Menu
GameTestMan
Szint 13
GameTestMan avatar
(GTM)
19 éves, férfi
Gyöngyös
Magyarország
Offline, itt járt 26 napja
5 éve tag
Irány a ring! (Xbox 360)
Írta: GameTestMan, 2012. november 27., játékteszt
Játék: Fight Night Champion (Xbox 360)

Kizárólag Xbox 360-ra és PS3-ra kapott játék. Az EA Sports ismét megmutatta, mire képes valójában.


Ismét jelentkezem fél évvel később egy új teszttel. Most lett motivációm egy új tesztet írni. Egy boxos játékról csinálok egy tesztet, amit az Ea Canada készített és az EA Sports dobott ki piacra. Mi is jut eszébe az EA Sportsról? Fifa, élethű grafika, unalmas, gyenge kommentátor, kiváló soundtrack lista. Az EA Sports most sem törte meg eddigi hagyományát.
A játék neve nem a Fight Night Round (5) nevet kapta hanem egy új nevet: Fight Night: Champion, ahol nem ész nélkül osztogathatjuk a pofonokat. Borítóján David Haye nehézsúlyú boxoló, vagy Andre Bishop (champion mode főszereplője) szerepel. A Champion-t 2011 márciusában dobta ki piacra az EA Sports. Pozitívummal és negatívummal egyaránt találkoztam, amit természetesen a játéktesztben említeni fogok. De ne is húzzuk az időt, lássuk hát mekkora sikert aratott kizárólag Xbox 360, és Playstation 3-ra (konzolra) kiadott játék.


A játékról

A játékban (vagyis a borítón látható az, hogy) több 50 licenszelt boxoló van. Ezzel nincs is nagy probléma, de azért még hiányos a névsor (pl. Erdei Zsolt, Balzsay vagy a nagyszájú Dereck Chisora stb. stb.). Olyan legendás boxolókkal játszhatunk, mint Mike Tyson, Muhammad Ali vagy Evander Holyfield. De azért ne hagyjuk ki a mostani profi boxolókat sem mint pl. Klitschko testvérek, Manny Paquiao, David Haye, vagy Miguel Cotto. Az előző résszel nem játszottam, de azért a videók alapján látni, hogy továbbgondolt, jobb az irányítás. Nagyon sokat javult, élethűbben sikeredett a grafika is, ezért is dicséretet kap az EA. A játékosok alatt a stamina és a health kapott helyett ami mutatja pl. hogy mennyire fáradt a boxoló. Minél jobban fáradt annál könnyebb lesz ellenfelünket kiütni. Ebben asszisztál a Power Punch, de ésszel kell használni, mert különben hamar elfárad játékosunk. A győzelemnek egyetlen titka van: kifárasztani az ellenfelet, majd szétütni, de azért ügyeljünk arra, hogy a stamina mindig ne legyen alacsonyan, mert ha kifogyott az ereje, akkor nehezebben töltődik vissza maxra. A játékban 3+1 játékmód található: az első Fight Now címen fut. Itt játszhatsz barátságos mérkőzéseket. Persze az elején majdnem mindegyik boxoló zárva van. A meccs előtt beállíthatod a helyszínt, a menetek számát, és persze a nehézségi szintet. A játékban 5 nehézségi szint van (beginner, amateur, intermediate, professional és nem maradhat ki a greatest of all time sem). Ezenkívül még beállíthatjuk a fizikai sérülést, a bíró "szigorúságát" stb. Amit elsőnek nagyon hiányoltam, hogy nem vérzik rendesen a játékos, ami persze a játékélményt többszörösen fokozná. Persze mindenhol kerestem, hogy merre van a hiba, végül meg is találtam az interneten miszerint a boxoló fizikai sérülését kell maxra állítani, és a bíró közbeavatkozását kell lecsökkenteni. Azóta javult a helyzet, de nem annyira, amennyire én szeretném. A boxoló sérülését természetesen azonnal maxra állítottam, de a traileren látottak alapján valamiért közel sem annyira brutális. De ha ki lehet venni belőle a vért, akkor miért/minek kapott a játék +16-os korhatárt, ha elég lett volna szerintem egy +12-es is? De gondolom a korhatárt az nem érdekel senkit.


Játékmódok

A multiplayerről nem tudok semmit, azt nem volt lehetőségem kipróbálni. Cserébe viszont van egy nagyon jó játékmód, amit mindenkinek ajánlok. A játékmód neve: Champion mode. Andre Bishop a főszereplő, aki éppen börtönben van, és egy boxmeccsen vesz részt. A történet majd visszatekint Andre 4 évvel ezelőtti profi box karrierjére is, amit természetesen le kell játszanunk. Iszonyatosan jó a sztori. Lesznek olyan meccsek is a ringben mint pl. ki kell ütni az első menetben az ellenfelet, mert meg van bundázva a meccs, vagy pl. Andre keze eltörik, és csak a jobb kezével ütheted az ellenfelet, mert különben ha a bal karjával is dolgozik, akkor elkezd szédülni. A vége felé Andre és testvére (Rajmund Bishop) konfliktusa miatt egymás ellen fognak harcolni a ringben. Ami a testvére győzelmével ért véget, tehát nehogy kilépjünk egy második K.0 után. Ezután egy vadállatot (Isaac Frostot) is irányításba veszünk egy boxmeccs erejéig, ugyanis az lesz a feladat, hogy Andre testvérét kell kiütni az első menetben, ami természetesen nem egy megerőltető feladat. De ezt (sajnos köztük vagyok én is) kevesen tudják elmondani, hogy az ezutáni utolsó játszma nem az. Ugyanis egy Andre Bishop vs Isaac Forst meccset fogunk lejátszani. A meccs előtt az edzőnk hasznos tanáccsal ellát minket. Az első két menetet túl kell élni, és ha beragadsz valahova neked lőttek. A lényeg, hogy messze vándoroljunk el az ellenfelünktől, de annyira, hogy beragadsz a sarkon, mert ott már nehezen tudsz kimászni a bajból. Majd ha ezt a feladatot sikerült teljesíteni, akkor még csak most jön a java. Három meneten keresztül kell 75 testre bevitt, tiszta ütést teljesíteni, ami még amateur szinten is elég nehéznek bizonyult számomra. Még az a nagyon meglepő, hogy a legkeményebb nehézsúlyút is ki tudtam ütni a legnehezebb szinten a leggyengébb középsúlyúval, és hogy pont ez nem sikerül amateur szinten sem. Egyébként a sorozatban legyőzött vagy kiütött játékosok folyamatosan kinyílnak, így barátságos meccseket játszhatsz velük.


Most megpróbálok a Legacy módról írni, ami egy másik játékmód a játékban. Semmi extra nincs ebben a játékban, gondolhatunk itt a Fifában a "Légy profi!" idényre. De inkább kezdem az elejétől. Az elején kétféle választás van: Vagy te csinálsz egy saját boxolót, vagy egy boxjátékost választasz ki. Az elején amatőr boxmeccsen veszünk részt, ahol minél több ütést kell produkálni. Azután feladatokat kell teljesíteni, és így juthatsz fel a csúcsra (Greatest Of All Time). Edzéseken is részt vehetünk, ebből is kétféle van: Skills training és az Athletic training. A training helyszínét is kiválaszthatjuk, persze ez pénz kérdése is. Minden helyszínen különböző edzéseken vehetsz részt (megmutatja az alsó részen, hogy mit tudsz xy helyszínen fejleszteni). A skills trainingen lejátszhatunk egy egymenetes boxmeccset (minden bevitt tiszta ütés pontot kapsz, de ha melléütsz azért pontlevonás jár), vagy edzhetünk boxzsákon is stb stb. Az athletic trainingen fejleszthetjük a kondíciót, a reflexet, a keménységet, az állóképességet. Tehát körülbelül mindent, amire egy jó boxolónak szüksége van a győzelemre, és az előrelépésre. Minden egyes győzelem vagy K.O. fejleszthetjük karakterünket pl. milyen erősen adja a bal- jobb egyeneseket, illetve horgokat, a védekezést, a keménységet stb stb. Egy teljes listányit kapsz, pontokért cserébe fejleszthetjük saját boxolónkat. Ha kb. 10-20 meccs után legyőzted a saját karakterrel az elsőt, és a bajnokot aki az övet védi, akkor megérkezik egy levél miszerint feljebb mehetünk egy súllyal (fontos, mert lehet, hogy emiatt nem léphetünk egy szinttel feljebb a lépcsőn). Nincs semmi ebben a játékmódban, egy idő után unalmas is kezd lenni. A lényeg, hogy mindig ki kell fárasztani az ellenfelet, és a végén kell a punchokat sorozatban adni. Gyakorlatilag nemcsak a legacy mód, hanem az egész játék titka ez.


Kommentátor pedig ugyanaz mint a Fifában: unalmas, gyenge, ahogy említettem. De ez viszont nem mondható el: az EA Sports talán pályafutása során az egyik legjobb soundtrack listát csinálta meg. Ki ne ismerné Aloe Blacc-től az "I need Dollar"-t? De ezeníivül még a zene intrója is nagyon jó. Elmondható még ez a Dj Khalil összes zenéjéről is, de ki ne hagyjuk még a The Roots zenéit sem, és az Atmosphere-től a The Loser wins-t. Kedvenc zenéinket egyébként az Ea Trax-ban megtalálhatjuk. Most pedig következzen az értékelés.Összességében

+ Nagyon jól sikeredett, élethű grafika
+ Nagyon jó zenék, kiválóan összeállított soundtrack lista
+ Elfogadható játékmódok
+ 50+ licenszelt boxoló
+ Hihetetlenül jó a Champion mode története

-... de az még hihetetlenül rövid is
- még mindig unalmas, gyenge kommentátor
- a Legacy módban semmi extra
- a bíró szinte csak "dísznek" van ott

GameTestMan szerint ez a játék átlaga: 7.8

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
GameTestMan avatar
4 éve | 2012. 12. 12. 17:06:04
#
Szia! Nem próbáltam ki (próbálhattam) mivel fizetős a multi. A goldot meg kihasználtam.
no avatar
4 éve | 2012. 12. 11. 22:47:33
#
jó a teszt DE:
sajnos nem probáltad az online módokat miért?ez a játék arra van optimalizálva!!
Persze ott csak akkor érdemes próbálkozni ha nagyon komolyan megy már a játék pl:GOAT szinten 4-5 menet alatt kivégzel mindenkit!!! Különben hamar kedved veszted, fight night series fun vagyok több ezer online fight van a kezemben!8-)
Ha van kérdés bővebb infó...;)
GameTestMan avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 14:27:00
#
Köszönöm!
whiplaser avatar
4 éve | 2012. 11. 28. 20:39:53
#
Jó teszt! egyedül az igen aprócska spolire böki a szemem. De ettől független. jó teszt.
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2012. 11. 27. 22:52:37
#
Csak azért tartottam furcsának, mert én általában 3-4 óra alatt szoktam elkészíteni őket. Bár ekkor intenzíven írom a szöveget. :)
FrostnovaZ avatar
4 éve | 2012. 11. 27. 21:21:36
#
A teszt nagyon jó, de szerintem a sport játékok unalmasak... (ez persze csak egyedi vélemény ;) )
GameTestMan avatar
4 éve | 2012. 11. 27. 21:10:40
#
Szia!

A játékot nyáron kaptam, azzal azóta játszok vele, ha van kedvem. A tesztemet írtam négy hétig de nem mindennap írtam bele, csak amikor volt időm. Próbáltam többet írni a játékról, de ennél több már nem jutott eszembe, így kiraktam.

Amugy köszi XD
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2012. 11. 27. 20:53:40
#
Jól sikerült a teszt. Szépen megfogalmazott lett a szöveg, és nincs tele helyesírási hibákkal.

Viszont konkrétan a teszt írtad 4 hétig, vagy 4 héten keresztül játszottál a játékkal, majd utána írtad meg a tesztet?

Mert az első variáció elég meglepő lenne.
GameTestMan avatar
4 éve | 2012. 11. 27. 18:14:52
#
Köszi! XD
Spartan117 avatar
4 éve | 2012. 11. 27. 17:58:13
#
Gyanítom hogy te ezt régebb óta csinálod mivel egész jó teszt lett(sőt a lehető legjobb)

Csak így tovább!
GameTestMan avatar
4 éve | 2012. 11. 27. 14:39:32
#
Köszönöm szépen, végre kint van a tesztem. Egyébként a teszten 4 hetet dolgoztam ennél többet én sem tudtam írni :D
Értékelések
Összes átlaga:
█████████
9
10 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek