Menu
Kos01
Szint 6
no avatar
21 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 2 éve
7 éve tag
Négykeréken a Carbon kanyonban
Írta: Kos01, 2012. január 04., játékteszt
Játék: Need For Speed Carbon

A Need for Speed sorozat az 1994-es kezdés óta, egészen a 2011-es \"Need for Speed - The Run\"-ig hosszú utat tett meg. Voltak olyan részei amelyek nem lettek éppen világmegváltóak, de voltak olyanok amelyek egész jól sikerültek. A Carbon nevű darab 2006-ban készült és véleményem szerint egész jól sikerült.


Egy kis töri... :

A Need for Speed sorozat az 1994-es kezdés óta, egészen a 2011-es "Need for Speed - The Run"-ig hosszú utat tett meg. Voltak olyan részei amelyek nem lettek éppen világmegváltóak, de voltak olyanok amelyek egész jól sikerültek. A Carbon nevű darab 2006-ban készült és véleményem szerint egész jól sikerült.

Story of the Carbon:

A Most Wanted-ben irányított főhősünk játsza most is a szerepet. Ugyanis a történet egy autós üldözéssel kezdődik, ahol menekülésünk közben egy baleset során hőn szeretett BMW autónk használhatattlanná válik és a történet itt veszi kezdetét.
A várost(Palmont City) ahol a játék fog játszódni, különböző bandák uralják. Ezeket a bandákat kell majd versenyeken legyőznünk a játék során. A város északi, keleti, nyugati és déli oldalát kanyonok ölelik körül, ezeközzül az északi a címadó Carbon kanyon, ahol a szóbeszéd szerint furcsa, különös dolgok történtek pár éve.

Játékmenetről négykeréken:

A játék elején a BMW tönkremenése után(R.I.P) 3 különböző autó osztály képviselői közül kell egy járgányt kiválasztanunk. Kezdetben mindegyik autós osztály egy autót mutat amelyekből válogathatunk és akár tesztvezetést is csinálhatunk. A 3 autó osztály az: izom, az egzotikum és a tuning. Az izom osztályban a általános amerikai benzin fogyasztókat találjuk, amelyek jól gyorsulnak és jó a végsebességük. Az egzotikumban leginkább "kiegyenlített" képességű autókat láthatjuk, amelyeknek a végsebesség, a gyorsulás és az irányíthatóság értéke közel áll egymáshoz. A tuningban leginkább jól irányítható autókat találunk, ezek leginkább irányíthatóságukban mutatnak előnyt.
A várost négy nagyobb banda uralja, és így a város területekre van felosztva, amelyeket nekünk majd szépen elkell foglalnunk. A versenyekre odamehetünk autóval, vagy akár a térképről is odaugorhatunk. Miután az egyszerűbb versenyeket végigvittűk egy adott fél területének minden terültetetcségén, akkor az ottani banda főfejese ellen kell 1v1 körversenyben megmérkőznünk, majd ezután a kanyonpárbajban legyőznünk.
A kanyonpárbaj abból áll, hogy az adott városfél kanyonjában kell száguldoznunk és eközben minél jobban az ellenfél közelében kell maradnunk, mert így pontokat kapunk, a párbaj második felében pedig ő előtte maradva minél távolabb kell lennünk tőle a pontjaink megőrzése érdekében. De akár úgy is megnyerhetjük a párbajt, hogy már az első körben leelőzzük az ellenfelet és 10 másodpercig előtte is maradunk(ez a második körben fordítva igaz).
Miután ellenfelünket legyőztük, választhatunk max két bónuszt, ami ha jól tippeltünk választáskor, akkor akár az ellenfél kocsijának elnyerése is lehet. És miután mindennel végeztünk az adott városfélen, akkor ott még győznünk kell egy versenyháborúban, ami egy párkörös verseny SOK ellenfél ellen, ezután jöhet a következő terület. Az elfoglalt területet sokszór a kissebb egyéb csapatok megtámadják, ilyenkor tanácsos gyorsan legyőzni őket, vagy automatikusan elfoglalják azt a kisebb területet.
A játékban ezenkívül nekünk is lehet csapatunk, amelynek rajtunk kívül 3 tagja lehet. A csapat tagjai mindig adnak valami bónusz, mint plusz nitro, bónusz nyeremény pénz. A csapattagok közül mindig, csak egyet vihetünk magunkall a versenyre. A csapattagok 3 féle csoportba tartoznak. Vannak a: szélfogók, a blokkoló és a útkeresők.
Az útkeresők az egész verseny alatt aktívak lehetnek és mutattják nekünk az útlevágásokat. A blokkolók idővel lemerülnek, és ekkor hagyni kell őket feltőtődni. Ezek feladata az, hogy ha a verseny alatt aktiváljuk őket, akkor befékeznek az ellenfelek előtt és így lelassítja őket. És végül marattak a szélfogók, amelyek mögé állva aktiválás után(ezek is lemerülnek) jelentős gyorsulás bónuszt nyerünk. Ezenkívül csapatunknak nevet kell adnunk és logót kell választanunk. A Need for Speed - Carbonban a rendőrök sokkal keményebbek és ügyesebbek, mint az előző részekben. És majdnem elfelejtettem említeni a versenyeket, amelyeknél most már szerepel a drift, amiben a kocsink precíz driftelésével kell pontot szereznünk. Viszont az egyik versenytípus, a gyorsulás ebben a részben már nem szerepel. És akkor jöjjenek a jutalomkártyák! A jutalomkártyák olyan "eredmény" féleségek, amelyeket különböző feladatok teljesítésével, mint pl:"gyűjtsd össze 30.000$ karriermódban" lehet feloldani. A jutalomkártyák darabonként 4 ilyen feladat teljesítésével oldódik föl és mindig adnak valamilyen jutalmat, mint pl: egy autót, extra látványelemet az autókhoz...
A jutalomkártyák 2 részre oszlanak. Vannak a jutalomkártyák és az online jutalomkártyák. A különbség abban van, hogy az online jutalomkártyákat csak online játékokban teljesített feladatokkal lehet feloldani. Van olyan jutalomkártya is amihez gyors versenyt vagy egy kihívást kell végigvinni.

Tuning őrület:

A tuning ebben a részben már kifinomultabb, mint az eddigiekben, mivel itt már a lerakott karosszéria elemeket részek szerint állíthatjuk. Például a spoilert dönthetjük, magasíthatjuk, hosszabbíthatjuk.... A látvány elemek közül pedig a fóliákat, matricákat igazíthatjuk, méretezhetjük. A teljesítmény tuningnál pedig meghatározhatjuk a motor, sebváltó, fék, kerekek, kompresszor, turbo, felfüggesztés és a nitro tulajdonságait, hatásait. És mivel autókból itt is elég választék van, így tudunk variálni.

Zene:

A zenéről annyit, hogy voltak benne jó zeneszámok, viszont voltak olyanok is, amelyek egy idő után már unalmasak voltak.

Grafika:

A játék grafikája szerintem a 2006-os követelményeknek tökéletesen megfelel, de még mai szemmel nézve sem olyan kopott. Az autók csillogása, az éjszakai város fényei, mind-mind jól néznek ki. És a gépigénye is jól optimizált.

Értékelés:

Összességében egy szerintem jól sikertül NfS-el van dolgunk.

-Aminek örülünk:
*Need for Speed!
*jobb tuning
*jó grafika
*gépigény
*csapat
*jó zenék

-Aminek nem örülünk:
*RÖVID
*nem annyira jó zenék

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 14
lackoojka avatar
4 éve | 2013. 02. 10. 11:47:17
#
nekem az egyik kedvencem a carbon még most is játszanám ha elindulna a gépemen
matyosowski avatar
5 éve | 2012. 01. 12. 23:07:18
#
jó teszt nekem tetszik a kisebb hibák ellenére is :) még több ilyet :D
no avatar
5 éve | 2012. 01. 12. 18:28:44
#
Jó kis teszt :D Nagyon jó kis game volta Carbon nem ugy mint a mostaniak...
no avatar
5 éve | 2012. 01. 09. 21:45:38
#
Már gondolkodom a következő teszten. Abban sokkal több kép lesz és bár nem nagyon szoktam játékot multiban tolni, de jobban kifogok rá térni.
Szabcsi avatar
5 éve | 2012. 01. 08. 21:48:31
#
Alapjában véve jó teszt lett de a negatívumokra is kitérhettél volna...:)

Ja igen és több kép jobb lett volna.:D
levente59 avatar
5 éve | 2012. 01. 06. 23:14:16
#
Jó teszt, csak a multiról keveset írtál. :)
zolee5016 avatar
5 éve | 2012. 01. 06. 20:21:09
#
Hetente kitolom egyszer legalább:egyszerü gyors érthető élvezhető,variálható játékmenet! Nem agyonárkádositott de változatos játék!A mostani "gamergépeken" is megy ,sok régebbi játékkal szembe!
valaki12 avatar
5 éve | 2012. 01. 05. 20:21:08
#
azért jó teszt lett:)
no avatar
5 éve | 2012. 01. 05. 15:25:15
#
Egész jó teszt lett, eltekintve néhány szóismétléstől, és 1-2 helyesírási hibától. Legközelebb legyen benne több kép.


Legközelebb majd jobban odafigyelek! (beleértve a képeket is)
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 01. 05. 11:06:19
#
Egész jó teszt lett, eltekintve néhány szóismétléstől, és 1-2 helyesírási hibától. Legközelebb legyen benne több kép.
no avatar
5 éve | 2012. 01. 05. 07:48:33
#
Hááát.....
Átgondolva a legtöbb zene jó, viszont vannak unalmasabb zenék is.
Tömören a zenék többsége jó!
HiddenBlade avatar
5 éve | 2012. 01. 05. 01:18:07
#
most jók a zenék vagy nem? XD
spleenszuru avatar
5 éve | 2012. 01. 04. 23:25:31
#
a teszt jó lett, és a számból vették ki a szót.. figyelj arra hogy ne állíts ellent saját magadnak :)
ashran avatar
5 éve | 2012. 01. 04. 23:23:23
#
Jó teszt :)
De most akkor örülünk vagy nem örülünk a zenének? :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
17 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek