Menu
Gerhard
Szint 6
Gerhard avatar
férfi
Miami
Amerikai Egyesült Államok
Offline, itt járt 10 hónapja
5 éve tag
Já ljublju UAZ!
Írta: Gerhard, 2012. október 19., játékteszt
Játék: UAZ Racing 4x4

Motorom harácsol, a buckák és egyéb tereptárgyak miatt az UAZ-om darabjai öreg szék módjára csikorognak, de még haladok… A szélvédőm, mintha pókháló fonta volna a maga hálóját, úgy megrepedt. A motorból fehér gőz távozik, a bal lámpa törött. A jobb láthatóság végett bakancsommal ki is rúgom a szélvédőt, amúgy is használhatatlanul lifegett előttem…

Nagyjából így éreztem magam, mikor (ha jól emlékszem a tajgában) az egyik pályán jó nagyot estem az UAZ 4x4 Racing játékban. Mit mondjak? Fel is húztam magam rajta.

Azért hozzá kell tennem, hogy a játék közel sem ilyen rossz. Sőt! Inkább kellemes csalódást keltett bennem.

A programban az Uljanovszkij Avtomobilnij Zavod (Ульяновский автомобильный завод) gyár terepjáróival, vagyis az UAZ-okkal csapathatunk tökön, paszulyon át a jobb időeredmény érdekében.

Mivel 4x4 szimulátorról van szó, feltételezem, hogy az NFS-en szocializálódott játékosok nem sok örömet fognak találni a játékban. Itt a sebesség nem számít, nem fogunk 200-zal végigszáguldozni az utcán. Csak te vagy, a terepjáród, és a virtuális természet, melyet sokszor csak jól előre elgondolt stratégiával tudsz legyőzni.


A játék 4 autót kínál számunkra, természetesen az UAZ gyár termékeit. A kínálatban ugyanúgy megtalálható Pista bácsi zöldséghordozójának számító 2206-os mikrobusz, a 469-es továbbfejlesztett verziója a Hunter, valamint egy Patriot, és egy pick-up is. Azonban a játék során nem sok különbséget észleltem közöttük. A motorhangok ugyanazok, és vezethetőség szempontjából sincs semmi eltérés.

Ahogy az autós játékokban általában lenni szokott, az elején természetesen csórók vagyunk, így csak az előbbi 2 autóval kezdhetünk, melyeket a későbbiekben leválthatunk, vagy kedvünkre tuningolhatunk.

A teljesítménynöveléshez szükséges pénzt természetesen a minél jobb időeredmény elérése esetén kapjuk kézhez. Azonban ez nem elég, ugyanis hiába van elegendő dollárunk, ha nincs elég bónuszpontunk hozzá. Segítségükkel feloldhatjuk a tuning alkatrészeket a tiltásuk alól. A pontokat az úton-útfélen utunkba kerülő lebegő gúlákból tudjuk összeszedni.

Autónk számos pontját fejleszthetjük. A jobb törésállóság érdekében gallytörő rácsokkal díszíthetjük Uazunkat, mellette turbót, lengéscsillapítót, jobb gumikat, kormányszervót stb. vásárolhatunk. Szükségünk is lesz rá.

A játékban Oroszország 5 területén (Közép-Oroszország, Bajkál-tó, Karélia, Kamcsatka, tajga) csapathatunk. A játékmódokban található trial, trophy, sprint, free ride, tájolás, éjjeli vezetés. Azonban néhány játékmódban különbséget nem láttam, a free ride-ot meg egyenesen értelmetlennek találtam, révén, hogy az időeredményedet nem hasonlítja össze senkivel. Ha egy helyben állsz, akkor is első leszel.

A pályák fokozatosan nehezednek, az elején a tapasztaltak elérhetik akár az aszfaltszaggató 70 km/h (!!!) sebességet is, azonban az utolsó két táj már alaposan meg fog izzasztani minket.

A játék kinézetéért a Chrome engine a felelős, melyet erős fenntartással kezeltem, mivel korábban a Chrome engine-es játékaim bugtengernek számítottak és mindenbe beleakadtam. Szerencsére itt nem a bugoknak köszönhetően akadtam el sokszor a járművemmel. A grafika szép, de ehhez azonban egy kicsit erősebb vasra van szükség. Viszont ha lejjebb vesszük a beállításokat, akkor bűnronda.


Abszolút pozitívum számomra a zene, de a motorhang az valami botrány. A játék kb. egy tucat orosz slágert biztosít háttérzenének, aki azonban viszolyog a szláv nyelvtől, az sem kesereghet. A program ugyanis biztosítja, hogy a saját magunk által összeállított zenét is hallgathassuk, miközben hörgőbajos zombiként hörög alattunk az orosz vas.

Összességében egy kellemes kikapcsolódást ígérő játékról beszélhetünk, azonban egyes pályák nagy türelmet és odafigyelést igényelnek. UAZ rajongóknak ajánlom, a 4x4 fanoknak egy próbát mindenképpen megér.

Ami tetszett:
- Zene
- Grafika
- UAZ !!!!!!!!

És ami nem:
- A vége már nagyon nehéz
- A járművek között nincs különbség

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 6
Razor1911 avatar
5 éve | 2012. 10. 23. 17:35:42
#
Én a címen besz@rtam a röhögéstől.Nem hiába :DDD Jó teszt lett.Kedvet is kaptam.5*
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 10. 22. 08:29:07
#
Da! :D
Gerhard avatar
5 éve | 2012. 10. 21. 22:19:19
#
miez a cím szerb vagy vagy szlovén vagy mi?:D


Majdnem talált, orosz :).
A já jlublju a szeretlek oroszul, fonetikusan leírva. Teljesen így hangzik: Já ljublju tyibjá (Я люблю тебя).
Van egy ilyen Republic szám is :).
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 10. 21. 13:09:24
#
miez a cím szerb vagy vagy szlovén vagy mi?XD amugy a teszted jó még egy kicsit hoszzabb lenne akkor azt mondanám hogy csak igy tovább de ez még így egy kicsit rövid......De maga felépités meg minden nagyon faja szóval csak egy picit hoszzabra legközelebb és akkor tökéletes leszz legalábbis az én szememmel :)
Szabcsi avatar
5 éve | 2012. 10. 19. 17:45:02
#
Hirtelen azt olvastam a "Gerhard" helyett,hogy "Erhard"... van ilyen nevű oszt.társam! :D :D
Amúgy szép tesztet sikerült összehoznod,bár kicsit jobban is kifejthetted volna magad! :)
Grat!
no avatar
5 éve | 2012. 10. 19. 11:53:24
#
Ezt a játékot még nem ismerem :o Amikor megláttam a címet, először az a gondolat jutott eszembe, hogy epilepszia rohamot kaptál :?
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
9 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek