Menu
Griffcomrade
Szint 14
Griffcomrade avatar
(GRIFFman)
26 éves, férfi
Dunaújváros
Magyarország
Offline, itt járt 38 napja
8 éve tag
Stalker: Shadow Of Chernobyl teszt
Írta: Griffcomrade, 2011. április 28., játékteszt
Játék: S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Mindenki ismerheti a történelem órákról Csernobilt. 1986-ban Robbant fel a Csernobili atomerőmű, ami beszennyezte Európa jó részét is és Magyarország is kapott a sugárszennyből. Csernobil 20 km-es körzetét lezárták. A THQ pedig ismét akcióba lépett és megalkotta a Stalker Shadow of Chernobil-t.

Történet

A történet a következő, főhősünk akit Megjelöltnek neveznek el egy teherautó hátuljában utazik egy raklap hullával, amikor a kocsiba belevág egy jókora villám. Később egy vándor (ők a Stalkerek) téved arra és csábítja a gondolat, hogy kirámolja a balesetben elhunytakat. Majd mikor hozzánk ér látja, hogy mi még élünk és elvisz minket a legközelebbi faluba, ahol elkezdődik a játék.

A szólás szabadsága

Az egyik kedvencem a párbeszéd, amivel irányíthatjuk a játékmenetet. Bárkit leszólíthatunk, és akárki hozzánk szólhat, mi pedig válaszolhatunk kedvesen vagy durván. Ha kedvünk tartja le is puffanthatjuk, de ne is álmodj, hogy barátaid maradnak. Viszont ha rejtetten ölsz, meg valakit az sokszor beválik. A halálom egy szerepjátéknál, ha megölsz valakit rejtetten és mire kimész már a fél világ tudja ki volt az. Végre egy szerepjáték ami ezt kijavítja. Mikor kimegyünk a kereskedő pincéjéből megcsodálhatjuk Csernobil élővilágát.

Enyhén mesés grafika

Itt hozzátenném többet vártam a grafikától, számomra egy kicsit mesés. Na de tisztelt gépigény közönsége!!! Ez még nem azt jelenti hogy rossz játék! Habár a grafikát leszóltam megláthatjátok hogy mindent überel a játékmenet és a játékélmény. És mint mondtam a játékban azt csinálunk, amit akarunk.

Szia! Laci vagyok. Leszel a barátom? :D

Barátokat vagy ellenségeket szerezhetünk, de olyan is van hogy már az ellenségünk és nem is lesznek barátok. Ezzel el is árultam hogy többfajta frakció van a Stalkerbe. Vannak a banditák, a hadsereg, a szabadság, a monolit, és sok más nép. És ha már Csernobil, torzulás, mutáció, akkor nem hiányozhatnak a mutánshordák sem.

Animal inkább mutant planet

Különböző állatok változtak át, és elég egyszer találkozni velük, a PDA-ban már bent is van a leírás. A pályán az A-ból B-be is nehéz eljutni. Különböző csapdák állják el utunkat amik végzetesek is lehetnek pl.: anomáliák amik beszippantanak és szétszednek.

Gazdálkodj okosan

A legszebb egy RPG-ben a pénz szerzés. Itt többféle módja van. Ereklyéket kereshetünk amiért nem csak jó pénzt fizetnek de még segíthetnek is nekünk. Gyorsíthatnak, gyógyíthatnak de árthatnak is! Itt már nem elég a hősünket gyógyítgatni. Valamikor meg éhezik, etetnünk kell, vagy injekciózni ha beleléptünk egy veszélyesen sugárzott területre. Különleges figyelmet von maga után az időjárás. Nem az a tipikus kiszámítható dolog. Teljesen véletlenszerű éghajlat van benne. Az MI-vel vannak bajok, de ami érdekes, hogy csak az embereknél. Viszont olyan harciasak hogy az már szép.

Összegezve

A Grafika nem áll kifejezetten a helyzet magaslatán, de az optimalizálásra is ráncolt szemöldökkel nézek. AMD x2 240 2.8 Ghz, 2 GB RAM, Shappire Radeon HD 5570 1 GB is alig volt elég a maximum teljesítményhez. Viszont külön meg kell jegyeznem hogy ez a legoptimalizáltabb a folytatásaihoz képest. Ha valaki rávenné magát a Stalkerre akkor ezzel a résszel kezdje.

Értékelés:
Grafika:
██████████
7
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
brtomee avatar
3 éve | 2013. 12. 06. 20:03:34
#
sztem a grafika még mindig megállja a helyét a mai világban..jó teszt lett végül is
no avatar
6 éve | 2011. 08. 08. 00:46:08
#
ennek a grafikája 2007 elején pedig igen kimagasló volt.
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 04. 30. 16:19:02
#
Sráááácok küldjetek be ti is teszteket. Egészítsétek ki és meglesz a sikeres tesz ;)
DJ yugi avatar
6 éve | 2011. 04. 30. 14:46:21
#
Szerintem teszt helyett bemutató lett, de egész jól megírtad. Legalább van, aki ír is ilyeneket ide :D
Gerdzso avatar
6 éve | 2011. 04. 30. 14:23:11
#
Minimal: teljesen egyetértek veled!
amúgy meg a grafikát ne mai szemmel nézétek! viszont a hangoknál és a hangulatnál mérlegelni kell hogy milyen volt akkor és most... a játékról pedig sokkal többet is lehetett volna írni, helyenként eléggé összecsapott lett.

Ja és: és-el nem kezdünk mondatot ;) meg persze hiányoznak a képek...

Detros: helyenként az tud lenni :) főleg hogy nem felhasználóbarát az ÉJSZAKA(tehát nem olyan mint más játékokban hogy még így is km-erekre ellátunk...)

a "teszt": 5/10
a játék: 9,5/10
apetit1989 avatar
6 éve | 2011. 04. 30. 12:17:30
#
Szerintem kedvcsinálónak jó. Azt is meg kell érteni, hogy tesztet írni tudni kell, az egy komoly szakma, ha úgy vesszük. Bennem felkeltette az érdeklődést ez az írás.
BiGame avatar
6 éve | 2011. 04. 29. 17:34:16
#
Most eggyet kell értsek néhány emberrel, nem nagyon játszottam a Stalker-el, de ismerem annyira, h azér jóval többet lehessen írni róla, képek is lehetnének, de abba annyira nem kötök bele!
Minimal1993 avatar
6 éve | 2011. 04. 29. 16:12:48
#
Hát ezt sztem...hát figy én leülök és fél perc alatt vágok össze egy ilyet, basszus emberek figyeljetek már oda ezek nem tesztek ez mind olyan hogy leül az emebr a gép elé elkezdi 2 percig irja aztán áh meguntam és beküldi, basszus! Egy teszthez idő kell érted és mindent irj le amit csak tudsz ird kördbe illetve törj a lényegre mondatokban és jó hosszan, nem az hogy : ha' jó játék dicsak szedd le me nekem bejött. Mert ez most megeggyezik egy ilyennel. NE haragudj és ne értsd félre nem azért irtam mert szar mert nem szar csak rövid nagyon és ez nem minősithető tesztnek.
no avatar
6 éve | 2011. 04. 29. 15:52:58
#
Hmm,kedvet kaptam hozzá ,azt hiszem letöltöm.Ijesztő?:D
MC MaRcI avatar
6 éve | 2011. 04. 29. 13:58:46
#
A grafikát modokkal elég szépen lehet tuningolni.
am sztem legjobb stalker ez
Tesla GoD avatar
6 éve | 2011. 04. 29. 13:32:36
#
Ferrari:detto olyan géppel toltam én is, igaz ahogy haladtam előre a játékban, egyre lejjebb kellett butítanom a grafikát, de simán elvitte
Ferrari avatar
6 éve | 2011. 04. 29. 12:48:26
#
Erről a játékról lehetett volna sokkal bővebb tesztet is írni, és sokkal több mindent is bele lehetett volna tenni, valamint azt se felejtsük el h ez már egy 4 éves játék, és akkoriban nagyon is jónak számított a grafikája, és optimalizálva is nagyon jól van, mert mindenfajta gépen elfut...én Anno mikor megvettem megjelenéskor még egy celeron D-vel, Ati 9550.el és 1GB rammal toltam végig...
A területekről, élőlényekről, hangulatról írhattűl volna sokkal többet....anno gamestarban vmi 10 oldalas teszt volt a játékról XD
gigazte avatar
6 éve | 2011. 04. 29. 12:28:59
#
Még mindig hiányolom a képeket! Nem is fogsz egy tesztedbe se rakni?:-/
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
5
9 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek