Menu
Griffcomrade
Szint 14
Griffcomrade avatar
(GRIFFman)
26 éves, férfi
Dunaújváros
Magyarország
Offline, itt járt 39 napja
8 éve tag
A Zsoldosok akcióban: Mercenaries 2 teszt
Írta: Griffcomrade, 2011. május 23., játékteszt
Játék: Mercenaries 2: World in Flames

Régen a haverom jött át rohanva, hogy megjelent a Mercenaries 2. Akkor szegénykémet lelomboztam azzal a mondattal, hogy még az elsőről sem hallottam. Továbbá ujjongott nekem, hogy több mint 150 fajta jármű van benne, brutális grafikája, stb. Így hát, mivel megpróbálta csorgatni a nyálam, gondoltam adok egy esélyt. Úgy tűnik meg is érte, meg nem is.

Zsoldos vagyok. Ha kell valami, fizetsz. Értetted?

A Mercenary magyarul Zsoldost jelent, és meg is magyarázza, hogy a játékban egy zsoldost alakítunk. A zsoldos pedig pénzért dolgozik. Erre már a menü is magyarázatot ad, mert a menüpontok papírpénzen foglalnak helyet. Az elején válasszuk ki a karakterünket, de figyeljük az önéletrajzukat, hiszen minden zsoldosnak van különleges képessége. Vagy több lőszert bír el, vagy gyorsabban fut, stb. Úgyhogy emberek, nem muszáj a borítón lévő Taréj Mihályt választanunk :D
A játékot az Electronic Arts készítette, ami annyit takar, hogy a játék teli lesz kihívással. Végül is ez a játék lényege, nem?

Venezuela. Mindig is szerettem volna eljutni ide, mint nyaraló.

De most zsoldosként vagyunk itt, hogy megtaláljunk egy Solano nevű ürgét. Küldetéseink során viszont berohan az USA és a kínai hadsereg is, akiknek segíthetünk. Több frakcióval is találkozunk majd, pl. jamaikai kalózok vagy gerillák. És ha már a többség a grafikát nézi, akkor itt meg kell jegyeznem, hogy low-on szörnyű, minden kockás benne. Sötét kockák a falon, kocka felhők. Na de high-on mesés. Színes :D Nagyon szép :P
Na ennyit a grafikáról. A zene szép, bár el lett rontva. Engem halálra idegesített, hogy állandóan megszólalt egy gitár. Na, akkor lássuk Venezuelát. Szép látvány tárul elénk, amiben rendben van a napszak váltás, az időjárás, és néhol befigyelhet egy kis erdőtűz is. Az ellenfél fizikája is rendben van. Nem mennek neki a falnak, meg a többi szokásos baki.

Máris küldetés? Hagyjatok már! Inkább körülnézek.

A körülnézéssel van egy kis baj. Az elején nem mindenhova mehetünk. A térképen vannak beárnyékolt területek, ahova nem mehetünk, mert elvesztik a jelünket és meghalunk.
De a legszebb, hogy a játéknak van egy kis Red Faction beütése. Arra értem, hogy bármit felrobbanthatunk és lerombolhatunk. Néha hasznos, mert kapunk ilyen küldetéseket, hogy lődd le a terroristákat a tetőről, és elég nehéz lesz helikopter nélkül, bár ott a tank, puff a háznak :D Na és persze azért is pénzt kapunk. Pénzben nem lesz hiány.

Forog a pénz kézről kézre, belekerül mindenki kezébe

Pénz, pénz, pénz. Szinte erről szól az egész. Bármit csinálsz, pénzt kapsz. Reklámtáblákat lőhetsz le, célpontokat lőhetsz le, és itt jönnek a viccesebb dolgok. A játék megpróbál egy kis baráti szórakozást nyújtani. Ha úgy tartja kedvünk, a társunkkal fogadhatunk arra, hogy pl. szét tudsz lőni 20 mellszobrot 1 perc alatt. A pénzünkön vehetünk járműveket, fegyvereket, vagy légicsapásokat is. Ehhez már nem csak pénzt, hanem benzint is kell gyűjtenünk.
Bármikor szólhatunk a barátunknak, hogy vigyen el minket más helyre, persze ehhez is olaj kell. Úgy mondjuk még könnyebb pénzt és olajat szerezni, ha megtaláljuk a különböző tartályokat vagy rakétákat a pálya több részein.

Hát az ellenféltől lopni ennél bonyolultabban nem is lehet.

Az egyik negatívum. Az ideg megevett az elején, mikor a tankot kellett ellopni. Úgy mint a Just Cause 2-ben, gombokat kell nyomni, amik jutalmául miénk lehet a jármű. Igen ám, csakhogy itt szimbólumok vannak! Sokszor nem értettem, mi az istent akar, de a végére kiigazodtam. A másik, hogy a játék néhol túlpörög, és ránk küldi egész Venezuelát, legalábbis úgy látjuk. Némelyik küldetésnél akkora a túlerő, hogy az valami hihetetlen. És szerintem a negatívumokból ennyi elég is.

Oké hogy háború van. Most akkor viccelni sem lehet? :D

Egy játék, amiben vicces szurkálódások vannak, és a csapat tagjai is néha szivatják egymást. Kaptam olyan küldetést, amiben el kellett lopni egy motort, és mire odaértem, egy rózsaszín virág kosaras Babettát látunk. Mikor elindulunk vele, mindenki ordibál, milyen szép kétkerekűnk van. Mi is kitolhatunk barátainkkal, elvihetjük a kocsijukat, már kapjuk is a savazást, hogy hozzuk vissza azonnal :D Persze ha a kocsi felrobban, ki kell fizetnünk. Ennyiből hátrány.

Na, foglaljuk össze.

Az elején azt mondtam, hogy ez egy jó játék. Most is azt mondom, de a végére idegesített. Régen úgy neveztem a játékot, hogy feljavított Just Cause. Már látom is, ahogy savaznak hogy szidom a JC-t, mutassam be mér. Eljön az ideje, szerintem a következő teszt ő lesz. Visszatérve a Mercenaries-hez, érdekeltté tett, hogy milyen lehet az első rész, de nem találtam. Valószínű lehet 10-15 éves is. Nos, a Merc. 2 több hetes szórakozást nyújt, ha rombolni akarunk, ha szurkálódni, ha versenyezni. Próóóóóbáljátok csak ki!

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
8
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
CrimE avatar
6 éve | 2011. 07. 24. 22:42:07
#
Meg ps2-re is ki lett adva az első része,én azt nagyon szerettem,sokat játszottam vele :D
ezt meg nem is próbáltam még ki XD de nem is akarom.
dexi avatar
6 éve | 2011. 06. 26. 11:10:41
#
Am tényleg a Mercenaries 1 csak sima boxra lett kiadva(X-box Original) Sokat nyomtam azt is de nem a legjobb. A teszt pedig szerintem tökéletes a helyesírási hibákat leszámítva:D
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 05. 26. 22:34:38
#
én eltudtam vele játszani volt kicsi hangulata sztem ám jó teszt :)
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 05. 25. 17:14:25
#
ryan010: ???
madchief avatar
6 éve | 2011. 05. 24. 20:56:20
#
Az a szimbólumos hülyeség *****ra idegesítő 1 idő után....Abból a 2óra játékidőből 1et biztos azzal töltöttemXD
Bár nekem a játék 10es skálán 4est érdemel......
bugos konzolport(ez onnan is látszik hogy az auto-aimot az istenért se vették ki)optimalizálatlan,nem működik az élelsimítás,karakteranimáció elég gyatra,autók irányítása röhejes,van hogy elengedem a kanyart és utánna még 2mpig arra ,,kanyarodik"

Nálam ez a Just Causos dolog fordítva volt:D Just Cause-val 2hünapot biztos elhülyültemXD
De ettől függetlenül Jó teszt!Kinek mi az ízlése....
ryan010 avatar
6 éve | 2011. 05. 24. 20:03:15
#
gigazte: Az ősmagyarok szerint minden használati tárgyuknak ugyanúgy lelkük volt,mint az embereknek.Honnan tudod,hogy ő nem ősmagyar és több ezer éves már?XD
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 05. 24. 17:17:15
#
mindenesetre kösz
gigazte avatar
6 éve | 2011. 05. 24. 16:23:08
#
Van pár kikötésem.
Eljön az ideje, szerintem a következő teszt ő lesz.

A Just Cause nem személy!
Visszatérve a Merceanray-hez

A játék nevét nem jól írtadXD Pedig tudnod kéne, hogy mivel játszol:? Ami a Mercenaries -t illeti asszem csak xboxra volt kiadva. Minden félretéve adok egy nagyon jót! Jah és képeket rakhatnál már a tesztjeidbe, mert úgy sokkal mutatósabb lenne!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
15 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek