Menu
Gyarmati Jani
Szint 39
Gyarmati Jani avatar
Gyarmati János (Jani)
26 éves, férfi
Budapest 16. kerület
Magyarország
Offline, itt járt 60 napja
7 éve tag
UNO Undercover
Írta: Gyarmati Jani, 2011. július 24., játékteszt
Játék: UNO - Undercover

Szerintem sokan emlékeznek még erre a játékra. Aki szereti az UNO-t annak feltétlenül ki kell próbálnia ezt az alkotást, mert garantáltan nem fogja megbánni.

Gondolom az UNO kártyajátékot sokan ismerik. Személy szerint sokat játszottam vele, és rengeteg kellemes órát töltöttem vele. Most eljött a kockák ideje, mert PC-n is lehet játszani. A játékot 2008. április 16-án adta ki a Gamehouse.

Ez a darab leginkább egy flash játékra emlékeztett. Mikor elindítjuk a játékot, akkor lehetőségünk van kipróbálni a játékot 60 percen át. Persze lehetőségünk van regisztrálni a játékunkat, vagy esetleg megvásárolni.
A játék menüje nem egy bonyolult felépítésű. Az adventure game menüpontra kattintva rögtön el is kezdhetjük a kalandot.
A quickplay-nél gyors játékokat tudunk lenyomni. 2 md közül tudunk választani: Az egyik a sima, amelynél az nyer, akinek a leghamarabb fogy el a kártyája. A másik pedig pedig olyan, hogy az nyer aki elér egy bizonyos pontszámot. Ezt úgy kell érteni, hogy aki nyer az pontokat kap, annak függvényében, hogy az ellenfelek kezében milyen kártyák maradtak. A számosok annyit érnek amennyi rájuk van írva, míg az akció kártyák általában 20-at érnek.
Természetesen van egy profiles részleg is, ahol tudunk törölni, létrehozni, vagy esetleg betölteni profilokat.
Az options alatt tudunk állítani a grafikán. Itt nem kell nagy részletes beállításokra gondolni, mert annyi van, hogy low vagy high. Megadhatjuk, hogy ablakba vagy teljes képernyőben fusson a játék, és a hangeffekteket tudjuk változtatni.
Van még egy help pont is, ahol 1-2 tippet kapunk, és egy kis leírást a játékról.


A játék története roppant egyszerű. Van egy karakterünk (Felicia Blue), akivel sorra le kell győznünk az ellenfeleinket. Természetesen több helyszín is lesz, de erről majd a későbbiekben fogok beszélni.
Na akkor vágjunk bele a játékba. Mint említettem Felicia Blue-val vagyunk a játék során. Persze 1-2 alkalaommal a család más tagjával vagyunk. A körök előtt általában mindig van egy kis duma. Ha akarjuk akkor végig is nézhetjük, de ki is lehet hagyni ezeket. Mint minden kártyás játékban, itt is sok múlik a döntéseinken és persze a szerencse is nagy szerepet kap. A tournament során az újabb típusú UNO kártyákkal fogunk találkozni. A szabályok megfelelnek a valóságnak, persze minden ember saját szabályokat alkot. Pl. Itt nincs olyan, ha az ellenfél lerak valami olyan lapot, aminek következtében a következőnek húznia kell, hogy rárakunk mi is egy olyan lapot, és akkor a következő játékosnak kell húznia. Ha a gép odanyom a képükbe egy +4-es (húznunk kell 4 lapot a pakliból), akkor nem rakhatunk +-os kártyát rá. Természetesen, ha csak egy kártyánk van, akkor be kell mondani, hogy UNO! Az ellenfelek gyakran el szokták felejteni ezt kimondani, így nem árt ha figyelünk. Ha észrevesszük, hogy valamelyik játékos nem mondja, akkor rányomunk a Call Uno-ra és máris 2 lapot kell felhúznia az illetőnek. A körök hosszúsága nagyon változó. Valamikor 1 perc, de van amikor majdnem 15 percen keresztül tart.Többféle kártyával találkozhatunk, mint a valóságban. Természetesen az alapok itt is megtalálhatóak:

- +2-es kártya (húznunk 2 kártyát a pakliból)
- +4-es kártya (húzunk 4 kártyát)
- Színválasztó (választhatunk a 4 - kék, sárga, piros, zöld - színből, hogy mit rakjon a következő)
- Körfordító (Az addigi menetirányt megfordítja.)
- Tiltó (Az utánunk lévő játékos kimarad.)

Természetsen ahogy haladunk a történettel előre, egyre több kártya áll majd a rendelkezésünkre. Az összeset fejből nem tudom elmondani, mert tényleg rengeteg van. Csak néhányat említenék meg:

- Visszafordító & +2 (Megfordul a kör és 2 lapot húz a soron következő játékos.)
- Tiltás & +2 (Kimarad a soron következő játékos, és aki következik az 2-őt húz.)
- Alvó kártya (Kiválasztjuk az ellenfelünket, majd a kezünkben lévő kártyák közül kiválasztjuk, hogy hány körön át aludjon. A számosok a saját, a többi kártya pedig 1-et ér.)
- Helycsserélős kártya (Kiválasztunk 2 ellenfelet, akik ezután helyet cserélnek.)
- Színvarázslós kártya (Az előttünk lévő 2 játékos kártyáját átkonvertálja olyan színűvé, amilyenné mi akarjuk)
- Másoló kártya (Ezzel lehet az általunk kiválasztott lapot lemásolni. Ha ezt használjuk ugyanannyi kártyánk marad összesen a kezünkben)
- Visszafordító & letiltó (Ekkor megfordul a kör és a következő játékos kimarad)
- Felhúzós kártya (Kiválasztunk egy ellenfelet, majd a kezünkben lévő kártyák közül kiválasztják a legnagyobbat. Így akár 9 lapot is felhúzhat az illető.)
- Visszafordító, tiltó & +2 (Megfordul a kör, a következő játékos kimarad, az utána lévő meg húz 2 lapot.)


Maguk a helyszínek, ahol játszunk eléggé egyformák függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodunk. A helyszínek közt szerepel: Párizs, Kalifornia, Atlantisz, Ázsia stb. Igazából az ellenfelek különböznek. Vannak ázsiai nők (ennek szívből örültem), majmok, öregasszonyok, családtagok stb.
A feladatunk annyi, hogy megnyerjük a létező összes versenyt, majd megszerezzük az összes ruhát. Minden megnyert játék után kapunk pontokat és egy kártyát (zöld, piros, kék vagy sárga), amivel ruhát tudunk vásárolni magunknak. Amikor a boltban vagyunk, akkor nem tudjuk kombinálni a ruhákat még, de amikor otthon cserélhetjük, akkor már igen. Többféle ruha áll a rendelkezésünkre. Ázsiai tradicionális ruha (ez nagyon szép ruha), bikini, ünneplő ruha, nagy kabát stb. Persze lehet kalapokat, napszemüvegeket és táskákat is vásárolni. Természetesen ezeket mind-mind külön kártyával lehet beszerezni.Mint említettem az előbb, van egy otthonunk, ahol néhány infót tudhatunk meg a kalandunkkal kapcsolatban. Itt meg tudjuk nézni az addig elért eredményeinket a trófea szobában, megnézhetjük, hogy mi az aktuális feladatunk és abból mennyit csináltunk meg, és van az átöltöző szoba, ahol kedvünkre variálhatjuk a ruhákat.

A grafikáról annyit mondanék, hogy nincs semmi baj vele, hiszen hozza a flash játékok szintjét. Természetesen nem kell 3d grafikára számítani, de ez nem von le semmit se a játékból.

A hangokról, annyit mondanék, hogy folyamatosan ugyanaz a zene megy, az emebrekből szájából pedig 2 dolgot lehet hallani: UNO!, hmmm. Tehát nem tudok belekötni. Igazából végig párbeszédes buborékokban láthatóak a szövegek.

Összeségébn elmondhatom, hogy egy pár órát igazán rá lehet szánni erre a játékra. Kb. 4-5 óra alatt kivihető. Ez nemcsak gyerekeknek ajánlott, szerintem bárkinek jó szórakozást kínálhat ez a kis játék.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
nrL3ITO avatar
6 éve | 2011. 08. 03. 21:29:49
#
hát akkor csak annyit tudok még mondani, hogy a továbbiakban is ilyen jó teszteket írj majd :P
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 08. 03. 14:55:56
#
Nem szerénykedek, de tényleg full amatőr vagyok. :)
nrL3ITO avatar
6 éve | 2011. 08. 03. 14:43:48
#
ne szerénykedj, olvastam a többi teszted is amit kiraktál és azok is Felülmúlhatatlanok ;) Lehet én is megpróbálkozok valami játékkal, hogy egy tesztet összehozni.
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 08. 02. 21:32:29
#
Köszi nem vagyok nagy író! Ez volt a 11. tesztem! :D
nrL3ITO avatar
6 éve | 2011. 08. 02. 13:47:20
#
Nagyon megéri kipróbálni, ellehet vele lenni :) A teszt viszont eszméletlen jó lett,grat :)
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 28. 19:24:13
#
Pedig van! Érdemes kipróbálni!! :D
Demoz avatar
6 éve | 2011. 07. 27. 09:41:22
#
Nem is tudtam,hogy van uno-s game.:) Szeretek uno-zni,szóval lehet,hogy kipróbálom.
soneX ZED avatar
6 éve | 2011. 07. 27. 06:59:00
#
zsiiiiiiir teszt XDXD meg a jatek is :) de igazibol jo eztet :D tesomat elverem orokke sir XD
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 27. 06:05:50
#
Nyílván nem egy tökéletes játék, de pár órát el lehet vele tölteni! :P A ruhák gyűjtésével megnyúlik a játékidő! :P
gigazte avatar
6 éve | 2011. 07. 27. 00:12:21
#
Tökéletes teszt. Nem is tudtam előtte, hogy létezik-e játék!:P Kipróbáltam és nagyon jó játék, pár dolgot kivéve.
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 07. 26. 20:50:45
#
egyszer játszottam vele nagyon meg tetszett nagyon remek teszt:)
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 26. 20:30:32
#
Azért annyira nem vagyok nagy Shakespeare! :P
Furmann96 avatar
6 éve | 2011. 07. 26. 20:17:36
#
Király teszt grat! ;) Mondjuk tőled ez már megszokott!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
10 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek