Menu
gynorbi
Szint 7
gynorbi avatar
22 éves, férfi
pécs
Magyarország
Offline, itt járt 1 éve
8 éve tag
Star Wars The Force Unleashed Sith Edition Kritika
Írta: gynorbi, 2011. május 03., játékteszt
Játék: Star Wars The Force Unleashed Ultimate Sith Edition

A Star Wars univerzum egyik legjobb játékalkotása végül féléves késéssel megjött szeretett számítógépünkre, és elhozta az egyik legnagyobb Star Wars élményt!

Ki ne hallott volna a Lucasarts játékáról, ami (meglepő módon) először nem jött ki pc-re, csak féléves késéssel. A játék eléggé jó, viszont néha nagyon leizzasztja az embert. Ez most a pc-s kritika lesz, tehát nézzük mit szúrtak el a készítők és mit csináltak jól! Kezdésként nézzünk bele a történetbe. Mint tudjuk, a játék Darth Vader és Palpatine Kancellár uralma teljében játszódik, viszont ez egy alternatív Star Wars univerzum. De később kitérek rá, először is kezdem az elején. Rögtön az első pálya arról szól, hogy Darth Vader-rel kell mennünk a Kashyyyk bolygón, s küldetésünk célja nem más, mint kipusztítani a Wookie-k megmaradt állományát, valamint a bolygón tanyázó Jedi-t kell megölnünk. Ez mind szép és jól megy, ám amikor legyőzzük a Jedi Lovagot, és le akarnánk szúrni, akkor annak a fia, egy nagyon sok erővel rendelkező gyerek (mi), az erő segítségével elvesszük a kardot Darth Vader-től. Vader megvéd minket, amikor a klónkatonák meg akarnak ölni, tehát cserébe mi a szolgálatába állunk.

A következő képsor már arról szól, hogy indulunk első küldetésünkre, ahogy mesterünk mondja: "Ne kímélj senkit. Se lázadót se birodalmit!" Igen, én is néztem, hogy hogy lehet ennyire bolond, hogy a sajátunkat irtsuk, de mindegy. Azt tudni kell, hogy minden küldetés végén egy főboss vár minket (általában Jedik, a játék vége felé Sithek), akinek célja az, hogy megöljön minket. A történet igazi Star Wars feelinget ad a játéknak, vannak benne csavarok, és természetesen érzelmi szál is. A játék alternatív univerzumban játszódik, hiszen nem szerepel benne Luke Skywalker, viszont főboss Shaak Ti, aki legjobb tudomásom szerint a 3. részben meghal. A játék végéről nem akarok beszélni, tapasztaljátok ki, ti! A játék grafikája elég jónak mondható szerintem. Ugyanazt kapjuk mint konzolon, viszont néha egy-két szögből beszaggat, és ez igen zavaró lehet egy Rancor elleni küzdelemben.

Elég jó a fizika is, kiválóan oldották meg azt, hogyha felemelünk egy tárgyat, netalán klónt, akkor tudjuk forgatni, dobálni a levegőben. Ami tetszett, azok a villámok effektjei voltak. Igen szépen nézett ki, látszik, hogy a fejlesztők dolgoztak vele, ám ezen kívül gyönyörű volt a gyűrődés a ruhákon, valamint a mimika az animációk közben (nagyobb felbontáson közel sem olyan szép ám - Svindler). Mínusz pont viszont a lézerkard. Lehet, hogy elsőre jónak néz ki, viszont figyeljük meg, hogy ahol kezdődik a lézerkard, ott egy kocka van (mármint a körvonalban). Ezen kívül nincs kifogásom a grafika ellen, elég szép lett, gratulálok a Lucasarts-os srácoknak! A játék eléggé monoton, viszont általában más lények vannak a pályákon, így kíváncsian várhatjuk a mindig soron következőt.

Eléggé levon a játékélményből viszont az, hogy a lézerkard kb. egy sima tompított kard szintjén áll. Félreértés ne essék, nincs vele sok bajom, csak kettő: az első, hogyha valakibe belevágok lézerkarddal, miért nem esik le a keze vagy valami, a második pedig, hogy egy klónba 3-at ütök, amire meghal. Milyen hülyeség ez? Komolyan mondom úgy éreztem, mintha gumikacsával csapdosnám őket. A játékmenet próbálja magát feldobni olyanokkal, mint például a küldetések közben látható lebegő piros háromszög vagy sárga kocka. A piros háromszög általában valami tulajdonság növelésére jó (hallhatatlanság, örök erő, stb.), de ezek csak ideiglenesen hatnak. A sárga kockával viszont erőpontokat gyűjthetünk, lézerkard kristályokat szerezhetünk. És mi az erőpont? Nos itt jön képbe a fejlődési rendszer. Minden erőt fejleszthetünk vagy vehetünk akármilyen kombókat, bizonyos erőpontokért. Level Up-nál mindenhez kapunk 1-1-1 pontot.

Ja, és mielőtt kifelejteném, a Force Unleashed rendelkezik egy adatbázissal, ahol meg tudjuk nézni a karaktereket, illetve minden adatot. A játékidő számításaim szerint, körülbelül 10-11 óra lehet úgy, hogyha nem csak azokat az ellenfeleket öljük meg, akiket muszáj. Aki végigszalad a pályákon, annak rövid, 4-5 órás játékideje lesz. Van pár olyan pálya, ami eléggé idegesítő, főleg a csillagrombolós küldetés. Meglátjátok, másfél-két órát szarakodtam vele. Továbbá szerintem csak felesleges időhúzás a készítők részéről az, hogy minden második főboss valamilyen állatot vagy robotot megidéz. Kellemes kikapcsolódás lehet ez a játék annak, akinek nem fontos a határidő, és szeret gondolkozni harc közben. Mert bizony ilyet is kell, hiszen pár erős trükköt ellenfeleink is alkalmaznak.

A hangzással én nem voltam megelégedve. Ezt úgy vegyük, hogy voltak animációk, amikor egyszerűen érthetetlen volt a hang, elment teljesen, csak két makogást lehetett hallani. Volt viszont, amikor elég szépen ment. A lövések effektjei, a lézerkardok koccanásai, mind-mind nagyon szépek voltak. Mondjuk eléggé Titanic-os volt, amikor a Csillagrombolót kellett leszedni, és a hangja egy az egyben olyan volt, mint a süllyedő hajóé. A játéknak eléggé jó az újrajátszási faktora, mivel Easy-n is elég nehéz, és nagy kihívást nyújt, plusz a különféle Archivementek is hozzájárulnak ahhoz, hogy minimum még egyszer kijátsszuk a Force Unleashed-et. Összegezve, egy elég jó Star Wars játékot kaptunk, amely a Jedi Academy után szerintem a legjobb PC-n. E mögött elbújhat a Clone Wars animációs játék, igaz más volt a két játék célközönsége. És most jöjjön az értékelés:

Összegzés:
Értékelés: 8.5
Pro: Gyönyörű Grafika, Kiváló sztori, Fejlődés
Kontra: Audió, Néhol már-már monoton

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 10
kamee avatar
6 éve | 2011. 06. 30. 23:44:32
#
hát nem lett valami jó teszt, először is már az eleje is hibás nem Wookiekat mész gyilkolni hanem a Jedi miatt van ott Darth Vader, és azért ölöd a birodalmiakat is, hogy senki ne tudjon rólad, maradj az árnyékban mint a bérgyilkos.
továbbá ez nem egy alternatív univerzumban játszódik csak egy kicsit is utána néztél volna tudnád, hogy ez a Játék Trilógia a Két film Trilógia közötti időszakban játszódik.
Ez egy Hack'n'Slash Féle játék a lényege a kombó az egyszer lecsapós ellenfelek eléggé elrontanák az élményt...
Dani-SS avatar
6 éve | 2011. 05. 16. 14:39:29
#
egész jó lett!:)
gynorbi avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 21:13:06
#
Thx bro:D
no avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 16:45:14
#
Gratulálok, remek elemzés.
Nice job man :)
gynorbi avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 09:06:00
#
Köszi, legközelebb rakok be képeket! Köszi a kritikákat!:)
Palex2 avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 13:49:35
#
Nagyon jó értékelés ment. Tetszett a tesz,de egyetértek azzal,hogy képek is elférhettek volna.:)
kisborda avatar
6 éve | 2011. 05. 04. 07:58:20
#
Kmisi99: Szerintem meg igaza van abban, hogy a fénykard (és nem lézerkard!) szinte minden anyagot átvág, vagyis akkor egy egyszerű rohamosztagos hogy a fenébe bírja olyan sokáig mikor első csapásra ketté lehet vágni. De más lényeknél mondjuk érthető például az erőátjárta robotoknál a Raxus Prime-on. Ha meg megcsinálják, hogy egy csapásra meghal a (gyengébb) ellenfél akkor meg csinálnak belőle többet, meg akkor arra is lehet épiteni pl.: lekell vágni valami cuccost, hogy tovább jussunk meg ilyenek.
Az optimalizálatlanságot viszont tényleg meg kellett volna említeni, 24 GB egy játéknak + a telepítő is csak feleannyi? Azért az túlzás!
Egyébként ha az egészet nézzük akkor szerintem jó teszt lett, de azért néhány kép még belefért volna!
Grat!;)
Kmisi99 avatar
6 éve | 2011. 05. 03. 21:07:19
#
Hát ha egy csapással mindenkit kettészelünk akkor fantasztikus játék élmény lenne és fél óra alatt törölnénk mert olyan könnyű. A játék optimalizálatlanságát is meg lehetett volna említeni!
Primo avatar
6 éve | 2011. 05. 03. 19:09:53
#
Nem rossz, de bocs hogy szúrkálódok, az kashyyyk, nem pedig kashyyk és a végén a Jedy Academy nem Jedi Academy akart lenni?. :P
tothricsi95 avatar
6 éve | 2011. 05. 03. 19:02:22
#
1-2 kép azért feldobná, de így is nagyon jó lett!;)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
18 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek