Menu
Kawr
Szint 9
Kawr avatar
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
5 éve tag
Battlefield 2142 - A jövő háborúja
Írta: Kawr, 2012. június 30., játékteszt
Játék: Battlefield 2142

Nos, mint a címből is kiderül, 2142-ben járunk, amikor is elviselhetetlen hőség, vagy dermesztő hideg van, amiért gyakorlatilag sehol sem lehet lakni. Ezért a két szuperhatalom, az EU, és az új PAC (Pán-Ázsiai Koalíció) egymásnak esnek, és nagy csaták lesznek.

A főmenüben ezek a (fontosabb) menüpontok vannak:

BFHQ - itt statisztikák és érdekes dolgok láthatóak.
Multiplayer - itt lehet többjátékos módban játszani.
Singleplayer - itt lehet egyedül játszani.

Singleplayer: Ebben sajnos csak 5 pálya van, amit sajnálok is, és itt még pontokat sem lehet gyűjteni, úgyhogy itt csak gyakorolni lehet az irányításokat. Az viszont tetszik, hogy egy csúszkával lehet beállítani a Mesterséges Intelligencia okosságát. (De viszont itt is van squad, kaszt, commander, stb.). És nincs kampány. :-(

Multiplayer: Itt már van hivatalosan kb. 15 pálya ( amúgy kb. 25), elég változatosak, csak sajnos beltéri pálya nincs, amit viszont ellensúlyoz a vadonatúj \"Titan\" játékmód. A \"Titan\" egy óriási repülő bázis, amire le lehet születni, van rajta 2 légvédelmi ágyú, 4 \"rakétaszóró\" ágyú (amiket lehet irányítani), és pajzs, amin nem tud bejönni ellenség. A \"Titan\" pajzsa ellen vannak silok, amiket el kell foglalni (mint a hagyományos CP-ket), és aztán folyamatosan tüzelnek az ellenséges \"Titan\"-ra. Ha már nincs pajzsa, be lehet törni, meg kell semmisíteni 4 irányító konzolt, aztán el lehet jutni a reaktorba, amire lőve aztán nagyon gyengíti a \"Titan\"-t (utána meg futni kell, mert felrobban). A Battlefield sorozatból jól ismert CP (Command Post) rendszer van, magyarul bizonyos leszülető pontokat kell elfoglalva tartani, és így gyengíteni az ellenséget. Van Squad (osztag) is, ami max. 6 fős, van egy vezetője, aki kiadhat parancsokat, amiket teljesítve a tagok bónuszpontokat kapnak. Van Commander is, aki elektronikus zavart tud kelteni (ami néha nagyon zavaró, főleg járművek ellen jó), tud még küldeni segélycsomagot (életet és lőszert ad), illetve még tüzérségi csapást tud kérni (v. \"Titan\" módban mozgathatja azt).

Járművek (ebből nincs annyi különböző fajta):

Terepjáró: egy nyitott, 3 személyes kocsi, fegyvere 1 gépfegyver.

Tank: egy kétszemélyes tank, ágyúja és gépfegyvere van.

BattleWalker: egy kétszemélyes lépegető, gépfegyvere és rakétája, illetve EMP rakétái és légvédelmi ágyúja van.

Csapatszállító: egy hatszemélyes csapatszállító, EMP gránátja, kicsi rakétái és géppuskái vannak (föl lehet magunkat lőni a Titan-ra).

Vadászhelikopter: egy kétszemélyes helikopter, követőrakétákkal, illetve irányított rakétákkal és géppuskával.

Csapatszállító helikopter: egy hatszemélyes helikopter 2 géppuskával.

Northern Strike kiegészítővel:

EU: Goliath nehézpáncélos: egy óriási, páncélos 6 személyes \"tank (?!)\", aminek hála a 6 generátorának, folyamatosan töltődik az élete.

PAC: Nekomata harcijármű: ez a könnyű, 2 személyes, nyitott jármű egy gépfegyverrel, illetve könnyű rakétákkal és irányított rakétákkal.

Kasztok: A Battlefield 2142-ben 4 kaszt van:

Felderítő: Alapból mesterlövészpuskája van, de (többek közt) fölszerelhető RDXszel(=C4), álcázó berendezéssel és könnyű géppuskával is.

Medic: Alapból könnyű géppuskája és medic-kitje van, de (többek közt) fölszerelhető füstgránáttal, könnyű rakétavetővel és defibrillátorral.

Pioneer: A járműelhárító. Alapból rakétavetője, hegesztőpisztolya és pisztoly helyett géppisztolya van, de (többek közt) fölszerelhető jármű elleni aknákkal, EMP-aknákkal és légvédelmi rakétákkal.

Support: Alapból nehézgéppuskája és táradó dobozkája van, de (többek közt) fölszerelhető shotgunnal, szenzorvezérelt gépfegyverrel és EMP-gránáttal.

A pontokkal lépsz szintet, és szintenként kapsz egy fejlesztést.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Design, művésziesség:
█████████
9
Zene:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Újítások, ötletek:
██████████
10
Nehézség:
██████████
6
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
niteforce avatar
5 éve | 2012. 07. 01. 21:35:20
#
Mielott tesztet irsz gyujts ossze eleg velemenyt benyomast a jatekrol.
Ne csak a tenyeket ird le az nem erdekel szinte senkit. Vagy ne olyan modon es terjedelemben mint a mostani tesztben.
A te velemenyedre vagyunk kivancsiak.
Legyen tagolt. A bevezetes szoljon arrol hogy ki fejlesztette ki adta ki a jatekot. Hogy talalkoztal eloszor vele mik voltak az elso benyomasaid. A targyalas temankent (pl.: grafika,hangok,jatekmenet,stb...) legyen a sajat velemenyed kifejtese a tenyadatokkal vegyitve.
Vegul befejezeskent ird le az osszesitett velemenyedet a jatekrol. Mi tetszett mi nem kinek es miert ajanlod.
Nandiko544 avatar
5 éve | 2012. 07. 01. 13:51:56
#
most minek kell kritizálni? egy két jótanács nem árthat egy -ebben a témában- okos embertől,de nem olyan rossz tesztnek.amit tudni érdemes,az nagyjából benne van : D
Tesla GoD avatar
5 éve | 2012. 07. 01. 10:49:56
#
Szerintem leírták már többen ugyan azt, hogy ez így nem kimondott teszt, felesleges azzal elvenni a kedvét, hogy még 300-an leírják ugyan azt.
Kawr:Legközelebb készíts egy szerkezeti vázlatot, ás az alapján építsd fel a cikket. Hiányzik például a bevezető, nem árt néha pár szó a fejlesztőkről, első találkozásod a játékkal, vagy hasonló. A tesztben mindenképpen érdemes egy-egy részben írni kicsit a hangokról, a grafikáról, a konkrét játékmenetről (vagy a sztoriról, de tudom, hogy az itt csak keretként van jelen, bár megemlíteni így is érdemes 1-2 mondatban). Amit leírtál, többnyire felsorolás szerűen írtad, ha folyószövegbe foglaltan volna, az is sokkal esztétikusabb lett volna, és olvasni is jobb.
niteforce avatar
5 éve | 2012. 07. 01. 09:58:02
#
Ez egy szócikk a wikipédián, nem több. Nincs bevezetés, tárgyalás, befejezés.
Egy tesztben benne kell lenni a te véleményednek is! Ez itt hiányzik.
Semmi szöveg, és teszt jellege nincsen.
Mellesleg minek írod le a menüpontokat? A világ legegyértelműbb dolga. Max ha valami nagyon különleges, csak erre a játékra jellemző dolog van benne, akkor, de azt hogy multiplayer ne írjuk már le.
Ez gyenge, 1 csillag.
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 07. 01. 07:33:37
#
jól kezdtél bele de ez igy nagyon rövid :(
xCube avatar
5 éve | 2012. 06. 30. 23:05:35
#
Ez még blogbejegyzésnek is kevés. Még a látszata sincs meg annak, hogy ez egy teszt akarna lenni. Pár dolog felsorolva és ennyi. Legközelebb próbálj meg valami olyat írni, ami nincs benne a kézikönyvben.
dcsabika avatar
5 éve | 2012. 06. 30. 22:42:26
#
Hát én ennél eddig csak jobb tesztet olvastam :(
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 06. 30. 21:01:38
#
Ennek az irománynak nincs nagyon teszt formája. Magával a játékkal nem játszottam, de elég rövidre sikeredett.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
2
18 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek