Menu
DDarkness
Szint 16
DDarkness avatar
Szabó Zsolt (DDarkness)
18 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 7 perce
3 éve tag
Fedjük fel milyen rossz az AC Unity!!
Írta: DDarkness, 2014. december 30., játékteszt
Játék: Assassin's Creed Unity

Na most majd megtudjátok mi a véleményem és a tapasztalatom a játékról, de szerintem sokak ugyanígy lesznek ezzel mint én. Na akkor kezdjük is el!

Na az első amit írni tudnék a játékról az az lenne, hogy nagyon sok benne a játékmenet közben jelentkező hiba és, hogy nagyon optimalizálatlan. Amint elkezdünk vele játszani meg fogjuk tudni milyen is a játék valójában.
A játék grafikailag szép, a fényeffektek is nagyon gyönyörűek, de szerintem a jó az itt véget is ér. A történetre azt tudnám mondani, hogy unalmas a játékmenettel együtt, nincs benne semmi elképesztő, nem is tudom mihez hasonlítani. A gépigényről csak annyit, hogy ha valaki ezzel játszani akar anélkül, hogy akadna a játék legalább közepes beállításokkal az nagyon nyúljon a zsebébe, mert nem lesz olcsó.
Sokszor vannak leállási hibák is mint azt én tapasztaltam, meg fagyások is megfigyelhetőek. A játék félóránként fagy le öt percre, de ez még tűrhető. Az irányítás még azt tudom mondani, hogy aránylag jó, de az se mindig azt csinálja amit mi akarunk, hogy csinálja. Már sok javítás jött ki a játékhoz, de az egyik rosszabb mint a másik, én az 1.2-es javítást ajánlom, nekem az javított a játékon a legtöbbet. A hangminősége, hát, arra azt tudom mondani hogy jó, de ez engem is meglepett, hogy van is valami jó a játékban.
Én most azért leírom, hogy videót és képeket nem fogok csatolni ide, mert a játékot nem játszottam ki, mert egyszerűen nagyon rossz, így nem sikerült saját készítésű videókat és képeket készíteni, remélem nem gond. Magas grafikán nem éri meg játszani a játékot, legalábbis nekem nem jött be a magas grafika, mivel a emberkénk haja mindenfele ugrál, azért egy haj annyira nem tud önéletet élni mint ebben a játékban, én ledöbbentem, én inkább a közepes grafikai beállítást ajánlom, mert a magas és a közepes között alig van különbség, és senki haja se fog külön életet élni.
Lehet, hogy a témákat kicsit össze vissza írtam, de sajna gondolkodnom kell mik vannak a játékban. Most inkább írok pár szót a játék áráról is, hát erre csak annyit tudok mondani, hogy nem ér annyit, ez van. Azt nem tudom, hogy meddig csinálhatták a játékot, de van egy olyan érzésem hogy azért lett ilyen rossz a mert kevés volt rá az idejük, még legalább egy fél év szerintem bele fért volna, és akkor kaptunk volna egy jó kis játékot, amiről aztán írhattam volna reggeltől estig.
Nem tudom kinek mi a véleménye a játékról, de szerintem nagyon nem jó, borzalmas. Aki megveszi annak gratulálok, de én semmi pénzért se venném meg. Én legelőször egy ilyen gépen teszteltem a játékot: i3-3220 3.3GHz | 8GB 1600Mhz DDR3 | Club-3d HD6670 2GB DDR3 | 1360X786 és ezen nem nagyon akart üzemelni, a legeslegkisebb grafikán akadt a játék, sajna.
Most összegzek: rossz optimalizáltság, nagy gépigény, unalmas történet és játékmenet, jó grafika, aránylag jó irányítás, nagyon drága a játék, nem éri meg megvenni, nem ajánlott a magas grafikai beállítás.
Hát ennyi lett volna a játékteszt, biztos vagyok benne, hogy nagyon unalmas volt, de ezt mindet le kellett írnom, ugyanis nagyot csalódtam a játékban, na akkor ennyi, köszönöm hogy elolvastátok.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
4
Összességében:
██████████
6
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 30
no avatar
1 éve | 2016. 03. 13. 10:52:34
#
Jo teszt
kistiko07a avatar
1 éve | 2015. 12. 17. 18:29:14
#
Ez egy hsz-nek jó lett volna a Unity fórumba... 8-)
FekaRap avatar
1 éve | 2015. 12. 17. 18:25:04
#
Meg kicsit tömör is :/
Tyrion Lannister avatar
1 éve | 2015. 12. 17. 18:23:28
#
Kicsit in medias res a kezdés, kicsit rövid, de véleménynek nem rossz.
Kicsi_Joe avatar
2 éve | 2015. 01. 27. 19:45:40
#
A játék nem jobb mint a Brotherhodd és a 2.része a sorozatnak,de nem olyan borzalmas mint amilyennek leírod.Bár nem kétség hogy ez a legrosszabb része.A játék nem olyan rossz legalább is szerintem.Vannak benne ütemhibák és nem éri meg megvenni,de játszani lehet vele.A teszted egyébként eléggé értékelendő.Remélem a következő jobb lesz.
Skycloud avatar
2 éve | 2015. 01. 22. 09:57:55
#
dispPaP: Egy MMO-ról is csak akkor írjon tesztet ha már egy magasabb szintű karaktere van benne, ha már teljesen kiismerte az ember.
dispPaP avatar
2 éve | 2015. 01. 22. 03:05:00
#
Engem őszintén nem izgatott a játék, túlhypelt cucc ami évek óta nem nyújt semmi újat. Szép a grafika, húha na és? Valahogy a Crysis 3 jobban tetszett. :P Viszont a Rouge történetére kíváncsi leszek. :D
Trinity99 avatar
2 éve | 2015. 01. 21. 23:53:58
#
Nekem profin fut a játék,a sztori fos,ezio óta nem volt jó sztori.
Az eltünő hullák engem is rendkívül zavarnak....van egy párszázas tömeg,de 5nél több hullát már nem tud kezelni a játék...
Feketehal avatar
2 éve | 2015. 01. 20. 21:36:12
#
A legfurább a játékban továbbra is az, hogy eltűnnek a hullák.
Szép kis mészárlást rendezek, levágok vagy 8-9 ellenséget, mire körül nézek, már csak 3-4 hulla van a területen... De az is lehet, hogy amíg én az utolsó néggyel hadakoztam, a többit szépen eltemették :)

Mindezt persze maximum grafikai beállítások mellett.
Engem ez nagyon zavar, titeket nem?
Legalább egy picit lenne élethűbb a játék, na.
A kivégzések száma fegyverenként 2-3 féle, ami elég kevés (kivétel:kard), a vér is kevés(minta csak gyerekeknek csinálták volna...)
Pl. buzogány
Egy buzogánnyal irtózatosan ronda sérüléseket lehetne okozni, itt meg csak elkábítani lehet vele az ellent.
A történet sokkal gyengébb az előző részhez viszonyítva, ez a tény sokat ront a játékélményen is. Továbbá én úgy éreztem hogy a játék rövid.
Játékélmény: 5
Grafika:9
Hang:10
Killer six avatar
2 éve | 2015. 01. 18. 22:32:44
#
Szerintem is jó a game....nem akad semmi gond vele.....hát hogy kissé optimalizálatlan...egy dolog,ezzel is emelték a gépigényt.

Grafika: Játékélmény:
********** (9) ********** (9)
Hang: Összességében:
********** (10) ********** (9)
no avatar
2 éve | 2015. 01. 17. 22:06:53
#
Szerintem a legjobb assassin's creed fikázzátok de arra nem gondolnak egy csomóan hogy a grafika lowon is nagyon szép+van benne 4 személyes co-op.Soha nem volt még ilyen hogy az egyjátékos módot többen vigyétek meg hogy szabad játék és még jött az új 5gb-os patch
amibe már alig van bug én nálam a legjobb acé a játékélmény a grafika a hang minden 10/10 pontot ér ez az egyetlen rész ahol pl. a véris ott maradt.Egyedül azzal van nekemis bajom hogy nagy a gépigény azon kivül semmi baja.
no avatar
2 éve | 2015. 01. 17. 21:08:53
#
Én nem tudom miért kell ócsárolni összevissza mindig szegény Unityt... Oké a története szar, viszont nekem az 1.3as patch óta magas grafon is olyan szépen fut mint állat. Zsoca neked meg csak annyit h az i3-tól -- 4mag (2 fizikai, 2 virtuális :] ) -- ne is várj sokat a mostani játékokon :D Főleg ha AMD videókártyád van hozzá. Nem szereti egymást a kettő :)
dispPaP avatar
2 éve | 2015. 01. 16. 20:20:59
#
Dono: "Nagyon nem értek veled egyet. Ha tesztet akarunk írni valamiről, akkor igenis játsszuk végig legalább egyszer. A teszt minőségének semmi köze a tesztelt játék minőségéhez, csak és kizárólag a tesztíróhoz. Ha meg nem tudsz róla normálisat írni, akkor ne is írj egyáltalán."

És mi van akkor hogyha egy olyan játékról van szó amit nem lehet végigjátszani? :P Például egy MMORPG. :D
Bady9999 avatar
2 éve | 2015. 01. 14. 15:52:53
#
Nem ajánlom!
Dono avatar
2 éve | 2015. 01. 11. 13:30:03
#
"ha a játék egy hulladék akkor a játékteszt se lesz jobb"

Nagyon nem értek veled egyet. Ha tesztet akarunk írni valamiről, akkor igenis játsszuk végig legalább egyszer. A teszt minőségének semmi köze a tesztelt játék minőségéhez, csak és kizárólag a tesztíróhoz. Ha meg nem tudsz róla normálisat írni, akkor ne is írj egyáltalán.
motormen avatar
2 éve | 2015. 01. 08. 18:52:37
#
Gagyi játék
AMDMonsteR avatar
2 éve | 2015. 01. 06. 01:16:50
#
Nekem semmi bajom nincs a jatekkal. Nem akad, nincsenek is olyan nagy, zavaro bugok (semmiben kapaszkodas, meg sem mozdul a karakter, beesik a fold ala).
Ez pedig nem egy teszt. Csinaltal egy leirast a jatek optimalizalasarol es arrol, hogy milyen bugokat talaltal, lattal.
Nem mondtam egy szoval sem, hogy tudnek jobb tesztet irni, ezert nem is tettem és teszem ezutan sem. Neked is igy kellett volna tenned.

En nem vedem a jatekot, nekem sem tetszik, azert mert gyakorlatilag egy AC II franciaorszagban...
DDarkness avatar
2 éve | 2015. 01. 04. 18:24:18
#
Én ebből a játékból csak akkor tudtam volna játéktesztet csinálni, ha ki is vittem volna, de nem tettem mert borzalmas játék, szóval be kell ezzel érni, ha a játék egy hulladék akkor a játékteszt se lesz jobb.
krizsa66 avatar
2 éve | 2015. 01. 02. 18:47:03
#
Ezt én is inkább mondanám véleménynek, mint tesztnek. Ezt elintézhetted volna annyival, hogy a "Most összgzek:" utáni dolgokat leírod a játék alá egy kommentbe. Az meg a másik dolog, hogy úgy írtál a játékról, hogy végig se játszottad. Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy tört verzió teljesítményét taglalod hosszú mondatokon keresztül. Az egész "tesztet" a játék optimalizálatlanságára építetted, hogy jajj de rossz a játék, nem fut el a gépemen és a csúnya haj miatt kénytelen vagyok mediumon játszani. Na ne nevettess... A játékmenetről, mechanikáról, történetről egy szót sem írtál. Legközelebb kicsit szedd összébb a gondolataidat és úgy láss neki az egésznek. Majd ha befejezted többször is nézd át újra. Szerintem ezzel még várj pár évet. ;)
Slyy avatar
2 éve | 2015. 01. 02. 10:31:04
#
Tényleg nem lett valami jó teszt, ez inkább egy tömör vélemény a játékról, de a tartalommal egyetértek. Borzalmasan optimalizálatlan, ki kellett adni egy tonna javítást, nem fejlődött sokat a grafika sem. A történet és főhős szokás szerint gyenguszka. Ráadásul minimum kell egy 40K-s vga, hogy menjen közepesen. Ennyit nekem nem ér. :-)
mikej95 avatar
2 éve | 2015. 01. 01. 21:27:28
#
Amúgy semmi hazugságot nem állít a játékról, de ez tényleg nem teszt. A történet legfeljebb középszerű, a szinte filozófiai kötetekkel felérő AC I-től pedig végképp nincs sehol. A főhős motivációs rugói alulmúlják még Edward felelőtlen és Connor naiv agyiszintjét is. A játék belterei gyönyörűek, de csak azért, mert 1000+ grafikus modellezte, a grafikus motor 7 éves és már alapjaiban defektes , a külterek ocsmányak, az effektív látótáv 0, az AI sorozatszinten rekordhülye, a LOD pedig csak rosszabb lett a patch-ek után(kényszermegoldás volt). A gépigény meg egy vicc 4 patch után(aztán titokba kitudja hány mikropatch-et tett fel Steam), csak 100 fps-t produkál egy GTX 980 3 way SLI, természetesen kizárólag álló helyzetbe, utána bebukik 50 alá!

Ami hiányzik ebből: általános leírása a játékmenetnek, grafika bemutatása rendesen, képek, személyes tapasztalat a játékról, pozitívumok megemlítése, hangokról semmit sem írtál, se az átvezetőkről stb. Ez tényleg elfért volna egy kommentben, ahogy sokan ezt is tettük.

Egy normális tesztbe beleszőve ez a magánvélemény még hatna is az emberekre, de így még a legbizonytalanabb Ubifosfanokat se győzi meg ez az iromány.
kreativtalan avatar
2 éve | 2015. 01. 01. 20:19:42
#
Olvastam már játékteszteket ezen ez oldalon, de azért ennyire lehúzó írást már régen láttamB-).
Se egy kép beillesztés, semmi=0. Kérdem én, hogy miért ír valaki játéktesztet ha nem tetszik neki a játék. Nyilvánvalóan csak az fogja elolvasni a tesztet aki ismeri a játékot....szerintem.
(Én még nem írtam tesztet 1 játékról se, de inkább ha nem tetszik...nem is fogok.) EZ 1 NULLA.
Liptik avatar
2 éve | 2015. 01. 01. 17:10:36
#
XD ezt találtam, ezen itt van az a bizonyos "élő haj"

zsolt566 avatar
2 éve | 2015. 01. 01. 15:06:47
#
Nekem hasonló konfigom van (Phenom X3 8650 6GB ram HD 6670 (DDR5) és low-medium keveréken egész jól ment.Néha néha nagyobb tömegeknél kissebb akadások voltak de egyébként játszható volt teljes mértékben.A történet unalmasságával egyetértek ennél rosszab AC még nem jött ki az biztos :D Nálam az AC IV a befutó még mindig az összes közül.
dcsabika avatar
2 éve | 2015. 01. 01. 03:13:50
#
Ezt tök fölösleges volt "tesztben" leírnod, az meg a másik, hogy mit vársz egy i3-as procitól, meg egy 6670-től?
repulomajom-legikoz avatar
2 éve | 2014. 12. 31. 14:26:39
#
Úgy hogy az előző részei jobbak voltak, így az ember azt sem kapja meg amit már látott, (akik játszottak az előző részekkel) legalábbis részben, a helyszín meg a karakterek mások, de főszempont a történet és a hangulat színvonala.

Aztán, annyira azért nem lett borzalmas, a borzalmas és a ultra szuper között van azért néhány lépcső. Mondjuk azt hogy a kettő között kb. félúton van, de 3-hoz képest például így is csalódás.
Nem tudom fel-e tűnt a játék minimumnak beállított gépigénye?
GTX 680-as videokártya, ez egy 100 ezer forintos kártya! A HD 6670 meg max 20 ezer, de már talán ki is vonták a forgalomból.
Viszont sokaknak 40-50 ezer körüli kártyájuk van, és maxon akadás mentesen játszanak vele. Nekem is hasonló gépem van, fele a "minimumnak" a videokártya/proci/ram
aztán mégis minden jól fut rajta, maxon 30 fps, médiumon 50-60 (mint a Doom 2) úgy általában a legtöbb játéknál. Nem tudom, mert már én is játszottam olyan játékkal ami ugyan azon a gépen ugyan úgy ment minimum, mint max grafikán, ilyen optimalizáltsághoz kapcsolható hibák valóban előfordulhatnak, vagy hogy az x videokártyával előfordulnak itt-ott bugok, aztán egy másik kártyával (ami lehet hogy még hasonló képességű is) meg lehet hogy nincsenek benne. Ilyen a teljesítménnyel is előfordulhat, ha egy játék kiemelten támogatja a Geforce FX 5950 Ultra videokártyát (ez is már 2004-ben élte fénykorát, akármilyen kártya nevet mondhattam volna, nem is ez a lényeg) lehet hogy azon jobban fog menni, mint egy amúgy picit gyorsabb kártyával, amit nem támogat a játék. A grafikai hibák nálad valószínű annak tudható be hogy a kártyád képességei, nem mindenben hozzák a grafikai megjelenítés követelményeit a UNITY esetében, ilyesmi grafikai hibák nálam is előfordultak a Geforce FX 5500-on hogy magasabb grafikán fehérré változtak a lemmingsek, vagy az el matadorban fehérek voltak a fák, aztán egy jobb videokártyával meg már meglepődtem, hogy egyrészt nem voltak ilyen grafikai hibák, másfelől a Crysis 1-től kezdve egy csomó játék élvezhető sebességen ment max grafikán is, egy egymagos 2 ghz-es procival, csak nem egy Geforce 2, vagy egy FX 5500 kellett mellé, mint amikkel árulták az amúgy klassz gépeket. A tesztet jobban is megírhattad volna, igaz én egyszer három 1*-ot is kaptam csak azért, mert az a három ember nem értett egyet a jogos kivesézett kritikáimmal és a sok millió emberrel, akik szintén nem magasztalták az adott játékot, a tanulság hogy rendes tesztet próbáljál meg írni, de mivel akárki értékelheti azt, bekaphatsz néhány 1*-ot is, normálisan megfogalmazott kritikák mellett is, és annak ellenére is ha jogosak azok, de azért ennél a tesztnél valóban, bőven bele lehet kötni a tartalom kivitelezésébe és össze-visszaságába is, ami egy tesztnél a fő szempont!
MrPerfecto avatar
2 éve | 2014. 12. 31. 10:00:52
#
Ez egyáltalán nem igaz. Én megjelenés óta játszok vele és semmi hiba semmi lagg.
Elfogadom: rossz optimalizáltság, nagy gépigény.
Egyáltalán nem igaz: rossz játékélmény? Komolyan? Co-op modot fõ storyt ajánlom figyelmedbe. Ja meg úgy mindent. A story sem unalmas max az elsõ hàrom küldi. Ilyen gépen ne is àlmodj hogy fut. Medium és high között nincs különbség?! Vak vagy? Eddig very-ben toltam (gyönyörû) semmi nem volt. Egyáltalán nem buggol crashel semmi. És mi ez a félóránkénti 5 perces fagyàs? Ezen kiakadtam. Akkora hülyeség hogy vicces. Amúgy nagyon is Sok különbség van a grafikai beállítások között.
Tény, hogy drága de akinek van pénze gépre annak van pénze a játékra is. Legközelebb egy rendes gépen próbáld ki és ne törtbe.
Köszönöm.
Obi-Wan Kenobi avatar
2 éve | 2014. 12. 31. 03:19:19
#
Ezt az egészet összetudtad volna tömöríteni egy kommentben.:D
Dono avatar
2 éve | 2014. 12. 31. 03:16:18
#
Hallod ezt nem értem. A véleményed kifejthetted volna a játék alatt is, hozzászólásban. Egy kicsit kevesebb publicitást kapott volna, na meg persze nem húznák le annyian. Nekem már valahogy a címe sem stimmel.
Át kellett volna olvasni, bővíteni. Egyszóval ÉRNIE kellett volna még a tesztnek.
HakuDragon avatar
2 éve | 2014. 12. 30. 23:31:39
#
Inkább véleménynek tűnik, mint sem játéktesztnek.
Az mondjuk vitathatatlan, hogy egy rosszul sikerült darab a sorozatban.
Egyik baja a tesztnek, hogy nagy az össze-visszaság, bár látom ezt te is észrevetted és írtad is.
Ami szerintem szarvashiba, hogy úgy próbáltál meg cikket írni a játékról, hogy ki sem játszottad. Úgy nem igen lehet teljes értékű cikket írni. Spoiler!
Még ha maga a játék játszhatatlanul szar is XD
A másik ilyen nagy hiba, hogy leírtad, hogy tört verzióval próbáltad. Spoiler!
Biztos hogy az itt olvasható tesztek felét tört játék alapján írták, de legközelebb azért a momentumot hagyd ki, mert akkor mondhatja bárki, hogy sz@rt sem ér a teszt ez miatt

Ha nem is sok kép, de legalább egy vagy kettő igazán lehetne. Szerintem jópofa lett volna az "Élő Haj"-ról berakni egy képet.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
4
35 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek