Menu
FreddyD
Szint 13
FreddyD avatar
20 éves, férfi
Kondoros
Magyarország
Offline, itt járt 5 hónapja
5 éve tag
Új élet, új lehetőségek!
Írta: FreddyD, 2013. június 15., játékteszt
Játék: Grand Theft Auto IV

Nem biztos, hogy jó döntés elmenekülni egy másik kontinensre mert ott is érhet baj.

A méltán ismert Grandt Theft Auto sorozat negyedik része sok mindenben különbözik az elődjeitől. Mind grafikában, mind fizikában, de a lényeg megmaradt, a szabadon bejárható terület. A GTA IV-et a Rockstar 2008-ban adta ki egy saját készítésű engine-el és fizikai motorral. Sajnos az optimalizáltság nagyon nem sikerült mondhatni borzalmas. De térjünk a játékra.

Játékmenet

A játékmenet nem változott sokat. A lényeg ugyanaz, jönnek a küldetések és csináljuk szépen folyamatosan őket. De mégis van pár újítás. Ilyen pl. a telefon. A telefonon kapjuk küldetéseink nagy részét de el lehet vele hívni ismerőseinket dartsozni vagy épp inni. A multiplayer módhoz is innen tudunk csatlakozni. Elmenteni az állásunkat természetesen ismét a házunkban tudjuk. Életünket már jól ismert hamburgereseknél/hot-dogosoknál tudjuk újratölteni.

Történet

Nico Bellic-et alakítjuk aki egy volt ukrán katona. Unokatestvére Roman Liberty Citybe (New York) költözött és új életet kezdett. Főhősünk is ebben reménykedik de nem minden úgy jön össze ahogy elképzelte. De nem akarom lelőni a poént ezért ennyi elég is lesz a storiból.

Liberty City

A játék New York-ban kalauzol minket. Sajnos a terület sokkal kisebb mint a San Andreas-ban és a vidéki kis tanyák is kimaradtak a dologból. Így kaptunk egy nagy szürke felhőkarcolókkal teli várost amiben meglepően sok mindent lehet csinálni. Lehet dartsozni, bowlingozni, lerészegedni, striptízbárba menni, comedy showt megnézni szóval tényleg van mit csinálni. Az emberek az utcákon nem csak bolyongnak hanem mindenki csinál valami. Pl.: újságot olvas, kávézik, telefonál. Természetesen vannak gazdag és csóró részek is ahol az utcán fekvő csövesek, alkoholisták tökre feldobják az ember, hogy ilyen is van. Van 50 ugrató amit teljesítenünk kell és 200 fertőzött galamb amit le kell lőnünk, hogy teljesen végig vihessük a játékot.


Járművek, irányítás

A járművek is nagy ugráson mentek át mert kaptak egy teljesen új törésmodellt. Sokkal részletesebben törik az autó mint eddig, kidurran a gumi ha sokáig égetjük, ha kilövik akkor nem azonnal felnin fut a kocsi hanem kell neki egy kis idő míg ledobja a gumit. Ami nagyon jó újítás az, hogy ha felborulunk akkor nem kezd el égni majd felrobbanni a kocsi. Sajnos repülőből nem kaptunk túl sokat, az alap verzióban van 2 féle helikopter (vadász/turista) ami nem igazán nagy baj hisz tényleg kicsi a terület és fölösleges lenne egy hatalmas utasszállító. Az irányítás egészen szimulátorossá sikerült. Nagyon szépen érezhető a különbség vizes és száraz út között.

Grafika

A GTA IV a Rockstar saját készítésű grafikus motorát használja ami elég szép látvány kölcsönöz neki. De milyen áron? Sajnos elég konkrét vas kell hozzá, hogy akadás nélkül fusson. 2008-ban túlságosan nagy elvárás volt ez a gépigény.

Fegyverek

Fegyverekből egészen jól felszerelt a GTA 4 találunk itt mindent: késtől az RPG-ig az AK-47-esen keresztül. Muníciót kis eldugott boltokban tudunk venni ahol fegyvereket is bőven találni.

Összességében

Ez egy nagyon közönség megosztó játék lett. Nekem személy szerint tetszett, aki akar egy jó Rockstaros élményt az mindenféleképpen próbálja ki.

Ui.:
Tudom nem tegnap jött ki a játék de úgy éreztem még mielőtt kijön a következő rész addig ezt a "tesztet" meg kell írnom.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
no avatar
4 éve | 2013. 06. 22. 22:46:58
#
Nruhtas helyett kiírom én :D

A képek vízjel vagy logó nélkülieknek kell hogy legyenek.


Magyarul a képeken nem lehetnek logók, vagy másféle jelek. Én is kezdetkor pc gurus gamestaros képeket linkeltem be, de nem került ki, mert logó nélküli képeket fogadnak el csak :)
FreddyD avatar
4 éve | 2013. 06. 22. 22:38:36
#
Volt több kép is, azokat nem tudom miért nem rakták be.
Vadember avatar
4 éve | 2013. 06. 18. 12:51:37
#
Jó teszt,csak kevés a kép benne és amit előttem is írtak a többiek.

Egy valamit viszont kijavítanék benne: Nikolai nem Ukrán hanem Szerb zsoldos katona.
gohanof avatar
4 éve | 2013. 06. 17. 14:25:43
#
Szerintem unalmas játék. 1 óránál tovább nem bírtam játszani, olyan lehangoló a város is. Legrosszabb gta rész szerintem:D
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2013. 06. 16. 10:51:05
#
Szerintem nem a történet részletes leírása fontos egy tesztben, hanem a játékmenet bő kifejtése.
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 06. 16. 10:26:28
#
Én megértelek de nekem speciel az eset le hogy a történetből nem tudsz semmit, és csak a lövöldözés autózás stb... maradt meg benned.
FreddyD avatar
4 éve | 2013. 06. 16. 10:22:43
#
Köszi :D
beni97 avatar
4 éve | 2013. 06. 16. 10:22:30
#
Én egyetértek!
Nagyon jó teszt!
bukta2 avatar
4 éve | 2013. 06. 16. 09:30:18
#
sztem meg remek teszt pont azért mert nem "Regény" röviden leírva a lényeget!
FreddyD avatar
4 éve | 2013. 06. 16. 07:23:51
#
nem szerettem volna le spoilerezni a sztorit és tudom, hogy lehetett volna hosszabb de én nagyon nem szeretem a regényeket
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 06. 15. 19:15:31
#
Igazából nem vészes a teszt de valahogy túl rövid... A történetből még mondhattál volna el egy kicsit mert én is átvittem és kb a játék 5 percét mondtad el :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
6
17 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek