Menu
kamee
Szint 2
kamee avatar
Offline, itt járt 3 éve
6 éve tag
Battfield 3 a valaha volt legjobb fps játék?
Írta: kamee, 2011. november 03., játékteszt
Játék: Battlefield 3

Hosszú idő után újra itt vagyok egy otthoni kis játék teszttel, ezúttal a régóta várt piedesztálra emelt Battlefield 3-at fogom tesztelni, és a lehető legjobban leírni nektek.

Először egy pár szó a Battlelog-ról. A Battlelog nem más mint az EA/DICE játékosoknak szánt szociális hálózata(Facebook), innen lehet indítani a játékot, mind a három játékmódot (SINGLE/CO-OP/MULTI) ez helyettesíti az in-game menüt. Persze játék közben tudjuk állítgatni a játékot egy ESC gombnyomás után. Sokan kritizálják a Battlelogot, hogy csak pazarolja a gép erőforrásait, stb. szerintem ha tudod futtatni a játékot lagg nélkül akkor egy futó webböngésző ablak nem fog gondot jelenteni.

Itt egy angol nyelvű videó a Battlelogról :

Nos akkor térjünk rá a Battlefield 3-ra, nekem a Limitált edició van meg mivel előrendeltem a játékot.
Nézzük mit is tartalmaz:
Két Mass Effectes dögcédula, korai belépő a Mass Effect 3 multiplayer testbe, a Back to Karkland kiegészítő pálya csomag ingyen, a jó öreg 1911 r11;es Colt, és persze a Physical Warfare Pack:

http://www.youtube.com/watch?v=eCS9gD6S6kw

Magáról a játék rfranchiserólr1;:

A Battlefield sorozat mindig is kitűnt a többi FPS játék közül a harci szimuláció egy másféle megközelítésével és a többjátékos mód fókusszal. Az előző Battlefieldek legnagyobb hátárnya a sokak szerint pocsék egyjátékos mód volt, a többjátékos mód mindig is kitűnőre sikeredett, beleraktak egy csomó dolgot amik más játékokban nem voltak, autók, tankok, helikopterek, vadászrepülőgépek ez mind megtalálható a legújabb Battlefieldben.
Itt egy kis videó a Battlefield Sorozatról:

http://www.youtube.com/watch?v=ELwO-CMoDYI

A Grafika:

A Battlefield sorozat eddig igen csak hátul maradt rriválisaivalr1; szemben a grafika terén, de a DICE most z új Frostbite 2.0 r11;ra építette a játékot, és a végeredmény lenyűgöző. Még a legalacsonyabb beállításon is minden hihetetlenül jól és kidolgozottan néz ki. A nap, a zseblámpák elvakítanak akárcsak a valóságban, a távcsövek visszaverik a fényt, és a torkolattűz is igencsak jól kivehető. Szóval ha nem éppen a legújabb legdrágább asztali pc fölött ülsz és éppen csak el tudod futtatni a játékot alacsony beállításokon 30+ fps-el, semmiről sem maradsz le.

Frosbite 2.0:

Ez a motor a Frostbite 1.0 tovább fejlesztett változata, aki nem tudná ezen futott a Battlefield: Bad Company 2. Az újítás lehetővé teszi, hogy hasalj a harctéren, a gránát robbanásának reálisabb behatása van az épületekre, falakra. A falak ledönthetők, a faldarabok nem tűnnek el, sőt akár agyon is nyomhat egy-egy kirobbantott faldarab. De minek is koptatom itt az ujjam az effektusok leírásával hogyha egyszerűen meg is mutathatom :

http://www.youtube.com/watch?v=8pNOxynC1Dc

Játékmenet:

Megpakolták pár újdonsággal a játékot:
tudod váltogatni a fegyver lövési módját, sorozat/3 golyó/1 golyó.
Vadász repülőgépek.
átalakították az Assault (Támadó) Classt és a Medicet(Szanitéc) lecserélték Supportra(Támogató). Sokan panaszkodtak, hogy az Assault class a BF:BC2-ben messze a leggyengébb lett, ezért a Battlefield 3-ban
az Assault megkapta a Medic Kitet, és a Defibrillátort, és a Support pedig az Ammo Packot.
tehát mostantól az Assault az aki gyógyít és feléleszt, és a Support szerepe nem más mint a Támogatás, lőszer csomagok dobálása, és a tér kontroll (ha esetleg úgy dönt, hogy fedezni fogja a lépcsőt a gép pityujával, akkor te ott nem nagyon fogsz felmenni).

Egyjátékos mód:

amikor nekiálltam játszani, persze egyből a legnehezebb fokozaton kezdtem és hát elég sokszor meg is haltam, ez nem a Call of Duty sorozat itt tényleg csak az fps veteránoknak ajánlanám a nehezebb fokozatot. A történet maga egy picit felidézheti bennünk a Call of Duty: Black Opsot, a történet mesélése ugyanúgy retroperspektív, legalábbis a játék nagyrészében. A játék élményt nagyban növeli a játék zenéje. Amúgy meg ne számítsunk nagy eresztésre az egyjátékos mód nem lesz több normál nehézségen 6-7 óránál.

Többjátékos mód:

Játékmódok: Conquest Large, Conquest, Rush, Squad Rush, Squad Deathmatch, Team Deathmatch,

A Battlefieldek mindig is úgy voltak tervezve, hogy az összetartást díjazza, volt szerencsém a klántársaimmal egy Squadban mozogni a pályán és hihetetlen könnyen hoztuk a meccset egy 64 emberes pályán, csak azért mert 4 r11;en összefogtunk és együtt támadtunk, védekeztünk.
Vegyük észre azt is, hogy itt nincs a CoD-ból jól ismert Deathmatch mód, mégpedig azért mert a játék célja nem az, hogy egyedül futkározz egy hatalmas pályán és próbálj lelőni mindenkit.
Amikor azt mondom hatalmas pálya azt komolyan gondolom, Conquest Large módban ha ülsz be egy járműbe akkor bizony van hogy a játékod első perce futással fog telni az első zászló felé.

Egy kis megjegyzés annak aki szeretné a Call of Dutyval összehasonlítani: a Két játék teljesen más megközelítése az FPS-nek, de ha mégis Hasonlitani akarod: BF3 r11; Jobb grafika, Jobb hang, és jobb játékélmény, bocs szeretem a Call of Dutyt de ez van.

értékelés: 11/10 mert hihetetlenül jó.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 48
Streky avatar
3 éve | 2013. 11. 19. 21:54:58
#
Azért látom itt is vannak szellemóriás emberek. :D
Ezek a "párhuzamos univerzum, cod cica, etc" dumák... :D
12 éves srácok.
A BF sorozat nem single player centrikus, sosem volt az. Multiban 8 évet húztam a cod2-vel, imádtam... Aztán megkaptam a bc2-t, és rájöttem, hogy ahova valódi tudás kell, az a battlefield. Emellé kidolgozottabb, jobb minőségű játék mint a cod. A BF3 (ma vettem meg) pedig egészen frenetikus. Tehát a cod, amelyik még mindig ott tart, hogy ölj ötöt, és lebombázhatod a világot, de egy karc sem esik rajta, nem rúghat labdába. Divatjamúlt, kiégett, elmúlt. Nem tudnak újítani. A 4 óta, lényegében mint ugyanaz. Sajna ez van.
no avatar
4 éve | 2012. 10. 06. 13:54:26
#
nagy reszpekt a teszt keszitonek es a jatek meg mindig oltari
bobekrisz avatar
5 éve | 2011. 12. 06. 13:33:23
#
Mort2195: De most márt nem ott vagyunk hanem 2011-ben, de wofeinstein még mindig jó grafikájú játék:)
coldwar avatar
5 éve | 2011. 12. 02. 14:02:43
#
robika ez nem a cod, a sok cod fanatikus meg el mehet innen ez nem az a topic :)...ha neked nem tetszik el lehet menni,nem sok ember kíváncsi az ''érvekben gazdag'' értékelésedre..
Hungarianication87 avatar
5 éve | 2011. 11. 22. 01:07:18
#
Csak a singleplayert nyomom, hááát.. nem mondom hogy szar, de azért nem dobok tőle akkora hátast. Az utóbbi időben FPSben nálam a csúcs az a Black Ops+a Modern Warfare 3 volt, de hát kinek a pap, kinek a papné vkinek meg a pap kutyája :) Azt viszont aláírom hogy a BF3nál jobban megkell gondolni hogy hová lépsz mert szerintem jóval könnyebben lepuffantanak ami életszagúbbá teszi a harcokat.
GamerfromUA avatar
5 éve | 2011. 11. 19. 22:34:33
#
Jó teszt lehet megvcaeszem a gamet
no avatar
5 éve | 2011. 11. 19. 09:53:58
#
Rokiba: te szépen menjél csak labdázni a kertbe :)
robiiikaa avatar
5 éve | 2011. 11. 19. 09:50:20
#
A Cod MW3 oda veri mint a fost,igaz grafikában nem,de a többiben igen,főleg az élményben! Nekem a CODMW3 10 pontból érdemel 9,5 :)
Spartan117 avatar
5 éve | 2011. 11. 15. 14:31:47
#
a Cimre válaszolok a játék faxa DENEM!!!XD LOOL
alpacino avatar
5 éve | 2011. 11. 13. 15:38:48
#
nah azért ne túlozz :))
no avatar
5 éve | 2011. 11. 12. 22:28:33
#
Protein:Iszom szavaid!:D Egyetértek veled, teljesen!:)
Garadex avatar
5 éve | 2011. 11. 12. 05:34:28
#
Normál nehézségen 4 óra volt a játék:D
Razor1911 avatar
5 éve | 2011. 11. 09. 14:46:33
#
#34Igazad van!Szerintem a cod még mindig jobb ...
kamee avatar
5 éve | 2011. 11. 08. 22:13:59
#
Még egyszer: A cim kérdés nem kijelentés, törődj bele, nem mondtam, hogy ez a világ legjobb fps-e.

Hibás a teszt mert egyetemre járok már és nincs annyi időm, hogy kiküszöböljek minden apró szemantikai hibát.

MW3-al nincs bajom, nekem az Activision politikája nem tetszik, minden évben új cod bármiféle komolyabb fejlesztés nélkül. A Valve politikájának teljes ellentéte. amit az EA is mutatott még pár éve a FIFA sorozattal.


MW 3-at is lefogom tolni, nem fogom megvenni, fentebb leirtak miatt.


Ha te egy 12 éves(vagy olyan intelligencia szinttel rendelkező) cod fanboy agyhalott vagy, aki ignorálja ezt a játékot csak mert a többi 12 éves is azt teszi akkor ne próbáld ki, és akkor minek jársz ide? menj a többi zombival szórakozni...

aki meg szereti a codot akárcsak jó magam , de szeretné az Fps-ek világát a csapatjáték és a realitás fókuszából megismerni, annak bizony tudom ajánlani ezt a játékot :)
ricshard004 avatar
5 éve | 2011. 11. 06. 13:03:27
#
Elfogult vagy az egy cikknel sosem jo...Sok baromsagot irtal pont az elobb emlitett hiba miatt. Maskor ne szallj el ennyire. Udv
Yhea avatar
5 éve | 2011. 11. 06. 12:59:18
#
Azért a codot nem húznám le ennyire...
hardX avatar
5 éve | 2011. 11. 05. 19:18:13
#
Nemfogjátok fel hogy ez a cim egy KÉRDÉS? Egy kérdés amivel az iró arra buzditja az olvasót, hogy elolvassa a tesztet, mert akkor választ kap a kérdésre... ami akár nemleges is lehet... senki nem mondta, hogy ez egy kijenlentés...
Milton avatar
5 éve | 2011. 11. 05. 13:29:49
#
Valóban nem a legjobb cikk. Pontatlan, hibás, stb.
("Megpakolták pár újdonsággal a játékot: tudod váltogatni a fegyver lövési módját, sorozat/3 golyó/1 golyó." Ez még BF2-ből integet vissza, csókolom. Ez nem BC2 folytatása, látom ezzel még sokan nincsenek tisztában.)

Viszont ez a "védjük/ne védjük a BF3-at" is kezd túlzásba esni, könyörgöm, itt minden gagyi cikket a csillagokba dicsérnek (ami az éppen adott játék mellett szól), itt csak azért nem mert BF3? (Nem a játékot védem, vagy a cikk íróját, eszemben sincs, mert igenis elfogult, és nem csak ő, csak érdekes, hogy a BF3-as cikkekben már a hibákat is észre veszik az emberek. Eddig ez nem nagyon fordult elő.)

Bsmarcona:
Milyen Crysis? Mit csinált a Crysis? Azon kívül hogy túlzottan nagy gépigénnyel rendelkezett? A Half-Life 1-2-ről pedig nem is hallottál? Ejnye.
@insane666 avatar
5 éve | 2011. 11. 05. 13:23:30
#
Legjobb fps? Doom, Wolfenstein, Crysis talán. Azért a cím elég hülyeség.
asdasdasd555 avatar
5 éve | 2011. 11. 05. 13:10:05
#
Azért az hogy a faldarab, ha szétlövöd a házat, a földön marad.. azért az nem igaz :D még a játék elején, amikor kikellett lőni azt a nagy házat, direkt néztem hogy a faldarabok hova esnek, mit zúznak szét.. hát igazából annyi volt hogy leestek és elis tüntek abban a pilanatban.. egyébként a kocsira estek rá, de a kocsiknak semmi bajuk nem lett tőle :D Azért jó a grafika.. bár a videók alapján kicsivel jobbra számítottam :(
És a teszt is jó :)
no avatar
5 éve | 2011. 11. 05. 12:59:05
#
Nekem is ez a véleményem:
CoD: Pörgős, egyéni képességeket igénybe vevő
BF: Csapatmunka, reálisabb játékmenet
Mindkettőből tulajdonomban van 1 eredeti rész. Mindkettővel szoktam játszani. Ettől függetlenül inkább CoDozok de nem ítélem el a BF rajongókat sem.
Venoom avatar
5 éve | 2011. 11. 05. 10:04:17
#
Mort2195-nak igaza van, igen tulzo cim a maga koraban rengeteg jobb jatek volt, amugyis a jovore nezve ertelmetlen ez a cim mert par ev mulva biztos keszitenek jobb megtokeletesebb jatekot, inkabb igy lenne helyes: Napjaink legszebb es legjobb fps jateka? vagy az ev jateka? :)

amugy en nagyon szeretem a battlefield-et mivel evrol-evre rengeteg fejlodesen megy at es mindig probaljak tokeletesiteni :D
JaniWalker avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 20:57:18
#
nemkrisz11: játszottam multival.
97000 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 19:04:30
#
Igaz nem ez az év legjobb játéka(bár...), DE egyben mindenki egyetért: A BF3 az év leglátványosabb játéka! :)
kamee avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 18:50:16
#
Raziel24:

"A Battlefield sorozat eddig igen csak hátul maradt rriválisaivalr1; szemben a grafika terén"
Hát ez?
BFBC2 meg volt?Ezek szerint nem.Mert tavaly egy fps játék se festett olyan jól mint az, sőt legfőbb riválisa, tudjuk melyik game, sokkal gyengébb grafikával bírt.
Jah meg vettem és az a Bad Company sorozat nálam
Battlefield Sorozat : 1942, 2 , 2142 , 3

és mint próbáltam hangsúlyozni:
COD : EGYÉNI SKILL
BF : ÖSSZJÁTÉK, CSAPATJÁTÉK

am meg imádom a codot de a legjobb cod akkor is a 2.es volt nem az MW 2 a Call of Duty 2...

Jah és megkérném, hogy senki ne fikázza Bf3-at aki nem vette meg, köszi ;)

továbbá a Cod fanboyok kedvéért

a "valaha volt legjobb fps" után ott egy kérdőjel, ha nemtudod mit akar jelenteni, olvass többet ;)

és köszi a pozitiv vissza jelzéseket, majd ha ki jön megpróbálok irni tesztet Star Wars The old Republicra, meg Mass Effect 3-ra, meg előtte a kettesre is
neuroflex avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 18:44:56
#
cool tesz játék meg zseniális:)
zelcsi avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 18:00:06
#
nem rossz a játék...de hogy a legjobb fps lenne az szerintem enyhe túlzás! Bár szerintem is benne van a legjobb 5-ben! ;) Ez csak az én véleményem!!! :)
Norbi777 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 17:52:07
#
Jó teszt, és télleg nagyon idegesítő, hogy akárhova nézek az oldalon, mindenhol azzal ba***kszotok, hogy melyik a jobb.X-( Ez nagyon idegesítő, sokszor már az oldalra sincs kedvem fellépni. Kit izgat, hogy melyik a jobb? Mind2 nagyon jó játék gondolom, inkább örüljetek hogy tudtok rajta játszani, és ne egy másikat próbáljatok lealacsonyítani. És mint kívülálló nyugodtan mondom, hogy a rombolható környezet az élményen javít, mert elég lelombozó az, hogy mittom én rakétával lősz a falra és megfeketedik s annyi.:-/ Gratula a teszthez max szavazat :D
bfrenk avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 16:58:19
#
Én is írtam egy tesztet a játékról és engem neveznek elfogultnak. Istenkém...
Állítólag én COD-párti vagyok, de akkor kövezzetek meg, ha e cikk írója meg nem a Battlefield oldalán áll!
BrendOoN avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 16:26:23
#
#2 +1 :D
Gta4vevo avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 13:11:53
#
Nagyon jó kis teszt, engem meggyőztél:)

És ennek a Battlelog-nak köszönhetően a torrentes verziókkal hogy lehet játszani?:D
krutka avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 12:21:48
#
Nekem még nem volt szerencsém játszani a játékkal, de annyit mondhatok, hogy egyaránt szeretem a CoD és a BF sorozatot is. Hangulat függő hogy melyikkel játszom. BF csak a csapatjátékra épül ami hogyha jó playerekkal vagy egycsapatban hatalmas élményt nyújt, míg a CoD-ban minimális a csapatjáték, egyéni tudásra van tervezve, pörgősebb darálósabb. A 2 játékot nagyon össze sem lehet hasonlítani, úgyhogy a fanatikusok csak maradjanak csendben :?

Mellesleg jó teszt lett, tetszett hogy videókat is publikáltál :) 5 *
marci19970425 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 12:08:25
#
Raziel24:a végét mintha a Harry Potterből vetted volna "tudjuk melyik game"
Am jó tesz :D
nemkrisz11 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 12:07:16
#
JaniWalker: Mert nem játszottál a játék leglényegesebb részével, a multival :-/
Raziel24 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 10:58:34
#
"A Battlefield sorozat eddig igen csak hátul maradt rriválisaivalr1; szemben a grafika terén"
Hát ez?
BFBC2 meg volt?Ezek szerint nem.Mert tavaly egy fps játék se festett olyan jól mint az, sőt legfőbb riválisa, tudjuk melyik game, sokkal gyengébb grafikával bírt.
JaniWalker avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 10:16:51
#
Szerintem a BF3-ra inkább "a legnagyobb csalódást okozó játék" cím illene.A teszt amúgy jó.Csak a játékban csalódtam.
Sanctimonia avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 10:07:22
#
A teszt maga cool, de a játék messze áll a ''legjobb FPS'' címtől.
BulletPr0 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 10:06:39
#
Azt nem szeretem főleg Caspian Borderen és az egyéb nagy pályákon sétálnom (v futnom) kell legalább 5-10 percet, hogy találjak ellenséget akár squadra spawnolok akár nem ha találok akkor okés ha nem találok leszed egy sniper. ez az irritáló a battlefieldben. codban velahogy mindig összejön a cicázás az ellenséggel. :D
Gerdzso avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 01:55:20
#
év FPS-e címe szerintem biztos a BF3-é lesz vagy max a Bioshock 3-é... bár az nem tudom hogy megjelenik még 11-ben vagy sem... és elég erősen pályázhat az év játékára is, bár itt már szoros a dolog...

a teszt nagyon jó lett! a játék meg úgy szintén!
10/10
alexstrike avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 01:45:10
#
Azért mert nagyra verik a ***ukat ezzel hogy mekkora CoD fanatikumok és azt hiszik hogy ezzel lesznek nagy menők. Már bocs a szavakért tudom erős volt sőt dúrva de akkor is. gigazte: +1, kamee: jó lett a teszted.;)
gigazte avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 01:24:29
#
Szerintem meg fejezzétek be! Ez a játékteszt a BF3-ról szól és a teszt egy ember(kamee) magán véleménye! Egyébként is minek kellet felhozni a Cod sorozatot?:X
Furmann96 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 00:46:51
#
dtsgak:
Szerintem is jobb a CoD de ez embere válogatja ;)
alexstrike avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 00:46:30
#
azt mostmár fejezze be mindenki a COD vs BF-et ez már nagyon unalmas az egész fórumon ezzel van tele. Eggyik sem egy isten. az IW és a Dice sem egy isten a cod-ban is vannak hibák és ebben is.
ndaver69 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 00:45:54
#
na jah arról nem beszélve hogy a BF sjan bármennyire is szeretem néh elég BUG-os lehet hogy a COD is de sajn a BF jobban:( és ez bármennyire jó a graf lehúzza
egyébként azt hogy jó a graf elismerem, azt hogy jó a heng nem mert az M4-nek Beta-ban olyan szar hangja volt... a játékélményen meg inkább csak röhögök mert sztem a COD mindig is jobbat nyújtott ilyen téren legalábbis a COD mindig is pörgősebb volt
dtsgak avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 00:38:43
#
am nem értek sok embert. amikor megkérdezem, h mivel jobb egy bc2 v bf3 bármeik codnál mindig ugyanazt a választ kapom : mert rombolható a környezet.... és kit érdekel ?! a játékélmény nem itt dől el... a cod sorozatok sokkal jobb játék élményt nyújtanak sztem....
Furmann96 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 00:24:42
#
jó teszt de kicsit merész kijelentés ;)
ndaver69 avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 00:23:22
#
max egy párhuzamos univerzumban ahol nem létezik a COD cica de itt biztos nem
dtsgak avatar
5 éve | 2011. 11. 04. 00:19:12
#
valaha volt ?
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
32 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek