Menu
gamerguy12
Szint 5
gamerguy12 avatar
Krisztián
17 éves, férfi
Nyíregyháza
Magyarország
Offline, itt járt 5 napja
3 éve tag
Assassin
Írta: gamerguy12, 2015. január 28., játékteszt
Játék: Assassin's Creed Unity

Az Assasin\'s Creed széria egy csodálatos széria. Ezt a mondatot bizonyítja a 2013-ban megjelent Assassin\'s Creed 4 Black Flag is. Megérkezett a legújabb darab is, az AC Unity. Hát igaz, hogy ez nem a Ubisoft éve. De van ennek a játéknak rengeteg jó oldala is. Vajon ez a kezdete egy még jobb folytatásnak vagy egy rosszul sikerült darab a széria történetében? Tudjátok meg most.

A kezdetek

Már március 21-e óta nagyon várom az AC Unity-t, amióta megjelent az első teaser-trailer. Az E3-on látottaktól még sokkal jobban vártam a Unity-t és szinte biztos voltam abban, hogy ez is egy kifogástalan játék a többi AC között. Elég nagy elvárásaim voltak amikor először megnyitottam az Assassin's Creed Unity-t. Azért azon egy kicsit elgondolkodtam, hogy mit tudott kihozni a Ubisoft Edward Kenway Karib tengeri kalandjai után. A gépigényen én is eléggé elcsodálkoztam, de annyira nem hittem benne. Amikor először elindítottam a játékot és észrevettem, hogy az fps leeseik 20-ra a főmenüben azért megkérdeztem magamban, hogy ez mi??? De ennyi engem korántsem riaszt vissza egy jó játéktól. Ahogy elkezdtem a játékot, azonnal egy Templomos bőrében találtam magam a XII században. Azonnal észrevettem, hogy a Ubisoft teljesen átdolgozta az egész játékot. A harcrendszer is lényegesen megváltozott, aminek én nagyon örülök. Most már senki se számítson arra a könnyű gyilkolászásra, amit eddig műveltünk. De erről majd később. Tudni kell még azt is, hogy már nincs külön szála a történetnek az Animuson kívül. De így legalább több időnk lesz Arno történetére - így hívják a főhőst.

Arno Dorian kalandjai

Sok ember szerint az AC Unity története elég unalmas. Nos, amikor én először játszottam vele, nagyon tetszett a játék története. Igaz, a legjobb csak a játék elején lévő bevezető, de utána se nagyon veszítünk a játékélményből. Sosem tudhatjuk, hogy ki árul el minket és hogy miért. De spoilerezni nem szeretnék. Miután kivisszük az első küldetést, azonnal egy új karakterrel leszünk. A játék főhőse - Arno Dorian. Az életét már nagyon nehéz gyermekkorától követhetjük. Nemsokára, mint ahogy azt már korábban is említettem van a játéknak egy hosszú bevezetője. Minél jobban elmélyedünk a történetben, felkarolnak minket az assassinok és mi is azokká válunk. Tudjuk magunkat fejleszteni is és nem is kicsit. Ezt nagyon eltalálta a Ubisoft. Rengeteg ruhát, fegyvereket, színeket és még sok minden mást választhatunk magunknak. Fegyverekből 4 fajta van: nehéz és hosszúfegyverek, puskák, és kardok. Minden van persze ára is (400-tól 150000-ig) és a pénz nem hullik az égből. Egy idő után megkapjuk a rejtett íjat is amiből kétfajta lövedék jön ki. Arno-nak vannak különféle képességei is. Ez nem feltétlenül jó dolog, de így legalább nem válunk azonnal mester-assassinokká. Fokozatosan kell minden dolgot megtanulnunk, amit az előző részekben tudtak a karakterek.


Kiemelkedő újítások

A Ubisoft rengeteg dolgot átdolgozott a játékban. Ide tartoznak a már korábban említett képességek is és a harcrendszer. A harc elég nehéz, ezért a gyengébb játékosok készüljenek fel, mert az elején nekem is elég sokszor meggyűlt a bajom a katonákkal. De ha sokat játszunk, ráérzünk az újfajta harcra és menni fog az. Gyengébb fegyverrel sok ellenség ellen esélyünk sincsen. De egy erős fegyver nagyon sokat segít. Jobb ha tartunk magunknál pár füstbombát is, mert szükségünk lesz rá. Most már lopakodhatunk is a játékban, ami hasonlóan működik a Watch Dogs-hoz képest. A fő veszélyt az jelenti, hogy már nem tudunk magunk elé húzni egy másik embert, amikor az ellenség ránk céloz. Különféle mesterlövészek még 1 lövéssel is végezhetnek velünk. Na de ennyit a harcrendszerről. A többit majd ti is tapasztalhatjátok vagy már tapasztaltátok. A mászás és a parkourozás is jócskán át lett dolgozva. Különböző billentyűkombinációk vannak az akadályok kikerülésére és a mászásra is, és Arno eddig az összes Assassin közül a legjobban mászik. A térkép is megújult, gyönyörű lett, 3D-ben is megtekinthetjük Párizs összes épületét. A küldetésekben most már nem a játék irányít minket, hanem többféle módon is teljesíthetjük őket a saját akaratunk szerint. A fő az, hogy csak legyen egy jó tervünk. Továbbá a játékban annyi mellékküldetés van, hogy a térkép alig látszik ki belőle. De engem ez nem zavart, mert így legalább az ember 1 percig sem unatkozik. És ezek jobb mellékküldetések mint a korábbi AC-kben. Aki meg nem szeretné teljesíteni az összeset, nem muszáj. Vannak még a kiemelkedően érdekes gyilkosság nyomozások is. Ezekben a küldetésekben ki kell hallgatnunk a szemtanúkat és különböző nyomokat is kereshetünk és meg kell találnunk és letartóztatnunk a gyilkost. Vannak még Nostradamus rejtélyek is, amikor kapunk egy verset és teljesen egyedül meg kell fejtenünk azt. Majdnem el is felejtettem. Vannak még úgynevezett time anomaly küldetések is, amikor különböző időkben kell különböző feladatokat teljesítenünk Párizsban. Mint például a Világháború idejében. Ezek is érdekesek. Azt hiszem minden kiemelkedőbb újítást elmondtam.


Grafika

Most írok egy kicsit a Unity grafikájáról - gyönyörű. Elég ritka az ilyen szép látványú játék. A fények nagyon szépek benne, ahogy csillognak a dolgok az emberek ruháin. Az ablakokon beszűrődik a napfény, az árnyékok is csodálatosak. A ruhák gyönyörűen néznek ki a karaktereken és most már az embereknek a hajukon is fejlesztettek. Sokkal jobban néz ki és mozog is a hajuk. Az arcok is sokkal jobban ki vannak dolgozva. A legszebbek a belterek. Az aranyozott falak, a padló és még minden más. Az egyetlen rossz oldala a grafikának az, hogy - csak én látom úgy, hogy a fák rosszabbul néznek ki mint a Black Flagben???? Persze ezt már most leírom, hogy ezen a grafikán rengeteget rontanak a teljesítményproblémák és a bugok is.


Teljesítmény

Az AC Unity teljesítménye nagyon rossz. Ahhoz, hogy a Unity-t közepes vagy max beállításokon futtassátok szaggatás nélkül, készüljetek fel, hogy egy minimum 200 ezres vasra (gépház, monitor, hangfal, egér, bill. nem tartozik bele) lesz szükségetek, amit ugye nem tehet meg minden ember magának. És az a legbosszantóbb az egészben, hogy nekem például, ha magas beállításokon megy 20-25 fps-el 1152p-ben, akkor teljesen full lowon is csak 25-30 fps-el fog menni. És ne gondolja senki, hogy ezt az a sok patch már megoldotta, mert én nem tapasztaltam nagyobb javulást. Persze az a rengeteg bug már eltűnt, meg én igazán csak akkor kezdtem el játszani a játékkal, amikor már kijött egy pár patch. Úgyhogy ne féljetek a sok bugtól, mert már nem nagyon vannak. Legfeljebb ritkán beesünk a föld alá stb. Az arcok már nem tűnnek el. Mellesleg, ha nálatok nagyon szaggat a Unity és full hd-ban játszotok, akkor kapcsoljátok ki az élsimítást. Sokat fog segíteni, full hd-ban meg amúgy se nagyon van szükség rá.

Összesítés

Összességében a Ubisoft elindult egy jó úton egy jobb Assassin's Creed felé. Szükség volt már ezekre az újításokra, mert nem használhatták volna a régi motort még 3 év múlva is, csak sajnos a fejlesztők nagyon elsiették a játékot és nem dolgoztak rajta eleget. Én az Assassin's Creed Unity-nek adnék egy közepes erősségű 8 pontot. Ez lehet, hogy 9 lenne, ha nem lenne a játék ilyen optimalizálatlan, de hát sajnos így jártunk. Reméljük, hogy a következő rész már sokkal optimalizáltabb, kidolgozottabb, és jobb lesz.

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
7
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 10
link3r avatar
2 éve | 2015. 03. 09. 13:37:16
#
Szerintem meg ezt a játékot egy pre bétában adták ki, és lelki ismeret nélkül (ahogy a pc gurus és sok egyéb oldal) megpecsételem az év legnagyobb bukására kárhozatott játéknak, emellé az AC sorozat szégyene. Félre értés ne essék nem az optimalizálatlanság hanem maga a játék egy 0, buta ai, buggoló dolgok pl falba be esés jah next gen mi? Arról nem beszélve kb semmi kihívás nincs benne. gyakolatilag ha megy a futás és jóko ugrás továbbiakban 0 skill vagy taktika kell hozzá. Ez az én véleményem, sajnálom ha valaki másra jutott.
no avatar
2 éve | 2015. 02. 14. 23:47:03
#
Jó ki vélemény.
MrPerfecto avatar
2 éve | 2015. 01. 31. 18:00:48
#
Mikej95 Kívül is nagyon szép, csak jobban oda kellene figyelni!
Mi az hogy hànyàs folyik a falakròl, ember?
Amúgy szerintem nem tudsz jàtszani.
A harcot gondolom azért nem szereted, mert mindig megölnek.
Soldier-ként ne csodàlkozz, ha kicsinàlnak hatvanan.
gamerguy12 avatar
2 éve | 2015. 01. 30. 16:06:11
#
Köszönöm :)
Liptik: Az tényleg komoly XD Még egy jó pár évig játszhat rajta :?
mikej95 avatar
2 éve | 2015. 01. 29. 18:53:19
#
A teszt jó, de nagyon elfogult. Grafika 10?! Játékélmény 7?! A harcrendszer spam attack szintjére süllyedt, valami olyat akarhattak, mint a Witcher 2-ben és még pár játékban, de semmi jó nem sült ki belőle. A legnagyobb gond az volt, hogy késleltetett az irányítás. Az fps számomra rendbe jött 4 patch után. Az árak pedig azért magasak, mert "mikrotranzakciók" vannak. Ja 100 dolláros mikrotranzakciók. A grafika pedig csak beltereken szép(a falak élethűek), az utcán ellenben kb hányás folyik a falakról. A mozgásrendszert pedig említened sem kellett volna 4 patch után se működik rendesen.
Remélem csinálsz még teszteket a jövőben is, kevés az élvezhető minőségű az oldalon.
Liptik avatar
2 éve | 2015. 01. 29. 17:15:39
#
5/5 Jó teszt.

Minelovag: Memória 500 GIGA??? :o:o:o
Jó gémer ramod van neked. XD XD
Amúgy nem MB akart lenni, vagy az nem a HDD-d vagy SSD-d akarna lenni?
Amúgy meg szerintem egészen játszható, csak az a 640x480 elég zavaró a szememnek, eddig az összes játékot a monitoromnak megfelelően játszottam ki, de most ez, inkább hagyom.
Ha lesz türelmem, akkor kiviszem.
gamerguy12 avatar
2 éve | 2015. 01. 29. 15:45:54
#
Köszönöm a dícséretet. :) Hát igen egész jó játék ez így, csak ugye bezavar az a 20 fps. Engem nem nagyon zavar, mert még 1.5 éve amikor egy GeForce 8200 integrált vga volt a gépemben és felraktam az assassins creeed 3-at még azzal is hónapokig el tudtam játszani (volt kemény 6-10 fps-m XD) De azért durva, hogy full lowon is majdnem úgy megy, mint highon. Ez az első tesztem. Azt hittem, hogy rosszab lesz :) Mellesleg a teszt címe nem tudom minek Assasssin :o Én egy más címet írtam be vagy lehet, hogy elírtam :-/
Liptik: Hát az szar ügy :-/
Minelovag avatar
2 éve | 2015. 01. 28. 18:37:19
#
Én teszteltem, nyilván nem egy atom gépen, de a videókártyám azon simán menne, csak a rammal és a procival volt gond! Az a baj ez a kettő levitte élvezhetetlenné a játékot. Most kipróbálom majd úgy, hogy teszek rá +4GB Ramot és hátha úgy... hátha. Na majd írok amikor meglesz a Rambővítés! Mellesleg nagyon jól összeszedted!;)
Liptik avatar
2 éve | 2015. 01. 28. 18:22:36
#
Nekem 10-15 fps full lowon
MrPerfecto avatar
2 éve | 2015. 01. 28. 13:29:58
#
Na ez tetszett!
Teljesen igazad van. Úgy látom, hogy sok dologban egyet értünk. B-)
Bár, az újítások közül pont az egyik legnagyobbat hagytad ki.
Co-op mód?
Gondolom ezt azért hagytad ki, mert törtön játszottál.
De ha kipróbáltad volna, akkor szerintem a játékélményre egy erős 9-est adtál volna! ;)
Amúgy tök jól összeszedted.
Nem is értem, hogy az embereknek mi bajuk van ezzel a játékkal. X-(
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
14 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek