Menu
denikec
Szint 6
denikec avatar
18 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 13 napja
6 éve tag
MMO? Eh... Tankos MMO?! Ezaz!
Írta: denikec, 2012. szeptember 05., játékteszt
Játék: World of Tanks

Akarsz valamivel játszani, ami tényleg jó játék, leköt? Nos erre itt a World Of Tanks, egy második világháborús árkád harckocsi MMO.

Ma ha egy MMO játékra gondolunk, akkor biztos azok a fránya MMORPG-k jutnak eszünkbe. De nem csak az lehet jó, hisz itt a World Of Tanks! 2010. október 30-án adta ki a Wargaming.net ezt a brilliáns játékot. A játék jó pár frissítést kapott azóta, és mind-mind csak növelte a játékélményt, a harckocsik számát, fejlesztési lehetőségeket, stb.

Mikor kezdjük a játékot, 4 nemzet tankjai közül választhatunk, hogy melyikkel kezdjük el a páncélvadászatot. Amerika, Németország, Franciaország, és végül de nem utolsó sorban, a Szovjetúnió. Alap tankjaink mint a "Könnyű Tank" kategóriába vannak sorolva. Pár csata után, ha elég tapasztalatot kapunk, fejleszthetjük tankunk lánctalpát, lövegtornyát, lövegét, rádióját, sőt akár egy új tankot is kifejleszthetünk. Az alap tankunk után 4 választható tankfajtát kapunk. Első a "Könnyű Tank", amely felderítésben és tüzérség vadászban kiváló. Második a "Közepes Tank", amelynek célja megkerülni az ellenséges vonalakat és nagy sérülést okozni oldalról vagy hátulról azoknak. Harmadik a "Nehéz Tank". Ezeknek a tankoknak elsődleges célja, menni előre és kilőni mindenkit, persze ez nem ilyen egyszerű. Elég lassúak, ezért az ellenséges tüzérség könnyen kiszedheti őket, leginkább a tűzerejükről és a páncéljukról híresek, konrántsem a sebességükről. Negyedik, az önjáró löveg, ami a csapat elsődleges tűzereje. Persze, ha felderítik neki az ellenfelet. Eléggé sérülékeny, kevés a páncélzata, és az ellenséges könnyű tankok könnyen végeznek vele.

Térjünk rá a harcrendszerre. Van egy tankunk, mehetünk és manőverezhetünk, és persze lőhetünk vele. A játékban van egyfajta "Spottolás" rendszer, ami nem más, mint egyfajta felderítőrendszer. Tehát van egy lövegtornyunk, ami ellát például 500m-ig. Azon belül láthatjuk az ellenséges mozgó tankokat, persze a bokorban lévő, vagy mozdulatlan tankokat jóval nehezebben vesszük észre. Persze benne van a lepattanás a játékban, tehát tegyük fel nem fogunk a játékban SEM átütni egy Tigris tankot egy M4Shermannal. Csatában figyelembe kell vennünk a páncélzatunkat, tehát egy 60mm-es páncélzatú tankkal nem célszerű előre menni a 90mm-es löveggel rendelkező tankok felé. Figyelembe kell venni, hogy milyen szögben állunk, és persze azt is, hogy hol találjuk el a tankokat. Ez a rendszer igen is ki van dolgozva, nem mindegy hogy a tank elejét, vagy a hasát [az eleje alatti részt ha lehetséges] lőjük, vagy a lánctalpakat. A tankokon kritikus sérüléseket is okozhatunk, például leszakíthatjuk a lánctalpait, vagy eltalálhatjuk a lövegét, ami beragad, vagy a lövegtornyot, esetleg a személyzetet. Persze ki van dolgozva a lövedék típus is, tehát nem mindegy, hogy páncéltörő vagy robbanó lövedékkel lövünk egy célpontot. A páncéltörőnek elég magas a páncél átütése, de elég keveset sebez, a robbanó pedig ennek az ellentéte.

Lehetőségünk van még képezni a legénységet, például ha van egy 100% elit töltőnk, akkor gyorsabban tölt az ágyú, vagy ha elit a rádiós, több tankot le tudunk hallgatni, stb. A Wargaming.net matchmakere [csatánál ez számítja ki, hogy ne dobjon brutális ellenfelekhez, pedig néha szokott..] úgynevezett Tierek, vagyis szintek alapján működik. Minél lejjebb haladsz a Tech Tree-ben [ahol fejlesztheted az új tankokat], annál nagyobb lesz annak a tanknak a szintje, és annál erősebb ellenfelekhez dob be.

Negatívumot egy párat tudok mondani, elsősorban a matchmaker, ami néha tényleg brutális ellenfelekhez dob be, néha nem is tudom hogy kéne nekem azokat átütnöm. Utána jön a kicsit bugos fizika néha [persze a következő verzióban remek fizikát kap a játék], vagyis néha képes a tankunk beakadni a pályába és sehogy se tudunk elmozdulni. Illetve a szerverük szeret rendszeresen ledobni. Mit is mondjak, a World Of Tanks egy kiváló MMO játék, mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyen témákat. Elnézést a kissé hosszú tesztért, de remélem megérte. :D

Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 16
Kazuma avatar
4 éve | 2013. 05. 18. 13:24:28
#
Néha néha néha néha néha, persze persze persze persze persze persze persze... Szó-is-mét-lés. Ja, és van benne helyesírási hiba. A fogalmazás sem túl jó, igazából képeket nem hiányolok mert minek? O.o Akit érdekel beírja google-be. Mellesleg Én nemrég kaptam rá, de azért nem brilliáns játék, és több hibája van mint amiket Te leírtál :) Lehetett volna sokkal részletesebb is. Na de talán majd a következő...
no avatar
4 éve | 2013. 01. 09. 22:01:54
#
Ritka szar teszt :/
sunray20 avatar
4 éve | 2012. 12. 27. 09:20:43
#
lapartman997 : te egy alpári tajparszt vagy. Első teszttől mit vársz? Vannak olyan emberek akiknek jobban megy, vannak olyanok akiknek annyira nem. Ez van ezt el kell fogadni. Amúgy meg nem értem, hogy mit kell 0 csillagozni... már az is többet ér 0-nál, hogy egyátalán megírta.
reflmix avatar
4 éve | 2012. 09. 15. 14:33:20
#
lapartman997 Dede! Azért olvastam de akkor se kell leszarozni mások tesztjét akkor is ha nem annyira jó,de a célnak megfelel.
reflmix avatar
4 éve | 2012. 09. 15. 11:37:08
#
Jó kis teszt! Igaz nem értek a tesztekhez de végig olvastam! :DDD
denikec avatar
4 éve | 2012. 09. 12. 06:35:09
#
Hát,utoljára ránézve tényleg egy forintot nem ér az egész,jobban is megcsinálhattam volna.
Gerdzso avatar
4 éve | 2012. 09. 08. 23:33:50
#
Nem olyan rossz ez, első teszthez képest egész jó, van még hová fejlődni, de valahol egyszer el kell kezdeni. :) A játék amúgy nagyon jó, ha beleunsz pár nap/hét után megint megjön hozzá a kedved, főleg most hogy hamarosan 8.0 :)
Bear Grylls avatar
4 éve | 2012. 09. 08. 22:46:00
#
Ez egy kurva értelmes mondat. Nem is gondoltam volna,hogy a World of Tanks nevü játékban tankot kell majd vezetnünk.Na meg,hogy lehet vele menni is és még lőni is az már kész csoda.


XD
Norbi777 avatar
4 éve | 2012. 09. 08. 16:58:31
#
marci19970425: Vedd szarkazmusnak :?
marci19970425 avatar
4 éve | 2012. 09. 06. 17:26:30
#
Elnézést a kissé hosszú tesztért, de remélem megérte. :D
Ezzel vitatkoznék, hogy hosszú :) de amúgy egész jó lett csak képek kénének bele :) Így tovább
SUP3RH3R0 avatar
4 éve | 2012. 09. 05. 21:25:01
#
Egész jó csak rövid lett és nincs benne kép... de legalább jól van megfogalmazva és nincs benne helyesírási hiba. Adok egy bíztató 4-est. :)
Gyarmati Jani avatar
4 éve | 2012. 09. 05. 21:21:00
#
Ma ha egy MMO játékra gondolunk, akkor biztos azok a fránya MMORPG-k jutnak eszünkbe.


Szerintem ide írhattál volna néhány példát, mert ez így befejezetlennek tűnik már elsőre. egyébként tényleg tömör lett. A grafikáról, hangokról és az irányításról nem sok mindent írtál.
Norbi777 avatar
4 éve | 2012. 09. 05. 20:15:23
#
Nem szereted az MMO-kat? Csak mert az első bekezdésből ez jött le, nem tudom mit nem szeretnek benne az emberek... Am a teszt el van sietve szerintem.
daniel9501 avatar
4 éve | 2012. 09. 05. 16:15:31
#
Még egy kicsit dolgozhattál volna rajta,mert ez egy fél kész munka.Képeket nagyon hiányolom belőle.:(Most csak 2 pontot tudok rá adni.De fel a fejjel és legközelebb jobbat írsz, tudsz ennél jobbat is;)
Spartan117 avatar
4 éve | 2012. 09. 05. 15:50:40
#
Első teszt ....... így hogy mennyire hosszú vagy sem nem szivesen kötök bele ! Maga a szóhasználat és szókincs az tényleg nem rossz de nagyon figyelj oda hogy legközelebb ne legyen ennyire rövid tehát irhattál volna részletesebben grafikááról kidolgozozttságról hangról játékélmlényről és magáról az egész játékról tehát ha ez lenne a teszt első fele úgy szerintem nem is lenne olyan roszz bár inkább nem értékelek már ne is haragudj de ha ez első teszt akkor szerintem próbálj meg még 1-et .
BRUgamer avatar
4 éve | 2012. 09. 05. 08:39:37
#
Van egy tankunk, mehetünk és manőverezhetünk, és persze lőhetünk vele.

Ez egy kurva értelmes mondat. Nem is gondoltam volna,hogy a World of Tanks nevü játékban tankot kell majd vezetnünk.Na meg,hogy lehet vele menni is és még lőni is az már kész csoda.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
4
18 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek