Menu
Griffcomrade
Szint 14
Griffcomrade avatar
(GRIFFman)
26 éves, férfi
Dunaújváros
Magyarország
Offline, itt járt 11 napja
8 éve tag
Call of Juarez Bound in Blood
Írta: Griffcomrade, 2011. április 20., játékteszt
Játék: Call of Juarez: Bound in Blood

Sokfajta FPS műfajt ismerünk. Jövőben játszódó, modern harcászat, második világháború, de már láttam középkorit is. 2006-ban az Ubisoft olyat csinált, hogy mindenki csak ámult. Megalkotta a western FPS-t, a Call Of Juarez-t. És most hadd mutassam be nektek a második részt, a Bound In Blood-ot (Magyar nyelven: A vér kötelez).

Menjünk vissza egy jó húsz-harminc évet!

Az előző résztől. Történet az első rész előtt játszódik. Megkezdődik a polgárháború Észak és Dél között. Ray bőrébe bújva meg kell mentenünk testvérünket, Thomast, aki csapatával csapdába esett az Északi inváziótól. Mikor megmentjük, a fivérek dezertálnak a család védelmében, mert hallották, hogy az Északiak azt a helyet támadják. Mire odaérnek, a házat megrongálták. Elhatározzák, hogy elviszik magukkal William-et, a legkisebb öcséjüket, felkutatják Juarez aranyát. Így elkezdődik a MCall testvérek kalandos élete.

Fejlődik a Chrome Engine

A játék a Chrome engine 4-et használja, ami annyit takar, hogy látványos látványelemek, gyönyörű grafika, lélegzetelállító western hangulat és DirectX 10. A fizika is remek. Részletesség is fenomenális. Egyszóval Ubisoft: Mi így szeretünk.

Mit változott?

Sokat. Beszéltünk a Grafikáról ugye. A játékmenet is nagyjából változott úgy, mint a Pályák. Hol Mexikóban, hol egy háborús árokban, hol egy Indián övezetben kell megmérettetnünk magunkat az ellenséggel. Az előző részhez képest még pénzt is gyűjthetünk. Persze nem hülyeségből, hanem hogy fegyvert tudjunk venni. Sőt mi több, ha jól láttam, a fegyverünk nem használódik el. Fegyverek között is vannak fokozatok. Vehetünk ezüst és arany beborítású fegyvert, amik sokkal erősebbek és pontosabbak. Lovagolhatunk is vágtában vagy lassú futásban még át is ugorhatjuk a kisebb köveket. És mint mondtam, a küldetéseink is változatosak. Hol embert kell védeni, hol lovas kocsit vagy éppen bebarangolhatjuk az egész pályát és körözötteket kereshetünk. A pisztolypárbaj zseniális lett. Már nem a célkeresztet kell odairányítani az emberre, hanem a karakterünk kezét kell a pisztolyra irányítani. De nem egyből rántani! Ha egyből pisztolyt akarunk rántani, bemutat nekünk, hogy nem kéne, és visszateszi a kezét tisztes távolba. Nem egy jó dolog, ha épp harangoznak. A játéknak vannak hülyeségei. Valamikor nem akar párbajozni az emberünk. Rángathatjuk az egeret, de nem mozdul. Volt olyan is, hogy a játék örökké töltött. Sajna.

Személy szerint a játékot nagyon élveztem, de voltak vele gondok. Az MI-nek is voltak kisebb hülyeségei, de ez nem vészes. A történet felemelő és nem kizárt, hogy filmet is lehetne vele forgatni. Ajánlom mindenkinek, aki imádja az FPS-eket. Ez egy kötelező darab.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 7
no avatar
1 éve | 2016. 07. 21. 12:29:27
#
Jó teszt lett!
pc dawee avatar
6 éve | 2011. 04. 26. 20:37:40
#
Az értékeléssel teljes mértékben egyetértek,szerintem is nagyon jó játék,és grat a teszthez,jó lett!
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 04. 23. 16:03:25
#
Hááát... lehet... nem tudnék dönteni egyaránt tetszettek :D
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 04. 21. 18:12:43
#
Ajánlom neked Reptile :) Baromi jó játék :D
Reptile110 avatar
6 éve | 2011. 04. 21. 08:15:36
#
én nem ismerem a játékot de lehet hogy kipróbálom :P
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 04. 20. 19:38:00
#
jó teszt :)
ceni98 avatar
6 éve | 2011. 04. 20. 18:28:22
#
jó teszt 1-2 nyelvhelyességi hiba van benne de nem akkora :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
8 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek