Menu
GameTestMan
Szint 13
GameTestMan avatar
(GTM)
19 éves, férfi
Gyöngyös
Magyarország
Offline, itt járt 27 napja
5 éve tag
Sherlock Holmes: Árnyjáték
Írta: GameTestMan, 2013. április 07., játékteszt
Játék: Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Egy internetes játékról van szó, Sherlock Holmes és Dr. John Watson főszereplésével.

Épp internetes játékokkal játszottam, mikor teljesen véletlenül belebotlottam Sherlock Holmes legújabb filmjéről készített játékába. A játék teljes neve: Sherlock Holmes: Árnyjáték (A Game of Shadows), amely a Guy Ritchie által rendezett filmben a 2 jelenetet játszhatjuk le. A játék még a bemutatók előtt, pontosan 2011. december 9-én jelent meg. A játékot le sem kell tölteni, bármelyik internetes játékokkal foglalkozó oldalon megtalálhatjuk. Hosszas keresgélés után végül megtaláltam a játék fejlesztőinek nevét. Rossz hír viszont, hogy a gépigényéről semmit sem lehet tudni. Valószínűleg igen csekély gépigénnyel rendelkezik. Egyébként a játékot a Warner Brothers fejlesztette. A filmről készített játék egyetlen nyelven jelent meg: angolul. Szerintem ez nem nagy probléma, hiszen párbeszédek sincsenek.


A Warner Brothers által készített játék lélegzetelállító 3D grafikai motorral készült, ami lenyűgözően sikerült. Nem is csoda, hogy ez a játék egyik legnagyobb pozitívuma. Tökéletesen sikerült megcsinálniuk az erdők részletességét, London belvárosát, de még Sherlock Holmes, és Dr John Watson arcának a rajza is egész jó lett. A játék főmenüjének a hátterében láthatjuk a játék (és valószínűleg a film) két főszereplőjét: Sherlock Holmes-t és társát, Dr John Watson-t. A menüben kiválaszthatjuk, hogy teljes képernyőn szeretnénk-e játszani, vagy nem (én az előbbit használom, mivel semmilyen hátránya nincs), és a játék főmenüjében szóló zenét kikapcsolhatjuk, ha idegesít (ezt a két beállítást megtalálhatjuk a jobb fölső sarokban). Ezen kívül semmilyen beállítási lehetőség (tehát a felbontást, és a játékok minőségét befolyásoló low-medium-high-ultra négyest beleszámítva) nincs. Tehát ha készen vagyunk ezzel a két opcióval, akkor rákattintunk a startra.


Az erdőben és London belvárosában

Mint ahogy a legelső mondatokban leírtam, a film két jelenetét játszhatjuk le (tehát két küldetés van az egész játékban). Az egyik küldetés az erdőben játszódik, ahol legeslegelőször fegyvertelenekkel kell verekednünk. Na és akkor itt jön a második pozitívum: a verekedés eszméletlenül jó lett. Lassított felvétel (slow motion) közben adhatjuk a punchokat ellenfelünknek. Majd ha legyőztük őket, egy tűzharcban veszünk részt, ahol a németeket kell legyőznünk. Sherlock Holmesnak revolvere, míg Watson társának géppuskája (machine gun-ja) van. Mind a két karaktert irányíthatjuk, ha az entert megnyomjuk (de nem egyszerre, tehát Dr. John Watsonnal is lehetünk, és Sherlock Holmes-szal is). A küldetésben zöld -, és elsősegélycsomagok is vannak. A zöld csomagot mindig vegyük fel, hiszen az plusz töltényeket ad a fegyverhez, ami nagyon fontos. Az elsősegélycsomagon nyilván karakterünk életét menthetjük meg, de ezt csak Watson veheti fel. Ha az x-et megnyomjuk, akkor mind a két karakter élete feltöltődik. Ha az egyik karakter élete drasztikusan csökkent, akkor a karakter felett, a kép bal fölső sarkában az arcképe pirosan fog villogni. Egyébként ha valamelyik karakterünk életét veszti (akár mi irányítottuk/irányítjuk, akár nem az adott karaktert), akkor újra kell kezdenünk az ellenőrzőponttól a küldetést.A játékban egyébként nemhogy kúszni, még guggolni, sőt még sprintelni sem lehet. Ami számomra nagy negatívum. Mindössze annyi lehetőségünk van, hogy egy fánál fedezékbe húzódunk, és onnan lövöldözünk. A fegyverek hangeffektjei egész jól sikeredett, de viszont saját fegyvereinken kívül nem tudunk más fegyvert felvenni (mint pl. az ellenség shotgun-ját). Egy másik negatívum, hogy a fegyvereknek nincsenek tölténytárai, tehát ha pl. 100 töltényt felveszünk, akkor megállás nélkül 100 lövedéket ki tudunk lőni. Ezt a realitás érdekében javítaniuk kellett volna. Na és miután levertük a kisebb tűzharcot, akkor ezután gránátvetőkkel céloznak minket. Egy piros karika mutatja nekünk, hogy gránát éppen hova fog érkezni. Lényegében ennyi a küldetés, és végén pontszámot kapunk.


A másik küldetés London belvárosában játszódik. Pontosabban háztetőről háztetőre kell mászkálnunk, és az ellenségünket legyőznünk. Itt vettem észre először, hogy ők előnyben részesülnek, hiszen ők guggolnak. A másik dolog, amit nagyon utáltam, hogy miután felmásztam a létrára, szinte teljesen nyílt "terep" volt, és nem volt hol fedezéket találni. De még nem ez az egyetlen negatívum, ugyanis az ellenségünknek szinte nincs esze. Volt olyan eset, amikor több mint 3 percen keresztül voltam ugyanazon a helyen, és miután végignéztem, azt láttam, hogy 2 fickó hátat fordítva nekem, a falat nézi. Ez lehet ugyanakkor jó is, meg rossz is. Jó lehet, mert megkönnyíti a dolgunkat, de rossz is, mivel ront a játékélményen. És ezt sehogy sem tudjuk orvosolni, hiszen magát a szintet sem állíthatjuk be.


Összességében/Értékelés/Befejezés

Mivel mindösszesen 2 pálya van a játékban, maga a játék kijátszási ideje 30-40 perc. Szerintem ennek ellenére, hogy kicsit sok a negatívum a játékban, jó munkát végeztek a fejlesztők. Sőt ez a játék magasabb színvonalat képvisel, más internetes játékokkal szemben. Lehetséges, hogy a fejlesztők a bemutató előtt egy kis ízelítőt mutattak a filmről, vagy lehet, hogy ezzel szerettek volna sikert aratni. Végül is nem mondom, hogy iszonyat rossz lett, de nem is azt mondom, hogy nagyon jó. Bár arra alkalmas, hogy leköt egy időre. Én pl. soha nem néztem/nézem Sherlock Holmes filmjeit, de nekem mégis megtetszett, és miután kipróbáltam, arra gondoltam, hogy mi lenne, ha erről készítenék egy tesztet, és bemutatnám mindenkinek. Én az utolsó szálig feszítettem a húrt, ennyit sikerült leírnom egy internetes játékról. Befejezésként pedig értékelni fogok, és egy videót is megnézhettek a játékról.

    Pozitívumok:
  • jó grafika
  • jól sikerültek a fegyverek hangeffektjei
  • jó kikapcsolódást nyújt
    Negatívumok:
  • mindösszesen két pálya
  • az akciójáték "alapjai" nincsenek benne (pl. guggolás, sprint)
  • első kijátszásra fantasztikus, utána egyhangú
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 12
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 04. 10. 15:32:54
#
Hát nem szerintem nem normális single játékra céloztak, mert ez amugy is a bemutató(k) előtt jelent meg....
HansRegenkurt avatar
4 éve | 2013. 04. 10. 10:20:17
#
Semmi gond a teszteddel, csak egyszerűen hihetetlen számomra, hogy tudtak valamit kiadni egy ilyen címmel, aminek semmi köze sincs az eredeti műhöz.
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 04. 09. 15:15:01
#
Nem értem, mit akarsz ezzel pontosan megcélozni.... Tehát a tesztemmel van a gond, a játékkal, vagy a filmmel?
HansRegenkurt avatar
4 éve | 2013. 04. 09. 15:00:01
#
Ez mind szép és jó, csak mi köze van ennek Sherlock Holmes-hoz? Bár már a két mozifilmnek sem volt sok, úgyhogy túlzottan nem lepődök meg ezen sem.
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 04. 07. 11:33:54
#
én csak bele-bele nézegettem, onnan jöttem rá, hogy németek ellen harcolnak, mert a játékból nem jön le.
no avatar
4 éve | 2013. 04. 07. 11:14:59
#
Csinálnának egy rendes single játékot jó lenne, mert a film az baromi jó :?
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 04. 07. 10:33:17
#
Köszi mindannyiótoknak! XD
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 04. 07. 09:48:03
#
Nagyon jó teszt lett ment az 5*! ;)
Spartan117 avatar
4 éve | 2013. 04. 07. 09:44:44
#
GTM-nek igaza van most ez a Happy Wheels meg a Surgeon Simulatorhoz képest nagyon nagyon szép!
Erről mondjuk én sem hallottam no mind 1 :)
no avatar
4 éve | 2013. 04. 07. 09:17:53
#
Király teszt lett:D. Erről a játékról még nem is hallottam.Spoiler!
EddigB-)

5*;)
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 04. 07. 08:23:17
#
:?XD

Hát ha megnézed a miniclip-nek a játékát, akinek már több mint 7 éves tapasztalata van internetes játékok terén, az nem csinál ilyen jó grafikájú játékot.
Én internetes szemmel értékeltem, és nem crysis 3-hoz vagy gta 4-hez viszonyítottam az értékelésem.
Ez a játék szerintem az internetes játékok között tényleg kilóg a sorból.
De lehet, hogy ez csak az én véleményem.
De azért köszi az értékelést!
Sicu33 avatar
4 éve | 2013. 04. 07. 02:52:48
#
Jó teszt lett,viszont a grafikai értékeléssel nem igazán értek egyet :)
Értékelések
Összes átlaga:
██████████
10
5 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek