Menu
Griffcomrade
Szint 14
Griffcomrade avatar
(GRIFFman)
26 éves, férfi
Dunaújváros
Magyarország
Offline, itt járt 10 napja
8 éve tag
The Witcher
Írta: Griffcomrade, 2011. augusztus 15., játékteszt
Játék: The Witcher

Én egy FPS párti vagyok. Arra esküszöm és azzal játszok többet. De viszont mindent kipróbálok. A második ami megfog az az RPG. És ma egy ilyen játékot mutatok be. A neve nem más mint: The Witcher

Amikor felraktam és megláttam a bevezető videókat feltűnt egy ismert fejlesztő cég. ATARI. Majd rájöttem hogy ők adták ki a Test Drive sorozatot, és a Boiling Point- Road To hell-t is ami azért nem volt annyira meggyőző. Mondhatjuk úgy is hogy szinte Bétába adták ki. Na de ne térjünk el a témától.

Egyszer volt hol nem voltr30;

A történetben több faj élt a középkorban. Tündék, druidák, emberek, stb.
Mi egy szörnyvadászt alakítunk, másnéven Witcher-t.
Főhősünk Ríviai Geralt, egy csatában esett el de valami módon a teste meg mutálódott és feltámadt. Akkor nyeri vissza az eszméletét, mikor a witcher társai vonszolják egy szekéren. De szinte alig tér magához a várban, máris megtámadják a társaikat és nincs mese. Nekünk is harcba kell állnunk. Két problémával nézünk szembe. Az egyik hogy sikeresen megszerzik az ellenségeink amit akarnak és vissza kell szereznünk. A másik baj pedig hogy mikor Geralt magához nem emlékszik semmire. Így hát nem mást kell tennünk mint vissza szerezni az ellopott tárgyunk és megtudni ki is pontosan Geralt.


De jóképű ez az emberr30; környezetr30;minden.

A játékot egy Aurora nevű grafikai motor hajt, ami mesés környezetet varázsol. Szabadon bejárható terünk van, az emberek mint a hétköznapi életbe. Vásárolnak, beszélgetnek, sőt. Akár mi is beszélhetünk velük, és ha elkezd esni az eső, fedél alá állnyak hogy ne ázzanak, és szidják az időjárást. Ez a középkori környezet valósággal élethű. Minden van. Kocsma, patika, detektív, de még kuplerájt is találhatunk (az utóbbit nem muszáj használni xD).
A harcrendszer egy kicsit szokatlan volt, ugyanis ez nem olyan mint egyr30;. Prince of Persia játék hol ész nélkül kell nyomkodni a támadás gombot. Itt egyszer elég az ellenségre kattintani és Geralt el kezdi kaszabolni, és ha egy lángoló kard jelenik meg az ellenfelünkön és sikerül kattintani, Geralt még veszettebbül vágja haza a rjóakaróitr1;. Ami viszont elégé zavart hogy a játék túl könnyű. Hiába veszik körül karakterünket 4-en. Ha csoportos csapást hajtunk végre, ők sem élnek 5 másodpercnél tovább. Viszont a varázslataink inkább bénítóak, mint pusztítóak. Visszatérve a környezetünkrer30;.csodás. Nem csak csodás hanem változatosak is, és ebbe beletartozik a napszakok változása.

Witcher vagyok. Azt csinálok amit akarok és azt amihez kedvem tartja

A játékunk teljesen szabad akaratot nyújt. Ez annyit jelent ha elbukunk egy küldetést, nem kapunk egy mission failed feliratot a pofánkba és kell újratölteni a mentést. A játék ugyanúgy megy tovább. Mondjuk sokszor nem válik a javunkra ha összeveszünk a barátainkkal, mert később nagy gubanc lehet. Az hogy bármit tehetünk azt is értem hogy leihatjuk magunkat és lerészegedhetünk. Karakterünknek romlik a célzó képessége. Akár kuplerájba is mehetünk rBujálkodnir1; kurtizánokkal. Alkimistáknak segíthetünk, vagy vehetünk tőlük főzet alapot. Ugyanúgy a kereskedőtől is vehetünk kaját ami feltölti az életerőnket, bár szinte annyi mint halottnak a csók. A játékban az alvás is furcsa. Geralt, letérdel a tűz mellé és meditál. Ilyenkor lehet főzetet készíteni, és szétosztani a pontjainkat ha szintet léptünk. Ha kedvünk tartja mint a GTA-ban, lófrálhatunk az utcán és felderíthetjük a terepet. Vannak olyan helyek ahova a katonák nem engednek be minket. Ilyenkor azt tehetjük hogy vagy megteszünk neki valamit. Vagy megajándékozzuk valamivel, vagy akár le is fizethetjük annyi összeggel amennyit szeretnénk adni. Bár ha túl kicsi az összeg be sértődhetnek. A játékban több küldetést is vállalhatunk. Ha gondoljuk akár tízet csinálunk egyszerre.
És hogy fűszerezzem: Sokszor válaszút előtt fogunk állni. Van amikor el kell döntenünk kit akarunk segíteni és a megérzésünkre kell hagyatkoznunk. Jó ez a játék minden szempontból.
A The Witcherben megtaláljuk a szórakozást is. Még úgy is hogy mini játékokat játszunk. Ilyen például a kockapóker vagy a kocsmai bunyók.


Jó játék? Az hát. Deeeeeer30; senki se tökéletes.

Kevés negatívumot lehet a játékban észrevenni. Mondjuk ami kiszúrja a szemem hogy bizonyos idő után kilépeget. Talán ez azért van mert win 7-et használok der30;talán nem. A harcoknál mindig legyünk észnél ugyanis a eitcherünknek két kardja van. Egy az emberek és egy a szörnyek ellen. Nem mindig a jó kardot veszi elő és a szörny ellen akár egy fél órás küzdelem is lehetr30;mondjuk ez attól függ mekkora döggel kerülünk szembe. Amitől a végén már rontotta a játékélményemet a sok töltés. Minden kis fene evett zúgba bementem és mindenhol találkoztam töltő képernyővel. Pedig ha az Atarinak is volt köze, nem lehetet volna nehéz megcsinálni a TDU után hogy töltés nélkül bemegyek a házba. Talán nőtt volna picit a gépigény de kibírtam volna.


Lényegében

Lényegében ez nem egy rossz játék, sőt. Inkább felrakta az RPG játékok mércéjét. ÉS akkor hadd fűzzem hozzá hogy a játékidő helyére egy nagy kérdőjelet rakhatnánk. Nem tudnám megmondani hány napig tartott végigvinni úgy hogy szinte fel se álltam. Igen. Leköti az embert az biztos. Meg ugye ami kedvet csinál még az a magyar szinkron. Nem ilyen amatőr dologra kell gondolnunk. Gondoljuk ilyen nevekre mint pl.: Csőre Gábor (Cartman hangja a South parkból), Forgács Gábor, stb. Aki szeretin az RPG játékokat az nem mehet el meletter30; nekem pedig ideje megnéznem a második részét is ;)

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 5
Zieg avatar
2 éve | 2015. 05. 14. 21:20:37
#
"Lényegében ez nem egy rossz játék"
Amikor normal módban a !prológust! huszadszorra kezdtem újra akkor lett elegem... instant delete.
azt hiszem eléggé bőven fejeztem ki magam a játékot illetően.
X-(
Sarenn avatar
5 éve | 2011. 11. 12. 20:27:24
#
Klassz teszt lett így tovább.:)
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 08. 17. 16:15:13
#
az az r30 az 3 pont lenne :D
ceni98 avatar
6 éve | 2011. 08. 17. 09:34:06
#
nekem vmért ilyet ír x)
Jó játék? Az hát. Deeeeeer30; senki se tökéletes.
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 08. 17. 06:43:31
#
Jó teszt lett! :D Jó szavakat használsz! :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek