Menu
gigazte
Szint 36
gigazte avatar
Green Arrow (gigazte)
24 éves, férfi
Zalaegerszeg
Magyarország
Online
8 éve tag
Vedd az uralmad alá Stilwater városát
Írta: gigazte, 2011. május 05., játékteszt
Játék: Saints Row 2

Egy város, ami bandaháborúkkal, gengszterekkel, bűnözőkkel van tele. Építsd meg a saját bandádat és vedd kezedbe az irányítást!

Fejlesztő: Volition Inc.
Kiadó: THQ
Stílus: TPS

Egy Sandbox játékról van most szó. A Grand Theft Auto IV nagy riválisaként emlegetik az emberek. Nagyon hasonlít ez a játék a Grand Theft Auto San Andreasra, főleg Los Santos városára. Ugyanis az utcákat bandák tartják a kezükben. Mindennaposak a bandaháborúk. Folyamatosak a harcok a területek megszerzéséért. A rendőrség tehetetlen, és nem is akar beleszólni a gengszterek életébe. Az első részt sajnos nem tudtam kipróbálni, mivel pc-re nem adták ki. Viszont a végcélt meg tudom fogalmazni, ami nem más, mint a 3rd Street Saints bandát újra a legerősebb uralkodó bandává kell tennünk.


Minden kezdet nehéz

Egy börtönben ébredünk, ahol a karakterünket tetszés szerint megalkothatjuk. Ami egy elég jó pont. Ha később valamit meg akarunk változtatni az emberünkön, csak el kell menni egy plasztikai sebészhez. Na most térjünk is vissza a börtönhöz. Meg kell szöknünk a börtönből, ami nem egy könnyű dolog. Nagyon sok őr szalad a megállításunkhoz. A segítőnk egy jó barátunk, a neve Carlos. Később a Saints banda újjáépítésében is segítségünkre lesz. Mi dönthetünk, hogy melyik küldetést csináljuk meg, akárcsak a GTA sorozatban.

A grafika nagyon rosszra sikeredett. Amikor esik az eső, teljesen homályos lesz a kép. Semmit se lát az ember. Nagyon illúzióromboló. Az optimalizálás az xbox-ról átportolás miatt egyszerűen pocsék lett. Amikor a kocsinkkal kicsit gyorsabban kezdünk el menni, akkor elkezd szaggatni a játék. Ami még tűrhető is lenne, ha a kocsi irányítás nem lenne fapados. A kocsik törése is érdekesre sikeredett. Semmi extra, csak leesnek róla darabok, illetve a kasztni is alig sérül. Az emberekről is mondok most pár kellemetlen sort. Amikor lövöldözünk, az emberünk úgy forog,
mintha egy robot lenne, olyan, mintha közbe kifordulna a keze. Hihetetlenül bugos a játék, szerintem még a San Andreason is túlszárnyal, de ez egy pozitívum (úgy értem, hogy feledhetetlen szórakozást nyújt).


Stilwater, a lehetőségek tárháza

Hatalmas játéktér áll rendelkezésünkre. Shoppingolhatunk kedvünkre. Nagyon sok üzlet áll a rendelkezésünkre változó portékákkal. Most felsorolom a vásárlási lehetőségeket. Én személy szerint minden küldetés után más és más göncöt aggattam a főhősünkre. Az ékszerüzletekbe napszemüveget, fuxot, nyakláncokat és különféle arany dolgokat vehetünk. Tetoválószalonokban varrathatunk menő tetkókat a testünkre. Az elején már említett plasztikai sebésznél kedvünkre szabhatjuk az emberünket (akár ellenkező neművé is). A játékban nagyon sokféle jármű megtalálható, amit mi kedvünkre tuningolhatunk. Az összes autó átépíthető és izmosabbra fejleszthető. Zeneboltban vásárolhatjuk meg a nekünk megtetszett számokat, és ezt a menüben lévő telefonban akármikor meghallgathatjuk. Ami a legjobb a játékban, hogy vásárolhatunk magunknak számos házat. Aminek a bútorait mi vásárolhatjuk meg. Ezért az összes felsorolt dologért stíluspontokat kaphatunk, minél nagyobb a szorzó, annál több respect pontot kapunk. Respect pontokat mini játékokban szerezhetünk, amik kellenek a küldetésekhez is. A legjobb minijáték a tévénkben érhető el. Egy zombivadászatba csöppenünk, ha teljesítjük az összes szintet, jutalomban részesülünk.


Fegyverarzenál érdekes dolgokból

Számos fegyvert szerezhetünk be. A páncélököltől a kis pisztolyig nagyon sok lőfegyvert használhatunk. Ha már ezt meguntuk és extrémebbre vágyunk, akár bunyózhatunk is tárgyakkal. Minden, a látókörünkbe kerülő tárgyat fegyverként használhatunk. Kukákkal, szemeteskonténerekkel, kitépett parkolóórával, gumiabronccsal és még sorolhatnám a tárgyakat. Túszokat is ejthetünk, és akár pajzsként is megállják a helyüket. Helikopterek, illetve magas épületekről leugorva ejtőernyőt is használhatunk.


A játékban szereplő zenék nekem nagyon bejöttek. Rádióadók nagyon változatosak, az a baj, hogy saját zenéket nem rakhatunk be. Mindenféle zenei irányzat megtalálható a rádiócsatornák között. Ezek pedig a következők: hiphop, rock, örökzöldek, elektronikus.

A bandák

3rd Street Saints. A sorsuk a kezünkben van. A föhősünk a banda vezetője. Egy elhagyatott föld alatti szálloda a főhadiszállásuk. Amit a játék elején a Samedi bandától foglalunk el. Küldetések után fejlődik automatikusan a bútorzat és az összkép.
Ronin. Olyan triádfélék. Könyörtelen gyilkosok, a katonájukkal profin bánnak. Hatalmuk alatt tartják a sztriptízbárokat és a kaszinókat is. Menő motorral, illetve sportkocsikkal járják Stilwater utcáit.
Samedi. Ez egy kubai banda. A banda a pénzét kábítószer-kereskedelemnek köszönheti. A banda vezetője egy zöld limuzinban szokott furikázni, ami tele van fegyverekkel.
Brotherhood. Stilwater legrégebbi bandája. Ezért a legtapasztaltabbak. Tagjain tetoválások vannak, amit a megfélemlítés eszközének tartanak. Pénzmosással és zsarolással szerzik a legtöbb pénzt. Terepjárókkal járják a várost.

A készítők által elrejtett titkok, dolgok

Nagyon rafináltak voltak a készítők, számos érdekességet rejtettek el a játékban. Kezdem azokkal, amik szemmel láthatóak. A párbeszédeket, illetve átjátszásokat humorral tették érdekesebbé. 50 CD lemezt és 50 grafitit kell megtalálnunk és kapunk érte jutalmat. Na de most térjünk rá az érdekességekre. A temetőben megtalálható Will Smith sírja. A tengeren nyilakat kell követni, és elvezet minket egy hatalmas Easter Egg-hez, ami egy nagy rózsaszín nyúl. Van egy érdekes sziget, ahol a Loch Ness-i szörny maradványait találhatjuk. A játékban számos elrejtett
unique jármű megtalálható (miniatür motor, ufo űrhajó)


Összegzés

A sok negatívum ellenére ez egy nagyon király játék lett. A Grand Theft Auto játékokat kedvelő emberek mindenképpen próbálják ki, mert ez a játék is tetszeni fog nektek, ezt garantálhatom. Hosszú játékidőt biztosít, és neten is tolhatjátok akár co-opba is barátaitokkal. Ha megszokjuk az irányítást, akkor nehéz lesz abbahagyni a játékot. Mindenesetre a GTA játékokat nem pipálja le.

Grafika: 10/7
Hang: 10/10
Játékélmény: 10/10
Optimalizálás: 10/4
Összességében: 40/31

Értékelés:
Grafika:
██████████
6
Hang:
██████████
10
Design, művésziesség:
██████████
7
Zene:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Újítások, ötletek:
██████████
7
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
10
Történet:
██████████
10
Nehézség:
██████████
5
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 30
Sicu33 avatar
3 éve | 2014. 02. 03. 15:02:51
#
Nekem az irányítása nagyon nem tetszett :-/
GamerfromUA avatar
5 éve | 2011. 12. 28. 14:52:58
#
Jó lett!
no avatar
6 éve | 2011. 07. 19. 07:45:11
#
A játék nagyon jó történeten alapszik viszont abba dani-nak igaza van hogy kis grafika nagy gép :S, de kárpótolja érte például a virtuális szabadság a fegyverek sokszínűsége, viszont én azt az egyet sajnálom hogy a készítők nem oldották meg a gyorsaság kompatibilitását win7-re mert ha felrakom xp-re normális ha win7-re akkor nagyon gyors ez az egy zavaró.
gigazte avatar
6 éve | 2011. 05. 28. 02:24:31
#
Itt ez a videó segíthet elvezetni hozzá, mert vizuálisan sokkal jobb, mint ha szavakkal írnám körbe:)
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 05. 27. 16:15:18
#
A rózsaszín nyúl merre van? nem találom :(
gigazte avatar
6 éve | 2011. 05. 11. 17:16:43
#
Van egy olyan amerikai foci csapat, aminek ez a jele. Szerintem onnan vették ezt a jelet.
4.bp.blogspot.com/_xQBua7Nb1eI/S_Sg09N-BJI/AAAAAAAACUU/cpL3_Xqjob0/s1600/new-orleans-saints.jpg
BiGame avatar
6 éve | 2011. 05. 11. 15:52:47
#
Am tudja valaki, h mit jelent a játék jele? Mer sok helyen láttam már!
agressor81 avatar
6 éve | 2011. 05. 10. 11:12:31
#
Ez egy nagyon jó teszt,szerintem hibátlan, tényleg egyedül a játék nevét kellet volna belecsempészni,de csak így tovább!!!XD
Edem105 avatar
6 éve | 2011. 05. 09. 20:31:24
#
CSáó! elolvastam a tesztet és nekem nagyon be jött! és már szedem is le a játékot! :D
jah és még annyit hogy még írhatnál teszteket! ;)
gigazte avatar
6 éve | 2011. 05. 09. 15:54:25
#
Köszönöm, hogy kaptam még 1 gyengét és komment nuku!8-) Legalább magyaráznátok meg, hogy mi nem tetszik a tesztben... Többet tuti nem fáradok 3-4 órákat azért, hogy ti nem mertek megnyilvánulni, hogy miért osztályozzátok le a tesztet. Meg fele ember nem is a tesztről ír, hanem a játékról.
Dani-SS avatar
6 éve | 2011. 05. 09. 14:54:24
#
Nincs olyan nagy cucc grafója de mégis nagyon nagy a gépigénye:S
CatchO avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 18:25:01
#
jó, de legalább a címbe beleírhattad volna, ha valaki saints row 2 tesztet keres, akkor a keresőkben is könnyebben megtalálja
Griffcomrade avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 15:56:55
#
Én végigvittem és a története messze megalázza a GTA-t :)
gigazte avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 15:49:47
#
Minek írjam le 20x a játék nevét, amikor ott az értékelésnél. Még dobozkép is van!
Demoz avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 15:44:40
#
Saint Row 2.
CatchO avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 15:20:03
#
maga a teszt jó, bár csak gyorsan átfutottam, de nem derül ki a játék neve... végig csak annyi hogy a gta4 riválisa, na de mi ez? XD
gigazte avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 11:15:59
#
Kösz:) Valamit te, pluszba írtál volna?
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 05. 07. 00:46:43
#
jó teszt lett játszómat vele játékkal és egyetértek tesztel :)
tothricsi95 avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 18:41:08
#
Pedig biztos király kis game!XD Ahogy látom az uccsó képet, elég komoly lehet.XD
És Minimal:Nem a játékot kell értékelni, hanem a tesztet!;) A játékot legyetek szívesek a gépigényénél értékelni.;)XD
madchief avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 18:40:32
#
Jó nekedXD

Amúgy jön a 3.rész ami még perverzebb lesz mint ezXD
gigazte avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 18:38:44
#
Nekem is szaggat!XD De kis játék után már tűrhető. Én megszoktam:)
madchief avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 17:48:25
#
Miért lenne a teszt gyenge?XD tök jó teszteket csinálsz pedig!
SIC avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 17:21:42
#
Számomra nem a "Mindenképpen ki kell próbálnom!" kategória a jaték, de ettől függetlenül a teszt nagyon tetszett! :)
gigazte avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 15:26:46
#
Köszönöm mindenkinek:) Tiszteljetek meg azzal, hogy az elmondja a véleményét aki gyengét rakott! Mert így megmagyarázás nélkül nem tudom mire véljem!
gabesz1024 avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 14:50:02
#
biztos jó gém,1 szer leszedtem de vmi full vírusos volt és beszart tőle a gépem.Teszek vel még 1 próbát
madchief avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 12:56:04
#
kipróbáltam....lowon 800x600ba szaggatott -.-
Reptile110 avatar
6 éve | 2011. 05. 06. 10:22:27
#
én xboxon jáccotam vele és nagyon jó játék,hallotam hogy pc-n szar,de xbox-on nagyon nagyon jóóóó! :D
tothricsi95 avatar
6 éve | 2011. 05. 05. 23:54:48
#
Hoztad a formád giga!:D Király teszt.;)
Ki is próbálnám game-t, de nem hiszem, hogy elmenne.:-/
Minimal1993 avatar
6 éve | 2011. 05. 05. 23:47:51
#
Ez a játék esküszöm a kis gyerekeknek való.
Ez egy amolyan GTA 4 12 éveseknek dolog ^^,.
jasko avatar
6 éve | 2011. 05. 05. 22:30:12
#
frankó játék,egyszer kipróbálom :D
sztem a fejlesztők kicsit az inreális és hülye játékra törekedtek hogy szórakoztassák az embert.
egyébként nagyon jó teszt,felkeltette az érdeklődésem
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
14 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek