Menu
Fixer99
Szint 6
Fixer99 avatar
18 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 12 napja
2 éve tag
Az USA országútjainak fenegyereke
Írta: Fixer99, 2016. március 06., játékteszt
Játék: The Crew

Üdvözlet mindenkinek! Már igencsak régen csináltam teszten az oldalon, és mivel láttam, hogy megújult ezen rovat, úgy gondoltam egyik játékról amiről korábban már terveztem teszt készítését, írok is gyorsan egyet. Ezen játék nem más, mint a Ubisoft által kiadott autósjáték a The Crew, amely Amerika országútjaira kalandozza el a benzingőzre vágyó játékosokat

A 2014-es esztendőben talán a The Crew volt az a játék amire a legjobban kíváncsi voltam. Mikor három éve bemutatták az első videót a játékról, hát akkor konkrétan leesett az állam, főleg mikor megláttam, hogy az egész Egyesült Államok bejárható terület lesz. Utána azonban az első gameplay videók láttán kicsit alább hagyott a lelkesedésem, de még mindig kíváncsi voltam, hogy mit fognak ebből az igen ambiciózus projektből kihozni. És, hogy végül is milyen lett a The Crew, az alábbi tesztből kiderül!

A játékot egy teljesen új stúdió készítette, akik a Test Drive Unlimited játékok alkotóiból jöttek össze, ők az Ivory Tower, akik néhány évvel ezelőtt megkérték a Ubisoftot, hogy nem-e segítene egy MMO autósjáték fejlesztésében és kiadásában. A francia kiadó meglátta a fantáziát az elképzelésben és azonnal rábólintott az ötletre és meg is született a The Crew. A készítők nem hazudtak nekünk, valóban a teljes Egyesült Államok benne van a játékban, Los Angelestől egészen New Yorkig, azaz a nyugati parttól a déli partig bejárható. De oly annyira bejárható, hogy itt nincsenek korlátok az út mentén, bármikor elhagyhatjuk az utakat és bemerészkedhetünk a szántóföldekre, erdőkbe, sivatagokba, mocsaras vidékekre vagy a hegyekbe. Ezekből ki is derül, hogy nagyon változatos a terület, nem véletlenül döntöttek az USA mellett a készítők, és az egyes területek közötti átmenet is remekül sikerült, hiszen nem az van, hogy megyünk az autóval és egyik pillanatban még a sivatagos terület tárul elénk következőben pedig a hó csapódik a szélvédőnkre, hanem szépen fokozatosan alakul át a klíma. A játékban természetesen dinamikus napszak változás van, és a Wild Run megjelenésével egy időben már az időjárás is változékonnyá vált, így ne lepődjünk meg, ha az égiek néha nyakon öntenek bennünket egy kiadós csapadékkal. Aztán nézzük magát a játék kinézetét, grafikáját, ami az új grafikai frissítés (a Wild Run megjelenésével jött ez a grafikai tuning) előtt nagyon érdekes volt. Szépen nézett már úgy is ki a játék, bár néha kicsit olyan furcsának, néhol kidolgozatlannak tűnt a látvány, tehát nem egy Frostbite 3-as motorra hajazott, de szerintem ez már így is szép volt. Decembernben aztán megjött az új grafikus motor, és lám brutálisan sokat változott a látvány pozitív irányban. Most már tényleg hihetetlen szépen néz ki az egész, főként a naplementéket emelném ki, ami gyönyörű, főleg mikor megcsillannak a nap sugarai kameránkon. Én csupán azt nem értem, hogy mégis miért kellett majd egy évet várni erre a látványra? Miért nem lehetett ezt már a megjelenéskor megcsinálni így? Na mindegy ezen nem kell mérgelődni, hiszen immáron mindenki az új grafikával csapathatja a verdájával. Azokkal a járgányokkal, amikből egészen sok van és ezek mind való licenszű autók (pl: BMW, Mercedes, Ford, Chevrolet, Nissan, Lamborghini, Ferrari stb.) és egytől-egyig baromi szépen ki lettek dolgozva, mind kívülről, mind belülről (végre egy játék amiben tehát a műszerfalnézet is jól néz ki).

Gondolhatja mindenki, hogy nem csak abból a játék, hogy a hatalmas játéktéren kocsikázzunk össze-vissza, hiszen egy egészen jó kis történetet is belevittek a készítők, ami leginkább a Halálos Iramban filmekre hajaz. Mi egy Alex nevű srácot alakítunk, akinek a szeme láttára ölik meg a testvérét, és rákenik az egész gyilkosságot. A börtönből egy Zoe nevű nyomozó csaj segítségével kerülünk ki aki, felvilágosít minket, hogy a helyi bűnbanda az 5 10 vezére Shiv volt az aki végzett a testvérünkkel. Ahhoz, hogy bosszút állhassunk bátyánk haláláért, végig kell járnunk a szamárlétrát és be kell kerülnünk az 5 10-be miközben különböző emberek segítik a munkákat. A történet során folyamatosan fejlődünk, hiszen egyre magasabb szintre lépünk, egyre több tapasztalatunk lesz, ezáltal egyre több úgy nevezett challengek, kihívások jelennek meg, amiknek köszönhetően fejleszthetjük verdáinkat. Ezekben a challengekben különböző nehézségi feladatokat kell végrehajtanunk, mint például szlalomozás, vonalon haladás, menekülés egy adott zónából és mindezeket természetesen időre és ha jól teljesítjük ezen feladatokat, akkor értékes jutalmak üthetik a markunkat. A tuningolás tehát nagyon fontos a játék során, főleg a különböző PVP versenyeken, ahol igen nagy hátrányba kerülhetünk a többiekkel szemben, ha nem fejlesztjük az autónkat. Egyébként a játék egyik legerősebb része pont ez: a tuningolás. Részletekbe menően egyénre szabhatjuk a kocsijainkat, tényleg az első lökhárítótól kezdve, a felniken, szárnyakon, lámpákon át, szinte minden átalakítható a saját ízlésünkre. A történet versenyeire visszatérve egyedül és coop módban is végigvihetők, igaz mindegy hogyan játszunk internet kapcsolat mindenképpen szükséges a játékhoz, hiszen anélkül el sem indul. Az autók irányítása az amibe már egy kicsit bele lehet kötni, természetesen senki se egy szimulátort várjunk ettől játéktól, hiszen ez egy full arcade játék, de rá kell éreznünk az irányításra, tehát ne lepődjön meg senki, ha az első versenyeken nehéz lesz az úton tartani az autót, ráadásul az esős körülmények pokolian nehezek tudnak lenni. Mivel illegális utcai versenyekről beszélünk a rend őrei is megjelennek a játékban, igaz szörnyen bénák, és szerintem nem csak nekem furcsa az, hogy az nem probléma számukra, ha gyorsan hajtunk, az viszont már igen, ha esetleg az út menti kerítést leromboljuk. Egyszóval a zsaruk nem mindig vannak a toppon, de se baj, legalább nem kotnyeleskednek bele a végtelen száguldozásainkba.

Szóval összességében én úgy gondolom, hogy az Ivory Tower egy igencsak jó játékot dobott össze, főleg annak tükrében, hogy ez az első szerzeményük. A történet érdekes és magába vonzza a játékost, és ami jó, hogy annak végigvitele után is még van értelme folytatni a játékot (gondolok itt főleg a multiplayer versenyekre) az autókat nagyon élvezetes terelgetni a szenzációs nyitott világban, és azt leszámítva, hogy az MMO játékhoz őszintén túl sok köze nincs, mindenkinek aki például szerette az első NFS játékokat nyugodt szívvel merem ajánlani, főleg hogy a fejlesztők folyamatosan frissítik a játékot, így huzamosabb ideig el lehet vele a játékos. Természetesen ahogy a játék szlogenje (Never Drive Alone) is mondja mindig jobb társaságban autózni, így a legnagyobb élményt akkor kapjuk ha néhány haver, barát vagy netán másik hús vér játékossal megyünk együtt. Végezetül annyit mondanék, hogy pattanjatok hát bele menő verdátok volánja mögé, engedjétek ki a kéziféket, nyomjátok tövig a gázpedált és száguldjatok Amerika országútjain!:D

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Design, művésziesség:
██████████
10
Zene:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
10
Újítások, ötletek:
█████████
9
Történet:
██████████
10
Nehézség:
██████████
8
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 5
no avatar
1 éve | 2016. 04. 02. 15:43:41
#
B-)Szólj hozzá...
Tyrion Lannister avatar
1 éve | 2016. 03. 14. 22:12:29
#
Pl. Steamről. Miért kell még a tesztek alatt is warezt kéregetni?
Fixer99 avatar
1 éve | 2016. 03. 12. 17:22:41
#
Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! :D
Belchior10 avatar
1 éve | 2016. 03. 06. 19:10:35
#
Jó kis teszt, bravó. ;)
gamerklub2 avatar
1 éve | 2016. 03. 06. 18:49:06
#
Nem rossz de hiányos kicsit.10/9.
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
10 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek