Menu
jdeppdvd
Szint 6
jdeppdvd avatar
21 éves, férfi
Marosvasarhely
Románia
Offline, itt járt 5 napja
7 éve tag
L.A. Noire teszt (PS3)
Írta: jdeppdvd, 2013. február 13., játékteszt
Játék: L.A. Noire (PS3)

Igaz, hogy én PS3-an játszottam és vittem végig a játékot, de szerintem PC is ugyanolyan csodálatos és kedvcsináló játék. Nekem nagyon bejött és ezért is szeretnék nekifogni életem első játéktesztjének. A játéknak vannak előnyei és hátrányai is, hát akkor nézzük!

Történet

A történet a Második Világháború utáni években játszódik, ahogy a cím is elárulja a Noire korszakban. Főhősünk Cole Phelps aki veterán, tengerészgyalogságnál szolgált és a háború után a rendőrségnél folytatja pályafutását de közben párhuzamosan visszaemlékezik a japánok elleni küzdelemre. Míg sokan küzdenek, hogy újrakezdjék életüket egy lerombolt gazdaságban, Los Angeles felkarolta egy korszak soha nem látott növekedését és a jólétet, Hollywood lett Amerika világítótornya a világ többi részein is.

Játékmenet

Mint minden játékban itt is kapunk segítő szövegeket, itt pontosan a bal felső sarokban megjelenő rövid kis segítő üzeneteket, tárgyleírásokat és tippeket.
Itt is mint a GTA-ban kapunk térképet (MINI MAP) a bal alsó sarokban ahol a jelenlegi pozíciónkat láthatjuk és Los Angeles utcáinak neveit.
Továbbá:
- a piros karika az ellenséget jelöli
- a sárga karika a jelenlegi rendeltetési helyünket jelöli
- a kék karika a társunk pozícióját jelöli
- a piros figura az utcai bűnözéseket mutatja
- a kamera a város látványosságait jelöli

Bizonyítékok gyűjtésekor a térkép fölött megjelennek információk amik nagyon hasznosak lehetnek (P.O.I.)

Az életről annyit tudok mondani, hogy mikor fogytán van akkor minden átváltozik fekete-fehérbe, azt tudom ajánlani, hogy ilyenkor ne játsszunk Chuck Norris-t hanem keressünk menedéket ahol kis idő elteltével helyrejövünk és akkor mehet tovább a lövöldözés.
Rangunk is van ami tőlünk függ, hogy mennyire nő meg (pl. utcai bűnözések megoldásával, utcai látványosságok felfedezésével, autók használatával, interjúknál sikeres kérdésekkel növelhetjük).
Van továbbá egy kis jegyzetfüzetünk ami mindig hasznos. Interjúknál itt választjuk meg a kérdéseket, amiket mikor megválaszolnak nekünk eldönthetjük, hogy elhisszük, kételkedünk benne vagy egyenesen hazugsággal vádoljuk az illetőt (persze azt bizonyítani is kell).
Minden ügyet a kapitányságon kapunk meg, ezután a társunkkal el kell menjünk a helyszínre, ahol megvizsgálhatjuk a terepet, esetleg a hullákat, bizonyítékokat gyűjthetünk és kikérdezhetjük a szemtanúkat (ide meg annyit, hogy az emberek arcmimikája sok mindent elárulhat).


Irányítás

Az ügynökök irányítása nekem nagyon tetszett, azért fogalmazok többes számban, mert a játék vége felé szerencsénk lesz Jack Kelso ügynökhöz is. Viszont az autók irányítása nekem annyira nem tetszett, mivel túl érzékeny, de az opcióknál ezt is könnyen be lehet állítani.

Grafika

Nekem a grafika különösen tetszett kisebb hibákkal, az emberek vannak szerintem nagyon szépen kidolgozva és a kocsikat sem kímélték.


Hang

A hang sem rossz, sőt. Nekem a legjobban az jött be, mikor a bizonyítékokat gyüjtöttuk a hang beindult és mikor mindent megtaláltunk akkor leáll.

Utóiratként én ezt a játékot azoknak ajánlom, akik türelmesen végignéznek 6-7 perces videókat is és persze szeretik a sorozatokat, mivel a játék olyan szerű. Akik pedig szórakozni szeretnének az autókkal, esetleg lövöldözéssel, azoknak ott van a GTA.
Remélem tetszeni fog a játéktesztem! Ha megkedveltettem veletek a játékot, akkor jó szórakozást hozzá! :)

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 10
jdeppdvd avatar
4 éve | 2013. 06. 22. 13:41:27
#
Koszonom :D
beni97 avatar
4 éve | 2013. 06. 13. 10:46:52
#
Kicsit rövöd,de szerintem jó teszt.
Amúgy szerintem is sok volt benne a duma.
jdeppdvd avatar
4 éve | 2013. 02. 16. 13:44:17
#
koszonom a pozitiv es a negativ kommenteket is.ez eletem elso jatektesztje.erdekesnek tunt nagyon a jatek es gondoltam hogy csinalok egy jatektesztet.
TaylorXIII avatar
4 éve | 2013. 02. 15. 21:44:18
#
Erről a játékról már van egy sokkal jobb teszt.
YellowFlash avatar
4 éve | 2013. 02. 15. 01:08:11
#
Amit leírtál az nem rossz, de ez valami hihetetlen rövid lett. Sokkal, de sokkal többet lehetne írni róla. Valamint Lompi jól mondja, kihallgatások vannak a játékban, nem interjúk. Sajna, a rövidség miatt ez így csak jó. :-/
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 02. 14. 10:46:29
#
JackBauer: Nyilván Erik magának adott 5 csillagot, de aki egy kicsit is reálisan áll hozzá, az nem ad 5 csillagot egy gyengébb alkotásra.
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 02. 14. 09:33:02
#
rövid..vagy nem nekem tetszik azért:) grat:)

Jack: +1!;)
no avatar
4 éve | 2013. 02. 14. 09:27:55
#
Amúgy ebben a játékban benne van Walter Bishop ! :)

A másik ennél rövidebb és igénytelenebb tesztekre is lett adva 4 illetve 5 csillag. Példá
nak okáért: Erik94 tesztjeire :)
no avatar
4 éve | 2013. 02. 13. 20:02:11
#
Tényleg elég rövid teszt lett, nem vagyok szakértő, de ennél tényleg többet lehetett volna írni, de azért tűrhető XD
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 02. 13. 19:25:03
#
Nagyon tömör lett. erről a játékról sokkal többet lehetett volna írni. Egyébként nem interjúk vannak a játékban, hanem kihallgatások. A kettő nem ugyanaz.
Értékelések
Összes átlaga:
██████████
5
13 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek