Menu
Daventos
Szint 9
Daventos avatar
(Dawe)
20 éves, férfi
Eger
Magyarország
Offline, itt járt 7 napja
6 éve tag
Diablo 3 - Egy szerencsés szavai
Írta: Daventos, 2012. április 12., játékteszt
Játék: Diablo III

Azon kevesek egyike lettem, akik kipróbálhatták a Diablo 3 bétáját... legálisan természetesen :)

Nem akartam hinni a szememnek, amikor a virtuális postaládámba megérkezett a bétakulcsom, amit nyertem. Összesen 30 darab várt gazdára, és meg sem fordult a fejemben, hogy Fortuna kegyeltjei között lehetek... Szóval azokban az órákban mindent elfelejtettem: a leckét, a házat, az életem. Türelmetlenül lestem a telepítőt, amely jó 3.2 GB-s cuccot szedett le a Battle.netről.

Mintha félvállról lenne...

Mielőtt belelendültem volna, már akadtak nehézségeim, ugyanis a D3 launcher eléggé el lett baltázva. Ugyanis a Diablo 3 kétszer indítja el saját magát, ami ütközéshez vezet, valamint generálni kell egy azonosító kódot, amelyet a karaktereim kapnak majd meg. A legidegesítőbb hiba pedig, hogy amint kilépünk a játékból, újra kell indítani a gépet, ugyanis valamilyen hiba folytán a launcher úgy érzékeli, hogy a játék még fut, pedig kiléptünk belőle rendesen. Bár béta, de azért... majd kijavítják :) Na, most hogy leszögeztem a játék hibáit, bele is csaphatunk a fő részbe, ami kárpótolt a kezdeti nehézségekért.

...de profi

A játék jól le lett ám védve. Eredeti Battle.net account kell, amelyikről a kódot is aktiváltad. Ha sikerült bejelentkezni, máris indulhatunk. Szerencsére az öt kaszt mindegyikével kipróbálhatjuk a bétát, név szerint: Barbár, Démonvadász, Varázsló, Witchdoctor és Pap. Újdonság, hogy lehetünk férfiak és nők is. Ahogyan az első két részben, úgy itt is a barbár lett a kedvencem.
A béta egyelőre mindenféle átvezető rendervideókat mellőz, szóval egyből megkapjuk karakterünk irányítását, aki az eléggé leamortizált New Tristramban kezd pár rosszarcú zombi között. Kiderül, hogy valamiféle vírus során a város lakosságának fele élő hullává változott, akik ellenünk fordultak. Karakterünk a Fallen Start keresi, ezért vezetett ide az útja. Az előző részekből ismerős Deckard Cain lehet a segítségünkre, de természetesen nincs elérhető közelségben, így megkereséséhez az unokahúgát, Leannet kell megkérnünk.

Kíváncsi voltam a harcrendszerre, amely újdonságokkal kecsegtet, de azért a lényeg nem változott: Hentelni, hentelni, hentelni! Az új fizikus motor (amit ki is lehet kapcsolni) lehetővé teszi némely tereptárgy pl. sírkövek, szekerek, na meg falrészek rombolhatóságát. Ami szemet szúrt, hogy egy fal lebomlásakor, alatta levő ellenfeleink kilapulnak, de karakterünk semmit sem sebződik...
Szóval a harcrendszer lényege ugyanaz, mint eddig. Viszont a skill rendszer át lett variálva. Szintlépéskor kapunk egy képzettségpontot, amit elkölthetünk. Namármost, módosult skillfa áll rendelkezésünkre. Átlagosan négyféle csoportba tartozó képességet kapunk. Ha egyet-egyet megvásárolunk, nem áll meg az élet, ugyanis minden egyes skillhez rúnák vannak bocsátva, amelyek plusz tulajdonságokat adnak hozzájuk, teszem azt, a barbár tömegcsapása bénítást eredményezhet, amennyiben megvásároltunk egy adott rúnát. A rúnák szinthez vannak kötve, és képzettségpontokba kerülnek.

Az inventorynk is hasonló az elődökhöz; ugyanúgy milliónyi tárgyat szedhetünk fel, de ezeket már alapanyagaikra bonthatjuk, valamint persze el is adhatjuk őket. Sok-sok megigézett, plusz attribútumos fegyver, páncél is áll majd rendelkezésre. A karakterünk immár kattintás nélkül veszi fel az aranyat a földről, valamint nem kell billentyűt lenyomni a droppolt tárgyak nevének megkukkantásához. Szintén érdekesség, hogy a town portal scrollt egyetlen új tárgy váltotta fel, amelyet egy bizonyos feladat után kapunk meg, és végtelen számban áll rendelkezésünkre, bár a megidézéséhez manna kell.

Kovácsolok, tehát vagyok

Lehetőségünk nyílik egy-egy kovácsnál kézhez kapni a felszerelését, ahol saját magunk buherálhatjuk meg a tárgyainkat, valamint alapanyagokból saját felszerelést kovácsolhatunk a megfelelő képzettség mellett. A hozzávalókat fölösleges tárgyaink szétbontásából, kereskedőktől, vagy szörnyektől szerezhetjük be. Állítólag Alkímia is van a játékban, de azzal nem foglalkoztam még.

Mesevilág

A Diablo 3 új grafikus motorral operál, amely remek látványt nyújt. Habár a bétában nem élveztem ki túlságosan a lehetőségeit. Egyrészt: borzasztó sok lagg van a játékban, másrészt még nincs leoptimalizálva a motor, ami itt-ott bugokhoz vezet. Ennek ellenére csodás a látvány, hát még ha rendesen kipofozzák május 15-re. Ami szokatlan lehet, az a komor, szürkés atmoszféra ami az elődöket jellemezte, az megszűnt. A D3 színesebb és látványosabb elődeinél, de ez azért nem olyan egetrengető probléma.
A bétában lehetőségem adódott kooperatív módban játszani, habár a többi magyar nyertessel egyelőre nem futottam össze, de remek szórakozás vadidegen emberekkel irtani az egyébként kihívást jelentő ellenfeleket.

Van pár idegölő hiba, és elég rövidre sikerült a játszható rész, ennek ellenére nálam az első helyen várt játék lett a Diablo 3. Május 15.! Hol vagy????

Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
8
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 14
dariuskaine avatar
3 éve | 2014. 04. 06. 04:50:47
#
Nem kötözködés de pap sehol nincs benne :P Monk az még durva fordításban is csak szerzetes :P
gerike13 avatar
3 éve | 2014. 04. 05. 23:34:34
#
Faca teszt lett ;)
Kelori avatar
5 éve | 2012. 05. 02. 07:02:15
#
Fúúú király lett a teszt is a játékot meg úgy várom hogy fúú nem is tudom, ha meglesz az új gépem első 2 game ez lesz meg a BF3 aztán utána engem 1 hónapig ki sem lehet robbantani a szobámból minimum :DDDD
Daventos avatar
5 éve | 2012. 04. 15. 12:32:32
#
Igen, igen nem akartam túl terjengős tesztet írni mert 1 hónap és amúgy is jön a teljes, na meg a részletességgel az a gond, hogy a béta sajna nem mutat meg sokat a játékból
Ami azt illeti a kulcsot 2 hete nyertem
futopeter97: nem, nem lesz havidíjas. Kicsengetsz érte kb. 15.000 Ft-t és onnantól már csak akkor kell fizetned, ha az aukciós házban akarsz vásárolni :D
psyli avatar
5 éve | 2012. 04. 15. 00:34:16
#
Nagyon nem tértél ki semmire részletesebben, meg úgy feleslegesnek is érzem még tesztet írni egy olyan bétáról, ami pont hamarosan jön ki (pár hónappal ezelőtt írod aktuálisabb lett volna). Fogalmazási stílusod még úgy, ahogy elmegy. Viszont, ha gondolkodnál, hogy írsz majd a kijövő kész játékról, azért próbálj majd meg részletesen kitérni mindenre és kicsit objektívebben kezelni a tapasztaltakat.
(ui.: építő jellegű kritika, melyre semmilyen választ nem várok a profilomnál vagy bármi módon)
neuroflex avatar
5 éve | 2012. 04. 14. 21:47:27
#
jó lett teszt :)
no avatar
5 éve | 2012. 04. 14. 21:38:39
#
Nem nagyon vagyok profi ezen a téren, ez havidíjas lesz??
somlya avatar
5 éve | 2012. 04. 14. 11:07:41
#
jó teszt lett :D
Daventos avatar
5 éve | 2012. 04. 13. 21:11:03
#
Köszönöm a dícséreteket :) Itt van pár kép

kepfeltoltes.hu/thumb/120413/D32_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/thumb/120413/D47_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/thumb/120413/D46_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/thumb/120413/D45_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/thumb/120413/D38_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ulver01 avatar
5 éve | 2012. 04. 13. 20:33:16
#
jó teszt te mázlista! :)

btw ha nem futtatod a játékot de a windows úgy érzékeli, akkor feladatkezelőben megtalálod és ott leállíthatod
no avatar
5 éve | 2012. 04. 13. 19:32:43
#
Jó teszt :)
Te meg szerencsés vagy !
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 04. 13. 17:13:06
#
ehhez is nagy szerencse kell rövid teszt és egy pár kép semártott volna meg ez csak jó:)
unstopablepatrik avatar
5 éve | 2012. 04. 13. 15:46:34
#
a mázlista....
akarkilehetek avatar
5 éve | 2012. 04. 13. 14:06:30
#
jó teszt lett. te mázlista :D
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
20 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek