Menu
Hillar
Szint 4
Hillar avatar
Kristóf (Chriss)
15 éves, férfi
Szombathely
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
2 éve tag
Harry Potter 3 - Örök klasszikus?
Írta: Hillar, 2015. május 31., játékteszt
Játék: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Szó se róla, a játék jó, de vannak hibái. Ezen kívül ajánlom figyelmetekbe ezt a játékot. Ha kíváncsi vagy az általam leírt dolgokra, töltsd le a játékot.

Sziasztok!

Nemrég kijátszottam a címben szereplő játékot. Mint nagy Harry Potter fanatikus, már régóta szerettem volna valamelyik részét kipróbálni, de csak most jutottam el oda, hogy telepítsem.

Grafika

A játék 2004-ben készült, ehhez képest a grafikája kimondottan szép, és az animációk is nagyon jól lettek megcsinálva. Magával a kinézettel semmi bajom nincs, a menü, a játék, a varázslat animációk - mind szépen ki lettek dolgozva.

Történeti szál, irányítás

A játék története is hasonló a könyvéhez, de mint a könyvet már elolvasó személy, elég erőteljesen hiányos, és néhány megoldás teljes mértékben eltér az eredeti történet eseményeitől. Már a történet eleje is furcsa, hiszen tutorial helyett a történetben kapjuk meg az irányítás nagy részét (varázslatok, mozgás, stb.). A történet így is követhető, és elég rövid, ha az ember nem fel-alá rohangál a kastélyban, és rejtett helyeket keres, akár 1-2 óra alatt is végigjátszható. A fő szálon kívül kötelességünk a harmadéves igényeket teljesítenünk, ez a három minigame-challenge teljesítése. A játék fő része a három nagy challenge. A három, általunk irányítható karakternek (Ron, Hermione, Harry) egy-egy varázsigét kell megtanulniuk, és felhasználniuk, hogy elérhessék mind a tíz Küldetés Pajzsot. Ha mind megvan, eljuthatunk a Bean Bonus szobába (a babok és a többi tárgy leírását lásd a "Különleges tárgyak" címszó alatt), ahol egy adott idő alatt kell a babokat, tököket, és tortákat felvennünk. A mini challengek pedig ügyességi feladatok. Ezek elvégzése elengedhetetlen a játék végigjátszása céljából.

Különleges tárgyak

A Bean Bonus szobában, a challengek pályáin, és a kastélyban és birtokain találhatóak elrejtve különleges szobrok, páncélok, ládák, szobák. Ezek egy részét csak mindhármunk varázserejével tudjuk kinyitni. Ezekben babot (mindenízű drazsét), tököt, és tortát találhatunk. Ezekkel tudunk Fred és George boltjában vásárolni. A boltban többek között vehetünk kártyákat (ezeket a kastélyban, vagy annak birtokain lévő gyerekektől is megvásárolhatjuk, legalábbis egy részét; Achivementet tudunk vele feloldani, a végigjátszáshoz nem szükségesek), képek jelszavait (a végigjátszáshoz kell, és még cuccokat is lehet szerezni mögöttük), csokibékát (medkit), tököt, és tortát.

Varázslás

Na és a játék legfontosabb része: a varázslás. Cseppet sem olyan szórakoztató, mint elsőre hittem. Csak néhány helyen tudunk varázsolni, és a játékban is összesen kb. 5-6 varázsige van. Tehát a játék emiatt kicsit monotonná válik, és az ember hamar megunja.

Összefoglalás

Hibái ellenére egy jó játékról van szó, és érdemes vele játszani.
Köszönöm, hogy végigolvastátok ezt a tesztet, sziasztok!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
Arnybiro avatar
2 éve | 2015. 05. 31. 19:33:06
#
Kicsit rövid, de első tesztnek nem rossz. Legközelebb kicsit bővebben, pár képpel megtűzdelve már jobb lesz. 3* :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
11 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek