Menu
kova134
Szint 8
kova134 avatar
Kovacsics Pèter (Kova)
20 éves, férfi
Sopron
Magyarország
Offline, itt járt 3 éve
5 éve tag
Ingyenes gyöngyszem
Írta: kova134, 2013. január 14., játékteszt
Játék: Arctic Combat

A Webzen jött, látott és letarolt mindent amit csak látott. A cég, amely MMORPG-ék fejlesztésével és forgalmazásával keresi a kenyerét, elég nagy fába vágta a fejszéjét, egy FPS gamma fejlesztésébe. Ezt a végterméket szeretném most bemutatni amennyire csak lehet.

Elvárások általában..

A Free to Play gammák esetében nem szokott nagy elvárással odaülni a játékos, maximum akkor, ha az EA volt a tettes (Lásd Battlefield F2P). A Webzen évek óta F2P alkotásokkal lepte meg a nagyérdeműt, ez most sincs másképp.

Vásárlás, avagy költs annyit amennyi csak jól esik!


A játék mit annyiszor említettem, F2P alapokon működik, azért hogy letölthesd és játssz vele, nem kell semmilyen összeget kicsengetned. A játékon belül létezik egy Shop, ahol különböző itemeket vehetsz vagy adhatsz el. A cuccokért valódi pénzzel vagy játékbeli pénzzel egyaránt lehet fizetni, nem valami nagy egekbe szökő árakról van szó, ha van egy kis zsebpénzünk a nagyitól, érdemes oda is költeni belőle, mert állandóan vannak ingame akciók. A Shopban találunk ruhát, fegyvert, különböző csomagokat, ezekkel lehet csinosítgatni a karakterünket, ami folyamatosan fejlődik, de erre majd később visszatérek. Létezik itt is mint minden Online játékban egy Inventory rendszer. Szerintem ezt nem kell ragoznom, minden Gamer ismeri a célját.

Szerver keresés, régiók, védelem


Igen, jól láttátok, régiókra is lehet osztani a szerverek keresési módját. A két darab nagyobb terület nem más mint Európa és Amerika. Azon belül is vannak kisebb szerverek, amiken belül a játékos által hostolt szervereken lehet aprítani. Ahogy belépünk a menübe, nem ér minket nagyobb meglepetés, általános multiplayer felület. A szervereken általában laggok vagy szaggatások nincsenek (!!), szinte hibátlanul pörögnek a meccsek, ezért külön piros pont a készítőknek. A játékot védi egy igen erős Anti-Cheat rendszer is, ami nem akadályozza a játékmenetet, nem dobál ki.

Játékmenet

Én mindig is egy F2P FPS-re vágytam, ami szinte hibátlanul hozza azt a hangulatot, amit egy mai nagyobb cím tud hozni. Őszintén szólva nem tudtam hova soroljam a játékelemeket. Vannak itt elemek a Crossfire-ből, a Call of Duty szériából, Battlefield-ből, sőt, még a Counter-Strike-ból is találunk. Ilyenkor elgondolkozom, mi a francos krumpliért játszom még vele, ha nem tud semmi egyedit felmutatni? Miért kattantam rá annyira? A válasz egyszerű. Nincs benne olyan negatív elem vagy valami nagyobb bug, ami elvenné a kedvem és a több ezer játékostársam kedvét. A játékmenet baromi egyszerű, vannak az alap játékmódok, TDM, Domination, Capture The Flag és a többi. Ebből kiválaszthatjuk, hogy mik legyenek a kritériumok. Csak kés legyen vagy csak rakétavető, csak mesterlövész puska. A pályák megint csak átemelt ötletek alapján készültek, de a pozitív oldala, hogy eszméletlenül szépen néznek ki. A területek a „tükör” elv alapján vannak meg tervezve, ami annyi hogy a pálya középen elválasztódik és ugyanolyan mint a másik oldal, csak fordított állásba.

Karakterek sorsa

A karakterünk, amit kezdéskor kreálhatunk, nem nagyon szabhatjuk testre, ez lenne az egyik legnagyobb baj. Nincs meg az az érzés, hogy ez tényleg a miénk, hanem úgy érezzük, ő csak egy textúra halmaz akit pontok szerzésére dolgoztak ki. Ez kicsit lehangolóan fest. Az emberünk a mérkőzések során 2 darab csapatba állhat, ez nem újdonság. Kiválaszthatjuk a kör elején, hogy milyen fegyverekkel induljunk a harcmezőre, ezeket a fegyvereket mi vettük, mi állítottuk össze, hogy melyik pakkban legyenek elérhetőek. A szintezési és képesség rendszer itt is jelen van, a karakterünk szerzi meg a tapasztalati pontokat folyamatosan lép tovább a következő szintre, így nagyobb teljesítményeket elérve több dolgot tudunk a markunkba venni. Értem ezt a vásárlásra vagy a jutalmakra. A maximum szintet sajnos nem tudom pontosan megmondani, még nem jutottam el arra a pontra.

Grafika


A kinézet elég pompás, egy rossz szavam sem lehet. A legjobban a fény effektek valamint a textúrák lemodellezése tetszik. Ez is egy plusz pontnak számít. Többet nem is szeretnék mondani erről.

Végszó

Összességében nagyon jó játék lett az Arctic Combat. Érdemes a Webzen oldaláról, vagy a Steam virtuális boltjából letölteni, hiszen ingyen van, és elég jó kis unaloműző.

Grafika: 9 Pont
Játékmenet/élmény: 10 Pont
Hangok: 8 Pont

Köszönöm, hogy szántál időt a játéktesztemre, remélem élvezetes volt!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
Dawminator avatar
4 éve | 2013. 07. 16. 18:10:59
#
Vegyetek fel barátnak! :D Ralphix a nevem
MarkyHU avatar
4 éve | 2013. 02. 24. 20:40:06
#
Jó kis teszt lett, gratula!:)
kova134 avatar
4 éve | 2013. 01. 26. 21:25:30
#
Kalman95
Holnap fel veszlek :D
Optimusz08
Köszi:)
no avatar
4 éve | 2013. 01. 26. 11:00:42
#
Jó lett!
Kalman95 avatar
4 éve | 2013. 01. 22. 20:18:51
#

én megnéztem ezt és habozás nélkül ment már a letöltés...
nekem nagyon bejött egy ideje játszom.
Játékbeli nevem:
Kalman95HUN
kova134 avatar
4 éve | 2013. 01. 21. 07:31:17
#
looserking sokkal jobb :D
kova134 avatar
4 éve | 2013. 01. 16. 07:18:32
#
Köszi szépen :D
Igen az nagyon idegesítő mikor neked mêg az alap cuccaid vannak,a többieknek meg a maxra kifejlesztett cuccok,szint stb..
Szabcsi avatar
4 éve | 2013. 01. 15. 15:08:06
#
Szép tesztet sikerült írnod,én is imádok ezt a játékot! :)
Viszont azt nagyon útáltam mikor kezdéskor az én 1-es szintemmel mehettem a 30-asok ellen,remélem ez valamelyest változni fog!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek