Menu
FrostnovaZ
Szint 29
FrostnovaZ avatar
Dani (bartos666, ☣=[Ð@n!]=☣)
22 éves, férfi
Budapest
Magyarország
Offline, itt járt 1 órája
6 éve tag
Ne nézz hátra! Mögötted van.
Írta: FrostnovaZ, 2012. december 04., játékteszt
Játék: Slender: The Eight Pages

A Slender talán messze a legrémisztőbb játék amit valaha is alkottak, minden egyes eleme képes felgyorsítani szívünk dobogását.


Igen csak érdekes, hogy megírtam ezt a tesztet mivel úgy 1 hónappal ezelőtt még a fejemet mertem volna rátenni, hogy én ezzel a játékkal soha az életben nem fogok játszani. Még nem volt olyan játék, amit tiltólistára tettem volna, de a Slender mégis felkerült. De legbelül már ekkor tudtam, hogy egyszer eljön a nap mikor én ezzel játszani fogok. Szóval, hogy miért is terveztem úgy, hogy nem fogok sose játszani ezzel? Aki még nem hallott róla, annak vázolom, hogy a Slender egy horror játék, és rólam tudni kell, hogy nem bírom a horrort. Nem nézek horror filmeket (na jó azért egyet-kettőt láttam már) és nagyon játékokkal sem játszom, még az olyanokkal sem amire mindenki azt mondja hogy a műfaj legrosszabb terméke (legyen az film vagy játék). És hogy miért tettem tiltólistára a játékot (úgy hogy más horror játékokat, mint pl.: Amnesia azt nem)? Mert miután egy szimpla videót néztem róla, már az kikészített. Aznap este elég álmatlan éjszakám volt, egyfolytában ez járt a fejembe. Na, de hogy miért is ijesztő ez a Slender? Kezdjük akkor a legelején, azaz nem mással, mint magával Slendermannel. Slenderman nem más, mint egy pályázat nyertese, ami a Something Awful nevű fórumon lett meghirdetve, és néhányan kitaláltak egy magas öltönyös férfit, akinek nincs arca. És így született meg ez a figura, bár az a vicc, hogy páran eléggé vitatják Slenderman eredetét. Ezeken én csak nevetek, mivel van olyan ember, aki azt állítja, hogy Slenderman él és virul, és köszöni szépen nagyon jól van. Én akármennyire is betojtam tőle az első alkalommal, ilyen badarságot sose hittem (bár mikor éjszaka a sötét házban kellett kóvályognom eléggé meg voltam rémülve). Páran különböző videókkal támasztják, amikben néha feltűnik a háttérben, (és persze mi tudjuk, hogy az tényleg ő nem csak egy annak beöltözött személy). Sőt akár megnézhetünk egy 50 részes kis sorozatot, amiben Slenderman kilétét próbálják kinyomozni. Szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy az egész csak fake videó.


Na de akkor jöjjön maga a játék. Szóval a Slender nevű játék egy nagy, durranás, akár huszonöt perc alatt végigvihető. Na, itt most a sok játékos gondolhatja „Milyen játék az ami félórát igényel”. Hát akkor csak üljenek le, és játsszák ki. A játéknak nagyon története sincs, sőt maga a játék sem foglal nagy helyet a merevlemezen, szóval tényleg csak egy félórás kalandban lesz részünk. De higgyétek el, ebben a félórában, pokolian foguk félni, ezt garantálom. Szóval, mint történet, olyan nincs. Adva vagyunk mi, egy ködös erdőben, és feladatként csak annyit kell tennünk, hogy 8 papírt kell összegyűjteni. Persze mint, hogy horror játékról van szó, természetesen sötét van, és csak egy zseblámpánk van, semmi más. És szerintem ez teszi egy horror játékot még rémisztőbbé. Nyilván egy Dead Space is félelmetes, de ott, ha jön az ellenség, akkor fogod a fegyvert és szépen bedarálod. De itt szó sincs ilyenről, és szerintem az Amnesia-ra is ezért mondják sokan hogy a legfélelmetesebb játék, mivel ott max csak elbújni tudsz a szörnyek elől. De véleményem szerint a Slender még az Amnesia-nál is parásabb és azt is elmondom, hogy miért. Az Amnesia-ra úgy ahogy fel lehet készülni, ha megnézel pár videót, akkor tudni fogod, hogy mikor mi fog előbukkanni. Nos, igazából a Slenderre is valamely szinten fel lehet készülni, mivel tudod, hogy Slenderman üldöz téged, tudod, hogy néz ki, tudod milyen az mikor elkap. De a sötét erdőben bolyongva, azzal a tudattal, hogy rajtad kívül csak egyetlen egy élőlény van abban az erdőben… szerintem mondanom sem kell, hogy milyen érzés. Ráadásul azt is tudod, hogy elbújni sem tudsz előle, legfeljebb elfutni, de egyszer úgy is utol fog érni. Mellesleg a lámpád is képes a lemerülésre, és nincs se pótelem, se semmi más, amivel világítani lehetne.


Na jó, azért nem kell már rögtön az elején betojnunk, ugyanis, ha egy papírt se találtunk meg, akkor a jóképű barátunk még nem kezd el utánunk kutatni. Még az első papír után is csak néha-néha láthatjuk, de akkor is csak úgy tud elkapni, ha odamegyünk hozzá. És megint arra térek ki, hogy miért is annyira rémisztő az egész. Tudniillik, Slenderman csak akkor mozog, amikor nem látjuk, tehát egyfolytában mögöttünk lesz. És sose tudjuk, hogy mennyire van a sarkunkban, öt-hat méterre vagy esetleg nagyobb távolságra (a lépteit persze nem halljuk). Persze futni, sprintelni is lehet, de ekkor a zseblámpával a földet kezdjük el világítani és nem tudjuk, hogy merre rohanunk. Ezenkívül még más tényezők is vannak, amik dobnak a félelmi faktoron, például a szűnni nem akaró dobogás, vagy a szintén folytonos dübörgés, amiket nem tudjuk, hogy mi okoz. Na meg még ott van, amikor elkap minket, vagy nagyon a közelében vagyunk, akkor el kezd hangyásodni a képernyő. És ez is csak megijeszt minket, mivel mikor tök nyugisan sétálunk, és egyszer csak elmosódik az adás, tudatosul bennünk, hogy ott van pár lépésre mögöttünk, és nem merünk megfordulni, hogy ööö…. hát a szemébe nézni nem tudunk, mindenesetre nem biztos, hogy meg merünk fordulni. Na és akkor a papírok. Igazából már csak a papírok is megrémiszthetnek minket és itt megint a tudatosságra tudok utalni. Most az az ember, aki először játszik és meglátja a papírt, elgondolkodhat, hogy mégis mi történik, ha ezt leszedi, és hogy egyáltalán ki rajzolhatta, mivel a papírokon lévő rajzok is a félelmetességre utalnak.


Talán említenem sem kell, hogy ha minél több papírt gyűjtünk össze, annál agresszívabban üldöz minket a Slenderman, de adok pár tippet, ami elősegíthet, hogy jobban felkészüljünk az egészre, és hogy minél tovább kitartsunk.
1: Tudni kell, hogy a pályán egy kör alakú ösvény húzódik. A helyszínek ezen az ösvényen és a kör közepén vannak, ha követjük, nem fogunk eltévedni, és biztos, hogy papírba ütközünk.
2: Ugyebár 8 papír van, de 10 helyszín, ebből viszont 1 csere a biztos: ha nincs papír az alagútban, akkor a furgonnál lesz, és ez visszafele is igaz.
3: A fürdőhelyiséggel nagyon vigyázzunk, könnyű benne eltévedni, és könnyen sarokba szoríthatnak. Érdemes minél előbb felszedni az ott lévő papírt.
4: Ha már 6 papír megvan, akkor sose állj meg, mindig ott lesz pár méterre tőled!
5: LÉGY FELELŐSSÉGGEL! Ha érzed, hogy izzadnak a kezeid, vagy szorít, mellkasod akkor inkább hanyagold, nem éri meg.
Nem azt mondom, hogy ha ezeket betartod, mindenképpen sikered lesz, de érdemes figyelembe venni őket. Aki nem meri egyedül kipróbálni, semmi baj, ha összegyűl egy kisebb baráti társaság, akkor inkább már poén ezzel játszani, és a félelmed is alábbhagy. Szóval az ijedősebbek (mint én) inkább több emberrel próbálják ki, akik szeretik a jó horrort és szeretik, ha félnek azoknak érdemes egyedül játszani vele, mivel garantált a valódi félelem. Viszont azoknak is ajánlom, akik semmitől sem ijednek meg, mivel nincs nehézség fokozat, és mint mondtam egyre durvábbá válik a játék, tehát nekik inkább kihívás, mint rémisztő.

Összességében azt mondhatom el a játékról, hogy méltán megkoronázhatnák a legjobb horror játék címével, ráadásul az előtt is emelem a kalapom, hogy ilyen kis költségvetéssel ekkora játékot képesek alkotni. Ráadásul a játék ingyenes, bárki letöltheti legálisan.
Jó papír keresgélést kívánok!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 24
hory9999 avatar
4 éve | 2013. 03. 28. 21:11:24
#
Én is így voltam vele mint te, hogy sosem fogom kipróbálni de egyszer 5 pepír után el is kapott és rögtön uninstall, mert nagyon beijedtem! Én még azon is beijedtem mikor a tesztedet olvastam, amúgy grat. 5*;)
adam990304 avatar
4 éve | 2013. 02. 27. 23:42:36
#
Megfogtam,hogy otthn nem játszok vele,de már 7/8 papírt is csnáltam ennek ellenére. XD
kissbence09 avatar
4 éve | 2013. 02. 19. 21:40:49
#
Fantasztikus, jó terjedelmű, lényegre törő, figyelemre méltó teszt. Azonosulni tudtam veled a teszt olvasása közben, mert én se kedvelem a horrorokat. Bár nekem a játék annyira nem tetszik, és pár próbálkozás után nekem ez már sok volt, de a teszted ettől még zseniális. :)
adam990304 avatar
4 éve | 2013. 02. 14. 22:11:42
#
Marow:Mivel egy kislányt kell irányítani...

Én egyszer a barátomnál játszottam vele,5-en voltunk a szobában.2-en az ágyon ülnek,én a forgószékbe,1 ember a széken,1 ember mögöttem áll.
Megvan a két papír,mondom:ez nem is olyan félelmetes...folytatom,megfordulok,és ott van XD
2 méteres körzetben mindenki elugrott XD
Ramos048 avatar
4 éve | 2013. 02. 08. 13:00:24
#
ez fain :)
no avatar
4 éve | 2012. 12. 22. 23:11:22
#
Ez a játék egy fos.Nem vollt félelmetes egyátalán mivel nem bírtam beleélni magam fegyver hiányában.Ráadásu la karakter nem egy sportolo kb 8méter a sprint táv:D
no avatar
4 éve | 2012. 12. 21. 23:57:35
#
Egyetlen hibálya a játéknak: nincs fény visszaverődés/szóródás
Spartan117 avatar
4 éve | 2012. 12. 17. 16:03:28
#
Bigame : Slender :-
Claustrophobia
Sanatorium
Mansion
Elementary
7th Street
Prison
Hospice
és most jön majd a Carnival!
De ezt itt követheted :
http://www.slende…/index.php
BiGame avatar
4 éve | 2012. 12. 17. 12:05:09
#
Dikk, szivattok, h már van másik verzió:DDD
MetalTomi avatar
4 éve | 2012. 12. 17. 09:21:39
#
Alapos teszt! Én ajánlom figyelmetekbe a Slender-Sanatorium-ot. Ott már csak az alap zenétòl meg lehet ijedni :D
BiGame avatar
4 éve | 2012. 12. 17. 01:44:03
#
Kijavítom, az 1. papír előtt is jöhet, haverommal 2x is tapasztaltuk, beszarás mellettXD, youtube-on fönn van, majd belinkelem!
humagyar avatar
4 éve | 2012. 12. 15. 18:25:28
#
Jó teszt! ;)
Néha megpróbálom végigvinni, de sosem sikerül. Nem azért, mert félelmetes, hanem mert minden szabály betartásakor is egyszer csak megesz. De amúgy jó kis játék.
Spartan117 avatar
4 éve | 2012. 12. 10. 17:37:27
#
Rake: Hihetelenül megdöbbentő.............nem is hittem volna............ hogy lehet nagyobb hülyeség mint a slenderman ._. a slender még hagyján de ez a rake egy ultra nagy baromság !

Túl szkeptikus sem vagyok mert pl.: az idegenekben hiszek de ez már szóval..... nevetséges más szó erre nincs
Bear Grylls avatar
4 éve | 2012. 12. 06. 23:01:32
#
Jó teszt lett! :D

hát a szemébe nézni nem tudunk


Ez tetszett! XD
PLCsubi avatar
4 éve | 2012. 12. 05. 21:26:07
#
The Rake sztorija fosatósabb. De a teszt nagyon jó!
FrostnovaZ avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 22:16:47
#
Én is így indultam vele azt látod mi lett a vége XD
The Emptiness avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 21:33:56
#
Ezzel a büdös életbe nem fogok jáccani. Mert nem akarok egész nap a budin ülni. De nagyon jo a teszt.
FrostnovaZ avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 20:37:42
#
Köszi mindenkinek igyekszek :)
Ez a Haunt nem nekem való... még ez a kis 8 papíros játék is úgy befosat hogy az annak a rendje XD
Slenderman avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 19:54:57
#
Jó teszt. Ha rossz lenne, elvinnélek magammal. (5/4, így tovább!)
SUP3RH3R0 avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 19:46:42
#
Azért ez elég méretes teszt lett egy fél órás játékhoz képest. Szerintem már csak emiatt is megér egy felülmúlhatatlant. :)
Spartan117 avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 18:53:18
#
Nagyon jó teszt (és igen ! végig olvastam :D)
Azért szerintem az Amnesia jobb horrorjáték még ha a slender félelmetesebb is :)
van egy új slender játék nagyon szép grafikával a neve az hogy Haunt:The Real Slender game ez már sokkal komolyabb mint az eight pages.

gigazte avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 12:06:05
#
Igen így utólag visszaolvasava rájöttem hogy kicsit összekapkodtam a dolgokat :/

Semmi probléma, magát a tesztet nem befolyásolta a dolog!:)
FrostnovaZ avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 10:51:22
#
Hát ez azért merőben emberfüggő... van aki így van aki úgy éli meg ezt a kalandot... (engem totálisan kikészít )

Igen így utólag visszaolvasava rájöttem hogy kicsit összekapkodtam a dolgokat :-/
gigazte avatar
4 éve | 2012. 12. 04. 00:37:03
#
Nagy horror fanként sosem értettem, hogy ebben a játékban mi a para! Akárhányszor nekiestem egyszer sem ijedtem meg, pedig amit a youtube -os videókban láttam, azt hittem másabb élményt nyújt, a videósok 50% csak rinyált, 25% sírt!XD Egyébként azt vettem észre a tesztet olvasva, hogy sok az "és" -sel kezdődő mondat.

Értékelés:
5/4
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
18 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek