Menu
Game Hunters
Szint 2
Game Hunters avatar
Offline, itt járt 4 éve
4 éve tag
Euro Truck Simulator 2 teszt
Írta: Game Hunters, 2013. július 20., játékteszt
Játék: Euro Truck Simulator 2

Ismét jelentkezünk egy új teszttel. Mint ahogy megígértük nektek, egy szimulátorról csináltunk videótesztet, és most írásos játéktesztet. A játék az Euro Truck Simulator 2 nevet viseli. Fejlesztője, és kiadója az SCS Software, amelynek székhelye Prágában van (így nem is csoda, hogy ezt a várost megtalálhatjuk a játékban is). Ez a szimulátor csak PC-re jelent meg. Na, és most lássuk, hogy mennyire sikerült jól az Euro Truck Simulator második része.


Az SCS Software a 2008-as Euro Truck Simulator grafikai motorjának a továbbfejlesztett változatával dolgozott. A második rész grafikája eszméletlenül jól sikeredett, sokkal realisztikusabb, élethűbb lett a játék. A táj jobban ki lett dolgozva. Kamionos pályafutásunk során gyakran láthatunk repülőgépet, esetleg kombájnt. Az időjárásról vannak pozitív, és negatív tapasztalataink is. Pozitívnak mondanám a napos időt, a napfelkeltét és a napnyugtát. Ezek nagyon szépen sikeredett, ezen a téren jó munkát végzett az SCS Software. Ami az éjszakát, és az esőt illeti, azok gyengébben sikeredtek. Az éjszaka problémamentes, ha városban közlekedünk. Ott még igazán nem szembetűnő az autók gyenge világításai. Sajnos a járművek hanyag fényei miatt kamionos életünk gyakran nem eseménymentes. Előbb látjuk meg az autó, illetve a kamion kasztniját, karosszériáját, mint a villogó lámpáit. A reflektor ugyan megmaradt a játékban, de gyakran emiatt kell össze-vissza kapcsolgatni, hogy ne csak a kamion alatt lássunk valamennyit. Az autópályákon és az alagutakon elhelyezett lámpák nem világítják meg normálisan utakat. Ami az esőcseppeket illeti jól ki lettek dolgozva, de a záporos időt elhanyagolták. Az esős idő végeztével az utak azonnal felszáradnak, az esőcseppek hamar eltűnnek a szélvédőn. Az irányításról csak annyit mondanék, hogy kormánnyal sokkal élvezetesebb, és egy teljesen új értelmet kap a játék. Amiről még szót ejtenék azok a bírságok és a gépigénye. Bírság jár például ütközésért, forgalommal szemben hajtásért, gyorshajtásért, piroson áthajtásért. Gyorshajtásért kapjuk a legtöbbet, összesen 550€-t, míg forgalommal szemben hajtásért kapjuk a legkevesebbet, mindössze 100€-t. Továbbá ütközésért 400€-ra büntetnek meg. Ami nagyon furcsa, hogy gyakran a legnagyobb ütközésért nem kapunk semmit, míg a legkisebb koccanásért bírságot kapunk. A gépigénye a mai játékok gépigényéhez képest alacsony, de az elődjéhez képest mérföldkövekkel nagyobb.


Kezdésképp egy profilt kell készítenünk. Be kell írnunk a saját nevünket, és cégünk nevét is. Kiválaszthatjuk a nemet, a profilképet. Hozzátenném, hogy összesen 116 avatar van: ebből 96 férfi, és női. Eldönthetjük, hogy milyen kamiont szeretnénk látni belépéskor a főmenüben, ebből nyolc darab van. Ezt követően cégünk logóját is kiszemelhetjük melyből szintén nyolcat találunk, majd a cégünk központjának a helyét meghatározhatjuk. Ha már rátértem a kamionokra, akkor azzal fogom folytatni. Az első részben összesen 5 kamion volt, abból egy sem lett licenszelve: a Volvo Valiant, a Scania Swift néven szerepelt. Továbbá a DaF DaV, a Mercedes Majestic, a Renault pedig a Runner nevet kapta. A legújabb részben 5 helyett 8 kamionnal találkozhatunk. Bemutatkozott a Man TGX, a Renault Premium és az Iveco Stralis típusa. Az alapjátékban, tehát patchek nélkül 4 kamion van licenszelve ilyen a Scania R-osztály, a Man TGX, a Renault Magnum illetve a Premium. Javításokkal +3 kamion kap licenszt. Ilyen az Iveco Stralis, amely patchek nélkül Ivedo. Továbbá a DaF XF típusa, mely javítások nélkül DaV-ként foglal helyet, és a Volvo FH16, mely Valiant néven szerepel patchek nélkül. Amely sem az alapjátékban, sem javításokkal nem lesz licenszelve az a Mercedes-Benz Actros típusa, amely sokak számára okozhat csalódást.


Ameddig nincs saját kamionunk, csak gyors munkát tudunk vállalni. Ilyenkor a cégtől kapunk egy kamiont és nem nekünk kell fizetni az üzemanyagot. Csak 16-os szinttől vásárolhatunk kamiont a kamionkereskedőnél (Truck Dealers). A kiválasztott kamiont konfigurálhatjuk. Eldönthetjük, hogy milyen legyen például a kamion kasztnija, színe, belseje, hűtőrácsa, motorja, kereke. Legyen-e visszapillantó tükre, esetleg szirénája (villogója). Ha saját kamionunkkal szeretnénk róni az utakat, akkor ránk hárul az üzemanyag kifizetése, de több ezerrel gazdagabbak lehetünk, mivel nincs már szükségünk céges kamionra, csak a trailert kell elvinni A-ból B-be. Ami a törésmodellezést illeti a játék nem fejlődött ezen a téren. Baleset következtében se nem törik, se nem deformálódik a járművünk. Ami a legnagyobb csoda, hogy a járművünk felborulás következtében alig kap sérülést. Magasabb sérülések esetén egyébként a kamion le szokott fulladni.


Most az újításokról ejtenék pár mondatot. Az Euro Truck Simulator 2 szinte minden téren fejlődött, majdnem négy évvel idősebb elődjéhez képest. Ilyen például a navigáció, ami nagyon jó ötlet volt. Ott nézhetjük meg például az útvonalat, a határidőt, az üzeneteinket és azt is, hogy karakterünk mennyire fáradt. Újítások közé sorolnám még a vidéki utakat, a fizető kapukat, és a kompos átkelést (a térképen szaggatott vonallal jelzi), és a zenék beillesztését is (bár az mp3 formátumot nem ismeri fel, ezért át kell konvertálnunk .ogg formátumba). Az autók nagyon jól sikeredtek, jól ki lettek dolgozva, felismerhetőek. A játékban összesen 69 város, és 14 ország foglal helyet. Ebben részben nincs jelen Spanyolország és Portugália. Helyettük Luxemburg foglal helyet. A többi ország megőrizte helyét az Euro Truck Simulator szériájában. Ilyen Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Hollandia, Szlovákia, Svájc, és Nagy Britannia (azon belül Wales, Skócia, Anglia). A felsorolt 14 ország tartalmazza a fővárost is. A legkevesebb város Luxemburgban, és Szlovákiában van, mindössze a főváros található ott. A legtöbb várost Németországban találjuk, összesen 21-et. A játék tartalmaz egy könnyű menedzser módot is, ahol a saját cégünket irányíthatjuk.

Végszó

Végezetül saját videónkat szeretnénk közzétenni, amit az Euro Truck Simulator 2-ről készítettünk. Nézzétek meg nyugodtan a többi videóinkat is.

Köszönjük, hogy időt szántál a tesztünkre!

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
7
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 15
no avatar
4 éve | 2013. 07. 30. 20:24:34
#
hogy kell ezt letölteni
Game Hunters avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 08:38:03
#
Legelső videótesztünknél a pes 13-nál legelőször úgy mondtam mint egy verset. Szóval inkább próbálok normálisabban beszélni.
A következő vagy a következő utáni játék még ennél is rövidebb lesz, talán a limit meglesz (vagy nem). Van olyan játék amiről nem tudsz ennél többet írni, mert nem olyan hosszú mint a 100 küldetéses GTA.

Köszönjük!
bandita19 avatar
4 éve | 2013. 07. 25. 02:08:11
#
én sem értettem először h mi ez a többesszám de elolvastam yt -n :D
Egyébként ha már youtube..
Ha máskor csinálsz videótesztet akkor próbáld meg úgy elmondani mintha nem unnád vagy hogy is mondjam.
Nagyon ilyen esti mese filling próbáld meg hogy kis lelkesedéssel olvasni fel a cuccot ha már felolvasod :D mer a videón így el lehet aludni.
Nem sértésnek szánom csak egy tanács/tipp ;)
tesztre adok 4*-ot csak mer rövid és mikor írtad a kamionokat már keresztbeált a szemem :D
További sok sikert

szerk.:
a 2008-asba is lehetett zenéket betenni nem ?
soosaw avatar
4 éve | 2013. 07. 23. 15:11:30
#
A netről leszedett verzió az a mp3 formátumú zenék kb 80-85%-át ismeri fel!!
Game Hunters avatar
4 éve | 2013. 07. 23. 09:53:41
#
Lehet hogy a netről leszedett verzió nem ismeri fel az mp3-mat.
Game Hunters avatar
4 éve | 2013. 07. 21. 17:05:49
#
Igazad van. Főleg úgy, hogy ez ,,csak" hobbi. Ha kockák lennénk 2 naponta adnánk ki tesztet. Gondolj csak bele: Délelőtt Fraps-sel felvesszük, délután megszerkesztjük a videót, másnap beszélünk a játékról, délután már ki is adnánk a tesztet. Egyszerűnek hangzik pedig nem az. :)
apetit1989 avatar
4 éve | 2013. 07. 21. 11:46:11
#
Értem, építő jellegű kritikának szántam a kommentet, nem bántásból írtam. Én támogatoma a dolgot, jó móka lehet. Jobb mint kint csövezni az utcán meg drogozni, manapság ez a trendi.
Game Hunters avatar
4 éve | 2013. 07. 21. 11:41:52
#
A tesztet ketten írjuk valójában. A videókészítésnél vagyunk hárman. A harmadik tag készíti a videó utómunkáit. Egyszerűen nem tudtunk ennél többet írni.
apetit1989 avatar
4 éve | 2013. 07. 21. 10:42:26
#
Már értem. Három főből álló csapat a gamehunters, ezért a többesszám.
Én speciel elhagynám a többesszám használatát, azért, mert csak.
Meg egy kicsit ciki, hogy 3-an írtátok, aztán csak ez a pár sor lett a dologból. De legalább nem hemzseg helyesírási hibáktól az egész, a mostani tesztekhez viszonyítva ez mérföldekkel jobb a többitől.
Valljuk be, mostanában éljük át a mélypontot a tesztek terén, mert nagyon gány munkák születtek az elmúlt pár hónapban...
Game Hunters avatar
4 éve | 2013. 07. 21. 09:55:02
#
Köszönjük mindenkinek az értékeléseket, és a hozzászólásokat. Az alapjátékkal játszottunk (tehát semmilyen javításokat nem tettünk bele), így lehet, hogy az nem tartalmazza az iveco stralis hi-way-t. Kamiont pedig 16-os szinttől vásárolhatunk, nem tudjuk, hogy ezt javításokkal feloldották-e. Olaszország fővárosa nem tartalmazza valóban, valószínűleg nem vettük észre, mert arrafelé nemigazán viszünk fuvart. Kompközlekedés, és vidéki utakat nem láttunk az Euro Truck Simulator 2008-ban. Az mp3 fájléformátumot pedig próbáltam, de nem ismeri fel, és interneten is olvastam róla (internetről leszedett verzió).
soosaw avatar
4 éve | 2013. 07. 20. 20:54:42
#
Most hirtelenjében annyiba tudnék belekötni, hogy nálam az mp3 formátumú zenéket is felismerte!! :)
apetit1989 avatar
4 éve | 2013. 07. 20. 19:45:09
#
8-)Hát...
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 07. 20. 19:32:08
#
Szerintem is rövid lett egy kicsit, de annyira nem vészes, mivel nem nagyon lehetett volna róla többet írni. Én egy bíztató 5* adok, és egy javaslatot, hogy legközelebb ne ilyen játékot válasszatok ha sokat akartok írni.

apetit1989: Mivel az a nevük, hogy Game HunterS ezért szerintem érthető :D
Tesla GoD avatar
4 éve | 2013. 07. 20. 19:26:30
#
Kissé összeszedetlen néhol a szerkezet, és néhány pontatlanság is van benne, pl. nem említed meg a kamionok közt az Iveco Stralis Hi-Way-t, kamionvásárlás kb. bármely szinten lehetséges, Olaszország jelenleg nem foglalja magában a fővárosát, kompközlekedés, és vidéki utak is szerepeltek már az előző részben, csak kisebb mennyiségben.
apetit1989 avatar
4 éve | 2013. 07. 20. 18:13:57
#
Rövidke, viszont olvasható, jól megfogalmazott teszt és hibák sem nyüzsögnek benne. Egy picit unalmasnak találom.
Mi ez a királyi többesszám amúgy az egész tesztben? (ismét jelentkezünk egy új teszttel, megígértük, stb)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
12 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek