Menu
Gyarmati Jani
Szint 39
Gyarmati Jani avatar
Gyarmati János (Jani)
26 éves, férfi
Budapest 16. kerület
Magyarország
Offline, itt járt 33 napja
7 éve tag
Governor of Poker 2
Írta: Gyarmati Jani, 2011. július 19., játékteszt
Játék: Governor of Poker 2

Az első rész sikere után a 2. rész még nagyobb sikert aratott. Aki az elősvel játszott és aki nem, annak is ki kell próbálnia. Ez nem egy hagyományos pókeres játék.

Az első Governor of Poker sikere után mindenki türelmetlenül várta a folytatást, amit meg is kaptunk. Az előd 2008-ban került napvilágra, míg a 2. rész 2010-ben.

A játék menüjében több lehetőség áll a rendelkezésünkre. Persze először létre kell hoznunk egy profilt. Itt lehetőségünk van kiválasztani, hogy a karakterünk férfi vagy nő legyen, és a kalapunk színét is ki tudjuk választani. Ha rögtön játszani szeretnénk, akkor mehetünk egyből a Play gombra.
Ha nem akarunk egyből a mélyvízbe ugrani, akkor mehetünk a tutorial-ra is. itt tudunk gyakorolni, és néhány tippet is kaphatunk, amit a játék során tudunk majd felhasználni.
Lehet gyos játékmódot is tolni, itt a feloldott helyszíneket tudjuk kiválasztani és a játékosok számát (8,16,24,48,64). Természetesen egy asztalnál 8 játékos ül egyszerre maximum.


Az options menüben módunkban áll a hangokat szabályzoni, a játékmenet sebességét (normál speed, 2X, 3X, 4X). Ha a dupla sebességnél nagyobbra teszük, akkor a hangok offolva lesznek automatikusan. Lehetőségünk az automatic pause beállítására is (ha be van kapcsolva és letesszük tálcára a játékot, akkor szüneteli a játékot), ennek nincs nagyobb jelentősége. Ezenkívül be tudjuk állítani, hogy ablakban fusson a játék, vagy teljes képernyőben. Végül, de nem utolsósorban a nyelvet tudjuk kiválasztani.

Az extrák menüpont alatt tudunk játszani a már legyőzött ellenfelekkel újra. Ki tudjuk választani a kalapunk színét (eleinte csak kevés áll a rendelkezésünkre). Be tudjuk állítani, hogy beállítsa-e az asztalon háttérképként a trófeaszobánkat, amikor kilépünk a játékból.
Van még egy awards menüpontunk, ahol meg tudjuk tekinteni az addig megszerzett kupákat.


A játéknak nagy szorija nincs. Az a feladatunk igazából, hogy megszerezzük az összes város felett a hatalmat. Ez annyit takar, hogy meg kell venni az összes házat, majd le kell küzdenünk az adott város legjobb pókeresét.

A játékban úgy tudjuk irányítani az emberünket, ha az egérrel kattintunk egy pontra. A városban természetesen zajlik egy kis élet, persze nem a mai városi zajra kell gondolni. Több ház is megtalálható, amiket meg kell vásárolnunk a továbbjutáshoz. Pénzt lehet szerezni a tournament, és a cash módban. A 2 között annyi a különbség, hogy az előbbinél legalább 8 játékos van és a vakok emelkednek bizonyos körönként, és legalább az első 3 kap pénzt, míg az utobbinál a vakok nem emelkednek, általában 5 játékos van, és csak az 1. helyezett kapja meg a borravalót.


A tournament módban szerintem több a lehetőség. Játék közben kapunk néhány tanácsot még a legelején, persze ki is lehet kapcsolni ezeket a tippeket. Teljesen úgy zajlik le egy kör, mint a hagyományos Texas Holdem pókerben, így nem írom le. A kör közben természetesen megnézhetjük ellenfeleink zsetonjának mennyiségét, és az aktuális helyezésünket is. Ha több asztalos játékban vagyunk, akkor a többi asztalon lévő eredményeket is meg tudjuk sasolni. Módunkban áll megnézni az előző kör kiosztását, mármint azokat a lapokat, amik az asztalon voltak. Az ellenfelek lapját csak akkor láthatjuk így, ha felmutatták őket. Ellenkező esetben titok marad. Persze mi is megtehetjük, hogy nem mutatjuk fel a lapunkat, amikor nyerünk. A lapok megmutatásával akár fel is bosszanthatjuk a többi játékost, ha pl. blöfföltünk, míg ők eldobták a jó lapokat. Ilyenkor ellenfelik feje füstölög 1-2 körig. Ezzel egyébként hibázásra is tudjuk kényszeríteni őket. Mint igazából is a szerencse forgandó. Valamikor a gépnek van, van amikor nekünk van mákunk. Ha egy játékos sok zsetonnal rendelkezik, akkor a feje felett egy bigstack bully felirat található, míg amikor kevés van, akkor egy needs chips felirat. A játék közben kaphatunk különböző érméket, bronz, ezüst és arany formában. Persze eleinte csak bronz minősítésűeket kapunk. Minél többen játékos van a Tournament-ben annál több kap pénzt. Pl. a 3 asztalosnál már az első 5 kap.A cash mód általában elég hosszú szokott lenni, mivel a vakok nem emelkednek. Ebből kifolyólag akár 1 órán át játszhatunk a gép ellen. Ezért ez egy kicsit unalmas, persze sok dohányt le lehet akasztani, ha nyerünk. De miután csak az elsőnek jár a lové, így nem is olyan könnyű.
Miután kijöttünk a szalonból nem tudunk rögtön visszamenni új játékot kezdeni, így lapozni kell egy napot. Így újból nekieshetünk a játéknak.

A faluban több ikon található néhány ember feje felett. A pikk jelnél lehet belépni a Tournament szobákba, a dollár jelnél lehet a bankba bemenni, a vonat jelnél tudunk utazgatni a többi megnyitott térségbe. Ehhez persze le kell győznünk a város legügyesebb játékosait, akik adnak járműveket nekünk. A kalap jelzésnél pedig tudunk kalapot vásárolni ill. cserélni a meglévők között. Persze az elején még csak keveset lehet beszerezni. A pénzünkből házakat is tudunk venni, ami szükséges a továbbhaladáshoz. Amint megveszünk egy házat kék színűvé változik a teteje. Minél több házunk van annál nagyobb lesz a napi bevétel. Persze, ha anyagi gondba kerülnénk, akkor el is tudjuk adni a házunkat, de utána vissza kell majd vásárolnunk. Az alsó részen található egy reputation nevű vonal, ami a hírnevünket mutatja. Ez akkor emelkedik a legjobban, ha nyerünk. Ha sokat veszítünk, akkor pedig csökken.


Mi változott az 1. részhez képest?
Azt kell mondjam, hogy sok minden változott. Nyílván az alapszabályok nem változtak, de rengeteget fejlesztettek. Először is a kalapok vásárlása, és azok színének variálása volt előrelépés. Sokat csiszoltak a hangokon is. Most már sokkal jobbak lettek az ellenfelek hangja, és már nemcsak 1-2 szót ismételnek egyfolytában. A grafikáról meg ne is beszéljünk. Itt is nagy változás állt be. (Nem mintha ez érdekelne a legjobban) A zenék továbbra is jók, mint az első részben. A helyszíneken is javítottak, mert az 1. részben csak az asztalok színe volt más, meg 1-2 ellenfél külseje. Ez a rész sokkal jobb, mint az elődje.
Összeségében el tudom mondani, hogy remek játék lett. Aki szereti a pókert egy kicsit is, annak érdemes kipróbálnia. Annak is ajánlom, aki játszott az 1. résszel. A hangulata miatt tudom ajánlani ezt, mert nem egy fapados póker játékról van szó.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 6
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 08. 17. 20:58:31
#
Örülök, hogy tetszenek az írásaim! :)
Mongoosewow avatar
6 éve | 2011. 07. 21. 08:33:06
#
Csípem a tesztjeidet,mindig jók:)Anno neten toltam demo verzióval ezt,elég jó kis játékXD
Furmann96 avatar
6 éve | 2011. 07. 20. 21:19:16
#
Király teszt ;)
kl_akos avatar
6 éve | 2011. 07. 20. 19:40:22
#
Jo teszt lett nagyon kiprobalom a gemet
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 20. 19:21:09
#
Fincsi? XD

Nem hittem volna, hogy tudok ennyit írni erről a játékról. :P
whiplaser avatar
6 éve | 2011. 07. 20. 19:15:04
#
mhh fincsi teszt Lompitol :P
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
8 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek