Menu
Gyarmati Jani
Szint 39
Gyarmati Jani avatar
Gyarmati János (Jani)
26 éves, férfi
Budapest 16. kerület
Magyarország
Offline, itt járt 32 napja
7 éve tag
Lego Racers - legyünk újra fiatalok
Írta: Gyarmati Jani, 2011. július 17., játékteszt
Játék: LEGO Racers

Sokan szerették a LEGO-t gyermekként. most itt a lehetőség ennek folytatására egy kis verseny keretében.

Gondolom többen is vettek már a kezükbe LEGO -t. Nekem sok szép emlkem fűzödik ehhez. Főleg, hogy sokszor építettem autókat majd versenyeket rendeztem. Ez a játék meghozza majd a LEGO rajongóknak a megfelelő hangulatot.

Ez a játék 1999-ben jelent meg több platformra is. Köztük PC-re, PS1-re, N64-re, és Gameboy Color-ra. A játékot a LEGO Group adta ki és High Voltage Software fejlesztette.
A játék menüje egészen hangulatos, főleg az alatta futó zene miatt. Teljesen egyszerű a felépítése, a háttérben egy LEGO figura található, aki legyinget össze-vissza.


6 menüpont található:

- Build: Itt tudunk építeni kedvünk szerint autókat, és létrehozni saját versenyzőket. Eleinte kevés lehetőség áll a rendelkezésünkre, de később, ahogy haladunk előre a játékban, egyre több ruha, sapka lesz elérhető. Ez az autók alkatrészeinél is így van.
Először kiválaszthatjuk, hogy új játékost akarunk-e csinálni, vagy esetleg szerkeszteni illetve törölni.
Sok fajta embert tudunk kreálni, kezdve a boszorkánytól, a kalózon át a csontvázig mindent. Még létező darabokat is pl. Johny Thunder.

Ezután készíthetünk egy vezetői engedélyt, amin látszódik az arcunk. Itt be tudjuk írni, hogy mi legyen a nevünk (alapértelmezett: player). Emelett többféle arcot is tud vágni az emberünk a fotózásnál. Lehet mosolygós, nagyon mosolygós, mérges, semleges stb.
Miután ezzel elkészültünk jöhet az autóépítés. Eleinte csak néhány elem van feloldva, de így is van választék. Tudunk hagyományos, boszorkányos, űrjárós, kalózos stb. autót összeépíteni. Az autók építése eléggé mulatságos dolog a játékban szerintem. Ezzel jól el lehet szórakozni, mert ha több időt szánunk rá, akkor egész kis pofás autókat lehet összehozni. Rengeteg kis alkatrészt tudunk hasznosítani, amiket persze el is távolíthatunk, ha esetleg nem jó helyre tettük le, vagy csak egész egyszerűen nem néz ki jól. Lehet pajzsot, lándzsát, tűzet, skorpiót, hordót stb. varázsolni járművünkre. Ha kiszórakoztuk magunkat, akkor csak el kell mentenünk a munkánkat, amit az összes játékmódban tudunk használni.- Circuit Race: Itt tudunk bajnokságot menni. A karakterek közül mehetünk az eredetiekkel és akár a sajátjainkkal. Természetesen az elején csak az első szériában tudunk versenyezni. Egy széria több pályát tartalmazz, általában 3-at. Ha megnyerjük a szezont, akkor mehetünk a következőre. Természetesen minden egyes minibajnokságnak megvan a maga Schumachere, tehát aki mindig jól kapja el a rajtokat, és aki mindig nagyon gyors.( Az első pályák előtt mindig ő isteníti magát) A jutalmunk az, hogy feloldódik néhány ruha, ember és autó.

A pontrendszer a következő:
1: 30 pont
2: 20 pont
3: 10 pont
4: 3 pont
5: 2 pont
6: 1 pont


- Single Race: Itt tudunk menni egyedi versenyeket, szintén bármelyik karakterrel, a megnyitott pályákon.

- Versus Race: Itt tudunk egy másik élő ember ellen küzdeni.

- Time Race: Itt az idő ellen kell versenyeznünk, általában nitró csomagok és fegyverek vannak elhelyezve a pályán. Nyílván utóbbi a rövidítések miatt fog kelleni. Emellett a legjobb idő szelleme is ott fog minket idegesíteni.

- Options: Itt tudjuk beállítani a hangot és a grafikát. Az érdekesség, hogyha rákattintunk ezekre, akkor kijön egy ablak. A szöveg pedig az, hogy kérjük meg egy idősebb személyt, ha nem értünk hozzá. Ezenkívül be tudjuk állítani az ellenfelek számát és a Versus mód köreinek számát. Módunkban áll még nyelvet állítani és megnézni a készítői listát.

A versenyek alatt persze nemcsak körözünk, mint a Forma 1-ben. Többfajta fegyver áll a rendelkezésünkre az ellenfelek bénítására. Ezek színes LEGO elemként helyezkednek el a pályán. Van piros, zöld, sárga és kék színű is. A piros az mindig a lőfegyvert takarja, a zöld a nitrót, a sárga az akadályt, míg a kék az pajzsot. Ezenkívül vannak ún. fehér LEGO elemek is, ezekkel lehet egy kis OC-t adni a fegyvereinknek. 3 lépcsőben lehet fejleszteni őket, így nagyobb hatásfokot tudunk elérni. Pl. a az alap lőfegyver egy ágyúgolyó, de ebből lehet hőkövetőrakétát csinálni.


Néhány pályán található rövidítés ezek jól elrejtett helyen vannak pl. vízesés mögött. Persze van amikor csak annyi a dolgunk, hogy kilőjük a hordókat magunk elől. Természetesen itt is van trükk a rajtnál. Ha nem nyomjuk a gázt a rajtnál, csak az 1-es felvillanása után, akkor jó esélyünk van egy jó indulásra. Persze vannak csapdák is az ellenfelek által lerakottakon kívül is. Valamikor egy láda lebeg el a fejünk felett, van mikor LEGO krokodilok támadnak ránk stb.


A pályák elég változatosak, a helyszínek elég hangulatosak. Van sivatagi, űrbeli, kalózhajós és egyéb érdekességek.
A versenyzőknek 2 hangulati állapota van. Az egyik mikor nyerünk, akkor örül, amikor veszítünk, akkor meg lehajtja a fejét.
A grafika elég egyszerű, bár nem mai szemmel kell nézni. Az akkori időnek megfelelt teljesen. Nagy effektekre nem kell számítani, és nem is szabad. Tehát nehogy valaki elkezdjen keresni DX11-es beállításokat.


A hangokkal nem volt semmi bajom. Nyílván a LEGO emberek nem igazán beszélnek, csak felirat van mikor beszélnek, de csak az átvezetőkben beszélnek értelmesen. A versenyek alatt csak 1-2 szót köpnek el. A zene az nagyon jóra sikerült. Pl. amikor nyerünk akkor diadalittas zene megy, míg amikor veszítünk, akkor ilyen leereszkedő hangvételű. Minden pályán más zene hallható, ami külön öröm.

Összeségében elmondhatom, hogy egy nagyon jó játékról van szó. Hangulatos, igaz egyszerű, de pont ezért olyan jó. Néhány kellemes órát el lehet tölteni vele. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a LEGO-s játékokat. Ezzel nemcsak gyerekek játszhatnak, hanem az idősebb korosztály is. Mindenkinek az arcra tud egy kis mosolyt varázsolni.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 16
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 08. 17. 21:01:20
#
Akkor megérte, hogy írtam róla egy cikket! ;)
FrostnovaZ avatar
6 éve | 2011. 08. 12. 20:32:21
#
Esküszöm neked, miután elolvastam, rögtön előhalásztam a cd-jét és elkezdtem vele játszani XD

amm vki tudja, hogy a boszorkányos pályán hol van a rövidítő? (ha egyáltalán van)
grafi97 avatar
6 éve | 2011. 07. 20. 13:49:31
#
csomószór végigvittük a haverommal oviban.XD imádom ezt a játékot.:D
P Elastik avatar
6 éve | 2011. 07. 19. 15:10:51
#
király:)
soneX ZED avatar
6 éve | 2011. 07. 18. 21:05:35
#
ezt mennyit toltam ps 1 en :D:D
bfrenk avatar
6 éve | 2011. 07. 18. 19:12:26
#
imádtam és imádom is ezt a játékot :D jó teszt lett :D
ceni98 avatar
6 éve | 2011. 07. 18. 11:33:45
#
amilyen a game olyan a teszt is :P kitűnő :D
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 18. 10:12:35
#
Valóban jó játék! Hasonlít a Crash Team Racing-re, csak itt Lego emberekkel megyünk! :P
Mongoosewow avatar
6 éve | 2011. 07. 18. 00:22:58
#
Wáá régen mennyit játszottam ezzel!XDJó teszt! :D
pukkancs avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 21:35:10
#
ez nagyon jó lett! megvan eredetiben a játék, még anno 500forintért vettük. emlékszem haveromnak villogtam is vele, mert neki csak a demója volt meg, de miután meglett nekem minden nap átjött és kb egész nyáron ezzel játszottunk :D szal remek játék nagyon :)
gabesz1024 avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 19:12:32
#
Régen bátyámmal rengeteget toltuk ketten :DNagyon jó game :)(és persze a teszt is)
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 19:05:29
#
Köszi! XD

Próbálok belevinni egy-két érdekes szöveget, hogy ne legyen olyan túl hivatalos! :P
Patrik91 avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 18:32:59
#
Tökéletes teszt a fegyveres OC-n kva jót röhögtem!XD
GTRAKY avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 18:13:56
#
kiraly teszt mint ahogy megszokhattuk;)
madchief avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 18:13:03
#
Felülmúlhatatlan!:D
Egyik kedvenc játékom volt:D
Imádtam!
xXHecsaXx avatar
6 éve | 2011. 07. 17. 17:45:15
#
Még ifjú titán koromban énis toltam ezt nagyon nagy,a teszt is jó ;)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
24 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek