, Pókember állította le. Innen kezdődik a játékunk. Az Oscorp új igazgatót talál, a neve Alistair Smythe. A játékban rögtön az Oscorp toronyban vagyunk Gwennel és Alistair-el, aki körbevezet minket. Ám valami hiba történik és sorra szabadulnak ki a bezárt "vadállatok", akik persze csak erre a pillanatra vártak. Alistair kiengedi a biztonsági robotokat, hogy ne legyünk védtelenek az Oscorpban, és innentől kezdve már csak annyi a teendőnk, hogy szétzúzzuk az ellenségeket. Óriási izgalmakat tudok ígérni a játék történetével kapcsolatban, de persze ez csak annak sikerül aki beleéli magát a történetbe.

Játékmenet

A játékmenetre egy rossz szót nem tudok mondani, lehet ti tudtok, de én egyszerűen semmi hibát nem találtam benne. Akciódúsak a pályák, néhol még érzelmeket és humort is sikerült becsempészni a játékba. A játék egy sor újítást vetett be. Az első a Web Rush Mód, aminek segítségével egy pillanat alatt oda húzhatjuk magunkat ahová csak szeretnénk, mert ilyenkor lelassítjuk az időt és Peter szemszögéből láthatjuk a világot. Ez nagyon hasznos tud lenni az egész játék során, autós üldözéseknél, de a legfontosabb, hogy rögtön az ellenségre tudunk mérni pontos és erős ütést, vagy ha éppen csak sietni akarunk valahová. A második újítás az nem más mint a nyitott világ. Magyarul egész New York bejárható, már csak ezért is érdemes kipróbálni a játékot, hiszen a szabad kóborlás sokkal élvezhetőbb ha bazi nagy a terület, és ez itt megtörtént. A harcrendszer is újításokon esett át. Szó szerint imádom nézni, amikor bunyózok a játékban a rossz fiúkkal, mert egy új harcrendszert vezettek be, ami ismerős lehet a Batman: Arkham City-ből. Ez az úgynevezett ellentámadásos harcrendszer. A játékmenet során ragaszkodnunk kell a pókösztönünkre, jobban mint eddigi pókjátékainkban. Hiszen verekedéseink során, hátunk mögül is megtámadhatnak minket miközben valakit már javában ütünk. Ilyenkor egy gomb segítségével egyszerűen póki ellentámad, szóval sérülés nélkül leverhetünk egy fél hadsereget is. A fő történetszál mellett rengeteg mellékküldetést kapunk, ami jóval megnöveli a játék feelingjét. A játékban találunk extrákat is, mint például a képregények gyűjtése, a fotózás lehetősége, és még a rendőröket is lehallgathatjuk. Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy itt nem csak egyféle kosztümben/ruhában ugrálhatunk az épületek között, ugyanis különféle pókruhákat gyűjtögethetünk a játék során, de ez nem egy egyszerű feladat, tapasztalatból mondom. Még az is nagyon realisztikus ebben a játékban, hogy ha bunyózunk a küldetések során a ruhánk el kezd "kiszakadozni". Volt pár olyan küldetés, hogy azért imádkoztam nehogy a szívecskés gatyája meglátszódjon Peternek. Ja és még egy nagyon fontos újítás. A Spiderman: Shattered Dimensionsban emlékeztek még a Noir-os világra? Amikor a sötétben "pózolva" vártuk az ellenséget és halkan támadtunk? Itt sem marad el ez a hatás, mert ugyanúgy megbújhatunk a sötétben, falakon vagy plafonokon. Aztán zutty. Még annyit a játékmenetről, jó ha tudjátok, hogy fejleszthetjük a támadásunkat, a precizitásunkat és a lopakodásunkat is. És persze az interakció sem marad el, ha túl sok az ellenfél egyszerre, akkor nézzünk szét a területeken, mert vannak kukák, gázpalackok és még sok más, amit a Web Rush Mod segítségével az ellenfeleink nyakába zúdíthatunk.


Grafika

Hát egyszerűen ámultam és bámultam a grafikán. Leesett az állam, olyan gyönyörű látványt sikerült megvalósítaniuk a fejlesztőbrigádnak. Fél órán keresztül csak az államat keresgéltem. De miután megtaláltam, visszatettem a helyére és indultam is játszani. Arról sajnos fogalmam sincs, hogy milyen motor dübörög a játék alatt, de azt tapasztalatból mondom, hogy óriási gép kell neki. Nekem volt szerencsém max grafikán is játszani vele, (no persze nem a saját gépemen) és elképesztően falja a videókártyát, és falja a RAM-ot is egyaránt a játék. De ettől függetlenül, sok az opció is amiben fokozhatjuk, vagy éppen amit én csinálok, csökkenthetjük a teljesítményt.


Hang

A hang is jól lett kombinálva, sajnos a szinkronhangok nem a filmbeli szereplők szinkronhangjai, de így is nagyon élvezhetőek a párbeszédek. Robbanások, a suttogások, és a kiabálások is a helyükön vannak, én nem találtam semmi hibát a hangban sem, de légyszi értesítsetek, ha van. A játék alatt gyönyörű aláfestő zenék szólnak, főleg ha a városban iparkodunk, egyszerűen gyönyörűek ezek a zenék.

Hangulat

Erről csak annyit tudok mondani, hogy felülmúlhatatlan. Persze ezt csak én mondom, nem mindenkinek tetszik a játék, persze a nevem is elárulja, hogy........ De komolyan olyan jó és élvezetes a játék, hogy egy percig sem unatkoztam, vagy elgondolkodtam volna, hogy most mi a fenét kell csinálni. Nem azt mondom, hogy könnyű a játék hiszen három fokozata van: Human= Könnyű, Hero=Hős, SuperHero=Szuperhős. Az utolsó fokozat az bazira nehéz, de ez sem ront a hangulaton.

DLC

A játékhoz be lehet szerezni DLC-t, amiben plusz küldetések vannak. Nekem már ezt is volt szerencsém kipróbálni, és a változatosság kedvéért nem pókemberrel ugrándoztunk a falak között, hanem a Gyíkkal és Rínóval. Nekem ez is nagyon bejött, sőt ha valaki Pókruhagyűjtésre adja a fejét, az mindenképpen szerezze be ezt a DLC-t, mert ebben van 2 plusz ruha, persze ha teljesíted a feladatot. Ja és még egy vicces dolog a DLC-ben. Stan Lee-t gondolom sokaknak nem kell bemutatnom, ő Pókember atyja, 1962-ben alkotta meg a hálószövőt. A lényeg, hogy a DLC-ben Stan Lee karaktere is megvan, szóval a 90 éves "bácsival" is puffogtathatjuk a hálóinkat az épületekre.


Összegzés

Ez a játék egyszerűen zseniális lett, bármit nézünk benne, akár a zenét, a látványt, a mozgást, az interakciót, vagy bármit. Azt kell mondjam, megérte a várakozást ez a játék. Őszintén ki merem jelenteni, hogy a legjobb Pókember játék, de persze akinek nem tetszik az más tészta. Buggal nem találkoztam benne, de biztos vannak hibái, csak én nem vettem észre, de majd kiderül. Ajánlom a játékot mindenkinek, főleg az olyanoknak mint én vagyok. Köszönöm a figyelmet!

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 17
no avatar
4 éve | 2013. 02. 13. 22:23:53
#
arnold012 Bölcs ember vagy barátom, akkor készülj fel :D Mert ez a játék egy élmény XDXD
Ja és köszi XDXD
no avatar
4 éve | 2013. 02. 13. 18:53:58
#
Nagyon jó lett :D Kedvet is kaptam hozzá, már töltöm is le :D
no avatar
4 éve | 2013. 02. 11. 11:43:11
#
Danielkiraly: Kössz XD Hát igen, mint azt meg is említettem, szerintem a legjobb Pókember játék :D
Danielkiraly avatar
4 éve | 2013. 02. 11. 11:20:47
#
jó kis game lehet főleg moveval próbálnám ki
no avatar
4 éve | 2013. 02. 10. 21:17:13
#
ppkkppkk Próbáld ki megéri és köszi XD XD
NightWolF33 avatar
4 éve | 2013. 02. 10. 09:34:17
#
Én eddig csak a Spider-Man 2 vel játszottam, de lehet h már ezt is ki fogom próbálni.
Ja és joo teszt lett!! :DXD
no avatar
4 éve | 2013. 02. 07. 15:26:04
#
Minél előbb kellett lépnem ezzel a játékteszttel :D Mert ez a kedvenc játékom és úgy éreztem minél hamarabb be kell mutatnom. XD Szerencsére én mutattam be először. :D És hibát találtatok benne? Mert biztos van 1-2 :D
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 02. 07. 15:21:39
#
nem baj.legalább ezzel is törödik valakiXD:)
no avatar
4 éve | 2013. 02. 07. 15:19:24
#
DCMAN: Köszönöm szépen :D Nekem is nagyon tetszik XD Büszke vagyok erre a tesztre :D
Pókember játékon dolgozom ismét, remélem nem nagy baj, hogy ennyit küldök be :D

ÉS KÖSZÖNÖM A SZAVAZATOKAT! XD
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 02. 07. 15:06:28
#
szerintem jó teszt.nekem bejövös.grat! még több ilyet!:)
no avatar
4 éve | 2013. 02. 07. 11:42:58
#
Spartan117: Ez persze csak az én véleményem, azért szép játék, hagyjuk meg XD

Miska16: Köszi, hát egy kis poént bele kellett csempészni XD

sunray20: Köszi, hát kedvet kellett csinálni a játékhoz :D

Ferr: :D

GoogleMan: Lehet kicsit ro..adék vagyok, de nekem sincs fogalmam mit keres ott az a 8-as :o :D Én is többet gondolok a grafikáról :D Szóval .... :) De azért ha az értkékelést nézzük, mégy egy 10-eset is megérdemelne, mert grafikailag is felhúzta magát a játék :D
GoogleMan avatar
4 éve | 2013. 02. 06. 22:53:54
#
jó lett XD grat.
de a grafika csak 8 :o HÁT a gta 4-nek rosszabb a grafikája
FeRR avatar
4 éve | 2013. 02. 06. 19:49:31
#
m.cdn.blog.hu/sf/sf/image/ASCII/480272_501506736561087_1814086625_n.jpg
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 02. 06. 19:37:59
#
Tetszik, hogy probálsz poénkodni és a játékhoz is kedvet kaptam :)
MetaL1220 avatar
4 éve | 2013. 02. 06. 16:28:54
#
"Fél órán keresztül csak az államat keresgéltem. De miután megtaláltam, visszatettem a helyére és indultam is játszani."
Na ezen jót röhögtem :D am jó teszt lett :)
unstopablepatrik avatar
4 éve | 2013. 02. 06. 16:00:03
#
lol iróniaXD
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 02. 06. 15:22:09
#
Szép teszt lett nincs hiba sehol a grafika szép de az értékelés lent reálisabb mint amit szóval írtál le.
Azért vannak szebb játékok is :)
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
19 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek