Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Google+ profilja
Gépigény Facebook profilja
Név
Jelszó
Bejelentkezve marad
Liam Neeson avatar
Liam Neeson
Szint 14
Offline
itt járt 1 napja
153 napja tag
Egy új kezdet
Írta: Liam Neeson, 2016. augusztus 01., játékteszt
Játék: Prototype 2

Vágjunk bele

Bevezetés: A prototype 2 az első rész végezete után veszi fel a fonalat. Most már nem Alex Mercert irányítjuk, hanem James Hellert. Aki egy katonatiszt és az a dolgunk, hogy meg állítsuk a Black Light nevezetű vírust, amit az első rész főszereplője terjesztett szét. Na, most Alex nem képes kordában tartani magát, és dühében megfertőzi Hellert és ezáltal képességei egy részét át is adja neki, hogy őt szolgája, de Heller másra használja a képességeit. Mégpedig arra hogy elpusztítja Alex Mercert.

Történet+Járművek: A történetet a bevezetésben leírtam röviden. De nem csak ennyiről lenne szó, hanem például arról is hogy megismerjük James Heller életét. Megtudjuk, hogy van egy családja neki, akiket Mercer megöl, kivéve a lányát. És persze nekünk kell megmenteni, de ez nem is olyan könnyű, mint ahogy sokan gondolnák. Eléggé el lehet mélyedni a történetben ha, megfigyeljük az eseményeket és észrevesszük a csavarokat.Van egy összeköttetésünk Alex testvérével. Ő tőle kapunk információkat és eligazítást. Ja meg van egy apánk is, akit majd meg kell védenünk. Ő is információval lát el minket. Na, most ezt a két járművet tudjuk vezetni: Tank, helikopter. Mindkettő máshol állja meg a helyét. Természetesen a tank a földi csatáknál, a helikopter pedig a légi összeütközéseknél. De azért a helikoptert is lehet földi ütközetben használni, ha lefele célzunk. És ugyan ez a helyzet a tankkal is. Itt csak is rajtunk múlik, hogy melyiket akarjuk.

Grafika+ellenfelek: A grafika az első részhez képest sokat változott. Sokkal szebbek a textúrák, és sokkal ki dolgozottabb a város, és annak lakói, épületei, fegyverei, járművei. De amikor beaktiválunk, egy szuper erőt akkor most már nem egy polipcsápnak látszik, mint az első részben. A játékban több fajta lénnyel gyűlik meg a bajunk. Megmaradt a szokásos vadászok, a föld alól előtörő fúró szörny. De van itt már olyan is, hogy: Vannak olyan emberek, akik olyan erővel rendelkeznek, ami nekünk van egy kis eltéréssel. Mert nekünk van több fajta nekik meg csak egy fajta erejük van. például van, akinek karmai vannak. Akkor van olyan is hogy kőszörny féleség. Nehéz legyőzni, mert nagyon erős páncélja van, de ez kikerülhető, ha a hátán üssük. Van akkor a Gholiat, aki egy hatalmas szörnyeteg. Úgy támad, hogy hatalmasakat ugrik és ránk akar zuhanni. De könnyen legyőzhető, ha jól taktikázunk.

Különleges képességek: Na, akkor térjünk át az erőnkre. Van az alap. Ami az hogy kocsikat tudunk emelni, dobálni a levegőben, gyorsan tudunk futni, 100 métereket ugrani, és repülni. De visszatértek a hosszú karmaink, penge, az öklök, meg megvan a jól használható páncélunk is, ami szinte minden támadást kivéd, és a rakétát is visszaveri, ha jól időzítünk. Akkor még mindig magunka tudjuk szívni a másikat, és ez által életerőt nyerni (Egyébként, amikor magunkba szívunk, valakit akkor tudunk váltani a saját és az adott beszippantott személy között. Lehet civilt, vagy akár rendőrt is beszívni. Ez nagyon hasznos lehet a lopakodva akarunk valahova bejutni.) De újfajta pusztító eszközöket is szerezhetünk a játék során, sőt kell is. Meg van egy csík, ami egy szuper különleges erőt jelez. Ha feltöltődött, akkor be tudjuk aktiválni. Ez az erő az lenne, hogy polipcsápszerű valamik jönnek ki belőlünk és azok pusztítanak körülöttünk.

Fejlődés: Na de fejleszteni is tudjuk magunkat. Többek között a megszokottakat az első részből, mint például az ugrás, futást. De tudjuk az életerőnket, fegyvertudományunkat, fegyvertudásunkat, a képességeink erejét is fejleszteni. A különböző erőket, különböző lényektől szerezzük meg. Na, most nagyjából úgy működik a fejlesztés, mint az első részben csak itt egy kicsit összeszedettebb és dizájnosabb. Ami ráadás, hogy van egy evolúciós szint, amit ha átlépünk erősebbek, gyorsabbak leszünk. De a többi erőnket és tudjuk növelni vele.

Mellékküldetések+Skinek: Igen ezeket meghagyták az első részből. Itt is van olyan, hogy el kell menni egy helyre egy megadott időn belül, meg olyan is van, hogy adott személyt kell megtalálnunk és elszívnunk az emlékeit, hogy ez által megtudjuk mit üzleteltek Mercerrel. Az ilyenekből rengeteg van. Van olyan is hogy egy doboz szerűséget kell megtalálnunk igaz ez egy kicsit egyszerű, mert akárhol lehetnek, és ha a közelébe jutunk egynek, akkor azt jelzi egy radarszerűség, hogy hány méterre van, és azt nekünk kell kitalálni, hogy merre. Ha megvan egy, akkor kapunk egy hangfelvételt, amin beszélgetnek, és érdekes dolgokat tudunk, mer a történetről. Akkor van olyan is, hogy egy adott szörnyeteget kell megkeresnünk, ami be, van zárva. Ezek általában egy katonai bázison vannak. Természetesen katonák őrzik őket. De őket könnyű kijátszani, ha alakot váltunk és beépülünk közéjük. Ha ez megvan a ketrecet, amiben fogva tarják a lényt szét kell törnünk és legyőzni a szörnyet. Azt mi döntjük el, hogy csak simán megöljük, vagy mikor már nem tud támadni akkor, beszippantjuk magunkba és ezzel vagy újabb erőkre teszünk szert vagy fejlesztjük vele a meglévőt. Egyébként, ha teljesítjük a kihívásokat és egyéb dolgokat, akkor megkaphatjuk Alex Mercer kinézetét, és James Heller több fajta verzióját, mint például a zombi fertőzött James Hellert. Plusz egy erőt kapunk, ha az Alex skint használjuk, ami a gyors föld felé való zuhanás lenne.

    Pozitívumok:
  • Szép grafika
  • Jól vezeti tovább a történetet
  • Nagy bejárható terület
  • Sok elfoglaltság
    Negatívumok:
  • Kevés az újítás
  • Nincs harmadik rész

Grafika 70%
Történet 90%
Játékélmény 80%
Összességében 90%

Szerintem ez egy csodás játék. A történet nagyon jó, a grafika szép. A szinkronhangok is ott vannak a helyükön.

Értékelés:
Grafika:
██████████
7
Hang:
██████████
6
Design, művésziesség:
██████████
10
Zene:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Újítások, ötletek:
██████████
10
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
10
Történet:
█████████
9
Nehézség:
██████████
8
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
Liam Neeson avatar
2016. 08. 11. 10:13:11 #
 
Köszönöm! :)
gegi23 avatar
2016. 08. 11. 00:20:10 #
 
Jó játék, jó teszt :)
Liam Neeson avatar
2016. 08. 08. 17:01:04 #
 
Bizony. :)
Krissz avatar
2016. 08. 08. 16:58:05 #
 
Nah, sztem jobban néz ki, nagyobb felbontású képekkel :)
Liam Neeson avatar
2016. 08. 08. 15:01:46 #
 
Köszönöm! Rendben, intézkedek. :)
Krissz avatar
2016. 08. 08. 14:04:11 #
 
Lusta voltam elovasni végig, viszont nemtűnik rossznak! :)
Csak annyit jegyeznék meg, hogy magasabb felbontású képek illenének bele szerintem! 8-)
Liam Neeson avatar
2016. 08. 02. 08:57:43 #
 
Thanks bro! :D
AlyesRock avatar
2016. 08. 02. 01:24:02 #
 
Nice work bro! ;)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
8 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek
Szavazás
Használsz RSS olvasót?


Szavazáshoz be kell jelentkezni