Menu
Ghost4Rider
Szint 6
Ghost4Rider avatar
(Ghost)
férfi
Bács-kiskun megye
Magyarország
Offline, itt járt 3 hónapja
5 éve tag
Dungeon Defenders teszt
Írta: Ghost4Rider, 2012. május 08., játékteszt
Játék: Dungeon Defenders

Ha azt gondoljátok hogy ez egy egyszerű és könnyű tower defense játék akkor tévedtek!
Elég nehéz ebben a stílusban olyan játékot készíteni ami nem unalmas, pörgős, jó a hangulata, és viszonylag olcsó. A Trendy Entertainment megmutatta nekünk, hogy igen is lehet készíteni egy remek és nem unalmas tower defense játékot.


Mit is rejt a játék?
Az egész játék arról szól hogy egy nagy kristályt bevédj a támadó orkoktól amik el akarják pusztítani azt, és neked kell meg akadályoznod hogy ez megtörténjen. A jól ismert \"Orcs Must Die!\"-hoz sem szabad összehasonlítani. Lehet hogy ugyanaz a kategória, de más-más tészta a 2 játék. Az összehasonlítás már azért lehetetlen mert a Robot Entertainment inkább a dús akcióval fogja meg a témát nem úgy mint a Dungeon Defenders. Én játszottam mind a kettő játékkal és az igazság szerint a Trendy játéka sokkal jobban megfogott mint a Robot-é. A DD inkább a szerepjáték témával foglalkozik. Miért is jó ennyire a játék? Itt a válasz: egész jó alap történet, sok pálya, challenges és játék módok, 4 karakter, XP rendszer, rengeteg fegyver, na és a 4 fős kooperatív mód.


Csak óvatosan!
Amennyire bonyolult egy játék, annyira nehéz is. A DD-ben nagyon fontos a kooperatív mód. Ugyebár a csapatmunka a jó közösség sokat számít a játékokban, főleg ha nehéz. De vannak hátrányai is. Előnye,hogy az ellenfeleket le tudjátok ölni, de a pályán ugyanannyi mana van. Szóval ha négyen játszanátok akkor meg kell beszélni mit hova rakjatok mivel elég kevés a mana és véges az építési mennyiség. Honnan is lehet manát szerezni? Minden elkezdett pályán ládákban találhatók amiben hullámonként újratermelődik, ja és szörnyek is adnak némi manát.

Karakterek
Squire
Az egyik legegyszerűbb és legerősebb karakter. Sok az életereje viszont kevés a manája. A szörnyek ellen közelharcban első osztályú. Építkezésben is jó. Folyosókat, lépcsőket elfoglaló „daráló”-ja felülmúlhatatlan, főleg ha van mögöttük ágyú és fel vannak fejlesztve!


Huntress
A huntress mondható Rogue-nak is. Ez az elf lány piszkosul sok fegyverrel rendelkezik, van itt íj, gránátvető, puska stb... Építésben nem a legjobb de azért tud csapdákat pakolni ami méreggel, tűzzel vagy akár sötétséggel van meg áldva. Messziről viszonylag sokat ér.


Apprentice
Apprentice avagy varázsló vagy mágus. Szerintem mindenki tudja hogy a mágusoknak van a legtöbb manájuk. Nagyon nagy sebzéseket tud okozni varázsbotjával de nem csak messziről hanem közelről is, de az életereje igencsak kevés. Löveg tornyokat tud építeni ami elég jó távolra. (kedvencem)


Monk
És legutoljára itt van a Monk. A Monk tud lőni és ütni is így közelről és messziről is tökéletes. Gyógyításban nagyon jó. Aurákat tud lerakni amiből van több fajta (tűz, áram, méreg, élet) amiket a szörnyek spawn helyén érdemes rakni.


Xp és szint lépés
A DD zseniális lett karakterosztályok lévén, mert ahány kaszt annyi lehetőség, taktika és stratégia. Minden karakter XP-t gyűjt és szintet lép és szintlépéskor kapott tapasztalati pontot sok mindenre el lehet költeni (pl:gyorsaság, sebzés, életerő, épített dolgok életereje, sebzése és még sok más). Elég nehéz dönteni, de egy idő után rájössz hogy miben vagy gyengébb. Essen szó a loot rendszerről is. Loot van szerencsére bőven, kihulló ládákból, megölt orkokból is. Rengeteg pajzs, kard, páncél rakható az inventory-ba vagy karakterre. Van a játékban egy kocsma ahol kupáinkat, inventorynkat vagy akár a boltban vásárolhatunk is. (Gondolj a lego-s játékokra.) A boltban lehet kapni peteket is. Van szárnyas tigris, griff vagy akár sárkány is ami segít neked a harcban mind a tornyaidat erősítik vagy szimplán lövik a szörnyeket. Majdnem az összes itemet lehet fejleszteni és tuningolni, ez azért is jó mert mondjuk a varázslóbotjából nem 1 vagy 2 löveg jön ki hanem 3 vagy 4.


Összességében
Kevés elemre panasz nem lehet, hisz rengeteg elem van a játékban. Több óráig, napokig el lehet lenni vele főleg barátokkal. A szint lépés lehetősége a Loot rendszer miatt is megéri újra kezdeni a pályákat. A grafikáról szó még nem esett: az Unreal Engine 3 motorral hajtotta design nagyon kellemes, gyönyörű. Szerencsére nem kell nagy gép hozzá, barátságosan elfut egy gyenge gépen is. Nagyon jól kimunkált játék és sok munka volt vele. A történet az úgy jó ahogy van..egyszerű de nem is kell túl bonyolítani. A hang és zene is jó, bár a zenéből elég kevés lett bele rakva.
Hibái: Túl nehézre sikeredett, tutorial hiánya.
>>90%<<

Ghost

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 6
Ghost4Rider avatar
4 éve | 2013. 07. 22. 22:35:59
#
Köszi szépen, így utólag is .. :D
pukkancs avatar
5 éve | 2012. 05. 13. 09:48:10
#
Nem rossz :D Csak így tovább!
atrox95 avatar
5 éve | 2012. 05. 11. 13:19:36
#
Nagyon jó játék szerintem is csak az ahátrány hogy az új hösök fizetős DLC-ént lehet megvenni.
unstopablepatrik avatar
5 éve | 2012. 05. 10. 18:01:42
#
ez multis?
neuroflex avatar
5 éve | 2012. 05. 08. 21:50:51
#
nagyon jó teszt lett:)
gigazte avatar
5 éve | 2012. 05. 08. 18:31:22
#
Nagyon jó teszt lett, így elsőre! Sok sikert a további tesztíráshoz!:)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
4 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek