Menu
Griffcomrade
Szint 14
Griffcomrade avatar
(GRIFFman)
26 éves, férfi
Dunaújváros
Magyarország
Offline, itt járt 13 napja
8 éve tag
Project IGI 2
Írta: Griffcomrade, 2013. október 18., játékteszt
Játék: Project IGI 2: Covert Strike

Életem első FPS-ének folytatásáról van szó ami jó is volt de rossz is. Hogy miről beszélek? Na tessék elolvasni!


A játék történelme 2000-től kezdődik mikor is az Eidos Interactive kiadta a Project IGI nevű játékát amit katonai szimulátornak nevezünk de ma már inkább az operation flashpointot nevezzük így. A játék nem volt valami fényes de szerethető volt. Ellenfelünk hülyék voltak és le se tojták ha mellette meghal a társa. Miután végigvittük a 14 pályát megkaptuk az introt és boldogok voltunk. Vártunk három évet mikor is a Codemasters (a mai Forma 1 sorozat készítője) megalkotta a project IGI 2: Covert strike névre hallgató folytatást. Mivel az első rész volt életem első FPS-e nekem kötelező darab volt. Van benne jó pár eredeti ötlet és újdonság de tisztelt Codemasters! Nem lehetett volna még pár hónapot rászánni a fejlesztésre?


Történetünk az első rész után játszódik és mindenféle intro nélkül kidobnak minket egy orosz bázishoz de még azt se tudjuk miért, majd közlik velünk videóban és hála istennek kezdődik a móka. Játékunk nem sokat változott, még David Jones (főhősünk) kézmozgása is ugyanaz a balra-jobbra mozgolódásos... mozgás... hagyjuk belekeveredtem. Pályáink változóak. Hol este, hol reggel, hol esőben kell osztanunk az észt. Pályáink is változatosabbak mint az előző részben. Például: Líbiában vagy Kínában kell küldetést teljesítenünk. A változatos küldetésekről nem is beszélve. Míg az első részben 14 addig a másodikban 19 pálya található megfelelő és ráillő történettel. Igaz hogy minden pályán nekünk kell behatolni a bázisokra és csak ritkán kell kijutni egy börtönből vagy bárhonnan. Egyszerű a miértje. A Játék neve IGI aminek a rövidítése: I’m going in. Ez magyarul annyit jelent hogy én be megyek vagy valami hasonló. Ellenfelünk sokat fejlődött. Volt szó arról hogy az első részben hülyék voltak. Itt baromira látszik hogy rámentek az AI-ra. Mikor futunk hallatszik a léptünk és felkapják a fejüket, szólnak az adott nyelven társaiknak hogy valami van. Ha orosz pályán vagy oroszul, ha kínain kínaiul, stb. Ellenfeleink fedezékbe vonulnak viszont rohadt jól lőnek úgyhogy ridónál könnyen kerülhetünk 30v1 helyzetbe... vagy 40.


Vannak olyan problémái a játéknak (még 2 patch után is sajnos) amik égbekiáltóak és egyszerűen hülyét kapsz. Amit nem sorolnék hibának az nem igazán mondhatom hibának mivel ez csak windows 7-en van, de ott az hogy HD kártyával a textúrák ocsmányok. Mosódnak vagy eltűnnek (erre soha nem találtam választ hogy mi az isten van itt hiszen jobb kártya, és ez a probléma a Penumbránál is jelentkezett). A játék Easy-n is piszok nehéz (ez se probléma nyugodjatok le). A project igi 2 inkább a lopakodásra és a türelemre hajaz. De ellenfelünk annyira megtáltosodott az első rész óta, hogy ha észrevesznek neked annyi. Hiába van 200 méterre, neked véged. Jobb ha újrakezded vagy betöltesz egy mentést. Apropó mentés! Az előző rész végigjátszásával sokan sírtak hogy nem volt mentés és újra kellett kezdeni az aktuális pályát, na itt már nem. De ezt is így elbuktázni... Ötletesen oldották meg és nem a főmenüben mentünk hanem a kis gépünkkel kell az IGI központa feltölteni adatokat (ez a mentés) de egy pályán kb ötször menthetünk szóval le vagyunk korlátozva. Arról nem is beszélve hogy néha mentés után kiakad és nem a játékba ad vissza hanem... az égbe vagy nem tudom. Ekkor muszáj a főmenübe kilépnünk és újra betölteni azt a mentést és újra jó minden. De édes istenem ez mi?

Nem rossz játék az IGI 2 de vannak olyan hibái amitől kitépném a hajam. Főleg hogy találkozunk 1 vagy 2 unfair pályáról mint például a határátkelés. Ez az a pálya ahol könnyen elveszthetjük a türelmünk mivel egy kés az össz fegyverünk, találsz néhány távcsöves fegyvert, ellenfeleid peg 70 ember, 1 helikopter, és vagy 4 harckocsi. A pálya pedig óriási. Nem beszélve a másik pályáról mikor felrobbantjuk a hidat és megkapjuk hogy „jól van megállítottad a konvojt ügyes vagy most menj és a középső kocsiból vedd el a cuccot”. Csakhogy azt legalább 25-en őrzik és a lopakodást el is felejthetjük itt, mivel vagy sietsz mert szétlő a harckocsi (mert ide is kellett egy), vagy megvárod az ellenség erősítését azt jóéjszakát. Végül egy kis pozitívum. Méltó története a folytatásnak, és számos szereplővel találkozunk kikkel az első részben dolgozunk. Egyszer mindenképp megéri kipróbálni!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
BulleTPC avatar
3 éve | 2013. 11. 17. 15:54:29
#
Az 1. részben lehet bugolva repülni!
aszthem gugolsz és létra mászás közben ugrasz egyet majd repülhecc :D
no avatar
3 éve | 2013. 11. 06. 22:07:26
#
Egész jó kis játék
Gerdzso avatar
4 éve | 2013. 10. 23. 19:35:03
#
Az első rész máig favorit, vagy százszor végigjátszottam, ez viszont elég gyengére sikeredett... de nem rossz játék. Amúgy a teszt sajnos szinte semmit sem mond el a játékról, amit leírtál azt se túl jól...
Griffcomrade avatar
4 éve | 2013. 10. 23. 18:25:22
#
úúúúúúúgy hogy meg fogod azt a retek billentyűzetett és a gombokat nyomva leírod.....

Kedves admin megkérhetem hogy töröld ezt az irományom? mármint a tesztet. inkább újraírom... vagy inkább az se
xCube avatar
4 éve | 2013. 10. 23. 10:35:48
#
Borzasztóan gyenge iromány. Átgondolatlan, logikátlan, értelmetlen, nyelvtanilag katasztrofális és néhol még fel is dühít.

"A játék Easy-n is piszok nehéz (ez se probléma nyugodjatok le)." Hogy lehet ilyesmit leírni?
csigafos avatar
4 éve | 2013. 10. 21. 18:36:20
#
"Ellenfelünk hülyék voltak" talán ellenfeleink..:),
"intro" helyett outro-t kapunk a végén,
nincsenek vesszők...
...és még rengeteg hasonló elírás, ne vedd sértésnek, de ha már kiadsz a kezedből egy munkát, akkor az legyen már megcsinálva rendesen.:))

BTW: a játék maga szerintem egy legenda:)))

písz
HakuDragon avatar
4 éve | 2013. 10. 21. 09:34:41
#
Az IGI2 siralmas lett szerintem. Az első részt tudtam élvezni kicsit. Ezt nem. Na meg szerintem a graf is rondább.
Akkoriban is voltak már ennél jobb FPS-ek
Ermac avatar
4 éve | 2013. 10. 19. 11:47:57
#
Ne spórold már a vesszőket, roppant kellemetlen így elolvasni! :)
Griffcomrade avatar
4 éve | 2013. 10. 18. 22:20:57
#
nos... részegen ne írjunk tesztet :) :D
kissbence09 avatar
4 éve | 2013. 10. 18. 17:09:17
#
Hát... Nemcsak a játékra, hanem a tesztre is elmondható, hogy ráfért volna még a további sok-sok fejlesztés. Rövid, tele helyesírási és nyelvtani hibával, és abszolút nem mutatja be a játékot.
no avatar
4 éve | 2013. 10. 18. 16:01:44
#
az 1 része nagyon állat volt
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
4 éve | 2013. 10. 18. 15:26:00
#
No one lives forever.
Griffcomrade avatar
4 éve | 2013. 10. 18. 14:57:07
#
Mi az a nolf?? :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
19 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek