Menu
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
Liam Neeson
Szint 16
Liam Neeson avatar
Yuri Boyka
férfi
Oroszország
Offline, itt járt 9 napja
6 hónapja tag
Túlélési ösztön
Írta: Liam Neeson, 2016. augusztus 23., játékteszt
Játék: The Forest

Egy félkész játék!

Nos mint az alcímből is kiderült ez egy félkész játék. Még mindig béta állapotban van, vagyis nincs kiadva a teljes játék. De a fejlesztők elintézték, hogy kipróbálhassuk a játékot és javaslatokat adhassunk a fejlesztéssel kapcsolatban. Egyébként ez meg is látszik az egész játékon, hisz még vannak, olyan helyek ahova nem tudunk bemenni valamilyen oknál fogva. Arról nem is beszélve, hogy legalább addig, amíg nem lesz teljesen kész Free to play lehetne, de nem mert akkor nem. És ami a legszomorúbb, hogy már elérték azt a szintet, hogy kiadhatnák, de nem teszik. Vajon miért? Felmerülhet a kérdés, a válasz egyértelmű: Pénz

Túl kell élnünk. De mit? És miért?

Ezek és ezekhez hasonló kérdések merültek fel bennem, amikor kipróbáltam a játékot. Nos, történet nem szokott lenni túlélős játékokban, de itt van és nem rossz, de nem is nagy szám. Az a helyzet hogy egy repülőgép baleset áldozatai vagyunk, amit csak mi és elvileg a kis fiunk élt túl. Természetesen ebből már leesik, hogy a fő küldetésünk az, hogy őt megtaláljuk ezen a hatalmas szigeten. De ez persze nem olyan egyszerű, hiszen szükségünk van ételre, vízre, házra, fegyverre hogy ne haljunk meg. Fegyverre azért van szükségünk, mert vannak kannibálok, akik meg akarnak minket ölni és utána meg megenni. Van, hogy egyedül, van, hogy csoportokban támadnak, van, hogy lopakodnak, van, hogy nekünk rohannak. Házra pedig azért, hogy ne ázzunk el. Ha ezek a lények elkapnak minket, akkor bevonszolnak az egyik közeli barlangjukba, és ott ébredünk fellógatva egy kötéllel. Az a szerencsénk hogy mindig ott van velünk a baltánk, amit a játék kezdeténél kaptunk, és így elvághatjuk a kötelet, és kimenekülhetünk a barlangból.

Te egy mester munkás vagy!

Nagyon sok mindent tudunk építeni a házakon kívül. Tudunk fa lócát építeni, ami arra jó, hogy ha ráülünk, visszajön a Staminánk. Tudunk csapdákat építeni, amivel álatokat lehet fogni. De akár a kannibálok ellen is jól jöhet egy-egy csapda, hisz olyan is van, ami felakasztja az áldozatát, és ez által mozgás is harcképtelenné teszi azt. Ezeken kívül lehet hidat, hajót, bunkert, vagy akár erődítményt építeni is. Persze ezek majdnem mind másra jók. A hidak a könnyebb, változatos közlekedést teszik lehetővé. Míg a hajó a cápavadászatot teszi lehetővé. De tudunk katapultot is készíteni, amivel nem mindig könnyű a vadászat. Akkor lehet fából falakat húzni, amivel megvédhetjük magunkat.

Szép a motor, de nem valami gyors…

El kell ismernem, hogy a grafika nem csúnya, sőt néhány helyen nagyon is szép. De a grafikus motor, ami hajtja a játékot, nem valami fényes. Az optimalizálás egyszerűen katasztrofális… Eleinte még azt mondtam oké, nem lassul, nem szaggat jó. De ahogy egyre jobban jöttek az újabb verziók a játékból, annál rosszabb lett a helyzet. Egyre kevesebb lett az FPS szám, és egyre gyakrabban ütköztem olyan hibába, mint például az, hogy beesek a semmi alá, vagy egy ütéstől meghalok, esetleg az ellenfelek halhatatlanok. És az a legrosszabb hogy semmit sem tesznek ellene.

Alkoss mester!

Mivel ez egy teljes értékű SandBox játék így egy szabad világot kapunk, ami tele van gyűjthető dolgokkal. Nos ha megfelelő anyagokat gyűjtünk össze, akkor tudunk craftolni. Craftolni sok mindent lehet, többek között lehet íjat, baltát, festéket, nyílvesszőt, szúrós botot (ezzel lehet halat fogni). Tehát sok mindent tudunk alkotni, ha megvan a megfelelő alapanyag. De lehet még energia turmixot készíteni különböző fajta növényekből. Akkor lehet bombát csinálni két kannibál fejből. De totemeket is lehet készíteni a testrészeikből, ami arra lenne jó, hogy elijesszük őket. Akkor lehet kőházat is építeni, vagy éppen egy hatalmas kőfalat. Egyébként az építés úgy működik, hogy van egy könyvünk, és abban vannak tervrajzok. Ha rákattintunk az egyik épületre, akkor elénk tárul a tervrajza vizuálisan. És azt is mutatja, hogy mennyi fa vagy kő kell az adott épület vagy akármi elkészítéséhez. Mint fentebb említettem vannak barlangok. Nos, ezek bejárhatóak. Akármikor bemehetünk egybe, csak odalent vannak ezek a szörnyek. Van kis szörny, és van polipcsápos szörny, ami iszonyat gyors. Emellett több fajta nincs, de nem is kell.

Vadássz! Vagy téged vadásznak le!

Van lehetőségünk állatokra vadászni. Az állatok bőrét fel tudjuk használni Craftolás-hoz. Pár darab állatnak a húsát pedig meg tudjuk enni. De csak úgy lehet megenni egy adott élőlény húsát, ha megsüssük tábortűzön. A vadászathoz kellenek eszközök természetesen. Ezek az eszközök mind a rendelkezésünkre állnak: Íj, balta, fejsze, kő, katana (kard), Molotov (Craftolni kell). De nem csak a fent említett okok miatt érdemes, sőt kell is vadászni. Hanem azért is, mert bizonyos állatok, mint például a vad malac, krokodil támadnak. Leírnák nektek pár Craftolási receptet: 2DB kannibál fej= Bomba. Sok ruha= Kötél, Gyógyszeres üveg+ruha= Molotov.

    Pozitívumok:
  • Szép Grafika
  • Design
  • Kreativitás
    Negatívumok:
  • Gyenge történet
  • Béta még mindig
  • Hamar megunható

Grafika: 80%
Történet: 50%
Játékélmény: 80%
Összességében: 80%

Összességében: Ez egy nagyon jó túlélős játék lehetne, ha végre kiadnák a teljes változatot, és kijavítanák a hibákat.

Értékelés:
Grafika:
██████████
5
Hang:
██████████
6
Design, művésziesség:
██████████
5
Zene:
██████████
4
Játékélmény:
██████████
5
Újítások, ötletek:
██████████
8
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
7
Történet:
██████████
5
Nehézség:
██████████
7
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 14
Liam Neeson avatar
2016. 08. 30. 10:56:25
#
Köszi! :)
caysemax avatar
2016. 08. 30. 10:49:40
#
A játéktér közepén van egy hatalmas lyuk, ott is vannak ilyen nagy tehén mutánsok. Ahhoz hogy oda lejuss nem kell semmi, egyszerűen le lehet ugrálni. Bár feljönni mászóbalta nélkül nem igazán lehet.
Liam Neeson avatar
2016. 08. 30. 10:46:50
#
Én még meg se szereztem a mászó baltát. :D

Meg valamiért szaggat a régi/új verzió. :-/
Viktorinho avatar
2016. 08. 30. 10:42:37
#
Az valamelyik barlang mélyén van,asszem oda kell a mászóbalta is,hogy eltudj jutni :D
Liam Neeson avatar
2016. 08. 29. 17:30:03
#
Azokkal még nem találkoztam. :D
Viktorinho avatar
2016. 08. 29. 16:17:42
#
Nemcsak ez a sokkezű soklábú izé van benne,hanem vannak "tehénemberek" is,jókorát tudnak ugrani,meg jól megtaposnak ha nem tudsz kitérni előlük :D
Liam Neeson avatar
2016. 08. 25. 12:35:39
#
Köszi! :D

Akkor még nekem egy régebbi verzió volt meg, mikor ezt a tesztet írtam.
caysemax avatar
2016. 08. 25. 12:23:04
#
Szép leírás, de az nem igaz hogy egyre kevesebb az FPS szám. A 0.44b kiadás óta szerintem eléggé türhető, nekem megvan a fix 60 FPS.
Liam Neeson avatar
2016. 08. 24. 10:10:34
#
Köszönöm! Örülök hogy tetszett! :)
Nathan_Drake avatar
2016. 08. 23. 23:27:04
#
Jó teszt :)
Liam Neeson avatar
2016. 08. 23. 16:54:03
#
Thanks! :D
AlyesRock avatar
2016. 08. 23. 15:49:55
#
good work i think i'll try this game! :D
Liam Neeson avatar
2016. 08. 23. 15:17:48
#
Thanks! :D
BestKiller avatar
2016. 08. 23. 15:16:26
#
Awesome :D!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
7 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Szavazás
Szoktál videós játékteszteket készíteni vagy nézni?Szavazáshoz be kell jelentkezni