Menu
Griffcomrade
Szint 14
Griffcomrade avatar
(GRIFFman)
26 éves, férfi
Dunaújváros
Magyarország
Offline, itt járt 9 napja
8 éve tag
Just Cause 2 teszt
Írta: Griffcomrade, 2011. május 05., játékteszt
Játék: Just Cause 2

Volt szerencsém az első részéhez, és kellemetlen meglepetés ért. Annyi hülyeségbe botlottam, hogy az nem igaz. Gondolkozhattak az Eidos-nál, hogy vajon mit ronthattak el, és hogy javíthatnák ki hibáikat. A válasz úgy hangzik, Just cause 2.

Panau, Panau, de csodás

Karakterünk, a jól ismert Rico Rodriguez. Elvégzett egy csomó mindent San Esperitoban, és megölte az ottani korrupt és zsarnok el Persidente-t (elnököt).És most pedig Ázsiába repül, hogy megtalálja Tom Sheldon-t, a volt munkaadóját, de mikor megtalálja őt, kiderül, hogy ki is az igazi gazfickó. Persze megfigyelhetjük a mesés Ázsiai tájat játék közben, ugyanis a grafika mellett nem lehet elmenni. A legszebb továbbfejlesztett HDR működik a játékban, és ezért is kellhet minimum gépigényben a DX 10. Az előző részhez képest teljes átalakításban volt része a játék fizikája. Az emberek mozgása, a robbanás effektek, a háborúk látványa, az időjárás. Atya ég, de elkalandoztam.

Okés, itt vagyunk Panau-n, na de most mit csináljunk?

Ezt a kérdést nem azért lehetne feltenni, mert elunnánk az agyunk. Hajjaj! Inkább azon gondolkozni, mivel is kezdjük. Küldetéseink sem úgy működnek már, hogy mindent az ügynökség ad fel. Segítenünk kell három frakciónak a terület szerzésekben vagy rabok kiszabadításában vagy épp védelemben, annyi küldetés van a játékban, hogy azt nem hiszed el! A térképünk baromi nagy, amin több mint 300 elrejtett ereklye és több száz katonai bázist, szélmalmot és fejlesztő csomagokat tartalmaz, ami bizony igényel néhány hónapot mind begyűjtéséhez. A rombolásainknak is van eredménye, amiket káosz pontokban kapunk meg. Ennek fejében kapjuk meg a küldetéseinket az ügynökségtől is, más szavakkal, ha végig akarjuk vinni a játékot, akkor bizony gyilkolnunk és rombolnunk, valamint gyűjtenünk kell.
Belenyúlhatunk a hadsereg levesébe is. A pályán el van rejtve 50 ezredes, akik szintén ránk várnak.

Srácok ez így nem megy! Nem tudnátok egy repcsit vagy egy helikoptert kölcsönbe?

Én azt mondom lopjunk. Bár megmaradt az ügynökség adakozó modora, ami az első részben is benne volt. Persze csak kérnünk kell, persze nem ingyen. A Just cause 2-ben fontos szerepet játszik a pénz is. Ha mondjuk Panau másik végébe kellene mennünk, muszáj leszünk kérni repcsit vagy helikoptert, de akár ugrálhatunk a hegyeken a kezünkre erősített skorpió segítségével, mivel a játék csak kihasználható területre épül. Többféle easter egg-gel állunk szemben, igaz én csak a hóembert találtam meg, de videók támasztják alá, hogy több van Panau különböző pontjain. Fegyvereinket akár fejleszthetjük is a fejlesztői csomagoknak köszönhetően. Persze ezeket is meg kell találnunk, de nem nehéz feladat egy katonai reptérnél megkeresni őket. Ugyanis ezek fehéren csillognak, és százalék jelzi a bázis forrásainak lopásait/pusztításait. Na de nem is fogják a katonák engedni ezt. Bármivel letámadhatnak.
Akár egy tank lőhet rád, akár több rendőrautó jöhet és vehet üldözőbe, akár egy helikoptert is küldhetnek, hogy lőjön minket szitává, amit könnyedén ellophatunk. Ha megvan, ügyelni kell a SAM légvédelemre, amik szintén könnyedén szedhetnek le minket. Miket beszélek, nem kell nagyon ügyelni, hisz még nem halunk meg, csak zuhanunk! Ugorjunk ki és mutassuk meg nekik!

Robbantás orrvérzésig

A játék több dolgok kínál, amit darabokra szedhetünk. Ott vannak pl. a benzin raktárak, víztornyok, stb. Külön kell megemlítsem a silók, csővezetékek robbantását, amikhez egy sor kódot kell beütnünk, hogy lássunk egy kis tűzijátékot. Cserébe kapunk némi pénzt és persze a megszokott káosz pontjainkat, és némi erősítést a valagunkba az ellenségeink hálájából.

Végigvittem!!! Vagyis nem teljesen

Küldetéseink száma az eget verik, míg az ügynökségnél alig kapunk 6-7-et, mire begyűjtjük a káosz pontokat, addigra végzünk a többi frakció feladataival is szinte. De ha végére értünk a küldetéseinknek, vár ránk a Mercenary mode. A Mercenary mode folytatja a játékot, mellé kapunk egy számlálót, ami azt mutatja, mennyire van kivégezve a játék.

TEHÁT!

A Just cause 2-ről sok rosszat nem lehet elmondani, max. annyit, hogy a hihetetlen húsz méterről sem törik el a lába vagy sérül meg. Kijavították azt a hibát a motornál, amikor az emberünk leesik és állva marad. Ugye mindannyian emlékszünk az első részből a sok abnormális dologra. Nos, kijelenthetem, hogy a második rész felülmúlta az össze just cause-hoz hasonló játékot, és több hetes szórakozást nyújt annak is, aki csak barangolni szeretne Panau szigetén.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 9
bukta2 avatar
5 éve | 2012. 04. 08. 10:11:26
#
Egyet értek a teszt íróval, csodás játék :)
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 08. 25. 18:21:50
#
nem baj furman. Minél több teszt annál több és másabb vélemény
Furmann96 avatar
6 éve | 2011. 06. 20. 20:21:05
#
Király teszt én is most írtam erről egyet nem vettem észre, hogy te írtál de tied aszem jobb lett majd ha kijön az enyém nézd meg. Nagyon Jó teszt :)
Patyesz avatar
6 éve | 2011. 05. 17. 20:54:55
#
Nagyon jó teszt lett!Teljesen egyetértek.
Gerdzso avatar
6 éve | 2011. 05. 14. 12:17:14
#
jó teszt lett gratula! kár hogy nincsenek képek :'(
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 15:30:14
#
Én most tartok a 42.-nél tartok és 53 % :D
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 00:47:33
#
nekem kicsit nehéz volt de boldogulni lehetett vele jó teszt :)
Reptile110 avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 10:26:20
#
szerintem is jó játék,max grafon a játék gyönyörű és hosszú játék is,kb 18 órát játszottam vele és még kb a felenél sem tartottam,jó gém ;)
madchief avatar
6 éve | 2011. 05. 05. 19:50:03
#
ÁÁÁÁ ezazz Just Caus 2!!Kedvencem :D
számomra is 4*10 :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
16 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek