Menu
HuszarDani95
Szint 16
HuszarDani95 avatar
Huszár Dániel (iPatchHU)
22 éves, férfi
Salgótarján, Somoskőújfalu
Magyarország
Offline, itt járt 3 napja
8 éve tag
LEGO Star Wars játékteszt
Írta: HuszarDani95, 2012. június 11., játékteszt
Játék: LEGO Star Wars

Ha már kedvet kaptunk egy kis mókához, miért ne próbálnánk ki egy jó kis Star Wars kalandjátékot? A következő sorok alkotják első játéktesztemet, amiben a LEGO Star Wars első részét mutatom be nektek.

Kezdjük is az elejéről. A Traveller's Tales cég fejlesztette a játékot, amit a LucasArts adott ki 2005-ben többek közt PC-re, PlayStation 2-re és XBOX-ra. A játék műfaja akció-kalandjáték. Ehhez jön még a LEGO cím, ami bár játékoknál csakis jó lehet, garantáltan szórakoztatni fog minket. Nem véletlen beszéltem többes számban, ugyanis co-op játékra is van módunk, azaz ketten tolhatjuk a játékot. De ne siessünk ennyire előre, következzenek az első benyomások - jelen esetben - a PC-s verzióról.


A kezelőfelület egész egyszerű, a menürendszer minimális funkciókkal rendelkezik. Miközben ezt babráljuk, természetesen a Star Wars főcímzenéjét hallgathatjuk. Amint készen vagyunk ezzel a résszel, kezdhetjük is a játékot.


Dexter étkezdéjébe jutunk, ahol kiválaszthatjuk, hogy melyik pályát szeretnénk teljesíteni, továbbá különféle dolgokat vásárolhatunk. Ilyenek például azok a karakterek, akiket legyőztünk a küldetések során. Ha megvásároljuk őket, akkor garantált, hogy nemsokára összefutunk velük valamelyik teremben. Ezenkívül vehetünk játék-tippeket vagy extrákat is. De a felsoroltakhoz természetesen pénz is kell, jelen esetben peták. A szintek teljesítése közben össze kell szedni egy megadott mennyiségű pénzösszeget. Ezeket a küldetéseken kívül akár az étkezde külterén is megtehetjük. Kint megtaláljuk a Minikit-ek által felépített járműveket is, minden egyes rész teljesítése után egy jármű állítható össze. Persze nehogy azt gondoljuk, hogy a szint teljesítése után nem kell mégegyszer kijátszani azt, ugyanis kapunk egy úgynevezett Free Play módot, melyben a legtöbb karakterrel ismét végigtolhatjuk a szakaszt a Minikitek után kutatva.A karakterek széles választékában biztosan megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet, ugyanis vannak különböző képességeik, mint például - jedik esetében - a dupla-ugrás. Ennek segítségével képesek vagyunk magasabb helyekre feljutni. De vannak olyanok is, akik még a jediknél is nagyobbat tudnak ugrani (Jar Jar Binks, Grievous és testőrei). Páran szigonypuskával rendelkeznek, vagy éppen olyan ajtókat tudnak kinyitni, amire a többiek nem képesek.

A küldetések teljesen megegyeznek a filmben látott eseményekkel, bár egyes részek kimaradtak ebből a fejezetből (ezeket a LEGO Star Wars - The Complete Saga már tartalmazza). Miközben éppen dolgozunk egy szint teljesítésén, mindig van egy társunk, aki segít(ene) nekünk. Igen, segítene, ugyanis semmit sem ér. Hiába lő az ellenfelekre, azoknak egyáltalán nem okoz sebzést. De emiatt nem lesz gondunk, ugyanis a játék egész egyszerű, mivel kiskorúak számára készült.


Egyes pályáknál főellenség ellen kell küzdenünk, ilyen például Darth Maul, Dooku gróf, és végezetül Anakin. Mint mondtam, nem nagy feladat kivégzésük, sajnos megvan arra a módszer (talán a fejlesztés hibája miatt), hogyan lehet kivégezni őket elég hamar.


A szintek előtt és után humoros átvezető videók találhatók, szintén a film mintájára, amik tájékoztatnak minket a cselekmények előrehaladásáról.

A játék grafikája elég jó, bár a távoli tájak néha elég érdekesek. A játékban található hangok és zenék - véleményem szerint - teljesen rendben vannak, változatosak. Talán megint csak a gyerekek miatt a játékban nem lehet meghalni, és nem esünk vissza előző pontokra, csupán vesztünk egy kis pénzösszeget, ami kis ügyességgel visszaszerezhető.


Végezetül a játék előnyeit és hátrányait sorolom fel.

+ humoros történet
+ co-op játékmenet
+ jó kezelhetőség

- pár helyen már túl egyszerű
- taktika a főellenség legyőzésére

Összegezve egy egész korrekt játékról van szó, apróbb hibáktól eltekintve hasznos időtöltés, ha szórakozni akarunk.

Pontozás:

Játékélmény: 10/10
Lehetőségek: 9/10
Grafika: 8/10
ÖSSZESSÉGÉBEN: 9/10

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 4
HuszarDani95 avatar
5 éve | 2012. 06. 18. 17:09:22
#
SoNeX
Én még most is játszok vele, mert JÓ! :D
soneX ZED avatar
5 éve | 2012. 06. 18. 16:12:37
#
mennyit toltam ezzel :D
HuszarDani95 avatar
5 éve | 2012. 06. 13. 10:59:34
#
Legjobb PS-en! :D
Victory21 avatar
5 éve | 2012. 06. 13. 10:26:15
#
Nem rossz, bár tényleg egy kicsit rövidke lett. :) De azért jó tolni vele PS2-n igaz Dani? :D
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
7 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek