Menu
Furmann96
Szint 9
Furmann96 avatar
Furmann Zoltán (FJ0k3rZ,Furmannzoly, FZurmannX)
21 éves, férfi
BAZ megye Miskolc Legyen elég
Magyarország
Offline, itt járt 3 éve
6 éve tag
Dead Space 2 avagy az űrbéli rettegés!
Írta: Furmann96, 2011. augusztus 19., játékteszt
Játék: Dead Space 2

Dead Space 2 teszt


A játékról:
A játék 2011-ben jelent meg. Az EA Game adta ki, ez egy remek űrbéli túlélő horror játék.

Történet:
Egyszer volt hol nem volt egy űrbéli állomáson a kutatók egy ismeretlen bolygóról erős jeleket észleltek. Össze is szedtek egy remek kutatócsoportot és pár katonát és útnak is indultak a bolygó felé. Amikor megérkeztek a bolygóra akkor egy komor élettelen bolygóval álltak szembe. De el indultak keresni valamit az egyik katona talált egy oszlop szerű kis vörös kődarabot, megmérte a sugárzását és észrevette, hogy ez adta le a jelet. Vissza is vitte a a csoporthoz de mások még a kőhöz nem értek. Az aki megtalálta a halott lányáról kezdett hallucinálni és megtámadta a többi embert. Össze is szedtek minden cuccot és mentek vissza az űrhajóra. Az űrhajón elkezdték vizsgálni a követ és különös dolgokra jöttek rá. De sok idejük nem volt mert az az ember aki megfogta a követ teljesen megbolondult és kéntelenek voltak lelőni. És mire észbe kaptak az összes halott ember a hajón valami furcsa undorító szörnyekké változtak (nekromorfok). Ezek akiket megharapnak vagy megkarcolnak az is nekromorf lesz. Hát és szóval nem sok esélyük volt életbe maradni. Később amikor ennek az egésznek vége volt más helyen más tudósok ezeket a következtetéseket vonták le: A kő a halottakat feltámasztja és nekromorfot csinál belőle. Az az élő személy aki fizikai kapcsolatot hoz létre vele az szörnyű hallucinációkon fog átmenni. És az utolsó dolog az, hogy még egyetlen egy személy él aki hozzáért a kőhöz az ő neve: Isaac Clarke. (egy magyarázza a játék során a hallucinációkat)


Játékmenet:
A játékban Isaac Clarke bőrébe bújunk. A játék elején mikor felébredünk egy asztalnál vagyunk és semmi fogalmunk, hogyan kerültünk oda, de nem is nagyon tudunk gondolkozni mert már támadnak is a nekromorfok. Isaac nem egy szuper űr Rambo hanem egy egyszerű mérnök szóval ne akarjuk, hogy valami szuper rúgással lerúgjuk a szörny fejét. Na de fojtassuk: Az első pár 10 perc azzal fog eltelni, hogy ruhát találjunk. A játék lényege, hogy kiderítsük mi történt és, hogy megállítsuk a nekromorfokat ebben még két élő ember segít majd nekünk. A játékban kicsit idegesítő, hogy sokszor van sötét de elviseltető. Szerintem ez egy remek túlélő horror mivel nem az van, hogy ha megjelenik egy szörny, és én majd meghalok a nevetéstől hanem tényleg meg lehet ijedni. Ami kicsit fura, hogy amikor az űrállomáson vagyunk akkor ott is olyan minden mint az űrhajó, hogy szét van rombolva minden és ez annyira nem valósszerű mivel jó egy hajót szét lehet úgy szedni na de egy űrállomást? De ezt leszámítva nagyon érdekes és változó a játékmenete szóval tényleg jó. Meg nekem valószerűbb, hogy egy ilyen az szörnytámadás az űrben történik meg mivel ott tényleg még sok mindent nem ismerünk. A játékban pénzért vásárolhatunk fegyvereket szóval megéri keresgélni, de a meglévőket fejleszthetjük is Power Nude-val. Az életünk még mindig a hátunkon jelző fény mutatja. Ami még új, hogy a szörnyek karmait fel tudjuk venni egy gravitációs sugárral és azt a szörnyekre tudjuk lőni.


Fegyverek:
A játék még kapott pár + fegyvert az előző részhez képest. De a mi még mindig viszi a pálmát az a plazmavágó. A gyártók megpróbáltak kevesebb lőszert tenni de én még így is a nagy részében azt használtam. A fegyverek célzása jó és reális. Szóval a fegyverekkel meg vagyok elégedve.

Hang:
A hang is remek a játékban szinte minden apró részletet halljuk főleg amikor a szörnyek ellen harcolunk. A hangot szerintem nagyon eltalálták.

Grafika:
A játék szép grafikával rendelkezik. PL: Ha az elektromos panelekben a zárlatot látunk akkor még füstöl is. A ruhák szépen ki vannak dolgozva. A szörnyek is jól néznek ki. A játékot Unreal Engine hajtja. Szóval a grafikával sincs semmi baj.

Összességében:
Ez egy remek túlélő horror ami nagyon ritka 2011-ben. Vannak érdekes jelenetek van jó története és a játék idővel se válik monotonná. Szerintem megéri kipróbálni!


Ha valamit rosszul írtam akkor sajnálom és írd le kommentbe, hogy mit és legközelebb jobban odafigyelek! ;)

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
xXHecsaXx avatar
4 éve | 2013. 01. 02. 12:14:38
#
Egy próbát megér a játék nem tűnik rossznak,és a teszt is nagyon jó,grat :)
helyigeng avatar
5 éve | 2012. 02. 08. 19:43:21
#
"Meg nekem valószerűbb, hogy egy ilyen az szörnytámadás az űrben történik meg mivel ott tényleg még sok mindent nem ismerünk." Wtf? :D. De a teszted nagyon frankó lett gratulálok :D.
Tomaszman avatar
6 éve | 2011. 10. 05. 10:05:33
#
szépen megcsináltad GratulaXD
Furmann96 avatar
6 éve | 2011. 08. 20. 21:38:27
#
köszi
hory9999 avatar
6 éve | 2011. 08. 20. 12:50:20
#
nagyon jó teszt
Gerdzso avatar
6 éve | 2011. 08. 20. 01:09:06
#
jó teszt! és a játék is jó lehet... még csak az elsőt játszottam... ezt is ideje lenne kipróbálni :D
nemkrisz11 avatar
6 éve | 2011. 08. 19. 22:05:24
#
meglévőket fejleszthetjük is Power Nude-val.XD

Jó teszt lett!
neuroflex avatar
6 éve | 2011. 08. 19. 21:44:35
#
remek teszt volt olyan rész amikor féltem :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
11 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek